Annonsørinnhold

Ikke gjør denne feilen!

Belysning

Visste du at dårlig belysning kan gjøre deg ukonsentrert, trøtt og mindre effektiv? Her er tipsene som gir deg perfekt lys hjemme!

Det finnes mange måter å skape det perfekte leselyset i ditt hjem på. Gode lysforhold er viktig for arbeidsmiljøet hjemme både for voksne, som har hjemmekontor, og unge skolelever og studenter med lekser. Men det er også viktig med en god leselampe for deg som liker å lese bøker, magasiner og aviser. Hvilken lampe du velger kommer an på dine behov og preferanser. Her er noen gode råd til hvordan du velger riktige leselamper til ditt hjem. 

Dette må du tenke på: 

Vinterhalvåret er over oss og det blir bare mørkere ute. Derfor tilbringer mange mer tid hjemme, spesielt på kveldstid. Å kose seg inne med godt lesestoff, eller gjøre ferdig siste rest av arbeidsdagen hjemme før man går inn i hvilemodus på sofaen, krever godt lys. For dårlige lysforhold gjør deg mer ukonsentrert, trøtt og mindre effektiv. 

Bordlamper

Viktige ting å tenke på når man skal velge en klassisk bordlampe til arbeidspulten er at du kan justere vinkelen på lampeskjermen og selve sokkelen slik at du får lyset der du trenger det mest og at den kan dimmes etter behov. Velg en lampe til pulten som passer til resten av interiøret og sørg for at lysbryteren på lampen er lett tilgjengelig, så du slipper å krype under bordet hver gang den skal slåes på og av.

Les også:

Belysning i stua

Belysningen i stua skal fylle mange funksjoner, fra å være stemningsskapende til å gi godt arbeidslys. En god belysningsplan vil gjøre det lettere å...

Cato, fra 2.199,-/Magnum, fra 2.749,-

Cato og Magnum er to industrielle, tidløse design fra Belid i Varberg. Den svenske lampeprodusenten har håndlaget lamper siden 1969 og er en av svært få som produserer lamper i Skandinavia. Cato er en minimalistisk og stilig dimbar bordlampe med LED-lys. Den kommer i flere forskjellige materialer og fås også til gulv og vegg. Magnum er også et godt alternativ med leddet arm, justerbart lampehode og integrert LED-belysning og dimmefunksjon. Det klassiske designet gjør den enkel å plassere i hjemmet.

Gulvlamper

Magnum, fra 3.119,-// Diablo, fra 3.449,-

En flott gulvlampe er perfekt ved siden av godstolen eller sofakroken, og er både stilig og en god lyskilde. Magnum gulvlampe har de samme smarte funksjonene som bordlampen: med leddet arm og justerbart lampehode. Diablo er en eksklusiv gulvlampe med et futuristisk og moderne design – et spennende designelement til hjemmet og en leselampe med det lille ekstra. 

Les også:

Spar energi på badet

Badet er en kjent energisluker, men nå dukker det stadig opp flere smarte løsninger som tar hensyn til både lommeboken og miljøet. Vi har samlet 7...

Takpendler

Magnum, fra 1.059,- // Gloria, fra 1.479,-

En god leselampe må ikke stå på sokkel eller henge på veggen. Belid har mange gode alternativer når det kommer til mer kreative løsninger innen belysning. En takpendel skaper er koselig og rent uttrykk og gir en annen atmosfære i hjemmet. Magnum takpendel har en kul industriell look med synlige rå konstruksjoner, mens Gloria er en vakker takpendel i glass med kobberdetaljer og gir et vakkert lys – perfekt med en dekorativ pære. 

Håndlaget skandinavisk design

Design og funksjonalitet er viktig får Belid når de produserer lamper. Den nordiske arven står sterkt og lyset fra Varberg er et løfte om skandinavisk kvalitet som varer livet ut. 

Les også:

7 lamper til hjemmet

Å finne lampen med stor L kan bli et langvarig prosjekt, i jungelen av design- og billiglamper. Her er noen populære valg til lys.

Les mer om lampene fra Belid her!

 

28. november 2017

Mer om Belysning

Nå tar LED-pærer over hjemmene våre

Belysning Glødepærer og halogenpærer er på vei ut av butikkene i hele Europa. Inn kommer energi- og pengesparende LED-lys. 

Nå bør du bytte til julebelysning i LED

Belysning Vi nærmer oss lysets høytid. Og med fullt av lys i lysestaker, vinduskarmer og juletrær, lønner det seg å bytte til LED-lys.

Belysning i stua

Belysning Belysningen i stua skal fylle mange funksjoner, fra å være stemningsskapende til å gi godt arbeidslys. En god belysningsplan vil gjøre det lettere å få...

Ønsker offentlig testing av lysprodukter

Belysning Utfasing av glødelamper åpner opp for nye lyskilder av varierende kvalitet. Norsk kunnskapssenter for lys etterlyser nå offentlig testing av lysprodukter.

7 lamper til hjemmet

Belysning Å finne lampen med stor L kan bli et langvarig prosjekt, i jungelen av design- og billiglamper. Her er noen populære valg til lys.

God stemning med riktig belysning

Belysning Interiørbelysning er avgjørende for trivselen. Men godt lys er ikke nødvendigvis det samme som mye lys. For å få gode rom å være i, er det viktig å...

Trendy taklamper

Belysning Belysning er et tema som kan være komplisert for mange. Markedet tilbyr et uendelig utvalg av produkter, og ulike varianter gir ulik effekt i et rom. Vi skal ta for oss noen praktiske elementer innen belysning, og samtidig krydre opp med noen tøffe nyheter på lampefronten.

Derfor tennes sparepærer senere i kulda

Belysning Har du merket at sparepærer tennes senere i kulda enn på varme dager? Det er mulig å gjøre noe med det.

Lyspærer som går

Belysning Når du bytter lyspære i stuelampa for tredje gang på en måned, er det helt greit å begynne lure på hvorfor pærene går så ofte akkurat i den lampa.

En lys fremtid med lyspærer

Belysning Farvel til gammeldagse lyspærer. Med energibesparende belysning kan strømforbruket reduseres.

Matte glødepærer snart en saga blott

Belysning Matte glødepærer blir snart en saga blott. Hva innebærer det for deg som forbruker?

Stort og ruvende til stua

Belysning Stort og ruvende var stikkord for noe av det som ble presentert på Gave Interiørmessa i Lillestrøm denne helgen.

Blåser i lyspæreretur

Belysning Nesten 80 prosent av dagligvarebutikkene bryr seg ikke om at de plikter å ha en returordning for lyspærer. Resultatet er gift på avveie melder Vårt Land.

Lure lampetips

Belysning Når skumringen overtar for dagslyset, er det lampelyset som skal skape atmosfære og stemning i hjemmet. Men riktig lyssetting krever innsikt.

Rimelige designlamper

Belysning Rimelige desiglamper til hyggelige priser er målet til Northern Lighting. De har derfor samlet flere lampedesignere under en felles paraply.