Skifergulv I entrén

Gulv

Det er ikke lett å slite ut et skifergulv. Steingulvet passer derfor ypperlig i en entré, der gulvflaten ofte er utsatt for hard belastning.

      

 

bildetekst

Ved å vippe opp en liten kant av skiferstein  langs veggkanten slipper du trelister, som er mer krevende å vedlikeholde enn denne smarte varianten.

Skifergulv er litt mer krevende å legge enn for eksempel et tregulv, men til gjengjeld får du et gulv med nesten ubegrenset levetid. Da arkitekt Marianne Bruvold bestemte seg for å legge Ottaskifer eller Pillarguristein som det også kalles i sin entré, gikk hun grundig til verks. Hun fjernet gamle gulvplanker og gravde seg 12 centimeter ned til bjelkelaget.

Gammel stubbloftleire ble effektivt spadd ut, og det ble støpt nytt, flytende underlag av sement. I det nye underlaget er det lagt armeringsnett med jerntråder, som fungerer som en bevegelig plate, for å unngå at steinen skal sprekke opp dersom underlaget beveger seg.

 

Det er også lagt en kant med isopor inntil veggkanten. Det er viktig at grunnarbeidet gjøres skikkelig for å få et rett gulv. Varmekabler er montert under den glatte skifersteinen, noe som gir behagelig gulvvarme på våte høstdager og kalde vinterdager.

 

 

Skifertips

  • Tips 1: Bruk porefiller fra Jernia når du skal vedlikeholde skifergulv. Skifer er et porøst steinslag som tåler poleringsbehandlingen utmerket. Små riper blir tettet igjen, og du får et skinnende og blankt skifergulv.
  • Tips 2: Dersom du benytter skiferstein som er skråskjært, får du et gulv med mønster i som minner om strukturen i fin marmor.
  • Tips 3: Legger du skifersteinen litt opp langs veggkanten, slipper du trelister som lett kan bli ripete og som trenger mer vedlikehold. Dersom du vipper skiferen opp  et lite stykke på veggkanten virker rommet større, ifølge arkitekt Marianne Bruvold.

Produktinformasjon: Skifer som er brukt her kommer fra Skifer & Naturstein i Oslo.

23 oktober 2008

Derfor bør du legge gulv nå

Ekspertene er enige: Sommeren er den perfekte tiden for å legge nytt gulv.

Start med valg av gulv

Hjemmets trivsel påvirkes av hva slags gulv du har. Innredningen av et rom begynner ofte med valg av gulv.

Krisehjelp for småuhell

Småuhell som hakk og merker kan bli irritasjonsmomenter over tid, men vi har rådene.

Sliping av gulv

Har du et gammelt, slitt parkettgulv eller et godt, gammelt bordgulv gjemt under lag med gammel maling? Etter noen timers sliping blir gulvet like pent...

Fagmannens gulvtips

Her er noen tips til deg som skal legge nytt gulv.

Gulv: Pene tregulv øker boligens verdi

Et strøkent tregulv øker trivselen og kan gi positivt utslag i prisen når boligen skal selges. Ved å velge heltre eikegulv med brede planker får du et...

Fjern gulvknirk

Gulv som knirker er irriterende, men er sjelden et tegn på underliggende konstruksjonsmessige problemer.

Slik klikker du gulvet på plass

Å legge parkett eller laminatgulv med et «klikksystem» er raskt og enkelt. Skjøtene blir tette og fine fordi hvert bord er utstyrt med et mekanisk...

Klikk deg frem til rett gulv

Velg og vrak blant ulike gulvmaterialer, og se hvordan stuen eller soverommet vil se ut etter oppussing med noen få tastetrykkk på pcen!

Behagelig med gulvvarme

Jevn fordeling av varmen og bedre fyringsøkonomi er bare noen av fordelene med gulvvarme.

Monter nye gulvlister

Gulvlister beskytter veggene mot slag fra føtter, støvsugere og annet. Hvis man setter opp igjen gamle lister som er blitt fjernet fordi det skal legges...

Velg riktig gulv i riktig rom

Når du skal legge gulv eller bytte ut det gamle er det mange gulvmaterialer å velge mellom. Gulvet skal være behagelig å gå på, pent å se på og praktisk...

Mørk parkett på gulvet

Med en mørkere parkett på gulvet kan du sette et elegant og eksklusivt preg på interiøret.

Smart tilbehør til gulvet

Har du rør som stikker opp av gulvet eller skjems du over synlige ledninger? Her er tilbehøret til gulvet du ikke visste at du trengte.

Sats på linoleum

Ønsker du deg et friskt, frekt, fargerikt og miljøvennlig gulv uten å tømme sparegrisen helt? Bruk linoleum, det er tilbake for fullt.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no