Mørke gulv kan gi et eksklusivt interiør.
Mørke gulv kan gi et eksklusivt interiør.

Mørk parkett på gulvet

Gulv

Med en mørkere parkett på gulvet kan du sette et elegant og eksklusivt preg på interiøret.

De lyse, lette fargene har lenge vært i vinden, ikke minst takket være shabby chic og den lette, landlige stilen. Nå er tiden inne til å tenke nytt, til å velge mørkt og eksklusivt.

Moderne fiskebensmønster
For det virkelig eksklusive preget, kan du velge å legge parketten i mønster. Det klassiske fiskebensmønsteret er evig aktuelt. Mange forbinder fiskebensmønsteret med smale, korte bord som kan gi gulvet et litt gammeldags preg. Slik behøver det ikke være.

(saken fortsetter under bildet)

New Classics Louvre

Fiskeben: Brede, røffe planer fornyer det klassiske fiskebensmønsteret. Dette er gulvet New Classics Louvre.
Foto: Gulvspesialisten

Her viser vi gulvet New Classics Louvre fra Gulvspesialisten, som demonsterer hvordan brede, grove bord kan gjøre fiskebensmønsteret moderne og elegant på samme tid. Dette gulvet er i svart eik som er børstet og oljet, for det litt røffere utseendet.

Old Dutch

Old Dutch

Old Dutch: Tenk nytt når du legger parkett. Hva med det klassiske mønsteret Old Dutch, her vist i form av gulvet Cambridge.
Foto: Gulvspesialisten


Et annet spennende mønster er Old Dutch, som er et kvadratisk mønster hvor mørkere parkettlengder brytes med korte, lysere tverrliggere. Dette gulvet fungerer best om du har litt størrelse på rommet uten altfor mange møbler som tar opp gulvplassen, slik at mønsteret kommer til sin rett.

Sebrastipet
Gulvet kan også være et mønster i seg selv, slik som dette eksemplet, et designgulv kalt Earth & Fire Yellowstone fra Solidfloor. Her har gulvet i ask nærmest fått et sebrastripet uttrykk ved at kvist og årringer får tre fram gjennom behandlingen det er gitt. Det gir et spennende spill til gulvet. Parketten en-stavs og laget i mørk, varmebehandle ask.

(saken fortsetter under bildet)

Sebrastripet: Skap spenning med treets eget mønster, slik som i denne designerparketten som heter Earth & Fire Yellowstone.

Sebrastripet: Skap spenning med treets eget mønster, slik som i denne designerparketten som heter Earth & Fire Yellowstone. Foto: Gulvspesialisten

Lunt
Det mørke gulvet, enten det er parkett eller heltre, gir ikke bare et elegant preg til interiøret. Det kan også være med å gi interiøret et lunere preg, slik som denne parketten fra ProffParkett. Dette er en en-stavs varmebehandlet eikeparkett som er børstet og oljet. Velg fortrinnsvis en av de varmere tonene for å skape den virkelig lune følelsen.

Lunt: Det kalde nordiske lyset kan oppleves ekstra kaldt om boligen holdes utelukkende i lyse overflater. En mørk parkett kan bidra til å skape et lunere uttrykk, her vist med eikeparketten Alsace.

Lunt: Det kalde nordiske lyset kan oppleves ekstra kaldt om boligen holdes utelukkende i lyse overflater. En mørk parkett kan bidra til å skape et lunere uttrykk, her vist med eikeparketten Alsace.

Lyse rom med mørke gulv
Men den mørke farge lar seg også kombinere med den lyse stilen som mange liker. Istedet for en lys kube, hvor alle flater er holdt i hvittoner, vil en mørk farge på parketten bidra til å forankre gulvet og skape en god tyngde i værelset.

Lyst og mørkt: Kombinasjonen mørkt gulv og lyst interiør fungerer ofte utmerket sammen, som her, hvor man har brukt parketten Charcoal.

Lyst og mørkt: Kombinasjonen mørkt gulv og lyst interiør fungerer ofte utmerket sammen, som her, hvor man har brukt parketten Charcoal. Foto: Gulvspesialisten

Den slette, matte fargen i Charcoal fra Gulvspesialisten passer spesielt godt både til den lyse, moderne stilen og til den industrielle stilen som er dukket opp som en røff forlengelse av shabby chic-stilen.

Mer informasjon:
www.gulvspesialisten.no
www.proffparkett.no

30 september 2011

Derfor bør du legge gulv nå

Ekspertene er enige: Sommeren er den perfekte tiden for å legge nytt gulv.

Start med valg av gulv

Hjemmets trivsel påvirkes av hva slags gulv du har. Innredningen av et rom begynner ofte med valg av gulv.

Krisehjelp for småuhell

Småuhell som hakk og merker kan bli irritasjonsmomenter over tid, men vi har rådene.

Sliping av gulv

Har du et gammelt, slitt parkettgulv eller et godt, gammelt bordgulv gjemt under lag med gammel maling? Etter noen timers sliping blir gulvet like pent...

Fagmannens gulvtips

Her er noen tips til deg som skal legge nytt gulv.

Gulv: Pene tregulv øker boligens verdi

Et strøkent tregulv øker trivselen og kan gi positivt utslag i prisen når boligen skal selges. Ved å velge heltre eikegulv med brede planker får du et...

Fjern gulvknirk

Gulv som knirker er irriterende, men er sjelden et tegn på underliggende konstruksjonsmessige problemer.

Slik klikker du gulvet på plass

Å legge parkett eller laminatgulv med et «klikksystem» er raskt og enkelt. Skjøtene blir tette og fine fordi hvert bord er utstyrt med et mekanisk...

Klikk deg frem til rett gulv

Velg og vrak blant ulike gulvmaterialer, og se hvordan stuen eller soverommet vil se ut etter oppussing med noen få tastetrykkk på pcen!

Behagelig med gulvvarme

Jevn fordeling av varmen og bedre fyringsøkonomi er bare noen av fordelene med gulvvarme.

Monter nye gulvlister

Gulvlister beskytter veggene mot slag fra føtter, støvsugere og annet. Hvis man setter opp igjen gamle lister som er blitt fjernet fordi det skal legges...

Velg riktig gulv i riktig rom

Når du skal legge gulv eller bytte ut det gamle er det mange gulvmaterialer å velge mellom. Gulvet skal være behagelig å gå på, pent å se på og praktisk...

Smart tilbehør til gulvet

Har du rør som stikker opp av gulvet eller skjems du over synlige ledninger? Her er tilbehøret til gulvet du ikke visste at du trengte.

Sats på linoleum

Ønsker du deg et friskt, frekt, fargerikt og miljøvennlig gulv uten å tømme sparegrisen helt? Bruk linoleum, det er tilbake for fullt.

Nye, spennende imitasjoner til gulvet

Imitasjoner er ikke noe som er nytt - laminatgulv som ser ut som parkett eller vinylbelegg som ser ut som fliser har vi hatt i lang tid. Det nye med...