Faren til Tuva Maria bygde en ekte prinsesseseng til datteren sin!
Faren til Tuva Maria bygde en ekte prinsesseseng til datteren sin! Bilde: Marius Markussen

Handy far bygde toetasjers seng til prinsesse (3)

Barnerom og soverom

Da Tuva Marie (3) trengte ny seng, ville faren lage en seng utenom det vanlige. Så han bygget en toetasjers prinsesseseng med trapp og balkong til henne! 

Den interiørinteresserte mammaen i huset gikk løs på nettet og fant bilder av senger som kunne passe husets lille prinsesse. Og da den treverksglade pappaen Marius Markussen fikk en god idé, satte han seg ved tegnebrettet med én gang.

– I Google SketchUp tegnet jeg opp et førsteutkast ved hjelp av målene jeg hadde tatt i endeveggen der senga skulle stå, sier Markussen.

– Da fikk jeg vite hvor mye materiale jeg trengte, hva slags seng jeg ville gå for og om vi fikk plass til skuffer innunder sengen. 

Da datteren fikk vite at mamma og pappa skulle bygge seng, var hun i full gang med å ønske seg diverse detaljer og ting til sengen. Den skulle ha dører og vindu, rosa og ikke minst - være inspirert av Disney-filmen Frost. Dermed ble det bestemt at sengen skulle bli et prinsesseslott. Med innebygd tegnebenk, så klart.

Steg 1

Først reiste Markussen rammeverket, og fant ut av hvor sengevangene skulle være. Deretter stivet han hele reisverket med panel og tegnet bunnlinjen.

Foto: Marius Markussen

 

Foto: Marius Markussen

 

Steg 2

Vinduer skjærte han ut av Huntonit-ferdigplater og kledde det lille huset innvendig med de resterende platene. 

– Så lagde jeg til gulvet i andreetasjen, sammen med trappen og en liten hylle innvendig der hun kunne ha drikkeflaske og bøker, sier Markussen.

Foto: Marius Markussen

 

Steg 3

Deretter gjensto finarbeid med listing og fiksing av balkongen. Rekkverket på balkongen kom fra pinnen fuglebrettet står på, slik at de skulle være runde som søyler på et slott.

Foto: Marius Markussen

 

Steg 4

Til slutt tilpasset Markussen to store skuffer til under sengen som skal holde rommet ryddig. Deretter ble senga malt, og det var klart for å vise Tuva Marie resultatet.

Foto: Marius Markussen

 

Foto: Marius Markussen

 

Treåringen var "helt i ekstase" og innflytningen ble feiret med hjemmebakte boller. Og hun var så stolt at alle som kom på besøk måtte komme og se på slottet, selv lenge etter det var ferdig. 

Foto: Marius Markussen

 

Brukte restemateriale

Totalt tok det cirka en uke å bygge prinsessesenga. Prosjektet ble som regel jobbet på etter middag fordi Markussen hjalp foreldrene med et tilbygg til deres hus på formiddagen.

– Til sammen kostet ikke sengen mer enn 4000 kroner fordi vi brukte restemateriale fra da vi bygget hus i 2013. Det som kostet var madrass, maling og diverse, forteller han.

Mens pappa jobbet på drømmeslottet, sov Tuva Marie i senga hos foreldrene. 

Foto: Marius Markussen

 

Toetasjers drøm

Selve sengen og tegnebenken er i førsteetasje av slottet, mens andreetasje inneholder en stige og balkong. Skuffene under senga måler cirka 100x80cm, og kan dras ut ved å trekke ut trappen. 

PÅ veggen henger en liten postkasse Tuva Marie fikk i gave fra besteforeldrenesine. Og hver lørdag får hun enten brev eller klistremerker levert rett hjem på slottstrappa.

Etter hvert er mesterverket også oppdatert med teppe på gulvet i andre etasje, belysning med forskjellig farge, og et lettstelt blomsterbed langs grunnmuren. 

 

Vil du ha flere morsomme tips om hjem og interiør? Abonner på vårt nyhetsbrev!

13 oktober 2017

Aldri har det vært så vanskelig å legge på et laken!

Formsydde laken kan være geniale, men det kan være en kamp å få satt dem på!

Madrasser: Sov godt på riktig madrass

En god natts søvn på en god madrass er nødvendig for å kunne fungere optimalt. Soverommets farger og ikke minst sengen og madrassen bidrar til å gi deg...

Ole Brumms hule

Familien ønsket å lage et ”annerledesrom” til de to barna på 4 og 6 år. Drømmen var et aktivitetsrom med muligheter til å klatre, slynge seg i liane og...

Annonsørinnhold

Inspirasjon til soverommet: gulv på veggen!

Interiørtrendene er i endring, og nå går vi over til en mørkere palett som passer perfekt til høsten. Gjør soverommet ditt enda mer personlig med disse...

Tre smarte tips til barnerommet

Nordmenn bruker mye tid og penger på å pusse opp barnerommene. Og det er ikke så rart, det er vel få rom vi tør å utfolde oss like mye som på et barnero...

Jeg bygde et tenåringsrom

Skaperkraften fortsetter å koke rundt om i landet. Her viser Jessica Hultén hvordan hun får plass til sovehems og sofa til tenåringen som ville ha mer...

Lag din egen sengegavl

Slik lager du en sengegavl som frisker opp soverommet ditt.

Slik velger du riktig madrass

Vet du hvordan du velger riktig madrass? Rust deg med våre råd før du går i butikken.

10 tips til deg som skal innrede et rom til to

Barn vil alltid ha godt av å dele rom med søsken, men det vil nødvendigvis ikke foregå i stillhet. Her er ti råd du bør ta med i planleggingen hvis du...

Velg riktig madrass

Vi tilbringer 1/3 av livet på madrassen. Det er mer enn vi tilbringer på jobben i løpet av et helt liv. Tenk over hvor mye man gjør for arbeidsmiljøet,...

Soverom i haremstil

Røde vegger og tapeter med velurmønster Gull, prismer og brokade? Tør du? Kan jeg male over gammel oljemaling?

Denne sengen kan du bygge selv

Er du av den handy typen, kan du enkelt bygge din egen seng av kjøkkenskap fra Ikea. Du får masse oppbevaringsplass under og på siden av sengen. Og du...

Slik rengjør du madrassen din

Syns du at den elskede madrassen din har begynt å lukte? Med dette enkle trikset vil den føles som ny på en halvtime!

10 ideer til barnerommet

Til barna velger vi lekne løsninger og fine, fargerike ting. Her er noen tips til hvordan du innreder rommet til familiens kreative rotekopp.

Morsomt til barnerommet

Barnerommet er det værelset i huset hvor det virkelig er lov å hente frem det lekne og sprelske i interiøret.