Gulvet lages i over 20 farger som alle kan kombineres med hverandre. Flisene eller stavene klikkes enkelt sammen til tøffe mønstre etter eget hode.
Gulvet lages i over 20 farger som alle kan kombineres med hverandre. Flisene eller stavene klikkes enkelt sammen til tøffe mønstre etter eget hode. Bilde: Produsenten

Kjøkkengulv med støtdemping

Gulv

Velg riktig type gulv når du skal legge nytt kjøkkengulv.

Når du skal velge kjøkkengulv er det tre faktorer som er viktige:

  • Gulvet må være slitesterkt og tåle flekker. 
  • Det må være lett å holde rent.
  • Kjøkkengulvet må være godt å stå og gå på.

En del gulvmaterialer har integrert støtdemping som reduserer belastningen på knær, rygg og føtter.

Lempelig med linoleum

Gulv av linoleum har lange tradisjoner i Norge. Linoleum er et naturprodukt basert på korkmel tilsatt linolje (derav navnet), lagt i et tynt lag på en vev av jute.

Vi snakker altså om rene naturmaterialer, som også er svært slitesterke. Med riktig stell er et slikt gulv like fint etter mange tiårs bruk. Linoleum leveres både som klikkbare fliser og på rull.

På de klikkbare flisene monteres linoleumsjiktet på en vannavstøtende HDF-plate og et underlag av naturkork, noe som gir god komfort.

Gulvet kommer som paneler på 90 cm x 30 cm og fliser på 30 cm x 30 cm, og i 21 farger som enkelt kan kombineres slik at du kan lage ditt eget unike og dekorative kjøkkengulv

Kjøkkengulv i kork

Kork er et materiale som er isolerende og dempende. Det gjør at det er godt å stå lenge på.

Korken brukes både som homogene fliser som limes til gulvet, og i kombinasjon med andre materialer. Da brukes kork som bakside og mellomsjikt i gulvet, mens vinyl eller linoleum brukes som mønstersjikt.

Kjøkkengulv med kork

Korkfliser fra Golvabia. Naturkork er et miljøvennlig og fornybart materiale som egner seg godt som kjøkkengulv. Foto: Produsenten.

Slike gulv har en slitesterk overflate av toppforseglet linoleum eller vinyl, mens baksiden er laget av kork.

Kork er et naturlig materiale der hver kvadratcentimeter inneholder mange millioner luftceller. Luftputene demper støt og lyd, og gir en naturlig svikt.

Korkbestanddelen beskytter rygg, knær og føtter og gjør gulvet komfortabelt å gå og stå på.

Toppforseglingen forhindrer at skitt og støv fester seg til gulvet.

Funksjonelt med vinyl

Vinylgulv beregnet for bolig består av flere sjikt: en bakside, et trykt mønsterlag og et slitesjikt.

Baksiden kan være av oppskummet vinyl eller tekstil som gjør gulvet mykt, mens topplaget av vinyl gjør gulvet slitesterkt.

En slitesterk vinyl danner dekorsjiktet på Vinyl Kork. Gulvet lages i plank med en lengde på 1,164 m og en bredde på 19 cm. Foto: produsenten

Siden midtsjiktet består av et trykt bilde, er motivmulighetene uendelige.

Boligvinyl kommer i mange kvaliteter og fasonger: banebelegg, fliser, staver, klikksystem og hendige bokser med selvklebende strimler.

Godt med gummi

Fliser laget av syntetisk gummi gir et tøft og slitesterkt gulv som er svært behagelig å gå på.

Med gummi får du et solid, vannavvisende gulv med lang levetid. Utvalget av mønstre og farger er stort.

De fleste forbinder gummigulv med grå knottegulv. Men det finnes mange andre design å velge i. Dette gulvet er fra Polyflor. Foto: produsenten

Her finnes fliser og staver og banevarer i flere bredder. Mange spreke design lages for staver og store fliser som limes fast mot undergulvet.

Disse pregede gummigulvene med knotter, striper og det som kan ligne på keramiske fliser, er blitt et trendy gulvvalg både i gangen og på kjøkkenet.

Kilde: ifi.no

Derfor bør du legge gulv nå

Ekspertene er enige: Sommeren er den perfekte tiden for å legge nytt gulv.

Start med valg av gulv

Hjemmets trivsel påvirkes av hva slags gulv du har. Innredningen av et rom begynner ofte med valg av gulv.

Krisehjelp for småuhell

Småuhell som hakk og merker kan bli irritasjonsmomenter over tid, men vi har rådene.

Sliping av gulv

Har du et gammelt, slitt parkettgulv eller et godt, gammelt bordgulv gjemt under lag med gammel maling? Etter noen timers sliping blir gulvet like pent...

Fagmannens gulvtips

Her er noen tips til deg som skal legge nytt gulv.

Gulv: Pene tregulv øker boligens verdi

Et strøkent tregulv øker trivselen og kan gi positivt utslag i prisen når boligen skal selges. Ved å velge heltre eikegulv med brede planker får du et...

Fjern gulvknirk

Gulv som knirker er irriterende, men er sjelden et tegn på underliggende konstruksjonsmessige problemer.

Slik klikker du gulvet på plass

Å legge parkett eller laminatgulv med et «klikksystem» er raskt og enkelt. Skjøtene blir tette og fine fordi hvert bord er utstyrt med et mekanisk...

Klikk deg frem til rett gulv

Velg og vrak blant ulike gulvmaterialer, og se hvordan stuen eller soverommet vil se ut etter oppussing med noen få tastetrykkk på pcen!

Behagelig med gulvvarme

Jevn fordeling av varmen og bedre fyringsøkonomi er bare noen av fordelene med gulvvarme.

Monter nye gulvlister

Gulvlister beskytter veggene mot slag fra føtter, støvsugere og annet. Hvis man setter opp igjen gamle lister som er blitt fjernet fordi det skal legges...

Velg riktig gulv i riktig rom

Når du skal legge gulv eller bytte ut det gamle er det mange gulvmaterialer å velge mellom. Gulvet skal være behagelig å gå på, pent å se på og praktisk...

Mørk parkett på gulvet

Med en mørkere parkett på gulvet kan du sette et elegant og eksklusivt preg på interiøret.

Smart tilbehør til gulvet

Har du rør som stikker opp av gulvet eller skjems du over synlige ledninger? Her er tilbehøret til gulvet du ikke visste at du trengte.

Sats på linoleum

Ønsker du deg et friskt, frekt, fargerikt og miljøvennlig gulv uten å tømme sparegrisen helt? Bruk linoleum, det er tilbake for fullt.