East Pendel fra Christiania Belysning.
East Pendel fra Christiania Belysning. Bilde: Christiania Belysning

Taklamper som er stilige

Belysning

Taklamper kan gjøre mye i et rom. Sjekk ut disse stilige taklampene og la deg insipirere!

Organisk og østeninspirert
Alle typer design har dratt inspirasjon fra forskjellige steder. Enten det er foreksempel glamorøse tidsepoker eller spennende kulturer, leter vi etter ulike typer originale konsepter for å la oss inspirere til best mulig resultat. Østen er en stor inspirasjonskilde for mange designere og eksotiske materialer og mønstre er å se hos flere produsenter i dag. Fargene er gjerne mørke eller sølv og formene er ovale eller avrundede som avsluttes med en spiss ende. Materialbruken er ofte svert gjennomtenkt og produktene er gjerne laget organisk.

(Saken fortsetter under bildet)

Cristiania Belysning har laget en serie taklamper som passer godt inn i akkurat denne kategorien. Gjennom designet East pendel, har de produsert en lampe i organisk rotting med en nydelig oval form. Lampen leveres i brunt og hvitt og gir sine omgivelser en deilig og eksotisk atmosfære.

Industrielt og hardt
Tiden er nå inne for å kvitte seg med det eksklusive krommet og skaffe seg røffere produkter gjerne i metall, messing eller børstet stål. En industriell stil har blomstret opp den siste tiden, der produktene skal se hjemmelagde ut og spille på nostalgi.

Santorini fra Living. Foto: Produsenten

Det samme prinspippet gjelder i lampeverden. Både når det gjelder hengelamper i taket og på bordlamper av mindre slag. Stilen skal være røff, ujålete og gjerne litt monoton. Man skal ha følelsen av at lampen kommer direkte ut fra smia, men likevel gjerne blandes med nyere typer produkter for å danne et mer moderne og tidsriktig miljø. Den industrielle stilen har nok kommet for å bli en stund og preger flere andre typer produkter også. Eksempelet Santorini kommer fra Living og ligger på kr 1495,-

Fargenes gjenkomst
Selv om store deler av trendebildet i dag preges av monotone farger og materialer, er det fortasatt en liten del aktører som produserer lamper i farger. Hos flere produsenter kan man tydelig se en litt enklere og mer eksklusiv trend som byr på en mye strengere type materialbruk og leker mer med den minimalistiske stilen. Og som en liten bonus som kommer med denne typen konsept, er produktene her gjerne laget i farger.

Takpendler er svert populært og her skal gjerne utrykket være så enkelt som mulig. Pendlene er ofte formet som runde eller ovale kuler eller kuler tilknyttet andre gjerne litt kunstneriske former. Designbelysning har flere forskjellige slike type lamper i sitt sortiment, og et godt eksempel er kolleksjonen Casanova. Casanova kommer i fire forskjellige typer klare farger og kan virkelig sprite opp sin tilværelse.

4 januar 2012

Så enkelt lager du en bokstavlampe

Bokstavlamper kan være like dyre som de er fine, men det er faktisk superenkelt å lage sin egne. Det tar bare en time!

IKEA tilbakekaller lamper

Har du en IKEA-lampe av typen Hyby, Lock eller Rinna plafond? Da bør du returnere den til IKEA.

Moderne glødepærer kan gi høy strømregning

De dekorative glødepærene er for tiden utrolig populære. Men pass på! Bruker du disse pærene kan det bli en dyr fornøyelse.

Ikea tilbakekaller støtfarlig lampe

Møbelgiganten oppfordrer alle som har kjøpt lampen Gothem til å levere den tilbake.

Lag egne lamper i vintermørket

Pynt opp hjemme med en stilig lampe du har laget selv. Velg akkurat hvordan den skal se ut, akkurat som du selv vil ha den.

Innendørs belysning i boligen

Utfordringene med å belyse boligen innendørs er mange. Man ønsker at resultatet skal bli estetisk og delikat, samtidig som at det skal tilpasses ethvert...

Belysning i stua

Belysningen i stua skal fylle mange funksjoner, fra å være stemningsskapende til å gi godt arbeidslys. En god belysningsplan vil gjøre det lettere å få...

Ønsker offentlig testing av lysprodukter

Utfasing av glødelamper åpner opp for nye lyskilder av varierende kvalitet. Norsk kunnskapssenter for lys etterlyser nå offentlig testing av lysprodukte...

Derfor tennes sparepærer senere i kulda

Har du merket at sparepærer tennes senere i kulda enn på varme dager? Det er mulig å gjøre noe med det.

Lyspærer som går

Når du bytter lyspære i stuelampa for tredje gang på en måned, er det helt greit å begynne lure på hvorfor pærene går så ofte akkurat i den lampa.

En lys fremtid med lyspærer

Farvel til gammeldagse lyspærer. Med energibesparende belysning kan strømforbruket reduseres.

Stort og ruvende til stua

Stort og ruvende var stikkord for noe av det som ble presentert på Gave Interiørmessa i Lillestrøm denne helgen.

Den viktige belysningen

Med lange, mørke kvelder merker vi fort hvor viktig lyset er. Belysningen preger både oss og interiøret. Så hvorfor bryr vi oss så lite om det?

Lysende gaveideer

Tom for gaveideer til jul? Her er tre lysende gaveideer.

Lure lampetips

Når skumringen overtar for dagslyset, er det lampelyset som skal skape atmosfære og stemning i hjemmet. Men riktig lyssetting krever innsikt.