Prøv fiberoptisk lys!

Belysning

Fiberoptisk lys er et spennende alternativ til belysning og dekorasjon i hjemmet.

 

Badet har fått montert "stjernehimmel" i taket.

Kort og enkelt forklart er fiberoptikk lange fibre som transporterer lys uten å ta med strøm og varme. Et fiberoptisk lysanlegg består av: Lysgiver, fiber, endearmatur, linse, eller ingen armatur.

Belysning med fiberoptisk lys er energibesparende ved at det er en lysgiver som gir lys til mange punkter for eksempel 30 downlight. Det er heller ikke strøm ved lysuttaket og derfor virvler støvet ikke mer rundt lyspunktet enn ellers i rommet. (Generell belysning tiltrekker seg støv.)

Les også:

Dette badet ble nytt for under 10.000 kroner

Budsjettet var begrenset, men tiltakslysten stor. Se hvordan Irlin og Lars tryllet frem et tidsriktig nytt bad, både kjapt og rimelig.


Fiberoptisk lys egner seg derfor svært godt som leselamper ved sengen for de som er plaget med astma og støv-/ midd-allergi. Også med tanke på brannfaren, spesielt på barnerom, er det ekstra trygt å vite at lyspunktet ikke er varmt.

For stuer og allrom designes løsninger som blir tilpasset den enkeltes behov. Det kan være prismer/krystallamper designet etter kundens ønske, for å ha over spisebord og lignende, eller direkte belysning på bilder/malerier og hengelamper over trapp.

Fargevasking av vegg er svært dekorativt, du kan tilpasse fargene etter stemning / setting for kvelden.


Farge på lyset er fullt mulig ved bruk av fiberoptisk lys.

Som endearmatur til fiberoptisk lys finnes et stort utvalg i dekorative og funksjonelle armaturer, fokuser- og justerbare, krystall, glass og prismer. Armaturer produseres i forskjellige farger, samt messing, chrome og ”gull”. Men, fibere kan godt installeres uten armatur og vil da gå i ett med taket.

Les også:

Hva må du tenke på før du bygger badstue?

Ønsker du deg badstue? Planlegg godt i forkant, og få en mentalhygienisk opptur når du er ferdig.


I tillegg til å bruke fiberoptikk til belysning er det populært som dekorasjonsbelysning i hjemmet. Fiberoptisk lys integreres enkelt i glassbyggerstein og glass-/akryl-felter. Produkter som dette brukes jo ofte som lettskillevegger i for eksempel dusj, entreer, osv. Her kan man da legge lys i ”veggen” eller feltet og det kan legges på farge. Fargen kan tilpasses interiøret for øvrig eller man kan bare ha hvitt lys.

Det kan også integreres fiberoptisk lys i boblebad, dusj og dusjhoder. Dette er helt ufarlig fordi det ikke er strøm ved lysuttaket.

Ellers kan fiberoptisk lys monteres i nærmest alt: gulv, vegger og tak av ulike typer som fliser, stein, tre, tepper osv. Ved oppussing trenger man bare å senke/heve fra 5 til 10 cm for å få montert fiberoptisk lys, (uplight, downlight).

Stjernehimmel kan lages i uendelige variasjoner for de ulike settingene. Disse monteres ofte over boblebad, baderomstak, soverom og ved hjemmekinoanlegg. Stjernehimmelen får ofte ett funklingshjul. Det kan også monteres fargehjul. Barn synes ofte det er flott med farger. Ved ettermontering av stjernehimmel må det bare lektes ned et par cm. Enten som et felt eller hele taket.

Fiberoptikk egner seg også spesielt godt til bruk i hage og utemiljøer.

Les også:

Derfor bør du legge en mynt i fryseren

Dette trikset er genialt - og kan redde deg fra en uhyggelig opplevelse når du kommer hjem fra ferie.23. oktober 2008
Mer om Belysning

Nå tar LED-pærer over hjemmene våre

Belysning Glødepærer og halogenpærer er på vei ut av butikkene i hele Europa. Inn kommer energi- og pengesparende LED-lys. 

Annonsørinnhold

Ikke gjør denne feilen!

Belysning Visste du at dårlig belysning kan gjøre deg ukonsentrert, trøtt og mindre effektiv? Her er tipsene som gir deg perfekt lys hjemme!

Nå bør du bytte til julebelysning i LED

Belysning Vi nærmer oss lysets høytid. Og med fullt av lys i lysestaker, vinduskarmer og juletrær, lønner det seg å bytte til LED-lys.

Belysning i stua

Belysning Belysningen i stua skal fylle mange funksjoner, fra å være stemningsskapende til å gi godt arbeidslys. En god belysningsplan vil gjøre det lettere å få til dette.

Ønsker offentlig testing av lysprodukter

Belysning Utfasing av glødelamper åpner opp for nye lyskilder av varierende kvalitet. Norsk kunnskapssenter for lys etterlyser nå offentlig testing av lysprodukte...

7 lamper til hjemmet

Belysning Å finne lampen med stor L kan bli et langvarig prosjekt, i jungelen av design- og billiglamper. Her er noen populære valg til lys.

God stemning med riktig belysning

Belysning Interiørbelysning er avgjørende for trivselen. Men godt lys er ikke nødvendigvis det samme som mye lys. For å få gode rom å være i, er det viktig å planlegge belysningen riktig.

Trendy taklamper

Belysning Belysning er et tema som kan være komplisert for mange. Markedet tilbyr et uendelig utvalg av produkter, og ulike varianter gir ulik effekt i et rom....

Derfor tennes sparepærer senere i kulda

Belysning Har du merket at sparepærer tennes senere i kulda enn på varme dager? Det er mulig å gjøre noe med det.

Lyspærer som går

Belysning Når du bytter lyspære i stuelampa for tredje gang på en måned, er det helt greit å begynne lure på hvorfor pærene går så ofte akkurat i den lampa.

En lys fremtid med lyspærer

Belysning Farvel til gammeldagse lyspærer. Med energibesparende belysning kan strømforbruket reduseres.

Matte glødepærer snart en saga blott

Belysning Matte glødepærer blir snart en saga blott. Hva innebærer det for deg som forbruker?

Stort og ruvende til stua

Belysning Stort og ruvende var stikkord for noe av det som ble presentert på Gave & Interiørmessa i Lillestrøm denne helgen.

Blåser i lyspæreretur

Belysning Nesten 80 prosent av dagligvarebutikkene bryr seg ikke om at de plikter å ha en returordning for lyspærer. Resultatet er gift på avveie melder Vårt...

Lure lampetips

Belysning Når skumringen overtar for dagslyset, er det lampelyset som skal skape atmosfære og stemning i hjemmet. Men riktig lyssetting krever innsikt.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no