Brede eikeplanker er som et smykke i interiøret i utsiktsboligen på Nordstrand i Oslo. Landlige møbler kler det robuste tregulvet. Spisebordet kommer fra HC-Shop i Oslo. Slagbenk og stoler er fra Nina Interiør på Manglerud i Oslo.
Brede eikeplanker er som et smykke i interiøret i utsiktsboligen på Nordstrand i Oslo. Landlige møbler kler det robuste tregulvet. Spisebordet kommer fra HC-Shop i Oslo. Slagbenk og stoler er fra Nina Interiør på Manglerud i Oslo.

Massivt Eikegulv – supert som stuegulv

Gulv

I nybygget hus på Nordstrand i Oslo får gulvet spille førstefiolin i interiøret. Her er ingen tepper, bare store åpne gulvflater som innbyr til behagelig romfølelse. Få, utvalgte møbler stjeler heller ikke oppmerksomheten vekk fra det gyldne eikegulvet, som er en nytelse å se på og gå på.

   
bildetekst
Lune høstfarger på møbler er et stilsikkert valg til det gyldne eikegulvet. Sofa kommer fra Østlyngen i Oslo. Salongbord og stoler kommer fra Paulsen, i Møllergata i Oslo. Hvit lampe er fra Lysverket i Oslo.

Huset til Brit Sommerstad ligger på et høyde-drag med panoramautsikt over Oslofjorden. Lyset strømmer inn fra mange og store vinduer. Her er luftig atmosfære med hvite veggflater. Kunsten å få interiøret til å virke lunt i denne opplyste katedralen er oppnådd med det massive eikegulvet. Det er umulig å unngå  å bli fascinert av det levende lysspillet i treverket når solen kaster sine stråler inn gjennom vinduene. Også på mørke høstkvelder, når lyset fra peisen gløder i rommet, skapes det vakre fargevalører i tregulvet.

- Vi er strålende fornøyd med gulvet vårt, sier fru Sommerstad. Gulvet er levert ferdig oljet, for at det skal beholde sin gyldne glød. Bordplankene i dette eikegulvet er bredere enn ordinære parkettgulv, og det gir huset et mer landlig preg. Brede gulvbord minner litt om gamle bondestuer, og her skaper dette en utsøkt kontrast til det funkispregede og moderne byggverket. Massiv eik får deg dessuten til å føle at du går på et stykke ekte natur. Husets vertinne trives med høst fager året rundt, både på møbler, tilbehør og ikke minst i fargevaløren på gulvet som minner henne om okergule høstblader.

 

Smarte tips for gode undergulv

  • Bjelkelag og stubbloft kan erstattes av Leca byggplank. Dette gir god isolasjon, den er brannsikker og effektiv å legge.
  • Som vindsperre i bjelkelag og skrå himling kan man bruke Hunton-produkter.
  • For å dempe lyd og for å isolere mot kulde kan Hunton parkett -underlag brukes, som er 6 mm lydplater med navnet silencio.

 

Fakta om eikegulvet

  • Importør Junckers Norsk A/S, tlf: 23 246580, www.junckers.no
  • 20,5 mm tykkelse.
  • Massiv eik er ekte tvers igjennom og veier 18 kg per kvm.
  • Massiv eik gir god lyd i rommet.
  • Kan legges rett ned på bjelkelaget og tåler de fleste gulvvarme-produkter.
  • Kan leveres ferdig behandlet, oljet eller lakket.

 

  

Anbefalt av redaksjonen

23 oktober 2008

Derfor bør du legge gulv nå

Ekspertene er enige: Sommeren er den perfekte tiden for å legge nytt gulv.

Start med valg av gulv

Hjemmets trivsel påvirkes av hva slags gulv du har. Innredningen av et rom begynner ofte med valg av gulv.

Krisehjelp for småuhell

Småuhell som hakk og merker kan bli irritasjonsmomenter over tid, men vi har rådene.

Sliping av gulv

Har du et gammelt, slitt parkettgulv eller et godt, gammelt bordgulv gjemt under lag med gammel maling? Etter noen timers sliping blir gulvet like pent...

Fagmannens gulvtips

Her er noen tips til deg som skal legge nytt gulv.

Gulv: Pene tregulv øker boligens verdi

Et strøkent tregulv øker trivselen og kan gi positivt utslag i prisen når boligen skal selges. Ved å velge heltre eikegulv med brede planker får du et...

Fjern gulvknirk

Gulv som knirker er irriterende, men er sjelden et tegn på underliggende konstruksjonsmessige problemer.

Slik klikker du gulvet på plass

Å legge parkett eller laminatgulv med et «klikksystem» er raskt og enkelt. Skjøtene blir tette og fine fordi hvert bord er utstyrt med et mekanisk...

Klikk deg frem til rett gulv

Velg og vrak blant ulike gulvmaterialer, og se hvordan stuen eller soverommet vil se ut etter oppussing med noen få tastetrykkk på pcen!

Behagelig med gulvvarme

Jevn fordeling av varmen og bedre fyringsøkonomi er bare noen av fordelene med gulvvarme.

Monter nye gulvlister

Gulvlister beskytter veggene mot slag fra føtter, støvsugere og annet. Hvis man setter opp igjen gamle lister som er blitt fjernet fordi det skal legges...

Velg riktig gulv i riktig rom

Når du skal legge gulv eller bytte ut det gamle er det mange gulvmaterialer å velge mellom. Gulvet skal være behagelig å gå på, pent å se på og praktisk...

Mørk parkett på gulvet

Med en mørkere parkett på gulvet kan du sette et elegant og eksklusivt preg på interiøret.

Smart tilbehør til gulvet

Har du rør som stikker opp av gulvet eller skjems du over synlige ledninger? Her er tilbehøret til gulvet du ikke visste at du trengte.

Sats på linoleum

Ønsker du deg et friskt, frekt, fargerikt og miljøvennlig gulv uten å tømme sparegrisen helt? Bruk linoleum, det er tilbake for fullt.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no