Bambus på gulvet

Gulv
Bambusgulv er harde, vakre og miljøvennlige. Kanskje noe å vurdere neste gang du legger nytt gulv?

Bambusgulv er harde, vakre og solide. Foto: Probambus.

- Bambusgulv er et nytt produkt i Norge, men det har eksistert i over 20 år, forteller Ida Lynghaug, salgsrepresentant ved Probambus.

Hun opplever at nordmenn flest er nysgjerrige og positive til ideen om bambus på gulvet, men hun møter også en og annen tviler.
- Enkelte er skeptiske, kanskje fordi de forbinder bambus med veipinner og fiskestenger. Men bambus er et seigt og solid material, og selve massen er ekstremt hard. Det gjør bambus perfekt til gulv, forsikrer Lynghaug.

Tåler mye
Bambus er hardere enn de mer tradisjonelle treslagene som brukes til gulv, som eik, ask og bøk. Det hevdes også at bambusen har en naturlig fuktmotstand fordi den vokser i et fuktig klima. Det skal gjøre den mer motstandsdyktig mot råte og mugg.

- Bambusgulv er ikke noe du trenger å bytte. Det er gulv for generasjoner fremover, sier Lynghaug.

Bambusgulv i heltre behandles som andre gulv i heltre, og du kan slipe og lakke dem på samme måte. Du kan også få bambus som klikkparkett. Disse legger du på samme måte som annen parkett.

Miljøvennlig
Bambus er også et miljøvennlig valg. Mens vanlige trær bruker en generasjon eller to på å vokse opp, er bambusen fellingsklar etter noen få år. Etter hogst vokser en ny stamme opp fra samme rot. Det gjør bambusen i høyeste grad til en fornybar ressurs.

- Det å velge bambus har mange positive konsekvenser. Bambusen renser forurenset vann og jord i skogen hvor de dyrkes, den avgir mer oksygen enn en vanlig treskog, og bambusen vokser betydelig raskere enn vanlige trær og er fellingsklare etter bare seks år, forteller Lynghaug.

Hun opplever likevel at klimahensynet ikke er den avgjørende årsaken til at forbrukere velger bambus til gulvet.
- Miljøaspektet er et pluss, men forbrukerne velger bambus først og fremst fordi det er et vakkert gulv.


Forbrukerinfo:


23 oktober 2008

Derfor kan tørr vinterluft skade tregulvet ditt

Mange opplever at det oppstår nivåforskjeller, knirk eller sprekker i tregulvet om vinteren. Men det finnes heldigvis noen grep du kan gjøre selv.

Slik fjerner du vanskelige flekker fra gulvet

Mye god drikke og fet mat i jula byr på utfordringer for gulvet. Vi viser deg hvordan du blir kvitt de verste flekkene.

«Er det mulig å male gulvbelegg?»

Og hvordan går man frem for best resultat? Vår ekspert på maling svarer.

Slik sliper du tregulvet selv

Det er en stor jobb å slipe gulvet selv. Vi viser deg hvordan du får et vellykket resultat - trinn for trinn.

Bruk broddevett innendørs

Med pigger under skoene tråkkes gulv i stykker. Det gjelder både i boligen og i butikken. Bruk broddevett, så slipper du hull og hakk.

Så enkelt maler du rutegulv

Rutete gulv er på alles lepper – og i mange retrokjøkken, bad og ganger. Her får du oppskriften på hvordan du maler rutegulv helt uten ujevne linjer...

Laminatgulv - holdbart og lett å rengjøre

Laminatgulv er av mange blitt sett på både som et billig og dårlig alternativ, men teknologien har banet vei for god kvalitet til en fornuftig pris. I...

Klikk deg frem til rett gulv

Velg og vrak blant ulike gulvmaterialer, og se hvordan stuen eller soverommet vil se ut etter oppussing med noen få tastetrykkk på pcen!

Kjøkkengulv med støtdemping

Velg riktig type gulv når du skal legge nytt kjøkkengulv.

Velg riktig gulv i riktig rom

Når du skal legge gulv eller bytte ut det gamle er det mange gulvmaterialer å velge mellom. Gulvet skal være behagelig å gå på, pent å se på og praktisk...

Tidløst med tregulv

Ekte tregulv faller i smak hos de aller fleste fordi det er solid, behagelig og lunt. I rom med hvite vegger er det spesielt kledelig med myke, naturlig...

Massivt Eikegulv – supert som stuegulv

I nybygget hus på Nordstrand i Oslo får gulvet spille førstefiolin i interiøret. Her er ingen tepper, bare store åpne gulvflater som innbyr til behageli...

Laminatgulv – moderne og praktisk

Laminat tåler hard medfart år etter år og har omtrent samme vakre utseende som tregulv. I tillegg er det enkelt å legge og prisen er lav.

Gulv av merbau-mosaikk

Det er lekkert å se på, godt å tråkke på og holder stand i årevis med meget enkelt stell.Gulv av Merbau-mosaikk gir rommet et eksklusivt preg uten å...

Gulv med spreke farger og mønster

Har: Et gammelt tregulv med smale planker og masse spikerhull. Ønsker: Et malt gulv, gjerne med ruter og mønster.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til einar.vestheim@bonnier.no. 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no