TIPS: Handy gavetips til morsdagen

Fest og høytider

Dropp konfektesken. Kjøp noe dama trenger. 

Alle elsker verktøy, ikke sant?
Alle elsker verktøy, ikke sant? Bilde: Produsentene

Søndag 12. februar er det morsdag, og dermed duket for full forvirring om hva man skal gi sin mor og/eller sine barns mor i anledning dagen. Mange henfaller til tradisjonelle ting som blomster, konfekt eller andre søte ting, men stopp litt der.

Husk at mange kvinner (og kanskje nettopp din kone/mor/konemor) er vel så nevenyttige som menn, og like opptatt av handy verktøy eller kule duppeditter. Vi lever tross alt i 2017, i et av verdens mest likestilte land, så hvorfor ikke la morsdagsgaven gjenspeile dette?

Her er 10 gavetips til den handlekraftige moren anno 2017:

1. Verktøykasse

En skikkelig mor har full kontroll på alt i heimen, og trenger selvfølgelig verktøy i blant. Så kanskje det er på tide å bytte ut den gamle, støvete generasjonskassa med en ny, frisk, alt-i-ett-boks? Med sin egen verktøykasse får mor også eierskap til alt oppi, og dermed kanskje også bedre kjennskap til de forskjellige verktøyene. Praktisk og kult.     

Les også:

6 mirakler stueplanter kan utrette

Hvis du tror stueplanter bare er til pynt tar du feil.

Verktøykasse med verktøy Fra Clas Ohlson 

Fra kr 199.

2. Gipsfester

Veggfester er nok ikke noen tradisjonell gave, men vi skal love deg at alle som har har kranglet med en gipsvegg setter pris på gode gipsfester, også din mor. Så hva med en liten "snackpack" med gipsfester som dekker alle opphengsbehov i én jafs? Da skal du se mor blir glad. 

Gipsskrue og gipskrok fra Maxbo, fra kr 55,-

Hulromsanker og lang gipskrok fra Clas Ohlson, fra kr 49,-

Les også:

Slik får du alpefiolen til å trives

Få alpefiolen til å trives ved å legge forholdene til rette. Vi forteller deg hvordan.

3. Hånddrill

Husker du første gang du skrudde inn noe med en elektrisk skrutrekker, gjerne etter å ha skrudd deg til krampe med en håndtrekker? Ahhh ... Følelsen av å se en skrue bore seg raskt og jevnt inn er ubeskrivelig, og denne følelsen unner du vel også din mor? Med en liten og nett batteridrevet minitrekker fra Bosch kan mor pløye seg gjennom alskens skruoppgaver med autoritet og trygghet, til glede for hele familien      

Bosch miniskrutrekker fra Jula

Fra kr 499.

4. Snøfreser

I disse vintertider er snømåking et brennaktuelt tema. Vi håper ingen av våre lesere snør inne, men i alle tilfeller kan en snøfreser være kjekk å ha. I hvertfall for de som bor i snørike strøk. Snøfresere kommer i alle størrelser og prisklasser, men det kan jo være greit å begynne med en enkel modell, og heller oppgradere hvis det viser seg at mor blir bitt av snøfresebasillen.   

Les også:

Derfor bør du vaske opp for hånd

Det kan ha en positiv helseeffekt.

Stiga snøfreser fra Felleskjøpet

Fra kr 1690.

5. Gavekort på flekksparkling og maling 

Selvom din mor og/eller mor til dine barn er aldri så handy, så setter hun sikkert pris på en hjelpende hånd. Og vi skal love deg hun blir glad for hjelp til å tette og male over små sprekker, hull og stygge flekker på veggen. Alt du trenger er en boks egnet sparkelmasse, en sparkelspade, maling (husk riktig fargekode) og en pensel - og et par timer til rådighet. Dama kommer til å skinne om kapp med veggene.   

Gi mor gavekort på sparkling og maling i morsdagsgave! Foto: Getty Images    

6. Familiedugnad i hagen

Nå skal vi være forsiktige med å generalisere, men er det to ting kvinner virkelig elsker, så er det familien og hagen sin. Så dersom Kvinnen I Ditt Liv (les, din mor) har både familie og hage, kan du arrangere en familiedugnad! Finn en dato (på våren), saml troppene, utstyr dem med beskjæringsverktøy, sneglekuttere, søplesekker og kanelboller og vips - vårens vakreste eventyr er et faktum.

Familiedugnad i hagen er til stor glede for hageeieren og hyggelig for hele familien. En perfekt morsdagsgave! (Foto: Getty Images) 

7. Keramisk Kokkekniv

Den som er handy på kjøkkenet vet å sette pris på en god kniv, og her har vi funnet en modell som kan glede en som liker å lage mat. En keramisk kokkekniv holder seg lenge skarp, den ruster ikke, sprer lite bakterier - og i tillegg ser den kjempekul ut! 

Keramisk kokkekniv fra Kitchentime.no

Fra kr 299.

8. Dab-radio

Lik det eller ei, DAB-radioen har kommet for å bli. Det beyr at mødre over hele landet trenger nye radioer, og på søndag er en god anledning til å gi bort én i gave. Denne fra Philips har i tillegg en fin retro-look, som lar tankene til sveve avgårde til bekymringsfrie dager med fungerende FM-bånd.

Bærbar Philips DAB-radio fra Komplett.no

Fra kr 689. 

 9. Egen Spotify-konto / familiekonto (inkl spilleliste)

Musikk har aldri vært billigere eller mer tilgjengelig enn det er nå. Så hvis ikke mor er på Spotify fra før, kan du kjøpe en premium Spotify-konto til henne, som lar henne høre på allverdens musikk for kr 99,- i måneden. Eventuelt tilbyr de også en familiepakke, som lar opptil seks familiemedlemmer bruke tjenesten samtidig for bare kr 149,- i måneden. Og hvis du vil være virkelig snill, kan du lage en spilleliste til henne og kalle den "Verdens beste mamma" eller noe.

Hva med å gi mor et Spotify-abonnement i morsdagspresang? (Foto: Getty Images)

Premium konto fra Spotify

Fra kr 99,- pr måned 

10. Domene til egen nettside

Er mor en driftig dame med egne prosjekter på si? Er noen av disse prosjektene såpass på plass at de kan ha sin egen hjemmeside? Da kan du jo overraske dama med et eget internettdomene, så hun kan sette opp en egen nettside for prosjektet sitt. Å sette opp selve nettsiden er riktignok en litt teknisk prosess, men det å kjøpe domenet - altså internettadressen - er lett som en plett. Og hvem vet; kanskje kan domenenavnet være det som setter prosjektet til mor ut i livet. Det er uansett en original og morsom gave. 

Domenenavn fra Domenshop.no

Fra kr 20,- per år 

Uansett hva du velger, ønsker vi deg og alle mødre en riktig god morsdag.  

Vil du ha flere tips og triks til stort og smått? Meld deg på vårt nyhetsbrev! 

09 februar 2017
Mer om Fest og høytider

Unngå dette. Bygg pepperkake-hus etter forskriftene.

Fest og høytider Pepperkakebyggnæringen er preget av mangelfull fagkunnskap og dårlig prosjektering. SINTEF Byggforsk oppfordrer alle husbakere å følge forskriftene til pepperkakebaking.

Slik steller du i stand boligen til 17. mai

Fest og høytider På nasjonaldagen må boligen og uteplassen vise seg fra sin beste side.

Annonsørinnhold

6 enkle og personlige julegaver

Fest og høytider Disse kommer garantert til å slå an!

Slik steller du julens blomster riktig

Fest og høytider Her får du tipsene som får juleblomstene til å stortrives i flere uker fremover.

Slik lager du en julebukk

Fest og høytider Du kan enkelt bygge din egen julebukk - det koster heller ikke mange kronene.

Pakk inn julegavene med stil

Fest og høytider Synes du det er vanskelig å pakke inn julegaver eller er du "proff", og vil gjøre mer ut av innpakningen? Her får du tips og inspirasjon!

10 julekalendere du kan lage selv

Fest og høytider De fineste julekalenderne lager du selv, vi gir deg oppskriftene her!

10 morsomme halloween-gresskar

Fest og høytider Leter du etter inspirasjon til Halloween? Her er 10 morsomme Halloween-gresskar du må få med deg!

Pynte til jul

Fest og høytider Alle drømmer om en hvit jul, men hvilken farge har julen inne? Sverger du til klassisk jul i rødt, hvitt og grønt, eller tør du leke med farger i denne...

Julestjerner i spennende sorter og farger

Fest og høytider Julestjernen, Norges mest populære juleblomst, er ikke bare den tradisjonelle røde. Hvert år kommer nye spennende sorter og farger på markedet.  Bruk også julestjernen i dekorasjoner.

Gaveideer til under 200 kroner

Fest og høytider Usikker på hva du skal finne på av julegaver i år? Her får du tips til hele familien, og alt koster under 200 kroner.

Duften av jul

Fest og høytider Duften av jul bringer både minner og julestemning. Hvorfor ikke la huset dufte av jul også i adventstiden

Slik vinner du Halloween

Fest og høytider Dekorasjonstips til deg som vil sette en støkk i nabobarna på Halloween.

Vekk med flekkene

Fest og høytider Flekker på klær, duker og bord er vanskelig å unngå i løpet av julen. Her er noen tips til hvordan du kan overvinne dem.

Drømmen om en hvit jul

Fest og høytider Drømmen om en hvit jul kan bli virkelig selv om snøen skulle utebli. Alt du trenger er de riktige juleblomstene.