Gjør det til en fornøyelse å våkne og slå opp øynene i soverommet. Bruk litt tid på å finne ut hvilken stemning du ønsker i soverommet, og det vil være enklere å gå til verks.
Gjør det til en fornøyelse å våkne og slå opp øynene i soverommet. Bruk litt tid på å finne ut hvilken stemning du ønsker i soverommet, og det vil være enklere å gå til verks. Bilde: Colourbox

Soverom i ulike stiler

Barnerom og soverom

Er du på jakt etter inspirasjon til innredningen av soverommet, finner du det her.

Selv om vi tilbringer det meste av tiden på soverommet med øynene lukket, er det ingen grunn til at soverommet ikke skal se bra ut.

Gjør det til en fornøyelse å våkne og slå opp øynene i soverommet. Bruk litt tid på å finne ut hvilken stemning du ønsker i soverommet, og det vil være enklere å gå til verks.

En god idé kan være å lage et stemningskart før du starter. Dette er ganske enkelt ei tavle eller en plakat hvor du henger opp bilder, tekstilbiter, fargekart o.l. som beskriver det uttrykket du ønsker. Det hjelper deg både med å utvikle designet og se om de ulike elementene passer sammen.

Kanskje vet du allerede nøyaktig hva du ønsker deg. Da er det bare å sette i gang.

Men kanskje har du bare en vag idé eller du trenger inspirasjon for i det hele tatt å tenke nytt. Til deg har vi hentet inn bilder av soverom i ulike stiler til inspirasjon.

 

Les også:

Få hotellfølelsen hjemme

BOLIGPLUSS: Det er deilig å være på hotell! Slik får du lukusfølelsen på soverommet hjemme også.

Varier med kontraster
Er du av typen som fort går lei av ting og som liker å følge stadig nye trender, kan det lønne seg å satse på lyse flater. Med et nøytralt utgangspunkt kan du ta deg råd til å velge fargesterke detaljer som raskt kan skiftes ut.

Kontraster: Et nøytralt utgangspunkt fungerer som et blankt ark du kan tegne på.

Kontraster: Et nøytralt utgangspunkt fungerer som et blankt ark du kan tegne på.

I dette eksemplet er det sengetøyet som fungerer som en sterk kontrast, men du kan like gjerne bruke andre elementer. Det kan være alt fra en sengegavl trukket i det siste stoffet du har falt for til bilder du skifter ut etter humøret. Poenget er at jo enklere de store flatene er, desto lettere er det å fornye soverommet gjennom detaljene.

 

Overdådig
Motsatsen til det enkle og nøytrale kammerset, er det overdådige soverommet. Her er det mørke, dype farger som gjelder, sammen med lune tekstiler og dempet belysning.

Les også:

Forny soverommet med en sengegavl

Ønsker du forandring på soverommet, og liker hurtige interiørløsninger du kan få til selv? Da kan et nytt hodegjerde være midt i blinken. Her viser...

Overdådig: I andre enden av skalaen finner du det overdådige soverommet.

Overdådig: I andre enden av skalaen finner du det overdådige soverommet.

Selv om du føler deg sikker i valget ditt, kan det likevel være lurt å velge noenlunde nøytrale basisfarger som lar seg kombinere med andre farger. På den måten har du mulighet til å variere uttrykket i stilen med enkel grep. Her er brun og beige brukt som basisfarger, med burgunderrød som kontrastfarge.

Hvis dette er stilen for deg, finner du kanskje mer informasjon og inspirasjon i artikkelen om soverom i haremstil.

 

Helt naturlig
Har du en hektisk hverdag, kan det å bringe naturen inn på soverommet hjelpe deg å roe ned på kveldene og gi deg en avslappet start på morgenen.

Les også:

Slik slipper du ugress i fugene

Når det vokser ugress i fugene mellom hellene, handler det ikke bare om utseendet. Dersom ugresset får kraftige røtter kan de med tiden forskyve...

Naturlig: Finn roen i soverommet inspirert av naturen.

Naturlig: Finn roen i soverommet inspirert av naturen.

Velg duse naturtoner, bruk mønster basert på naturens egne former, gå for ulike former for struktur i tekstilene, og plukk ut detaljer og ornamenter i naturmaterialer som tre eller stein.

 

På bølgene blå
For deg som foretrekker bølgeskvulp til fjell og mark, kan den marine stilen være et alternativ. Her er det båtlivets gleder som er inspirasjonen.

Marinestil: Blått og hvitt er hovedfargene i den marine stilen.

Marinestil: Blått og hvitt er hovedfargene i den marine stilen.

Blå og hvite striper hører marienstilen til. Her har man også funnet blå og hvite puter i passende bølgemønster. En liten sjøfugl på bordet og bilder med marine motiver setter stilen. Legg også merke til det ene nattbordet som minner om en gammel skipskiste.

 

Lukseriøst
Den lukseriøse stilen er preget av et nøye og gjennomtenkt valg av materialer. Mørke treverk, lær, skinn, sateng, silke er stikkord å ta med seg. Det går mye i stramme linjer brutt av tekstiler i myke former. Fargevalget kan gjerne ha innslag av metall, enten i diskret detaljer eller i skimmer i tekstilene, men aldri være så mye at det bikker over i bling.

Lukseriøst: Farge- og materialvalget er viktig i det lukseriøse soverommet.

Lukseriøst: Farge- og materialvalget er viktig i det lukseriøse soverommet.

Liker du denne stilen, vil du kunne finne mye inspirasjon hos interiørdesigneren Helene Forbes Hennie. Hun har også gitt ut boka Hennie interiør, hvor du vil finne enda flere ideer.

Anbefalt av redaksjonen

9. august 2011
Mer om Barnerom og soverom
Gulvbord på veggen bak senga gir et lunt og stilig uttrykk.
Annonsørinnhold

Inspirasjon til soverommet: gulv på veggen!

Barnerom og soverom Interiørtrendene er i endring, og nå går vi over til en mørkere palett som passer perfekt til høsten. Gjør soverommet ditt enda mer personlig med disse tipsene!

Handy far bygde toetasjers seng til prinsesse (3)

Barnerom og soverom Da Tuva Marie (3) trengte ny seng, ville faren lage en seng utenom det vanlige. Så han bygget en toetasjers prinsesseseng med trapp og balkong til...

IKEA-hack: 7 personer i 1 seng

Barnerom og soverom For at både foreldrene og de fem barna skulle få sove godt, laget Elisabeth like godt en smart seng som rommer hele familien!

Slik har du aldri skiftet på senga før

Barnerom og soverom Synes du det vanligvis er knotete å skifte på senga? Da må du prøve burrito-metoden.

Denne sengen kan du bygge selv

Barnerom og soverom Er du av den handy typen, kan du enkelt bygge din egen seng av kjøkkenskap fra Ikea. Du får masse oppbevaringsplass under og på siden av sengen. Og du...

Puten din gjemmer mer enn du tror

Barnerom og soverom Det siste du vil tenke på før du sovner om kvelden, er at sengen din kryr av bittesmå dyr og bakterier. 

Få hotellfølelsen hjemme

Barnerom og soverom Vi elsker å være på hotell! Slik får du lukusfølelsen på soverommet hjemme også.

Forny soverommet med en sengegavl

Barnerom og soverom Ønsker du forandring på soverommet, og liker hurtige interiørløsninger du kan få til selv? Da kan et nytt hodegjerde være midt i blinken. Her viser vi...

Aldri har det vært så vanskelig å legge på et laken!

Barnerom og soverom Formsydde laken kan være geniale, men det kan være en kamp å få satt dem på! 

Slik velger du riktig madrass

Barnerom og soverom Vet du hvordan du velger riktig madrass? Rust deg med våre råd før du går i butikken.

Lekne lamper til barnerommet

Barnerom og soverom På jakt etter spreke lamper til barnerommet?

Soverom i haremstil

Barnerom og soverom Røde vegger og tapeter med velurmønster Gull, prismer og brokade? Tør du? Kan jeg male over gammel oljemaling?

Morsomt til barnerommet

Barnerom og soverom Barnerommet er det værelset i huset hvor det virkelig er lov å hente frem det lekne og sprelske i interiøret.

Nytt rom til 4-årsdagen

Barnerom og soverom Til 4-årsdagen fikk Siri sitt eget rosa rom - et ekte prinsesserom.