East Pendel fra Christiania Belysning.
East Pendel fra Christiania Belysning. Bilde: Christiania Belysning

Taklamper som er stilige

Belysning

Taklamper kan gjøre mye i et rom. Sjekk ut disse stilige taklampene og la deg insipirere!

Organisk og østeninspirert
Alle typer design har dratt inspirasjon fra forskjellige steder. Enten det er foreksempel glamorøse tidsepoker eller spennende kulturer, leter vi etter ulike typer originale konsepter for å la oss inspirere til best mulig resultat. Østen er en stor inspirasjonskilde for mange designere og eksotiske materialer og mønstre er å se hos flere produsenter i dag. Fargene er gjerne mørke eller sølv og formene er ovale eller avrundede som avsluttes med en spiss ende. Materialbruken er ofte svert gjennomtenkt og produktene er gjerne laget organisk.

(Saken fortsetter under bildet)

Cristiania Belysning har laget en serie taklamper som passer godt inn i akkurat denne kategorien. Gjennom designet East pendel, har de produsert en lampe i organisk rotting med en nydelig oval form. Lampen leveres i brunt og hvitt og gir sine omgivelser en deilig og eksotisk atmosfære.

Industrielt og hardt
Tiden er nå inne for å kvitte seg med det eksklusive krommet og skaffe seg røffere produkter gjerne i metall, messing eller børstet stål. En industriell stil har blomstret opp den siste tiden, der produktene skal se hjemmelagde ut og spille på nostalgi.

Les også:

Få nytt bad med små og enkle forandringer

Interiørdesigner Halvor Bakke forteller at du kan få et helt nytt bad med små interiørgrep. Sjekk tipsene hans her!

Santorini fra Living. Foto: Produsenten

Det samme prinspippet gjelder i lampeverden. Både når det gjelder hengelamper i taket og på bordlamper av mindre slag. Stilen skal være røff, ujålete og gjerne litt monoton. Man skal ha følelsen av at lampen kommer direkte ut fra smia, men likevel gjerne blandes med nyere typer produkter for å danne et mer moderne og tidsriktig miljø. Den industrielle stilen har nok kommet for å bli en stund og preger flere andre typer produkter også. Eksempelet Santorini kommer fra Living og ligger på kr 1495,-

Fargenes gjenkomst
Selv om store deler av trendebildet i dag preges av monotone farger og materialer, er det fortasatt en liten del aktører som produserer lamper i farger. Hos flere produsenter kan man tydelig se en litt enklere og mer eksklusiv trend som byr på en mye strengere type materialbruk og leker mer med den minimalistiske stilen. Og som en liten bonus som kommer med denne typen konsept, er produktene her gjerne laget i farger.

Takpendler er svert populært og her skal gjerne utrykket være så enkelt som mulig. Pendlene er ofte formet som runde eller ovale kuler eller kuler tilknyttet andre gjerne litt kunstneriske former. Designbelysning har flere forskjellige slike type lamper i sitt sortiment, og et godt eksempel er kolleksjonen Casanova. Casanova kommer i fire forskjellige typer klare farger og kan virkelig sprite opp sin tilværelse.

Les også:

Belysning i stua

Belysningen i stua skal fylle mange funksjoner, fra å være stemningsskapende til å gi godt arbeidslys. En god belysningsplan vil gjøre det lettere å...

4. januar 2012
Mer om Belysning

Nå tar LED-pærer over hjemmene våre

Belysning Glødepærer og halogenpærer er på vei ut av butikkene i hele Europa. Inn kommer energi- og pengesparende LED-lys. 

Annonsørinnhold

Ikke gjør denne feilen!

Belysning Visste du at dårlig belysning kan gjøre deg ukonsentrert, trøtt og mindre effektiv? Her er tipsene som gir deg perfekt lys hjemme!

Nå bør du bytte til julebelysning i LED

Belysning Vi nærmer oss lysets høytid. Og med fullt av lys i lysestaker, vinduskarmer og juletrær, lønner det seg å bytte til LED-lys.

Belysning i stua

Belysning Belysningen i stua skal fylle mange funksjoner, fra å være stemningsskapende til å gi godt arbeidslys. En god belysningsplan vil gjøre det lettere å få til dette.

Ønsker offentlig testing av lysprodukter

Belysning Utfasing av glødelamper åpner opp for nye lyskilder av varierende kvalitet. Norsk kunnskapssenter for lys etterlyser nå offentlig testing av lysprodukte...

7 lamper til hjemmet

Belysning Å finne lampen med stor L kan bli et langvarig prosjekt, i jungelen av design- og billiglamper. Her er noen populære valg til lys.

God stemning med riktig belysning

Belysning Interiørbelysning er avgjørende for trivselen. Men godt lys er ikke nødvendigvis det samme som mye lys. For å få gode rom å være i, er det viktig å planlegge belysningen riktig.

Trendy taklamper

Belysning Belysning er et tema som kan være komplisert for mange. Markedet tilbyr et uendelig utvalg av produkter, og ulike varianter gir ulik effekt i et rom....

Derfor tennes sparepærer senere i kulda

Belysning Har du merket at sparepærer tennes senere i kulda enn på varme dager? Det er mulig å gjøre noe med det.

Lyspærer som går

Belysning Når du bytter lyspære i stuelampa for tredje gang på en måned, er det helt greit å begynne lure på hvorfor pærene går så ofte akkurat i den lampa.

En lys fremtid med lyspærer

Belysning Farvel til gammeldagse lyspærer. Med energibesparende belysning kan strømforbruket reduseres.

Matte glødepærer snart en saga blott

Belysning Matte glødepærer blir snart en saga blott. Hva innebærer det for deg som forbruker?

Stort og ruvende til stua

Belysning Stort og ruvende var stikkord for noe av det som ble presentert på Gave & Interiørmessa i Lillestrøm denne helgen.

Blåser i lyspæreretur

Belysning Nesten 80 prosent av dagligvarebutikkene bryr seg ikke om at de plikter å ha en returordning for lyspærer. Resultatet er gift på avveie melder Vårt...

Lure lampetips

Belysning Når skumringen overtar for dagslyset, er det lampelyset som skal skape atmosfære og stemning i hjemmet. Men riktig lyssetting krever innsikt.