Dagens laminatgulv passer også til soverommet. Tarkett har kolleksjonen Soundlogic i populære tremønstre som har en ekstra matte på baksiden for optimal lyddemping.
Dagens laminatgulv passer også til soverommet. Tarkett har kolleksjonen Soundlogic i populære tremønstre som har en ekstra matte på baksiden for optimal lyddemping. Bilde: Tarkett

Laminatgulv - holdbart og lett å rengjøre

Gulv

Laminatgulv er av mange blitt sett på både som et billig og dårlig alternativ, men teknologien har banet vei for god kvalitet til en fornuftig pris. I dag handler laminatgulv like mye om rustikke design som robusthet.

Dersom du skal bytte ut gulvet ditt er laminatgulv et godt gulvvalg med mange utseendemessige muligheter.

– Laminatgulv kan se ut som parkett, som skifer eller naturstein. Det består av et fotografert bilde som er lagt under et toppsjikt på en hard trefiberkjerne, sier Bjørg Owren, kreativ leder hos Informasjonskontoret for farge og interiør.

Det er ikke lenger et kompromiss med din smak eller interiørstil å velge laminat. Tvert om, i dag er det et uovertreffelig gulvvalg med tanke på funksjon, slitestyrke og design.

– Mange rynker litt på nesen når de hører ordet «laminat», men utviklingen har gått fremover. Nå får man svært gode laminatgulv i en stor bredde av ulike design, understreker Owren.

RBI har laminater fra Kronotex. Nyheter er innenfor seriene Dynamic, Mammut, Exquisit og Robusto. Foto: Produsenten

Les også:

Slik finner du riktig type gulv

Ulike gulvtyper har ulike egenskaper, og de forskjellige rommene i boligen stiller ulike krav til gulvet. Her er tipsene som gjør det enklere å finne...

Laminatgulv er slitesterke

Laminatgulv passer i de fleste rom, med unntak av våtrom. De rent tekniske egenskapene gjør at laminatgulv er et godt gulvvalg for barnefamilier og de som har dyr. 

Tarketts laminatkolleksjon har fått et stort utseendemessig løft. En av nyheten heter Long boards (bildet) og er et godt gulvvalg for hundeeiere. Foto: Tarkett

– I all hovedsak er fordelene med et laminatgulv at det er vedlikeholdsfritt og har god holdbarhet. Det er også slitesterkt. Et tørt inneklima skader trevirket i tregulv, men laminat er bestandig mot det, sier Audar Dørum, markedssjef hos gulvleverandøren RBI.

I tillegg til å være holdbart, er laminatgulv lette å holde rene, normalt holder det med støvsuging eller tørrmopping. Får du flekker på laminatgulvet kan du fjerne disse med en fuktet klut.

Laminat kan installeres over vannbåren varme og selvbegrensende elektrisk varme.

Les også:

Hvorfor velge bambusgulv

Det er mange grunner til å velge bambusgulv. Estetikk og brukervennlighet er to viktige faktorer.

Hva er laminatgulv?

  • Gulv av laminat består av flere sjikt. Øverst er overflatesjiktet, som beskytter mot riper og merker, og gjør gulvet enkelt å rengjøre.
  • Under er et dekorlag. Dette er rett og slett et trykt papir, og finnes i uendelige farge- og mønsterkombinasjoner.
  • Under dekorlaget finner man den stabile bæreren, som gjerne består av en HDF-plate med 80 prosent trefiber behandlet for å gi ekstra stabilitet og styrke.
  • Nederst er bunnsjiktet, som beskytter mot fuktighet og gir ytterligere stabilitet.

Kilde: Ifi.no og Tarkett

3. februar 2014

Mer om Gulv

Slik beskytter du parkettgulvet i gangen mot snø

Gulv Snø ute kan fort bety snø inne. Det liker ikke tregulvet. Her får du vite hvordan du beskytter parkettgulvet mot snø.

Det perfekte gulvet for snø og skistøvler

Gulv Hardt gulv og glatte skisko kan være en farlig kombinasjon. Men med dette gulvet kommer du trygt inn døra.

Slik sliper du tregulvet selv

Gulv Det er en stor jobb å slipe gulvet selv. Vi viser deg hvordan du får et vellykket resultat - trinn for trinn.

Derfor bør du legge gulv nå

Gulv Ekspertene er enige: Sommeren er den perfekte tiden for å legge nytt gulv.

Bør du velge lakk, voks, såpe eller maling til tregulvet?

Gulv Du har slipt ned tregulvet – eller lagt et helt nytt – og nå vurderer du hvilken behandling som er best: olje, lakk, voks, såpe eller maling. Vi kårer...

Klikk deg frem til rett gulv

Gulv Velg og vrak blant ulike gulvmaterialer, og se hvordan stuen eller soverommet vil se ut etter oppussing med noen få tastetrykkk på pcen!

Hvorfor velge bambusgulv

Gulv Det er mange grunner til å velge bambusgulv. Estetikk og brukervennlighet er to viktige faktorer.

Ta vare på bambusgulvet

Gulv Et bambusgulv er vakkert og slitesterkt, men trenger som alle andre gulv et visst vedlikehold. Slik tar du vare på bambusgulvet.

Lyst på nytt gulv?

Gulv Er du lei av den slitte parketten? Fortvil ikke, de finnes et hav av muligheter for fornyelse av det gamle gulvet.

Fordeler og ulemper med oljet gulv

Gulv Vurderer du å olje gulvet ditt? Det er både fordeler og ulemper!

Velg riktig lakk til tregulvet

Gulv Riktig lakk kan fornye gamle tregulv og parkett. Slik går du frem.

Gi tregulvet ny farge

Gulv På tide å slipe tregulvet? Da kan du benytte anledningen til å gi tregulvet en farge som står til interiøret.

Smarte gulv - i nytt hus

Gulv Familien i Asker har påvirket utforming av nytt typehus tilpasset sitt behov. Solide og vakre gulv var et av ønskene

Slik sliper du gulvet

Gulv Et godt vedlikeholdt parkett- eller tregulv er en pryd og noe av det første som møter gjestene dine. Dessverre er det samme gulvet like synlig når...

Sats på linoleum

Gulv Ønsker du deg et friskt, frekt, fargerikt og miljøvennlig gulv uten å tømme sparegrisen helt? Bruk linoleum, det er tilbake for fullt.