Dagens laminatgulv passer også til soverommet. Tarkett har kolleksjonen Soundlogic i populære tremønstre som har en ekstra matte på baksiden for optimal lyddemping.
Dagens laminatgulv passer også til soverommet. Tarkett har kolleksjonen Soundlogic i populære tremønstre som har en ekstra matte på baksiden for optimal lyddemping. Bilde: Tarkett

Laminatgulv - holdbart og lett å rengjøre

Gulv

Laminatgulv er av mange blitt sett på både som et billig og dårlig alternativ, men teknologien har banet vei for god kvalitet til en fornuftig pris. I dag handler laminatgulv like mye om rustikke design som robusthet.

Dersom du skal bytte ut gulvet ditt er laminatgulv et godt gulvvalg med mange utseendemessige muligheter.

– Laminatgulv kan se ut som parkett, som skifer eller naturstein. Det består av et fotografert bilde som er lagt under et toppsjikt på en hard trefiberkjerne, sier Bjørg Owren, kreativ leder hos Informasjonskontoret for farge og interiør.

Det er ikke lenger et kompromiss med din smak eller interiørstil å velge laminat. Tvert om, i dag er det et uovertreffelig gulvvalg med tanke på funksjon, slitestyrke og design.

– Mange rynker litt på nesen når de hører ordet «laminat», men utviklingen har gått fremover. Nå får man svært gode laminatgulv i en stor bredde av ulike design, understreker Owren.

RBI har laminater fra Kronotex. Nyheter er innenfor seriene Dynamic, Mammut, Exquisit og Robusto. Foto: Produsenten

Laminatgulv er slitesterke

Laminatgulv passer i de fleste rom, med unntak av våtrom. De rent tekniske egenskapene gjør at laminatgulv er et godt gulvvalg for barnefamilier og de som har dyr. 

Tarketts laminatkolleksjon har fått et stort utseendemessig løft. En av nyheten heter Long boards (bildet) og er et godt gulvvalg for hundeeiere. Foto: Tarkett

– I all hovedsak er fordelene med et laminatgulv at det er vedlikeholdsfritt og har god holdbarhet. Det er også slitesterkt. Et tørt inneklima skader trevirket i tregulv, men laminat er bestandig mot det, sier Audar Dørum, markedssjef hos gulvleverandøren RBI.

I tillegg til å være holdbart, er laminatgulv lette å holde rene, normalt holder det med støvsuging eller tørrmopping. Får du flekker på laminatgulvet kan du fjerne disse med en fuktet klut.

Laminat kan installeres over vannbåren varme og selvbegrensende elektrisk varme.

Hva er laminatgulv?

  • Gulv av laminat består av flere sjikt. Øverst er overflatesjiktet, som beskytter mot riper og merker, og gjør gulvet enkelt å rengjøre.
  • Under er et dekorlag. Dette er rett og slett et trykt papir, og finnes i uendelige farge- og mønsterkombinasjoner.
  • Under dekorlaget finner man den stabile bæreren, som gjerne består av en HDF-plate med 80 prosent trefiber behandlet for å gi ekstra stabilitet og styrke.
  • Nederst er bunnsjiktet, som beskytter mot fuktighet og gir ytterligere stabilitet.

Kilde: Ifi.no og Tarkett

3 februar 2014

Derfor kan tørr vinterluft skade tregulvet ditt

Mange opplever at det oppstår nivåforskjeller, knirk eller sprekker i tregulvet om vinteren. Men det finnes heldigvis noen grep du kan gjøre selv.

Slik fjerner du vanskelige flekker fra gulvet

Mye god drikke og fet mat i jula byr på utfordringer for gulvet. Vi viser deg hvordan du blir kvitt de verste flekkene.

«Er det mulig å male gulvbelegg?»

Og hvordan går man frem for best resultat? Vår ekspert på maling svarer.

Slik sliper du tregulvet selv

Det er en stor jobb å slipe gulvet selv. Vi viser deg hvordan du får et vellykket resultat - trinn for trinn.

Bruk broddevett innendørs

Med pigger under skoene tråkkes gulv i stykker. Det gjelder både i boligen og i butikken. Bruk broddevett, så slipper du hull og hakk.

Så enkelt maler du rutegulv

Rutete gulv er på alles lepper – og i mange retrokjøkken, bad og ganger. Her får du oppskriften på hvordan du maler rutegulv helt uten ujevne linjer...

Slik vasker du lakkerte tregulv

Vasker du det lakkerte tregulvet ditt riktig?

Klikk deg frem til rett gulv

Velg og vrak blant ulike gulvmaterialer, og se hvordan stuen eller soverommet vil se ut etter oppussing med noen få tastetrykkk på pcen!

Kjøkkengulv med støtdemping

Velg riktig type gulv når du skal legge nytt kjøkkengulv.

Velg riktig gulv i riktig rom

Når du skal legge gulv eller bytte ut det gamle er det mange gulvmaterialer å velge mellom. Gulvet skal være behagelig å gå på, pent å se på og praktisk...

Tidløst med tregulv

Ekte tregulv faller i smak hos de aller fleste fordi det er solid, behagelig og lunt. I rom med hvite vegger er det spesielt kledelig med myke, naturlig...

Massivt Eikegulv – supert som stuegulv

I nybygget hus på Nordstrand i Oslo får gulvet spille førstefiolin i interiøret. Her er ingen tepper, bare store åpne gulvflater som innbyr til behageli...

Laminatgulv – moderne og praktisk

Laminat tåler hard medfart år etter år og har omtrent samme vakre utseende som tregulv. I tillegg er det enkelt å legge og prisen er lav.

Gulv av merbau-mosaikk

Det er lekkert å se på, godt å tråkke på og holder stand i årevis med meget enkelt stell.Gulv av Merbau-mosaikk gir rommet et eksklusivt preg uten å...

Gulv med spreke farger og mønster

Har: Et gammelt tregulv med smale planker og masse spikerhull. Ønsker: Et malt gulv, gjerne med ruter og mønster.