Ole Brumms hule

Barnerom og soverom

Familien ønsket å lage et ”annerledesrom” til de to barna på 4 og 6 år. Drømmen var et aktivitetsrom med muligheter til å klatre, slynge seg i liane og skli fra den etasjebygde sengen.

Familien hadde et 20 kvadratmeter stort kjellerrom til disposisjon, og la en slagplan for utformingen av rommet. De la tregulv og trepanel på veggene som en nøytral og litt røff basis for alle aktivitetselementene som skulle på plass, og satte inn nye vinduer med mål etter regelverket.

Den lange sengen som er bygget oppe på veggen har fått en sklie på den ene siden. Under sklia er det bygget hyller til oppbevaring av leker og lekekasser. Midt i taket henger turnringer og en liane slik at det er mulig å være litt Tarzan, og ved siden av henger en bokse-sekk for at de søte små kan få ut litt energi når følelsene bygger seg opp. Skjermbrett, som benyttes til rollespill og mye annen moro, er det også blitt plass til under sengen som er bygget i høyden.

- Vi ønsket ikke et tradisjonelt prins- eller prinsesserom, forteller barnas mamma, Sissel Amdam. – Ettersom vi hadde to små, en gutt og en jente, som skulle dele rommet, måtte det tilpasses begge kjønn. Vi ønsket oss aktive barn, og ville at rommet skulle kunne benyttes til fysisk aktivitet. Da kom vi på ideen med å sette inn sklie, bokse-sekk, henge turnringer og en liane i taket og ,ikke minst, lage en klatrevegg.

- På den ene langveggen bygget vi en 2,2 meter høy og ca. 4,5 meter bred klatrevegg – en såkalt buldrevegg - allerede da de to barna var veldig små. Under klatreveggen la vi skumgummimadrasser. Hos menneskebarn, i likhet med hos aper, er evnen til å klatre medfødt, og opp til 3-års alder klarer vi å henge fast i et klatregrep. Men deretter forsvinner denne evnen. Alle barn som besøker oss, synes det er veldig morsomt å klatre, og ingen har falt ned fra klatreveggen. Barna forstår at de må holde seg fast, og klatrer aldri til topps første gangen. Når de klatrer i veggen, flytter de grensene etter hvert som de føler at de mestrer klatringen. Det er ikke nødvendig med tau og annet sikringsutstyr i en buldrevegg, og hele familien kan ha utbytte av den, avslutter Sissel Amdam fornøyd.

Forbruker info:
Ikea
tlf. 81544000
www.ikea.no


23 oktober 2008

Slik påvirker fargene på soverommet søvnen

Noen farger virker beroligende, mens andre har motsatt effekt og bør unngås på soverommet. Men det viktigste å ha det mørkt, mener søvnekspert.

Slik har du aldri skiftet på senga før

Synes du det vanligvis er knotete å skifte på senga? Da må du prøve burrito-metoden.

Denne sengen kan du bygge selv

Er du av den handy typen, kan du enkelt bygge din egen seng av kjøkkenskap fra Ikea. Du får masse oppbevaringsplass under og på siden av sengen. Og du...

10 tips til deg som skal innrede et rom til to

Barn vil alltid ha godt av å dele rom med søsken, men det vil nødvendigvis ikke foregå i stillhet. Her er ti råd du bør ta med i planleggingen hvis du...

Puten din gjemmer mer enn du tror

Det siste du vil tenke på før du sovner om kvelden, er at sengen din kryr av bittesmå dyr og bakterier.

Forny soverommet med en sengegavl

Ønsker du forandring på soverommet, og liker hurtige interiørløsninger du kan få til selv? Da kan et nytt hodegjerde være midt i blinken. Her viser vi...

I disse 12 sengene vil du sove som en stein

Vi tilbringer en stor andel av livet i sengen - her er 12 senger vi tror du vil sove godt i!

10 ideer til barnerommet

Til barna velger vi lekne løsninger og fine, fargerike ting. Her er noen tips til hvordan du innreder rommet til familiens kreative rotekopp.

Slik velger du riktig madrass

Vet du hvordan du velger riktig madrass? Rust deg med våre råd før du går i butikken.

Madrasser: Sov godt på riktig madrass

En god natts søvn på en god madrass er nødvendig for å kunne fungere optimalt. Soverommets farger og ikke minst sengen og madrassen bidrar til å gi deg...

Soverom i ulike stiler

Er du på jakt etter inspirasjon til innredningen av soverommet, finner du det her.

Lekne lamper til barnerommet

På jakt etter spreke lamper til barnerommet?

Soverom i haremstil

Røde vegger og tapeter med velurmønster Gull, prismer og brokade? Tør du? Kan jeg male over gammel oljemaling?

Morsomt til barnerommet

Barnerommet er det værelset i huset hvor det virkelig er lov å hente frem det lekne og sprelske i interiøret.

Sjekkliste for soveromsavdelingen

Soverommene er de værelsene vi tilbringer mest tid i. Dekker de behovene dine?

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til einar.vestheim@bonnier.no. 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no