Mørke gulv kan gi et eksklusivt interiør.
Mørke gulv kan gi et eksklusivt interiør.

Mørk parkett på gulvet

Gulv

Med en mørkere parkett på gulvet kan du sette et elegant og eksklusivt preg på interiøret.

De lyse, lette fargene har lenge vært i vinden, ikke minst takket være shabby chic og den lette, landlige stilen. Nå er tiden inne til å tenke nytt, til å velge mørkt og eksklusivt.

Moderne fiskebensmønster
For det virkelig eksklusive preget, kan du velge å legge parketten i mønster. Det klassiske fiskebensmønsteret er evig aktuelt. Mange forbinder fiskebensmønsteret med smale, korte bord som kan gi gulvet et litt gammeldags preg. Slik behøver det ikke være.

(saken fortsetter under bildet)

New Classics Louvre

Fiskeben: Brede, røffe planer fornyer det klassiske fiskebensmønsteret. Dette er gulvet New Classics Louvre.
Foto: Gulvspesialisten

Her viser vi gulvet New Classics Louvre fra Gulvspesialisten, som demonsterer hvordan brede, grove bord kan gjøre fiskebensmønsteret moderne og elegant på samme tid. Dette gulvet er i svart eik som er børstet og oljet, for det litt røffere utseendet.

Old Dutch

Old Dutch

Old Dutch: Tenk nytt når du legger parkett. Hva med det klassiske mønsteret Old Dutch, her vist i form av gulvet Cambridge.
Foto: Gulvspesialisten


Et annet spennende mønster er Old Dutch, som er et kvadratisk mønster hvor mørkere parkettlengder brytes med korte, lysere tverrliggere. Dette gulvet fungerer best om du har litt størrelse på rommet uten altfor mange møbler som tar opp gulvplassen, slik at mønsteret kommer til sin rett.

Sebrastipet
Gulvet kan også være et mønster i seg selv, slik som dette eksemplet, et designgulv kalt Earth & Fire Yellowstone fra Solidfloor. Her har gulvet i ask nærmest fått et sebrastripet uttrykk ved at kvist og årringer får tre fram gjennom behandlingen det er gitt. Det gir et spennende spill til gulvet. Parketten en-stavs og laget i mørk, varmebehandle ask.

(saken fortsetter under bildet)

Sebrastripet: Skap spenning med treets eget mønster, slik som i denne designerparketten som heter Earth & Fire Yellowstone.

Sebrastripet: Skap spenning med treets eget mønster, slik som i denne designerparketten som heter Earth & Fire Yellowstone. Foto: Gulvspesialisten

Lunt
Det mørke gulvet, enten det er parkett eller heltre, gir ikke bare et elegant preg til interiøret. Det kan også være med å gi interiøret et lunere preg, slik som denne parketten fra ProffParkett. Dette er en en-stavs varmebehandlet eikeparkett som er børstet og oljet. Velg fortrinnsvis en av de varmere tonene for å skape den virkelig lune følelsen.

Lunt: Det kalde nordiske lyset kan oppleves ekstra kaldt om boligen holdes utelukkende i lyse overflater. En mørk parkett kan bidra til å skape et lunere uttrykk, her vist med eikeparketten Alsace.

Lunt: Det kalde nordiske lyset kan oppleves ekstra kaldt om boligen holdes utelukkende i lyse overflater. En mørk parkett kan bidra til å skape et lunere uttrykk, her vist med eikeparketten Alsace.

Lyse rom med mørke gulv
Men den mørke farge lar seg også kombinere med den lyse stilen som mange liker. Istedet for en lys kube, hvor alle flater er holdt i hvittoner, vil en mørk farge på parketten bidra til å forankre gulvet og skape en god tyngde i værelset.

Lyst og mørkt: Kombinasjonen mørkt gulv og lyst interiør fungerer ofte utmerket sammen, som her, hvor man har brukt parketten Charcoal.

Lyst og mørkt: Kombinasjonen mørkt gulv og lyst interiør fungerer ofte utmerket sammen, som her, hvor man har brukt parketten Charcoal. Foto: Gulvspesialisten

Den slette, matte fargen i Charcoal fra Gulvspesialisten passer spesielt godt både til den lyse, moderne stilen og til den industrielle stilen som er dukket opp som en røff forlengelse av shabby chic-stilen.

Mer informasjon:
www.gulvspesialisten.no
www.proffparkett.no

30 september 2011

Derfor kan tørr vinterluft skade tregulvet ditt

Mange opplever at det oppstår nivåforskjeller, knirk eller sprekker i tregulvet om vinteren. Men det finnes heldigvis noen grep du kan gjøre selv.

Slik fjerner du vanskelige flekker fra gulvet

Mye god drikke og fet mat i jula byr på utfordringer for gulvet. Vi viser deg hvordan du blir kvitt de verste flekkene.

«Er det mulig å male gulvbelegg?»

Og hvordan går man frem for best resultat? Vår ekspert på maling svarer.

Slik sliper du tregulvet selv

Det er en stor jobb å slipe gulvet selv. Vi viser deg hvordan du får et vellykket resultat - trinn for trinn.

Bruk broddevett innendørs

Med pigger under skoene tråkkes gulv i stykker. Det gjelder både i boligen og i butikken. Bruk broddevett, så slipper du hull og hakk.

Så enkelt maler du rutegulv

Rutete gulv er på alles lepper – og i mange retrokjøkken, bad og ganger. Her får du oppskriften på hvordan du maler rutegulv helt uten ujevne linjer...

Laminatgulv - holdbart og lett å rengjøre

Laminatgulv er av mange blitt sett på både som et billig og dårlig alternativ, men teknologien har banet vei for god kvalitet til en fornuftig pris. I...

Klikk deg frem til rett gulv

Velg og vrak blant ulike gulvmaterialer, og se hvordan stuen eller soverommet vil se ut etter oppussing med noen få tastetrykkk på pcen!

Kjøkkengulv med støtdemping

Velg riktig type gulv når du skal legge nytt kjøkkengulv.

Velg riktig gulv i riktig rom

Når du skal legge gulv eller bytte ut det gamle er det mange gulvmaterialer å velge mellom. Gulvet skal være behagelig å gå på, pent å se på og praktisk...

Tidløst med tregulv

Ekte tregulv faller i smak hos de aller fleste fordi det er solid, behagelig og lunt. I rom med hvite vegger er det spesielt kledelig med myke, naturlig...

Massivt Eikegulv – supert som stuegulv

I nybygget hus på Nordstrand i Oslo får gulvet spille førstefiolin i interiøret. Her er ingen tepper, bare store åpne gulvflater som innbyr til behageli...

Laminatgulv – moderne og praktisk

Laminat tåler hard medfart år etter år og har omtrent samme vakre utseende som tregulv. I tillegg er det enkelt å legge og prisen er lav.

Gulv av merbau-mosaikk

Det er lekkert å se på, godt å tråkke på og holder stand i årevis med meget enkelt stell.Gulv av Merbau-mosaikk gir rommet et eksklusivt preg uten å...

Gulv med spreke farger og mønster

Har: Et gammelt tregulv med smale planker og masse spikerhull. Ønsker: Et malt gulv, gjerne med ruter og mønster.