Ole Brumms hule

Barnerom og soverom

Familien ønsket å lage et ”annerledesrom” til de to barna på 4 og 6 år. Drømmen var et aktivitetsrom med muligheter til å klatre, slynge seg i liane og skli fra den etasjebygde sengen.

Familien hadde et 20 kvadratmeter stort kjellerrom til disposisjon, og la en slagplan for utformingen av rommet. De la tregulv og trepanel på veggene som en nøytral og litt røff basis for alle aktivitetselementene som skulle på plass, og satte inn nye vinduer med mål etter regelverket.

Den lange sengen som er bygget oppe på veggen har fått en sklie på den ene siden. Under sklia er det bygget hyller til oppbevaring av leker og lekekasser. Midt i taket henger turnringer og en liane slik at det er mulig å være litt Tarzan, og ved siden av henger en bokse-sekk for at de søte små kan få ut litt energi når følelsene bygger seg opp. Skjermbrett, som benyttes til rollespill og mye annen moro, er det også blitt plass til under sengen som er bygget i høyden.

- Vi ønsket ikke et tradisjonelt prins- eller prinsesserom, forteller barnas mamma, Sissel Amdam. – Ettersom vi hadde to små, en gutt og en jente, som skulle dele rommet, måtte det tilpasses begge kjønn. Vi ønsket oss aktive barn, og ville at rommet skulle kunne benyttes til fysisk aktivitet. Da kom vi på ideen med å sette inn sklie, bokse-sekk, henge turnringer og en liane i taket og ,ikke minst, lage en klatrevegg.

- På den ene langveggen bygget vi en 2,2 meter høy og ca. 4,5 meter bred klatrevegg – en såkalt buldrevegg - allerede da de to barna var veldig små. Under klatreveggen la vi skumgummimadrasser. Hos menneskebarn, i likhet med hos aper, er evnen til å klatre medfødt, og opp til 3-års alder klarer vi å henge fast i et klatregrep. Men deretter forsvinner denne evnen. Alle barn som besøker oss, synes det er veldig morsomt å klatre, og ingen har falt ned fra klatreveggen. Barna forstår at de må holde seg fast, og klatrer aldri til topps første gangen. Når de klatrer i veggen, flytter de grensene etter hvert som de føler at de mestrer klatringen. Det er ikke nødvendig med tau og annet sikringsutstyr i en buldrevegg, og hele familien kan ha utbytte av den, avslutter Sissel Amdam fornøyd.

Forbruker info:
Ikea
tlf. 81544000
www.ikea.no


23 oktober 2008
Mer om Barnerom og soverom

Aldri har det vært så vanskelig å legge på et laken!

Barnerom og soverom Formsydde laken kan være geniale, men det kan være en kamp å få satt dem på! 

Madrasser: Sov godt på riktig madrass

Barnerom og soverom En god natts søvn på en god madrass er nødvendig for å kunne fungere optimalt. Soverommets farger og ikke minst sengen og madrassen bidrar til å gi deg...

Gulvbord på veggen bak senga gir et lunt og stilig uttrykk.
Annonsørinnhold

Inspirasjon til soverommet: gulv på veggen!

Barnerom og soverom Interiørtrendene er i endring, og nå går vi over til en mørkere palett som passer perfekt til høsten. Gjør soverommet ditt enda mer personlig med disse...

Tre smarte tips til barnerommet

Barnerom og soverom Nordmenn bruker mye tid og penger på å pusse opp barnerommene. Og det er ikke så rart, det er vel få rom vi tør å utfolde oss like mye som på et barnerom? Her er det lov med farger og morsomme løsninger, og det er ikke så farlig om ikke alt matcher.

Jeg bygde et tenåringsrom

Barnerom og soverom Skaperkraften fortsetter å koke rundt om i landet. Her viser Jessica Hultén hvordan hun får plass til sovehems og sofa til tenåringen som ville ha mer...

Lag din egen sengegavl

Barnerom og soverom Slik lager du en sengegavl som frisker opp soverommet ditt.

Slik velger du riktig madrass

Barnerom og soverom Vet du hvordan du velger riktig madrass? Rust deg med våre råd før du går i butikken.

10 tips til deg som skal innrede et rom til to

Barnerom og soverom Barn vil alltid ha godt av å dele rom med søsken, men det vil nødvendigvis ikke foregå i stillhet. Her er ti råd du bør ta med i planleggingen hvis du...

Velg riktig madrass

Barnerom og soverom Vi tilbringer 1/3 av livet på madrassen. Det er mer enn vi tilbringer på jobben i løpet av et helt liv. Tenk over hvor mye man gjør for arbeidsmiljøet,...

Soverom i haremstil

Barnerom og soverom Røde vegger og tapeter med velurmønster Gull, prismer og brokade? Tør du? Kan jeg male over gammel oljemaling?

Denne sengen kan du bygge selv

Barnerom og soverom Er du av den handy typen, kan du enkelt bygge din egen seng av kjøkkenskap fra Ikea. Du får masse oppbevaringsplass under og på siden av sengen. Og du...

Slik rengjør du madrassen din

Barnerom og soverom Syns du at den elskede madrassen din har begynt å lukte? Med dette enkle trikset vil den føles som ny på en halvtime!

10 ideer til barnerommet

Barnerom og soverom Til barna velger vi lekne løsninger og fine, fargerike ting. Her er noen tips til hvordan du innreder rommet til familiens kreative rotekopp.

Morsomt til barnerommet

Barnerom og soverom Barnerommet er det værelset i huset hvor det virkelig er lov å hente frem det lekne og sprelske i interiøret.

8 tabber som ødelegger søvnen din

Barnerom og soverom Drømmer du om en god natts søvn? I så fall bør du styre unna disse åtte fellene på soverommet. 

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no