Mørke gulv kan gi et eksklusivt interiør.
Mørke gulv kan gi et eksklusivt interiør.

Mørk parkett på gulvet

Gulv

Med en mørkere parkett på gulvet kan du sette et elegant og eksklusivt preg på interiøret.

De lyse, lette fargene har lenge vært i vinden, ikke minst takket være shabby chic og den lette, landlige stilen. Nå er tiden inne til å tenke nytt, til å velge mørkt og eksklusivt.

Moderne fiskebensmønster
For det virkelig eksklusive preget, kan du velge å legge parketten i mønster. Det klassiske fiskebensmønsteret er evig aktuelt. Mange forbinder fiskebensmønsteret med smale, korte bord som kan gi gulvet et litt gammeldags preg. Slik behøver det ikke være.

(saken fortsetter under bildet)

New Classics Louvre

Fiskeben: Brede, røffe planer fornyer det klassiske fiskebensmønsteret. Dette er gulvet New Classics Louvre.
Foto: Gulvspesialisten

Her viser vi gulvet New Classics Louvre fra Gulvspesialisten, som demonsterer hvordan brede, grove bord kan gjøre fiskebensmønsteret moderne og elegant på samme tid. Dette gulvet er i svart eik som er børstet og oljet, for det litt røffere utseendet.

Old Dutch

Les også:

Ti fine måter å skape nostalgi på badet

Drømmer du om engelsk landstil på badet – og kunne å synke ned i et badekar med løveføtter etter en lang dag. Ja, da er det nok av muligheter å velge...

Old Dutch

Old Dutch: Tenk nytt når du legger parkett. Hva med det klassiske mønsteret Old Dutch, her vist i form av gulvet Cambridge.
Foto: Gulvspesialisten


Et annet spennende mønster er Old Dutch, som er et kvadratisk mønster hvor mørkere parkettlengder brytes med korte, lysere tverrliggere. Dette gulvet fungerer best om du har litt størrelse på rommet uten altfor mange møbler som tar opp gulvplassen, slik at mønsteret kommer til sin rett.

Sebrastipet
Gulvet kan også være et mønster i seg selv, slik som dette eksemplet, et designgulv kalt Earth & Fire Yellowstone fra Solidfloor. Her har gulvet i ask nærmest fått et sebrastripet uttrykk ved at kvist og årringer får tre fram gjennom behandlingen det er gitt. Det gir et spennende spill til gulvet. Parketten en-stavs og laget i mørk, varmebehandle ask.

(saken fortsetter under bildet)

Sebrastripet: Skap spenning med treets eget mønster, slik som i denne designerparketten som heter Earth & Fire Yellowstone.

Sebrastripet: Skap spenning med treets eget mønster, slik som i denne designerparketten som heter Earth & Fire Yellowstone. Foto: Gulvspesialisten

Les også:

Gjør-det-selv: Male gulvet hvitt

Fiks et nytt gulv i løpet av helgen! Mal gulvet hvitt og få et lysere rom på kjøpet. Godt grunnarbeid gir et perfekt resultat.

Lunt
Det mørke gulvet, enten det er parkett eller heltre, gir ikke bare et elegant preg til interiøret. Det kan også være med å gi interiøret et lunere preg, slik som denne parketten fra ProffParkett. Dette er en en-stavs varmebehandlet eikeparkett som er børstet og oljet. Velg fortrinnsvis en av de varmere tonene for å skape den virkelig lune følelsen.

Lunt: Det kalde nordiske lyset kan oppleves ekstra kaldt om boligen holdes utelukkende i lyse overflater. En mørk parkett kan bidra til å skape et lunere uttrykk, her vist med eikeparketten Alsace.

Lunt: Det kalde nordiske lyset kan oppleves ekstra kaldt om boligen holdes utelukkende i lyse overflater. En mørk parkett kan bidra til å skape et lunere uttrykk, her vist med eikeparketten Alsace.

Lyse rom med mørke gulv
Men den mørke farge lar seg også kombinere med den lyse stilen som mange liker. Istedet for en lys kube, hvor alle flater er holdt i hvittoner, vil en mørk farge på parketten bidra til å forankre gulvet og skape en god tyngde i værelset.

Lyst og mørkt: Kombinasjonen mørkt gulv og lyst interiør fungerer ofte utmerket sammen, som her, hvor man har brukt parketten Charcoal.

Lyst og mørkt: Kombinasjonen mørkt gulv og lyst interiør fungerer ofte utmerket sammen, som her, hvor man har brukt parketten Charcoal. Foto: Gulvspesialisten

Les også:

Energisparing med vannbåren varme

Bygger du nytt hus velger du oppvarmingssystem for minst 30-40 år fremover. I Norge har rimelig vannkraft bidratt til at elektrisk oppvarming har...

Den slette, matte fargen i Charcoal fra Gulvspesialisten passer spesielt godt både til den lyse, moderne stilen og til den industrielle stilen som er dukket opp som en røff forlengelse av shabby chic-stilen.

Mer informasjon:
www.gulvspesialisten.no
www.proffparkett.no

30. september 2011
Mer om Gulv

Det perfekte gulvet for snø og skistøvler

Gulv Hardt gulv og glatte skisko kan være en farlig kombinasjon. Men med dette gulvet kommer du trygt inn døra.  

Slik sliper du tregulvet selv

Gulv Det er en stor jobb å slipe gulvet selv. Vi viser deg hvordan du får et vellykket resultat - trinn for trinn.

Derfor bør du legge gulv nå

Gulv Ekspertene er enige: Sommeren er den perfekte tiden for å legge nytt gulv.

Slik blir du kvitt knirking i gulvet

Gulv Gremmes du over at gulvet knirker? Det er mulig å bli kvitt problemet.

Bør du velge lakk, voks, såpe eller maling til tregulvet?

Gulv Du har slipt ned tregulvet – eller lagt et helt nytt – og nå vurderer du hvilken behandling som er best: olje, lakk, voks, såpe eller maling. Vi kårer...

Klikk deg frem til rett gulv

Gulv Velg og vrak blant ulike gulvmaterialer, og se hvordan stuen eller soverommet vil se ut etter oppussing med noen få tastetrykkk på pcen!

Hvorfor velge bambusgulv

Gulv Det er mange grunner til å velge bambusgulv. Estetikk og brukervennlighet er to viktige faktorer.

Ta vare på bambusgulvet

Gulv Et bambusgulv er vakkert og slitesterkt, men trenger som alle andre gulv et visst vedlikehold. Slik tar du vare på bambusgulvet.

Lyst på nytt gulv?

Gulv Er du lei av den slitte parketten? Fortvil ikke, de finnes et hav av muligheter for fornyelse av det gamle gulvet.

Fordeler og ulemper med oljet gulv

Gulv Vurderer du å olje gulvet ditt? Det er både fordeler og ulemper!

Velg riktig lakk til tregulvet

Gulv Riktig lakk kan fornye gamle tregulv og parkett. Slik går du frem.

Gi tregulvet ny farge

Gulv På tide å slipe tregulvet? Da kan du benytte anledningen til å gi tregulvet en farge som står til interiøret.

Smarte gulv - i nytt hus

Gulv Familien i Asker har påvirket utforming av nytt typehus tilpasset sitt behov. Solide og vakre gulv var et av ønskene

Slik sliper du gulvet

Gulv Et godt vedlikeholdt parkett- eller tregulv er en pryd og noe av det første som møter gjestene dine. Dessverre er det samme gulvet like synlig når...

Sats på linoleum

Gulv Ønsker du deg et friskt, frekt, fargerikt og miljøvennlig gulv uten å tømme sparegrisen helt? Bruk linoleum, det er tilbake for fullt.