Brede eikeplanker er som et smykke i interiøret i utsiktsboligen på Nordstrand i Oslo. Landlige møbler kler det robuste tregulvet. Spisebordet kommer fra HC-Shop i Oslo. Slagbenk og stoler er fra Nina Interiør på Manglerud i Oslo.
Brede eikeplanker er som et smykke i interiøret i utsiktsboligen på Nordstrand i Oslo. Landlige møbler kler det robuste tregulvet. Spisebordet kommer fra HC-Shop i Oslo. Slagbenk og stoler er fra Nina Interiør på Manglerud i Oslo.

Massivt Eikegulv – supert som stuegulv

Gulv

I nybygget hus på Nordstrand i Oslo får gulvet spille førstefiolin i interiøret. Her er ingen tepper, bare store åpne gulvflater som innbyr til behagelig romfølelse. Få, utvalgte møbler stjeler heller ikke oppmerksomheten vekk fra det gyldne eikegulvet, som er en nytelse å se på og gå på.

   
bildetekst
Lune høstfarger på møbler er et stilsikkert valg til det gyldne eikegulvet. Sofa kommer fra Østlyngen i Oslo. Salongbord og stoler kommer fra Paulsen, i Møllergata i Oslo. Hvit lampe er fra Lysverket i Oslo.

Huset til Brit Sommerstad ligger på et høyde-drag med panoramautsikt over Oslofjorden. Lyset strømmer inn fra mange og store vinduer. Her er luftig atmosfære med hvite veggflater. Kunsten å få interiøret til å virke lunt i denne opplyste katedralen er oppnådd med det massive eikegulvet. Det er umulig å unngå  å bli fascinert av det levende lysspillet i treverket når solen kaster sine stråler inn gjennom vinduene. Også på mørke høstkvelder, når lyset fra peisen gløder i rommet, skapes det vakre fargevalører i tregulvet.

- Vi er strålende fornøyd med gulvet vårt, sier fru Sommerstad. Gulvet er levert ferdig oljet, for at det skal beholde sin gyldne glød. Bordplankene i dette eikegulvet er bredere enn ordinære parkettgulv, og det gir huset et mer landlig preg. Brede gulvbord minner litt om gamle bondestuer, og her skaper dette en utsøkt kontrast til det funkispregede og moderne byggverket. Massiv eik får deg dessuten til å føle at du går på et stykke ekte natur. Husets vertinne trives med høst fager året rundt, både på møbler, tilbehør og ikke minst i fargevaløren på gulvet som minner henne om okergule høstblader.

 

Smarte tips for gode undergulv

  • Bjelkelag og stubbloft kan erstattes av Leca byggplank. Dette gir god isolasjon, den er brannsikker og effektiv å legge.
  • Som vindsperre i bjelkelag og skrå himling kan man bruke Hunton-produkter.
  • For å dempe lyd og for å isolere mot kulde kan Hunton parkett -underlag brukes, som er 6 mm lydplater med navnet silencio.

 

Fakta om eikegulvet

  • Importør Junckers Norsk A/S, tlf: 23 246580, www.junckers.no
  • 20,5 mm tykkelse.
  • Massiv eik er ekte tvers igjennom og veier 18 kg per kvm.
  • Massiv eik gir god lyd i rommet.
  • Kan legges rett ned på bjelkelaget og tåler de fleste gulvvarme-produkter.
  • Kan leveres ferdig behandlet, oljet eller lakket.

 

  

Anbefalt av redaksjonen

23 oktober 2008

Derfor kan tørr vinterluft skade tregulvet ditt

Mange opplever at det oppstår nivåforskjeller, knirk eller sprekker i tregulvet om vinteren. Men det finnes heldigvis noen grep du kan gjøre selv.

Slik fjerner du vanskelige flekker fra gulvet

Mye god drikke og fet mat i jula byr på utfordringer for gulvet. Vi viser deg hvordan du blir kvitt de verste flekkene.

«Er det mulig å male gulvbelegg?»

Og hvordan går man frem for best resultat? Vår ekspert på maling svarer.

Slik sliper du tregulvet selv

Det er en stor jobb å slipe gulvet selv. Vi viser deg hvordan du får et vellykket resultat - trinn for trinn.

Bør du velge lakk, voks, såpe eller maling til tregulvet?

Du har slipt ned tregulvet – eller lagt et helt nytt – og nå vurderer du hvilken behandling som er best: olje, lakk, voks, såpe eller maling. Vi kårer...

Bruk broddevett innendørs

Med pigger under skoene tråkkes gulv i stykker. Det gjelder både i boligen og i butikken. Bruk broddevett, så slipper du hull og hakk.

Så enkelt maler du rutegulv

Rutete gulv er på alles lepper – og i mange retrokjøkken, bad og ganger. Her får du oppskriften på hvordan du maler rutegulv helt uten ujevne linjer...

Lyst på nytt gulv?

Er du lei av den slitte parketten? Fortvil ikke, de finnes et hav av muligheter for fornyelse av det gamle gulvet.

Fordeler og ulemper med oljet gulv

Vurderer du å olje gulvet ditt? Det er både fordeler og ulemper!

Krisehjelp for småuhell

Småuhell som hakk og merker kan bli irritasjonsmomenter over tid, men vi har rådene.

Snarvei til nytt gulv

Et lag løs Leca, noen gipsplater og en bøtte lim er alt du trenger for å legge nytt gulv på et betongunderlag. Les her hvordan du får et toppisolert...

Laminatgulv – moderne og praktisk

Laminat tåler hard medfart år etter år og har omtrent samme vakre utseende som tregulv. I tillegg er det enkelt å legge og prisen er lav.

Gulv av merbau-mosaikk

Det er lekkert å se på, godt å tråkke på og holder stand i årevis med meget enkelt stell.Gulv av Merbau-mosaikk gir rommet et eksklusivt preg uten å...

Skifergulv I entrén

Det er ikke lett å slite ut et skifergulv. Steingulvet passer derfor ypperlig i en entré, der gulvflaten ofte er utsatt for hard belastning.

Gulv med spreke farger og mønster

Har: Et gammelt tregulv med smale planker og masse spikerhull. Ønsker: Et malt gulv, gjerne med ruter og mønster.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til einar.vestheim@bonnier.no. 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no