Lag det perfekte påskebordet uten for mye bry

Vi viser deg hvordan du lager et flott påskebord uten å måtte kjøpe inn masse ekstra ting.

Blogger Marianne Kinder Haga bak bloggen med samme navn og Instagram-kontonen @inspirasjonsguidennorge måtte i år tjuvstarte påskemiddagen og viser hvordan du enkelt kan få et koselig påskebord uten for mye bry.

For de aller fleste er påsken en spesielt viktig høytid. Med røde dager i kalenderen kan man ta noen etterlengtede rolige dager sammen med familie og venner for å hygge seg sammen. 

Kvikklunsj, en god bok og påskeegg er et must enten om du er hjemme eller på hytta. Men det er én ting som topper det hele: en skikkelig påskefrokost med kokte egg og en god middag med påskelam på påskeaften!

Som til jul er det også viktig og hyggelig å pynte opp litt til påske. Og det skal ikke mye til!

 
Foto: Marianne Haga Kinder

Slik gjør du det

Ettersom våren står sterkt for tur kan du lage et lekkert påskebord ved å hente inn elementer fra naturen, slik som Marianne har gjort med gåseungene som hun har festet sammen med serviettene med noen pene bånd. Her kan du eventuelt bruke grov hyssing. 

Gule elementer er et must, og da kan friske blomster være tingen – enten gule tulipaner eller påskeliljer. Gå gjerne i kjøkkenskapet og hent frem små vaser til bordet.

Her er det rom for å eksperimentere!

Foto: Marianne Haga Kinder

Gjør som Marianne og ha en hovedvase med blomster i og sett gåsunger i små vasker rundt på bordet. Har du ikke gåsunger kan du gå for noen kvister som du finner ute i stedet.

Hent frem en hvit duk, de rustikke bordbrikkene og pynt bordet med påskegodt. Har du marsipanegg kan du strø dem utover bordet som pynt, det funker like fint som kulene Marianne har kjøpt fra Kremmerhuset.

For å sette prikken over i-en har Marianne pyntet opp bordet med fuglereder med egg og pyntekaniner fra Mestergrønn.

Foto: Marianne Haga Kinder

Ønsker du å lage dette selv kan du for eksempel blåse egg og henge dem i hysing fra greiner i en vase eller bruke litt mose og legge tomme egg oppå. Her er det bare kreativiteten som stopper deg.

Foto: Marianne Haga Kinder