Skifergulv I entrén

Gulv

Det er ikke lett å slite ut et skifergulv. Steingulvet passer derfor ypperlig i en entré, der gulvflaten ofte er utsatt for hard belastning.

      

 

bildetekst

Ved å vippe opp en liten kant av skiferstein  langs veggkanten slipper du trelister, som er mer krevende å vedlikeholde enn denne smarte varianten.

Skifergulv er litt mer krevende å legge enn for eksempel et tregulv, men til gjengjeld får du et gulv med nesten ubegrenset levetid. Da arkitekt Marianne Bruvold bestemte seg for å legge Ottaskifer eller Pillarguristein som det også kalles i sin entré, gikk hun grundig til verks. Hun fjernet gamle gulvplanker og gravde seg 12 centimeter ned til bjelkelaget.

Gammel stubbloftleire ble effektivt spadd ut, og det ble støpt nytt, flytende underlag av sement. I det nye underlaget er det lagt armeringsnett med jerntråder, som fungerer som en bevegelig plate, for å unngå at steinen skal sprekke opp dersom underlaget beveger seg.

 

Det er også lagt en kant med isopor inntil veggkanten. Det er viktig at grunnarbeidet gjøres skikkelig for å få et rett gulv. Varmekabler er montert under den glatte skifersteinen, noe som gir behagelig gulvvarme på våte høstdager og kalde vinterdager.

 

 

Skifertips

  • Tips 1: Bruk porefiller fra Jernia når du skal vedlikeholde skifergulv. Skifer er et porøst steinslag som tåler poleringsbehandlingen utmerket. Små riper blir tettet igjen, og du får et skinnende og blankt skifergulv.
  • Tips 2: Dersom du benytter skiferstein som er skråskjært, får du et gulv med mønster i som minner om strukturen i fin marmor.
  • Tips 3: Legger du skifersteinen litt opp langs veggkanten, slipper du trelister som lett kan bli ripete og som trenger mer vedlikehold. Dersom du vipper skiferen opp  et lite stykke på veggkanten virker rommet større, ifølge arkitekt Marianne Bruvold.

Produktinformasjon: Skifer som er brukt her kommer fra Skifer & Naturstein i Oslo.

23 oktober 2008

Derfor kan tørr vinterluft skade tregulvet ditt

Mange opplever at det oppstår nivåforskjeller, knirk eller sprekker i tregulvet om vinteren. Men det finnes heldigvis noen grep du kan gjøre selv.

Slik fjerner du vanskelige flekker fra gulvet

Mye god drikke og fet mat i jula byr på utfordringer for gulvet. Vi viser deg hvordan du blir kvitt de verste flekkene.

«Er det mulig å male gulvbelegg?»

Og hvordan går man frem for best resultat? Vår ekspert på maling svarer.

Slik sliper du tregulvet selv

Det er en stor jobb å slipe gulvet selv. Vi viser deg hvordan du får et vellykket resultat - trinn for trinn.

Bruk broddevett innendørs

Med pigger under skoene tråkkes gulv i stykker. Det gjelder både i boligen og i butikken. Bruk broddevett, så slipper du hull og hakk.

Så enkelt maler du rutegulv

Rutete gulv er på alles lepper – og i mange retrokjøkken, bad og ganger. Her får du oppskriften på hvordan du maler rutegulv helt uten ujevne linjer...

Laminatgulv - holdbart og lett å rengjøre

Laminatgulv er av mange blitt sett på både som et billig og dårlig alternativ, men teknologien har banet vei for god kvalitet til en fornuftig pris. I...

Klikk deg frem til rett gulv

Velg og vrak blant ulike gulvmaterialer, og se hvordan stuen eller soverommet vil se ut etter oppussing med noen få tastetrykkk på pcen!

Kjøkkengulv med støtdemping

Velg riktig type gulv når du skal legge nytt kjøkkengulv.

Velg riktig gulv i riktig rom

Når du skal legge gulv eller bytte ut det gamle er det mange gulvmaterialer å velge mellom. Gulvet skal være behagelig å gå på, pent å se på og praktisk...

Tidløst med tregulv

Ekte tregulv faller i smak hos de aller fleste fordi det er solid, behagelig og lunt. I rom med hvite vegger er det spesielt kledelig med myke, naturlig...

Massivt Eikegulv – supert som stuegulv

I nybygget hus på Nordstrand i Oslo får gulvet spille førstefiolin i interiøret. Her er ingen tepper, bare store åpne gulvflater som innbyr til behageli...

Laminatgulv – moderne og praktisk

Laminat tåler hard medfart år etter år og har omtrent samme vakre utseende som tregulv. I tillegg er det enkelt å legge og prisen er lav.

Gulv av merbau-mosaikk

Det er lekkert å se på, godt å tråkke på og holder stand i årevis med meget enkelt stell.Gulv av Merbau-mosaikk gir rommet et eksklusivt preg uten å...

Gulv med spreke farger og mønster

Har: Et gammelt tregulv med smale planker og masse spikerhull. Ønsker: Et malt gulv, gjerne med ruter og mønster.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til einar.vestheim@bonnier.no. 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no