Smarte gulv - i nytt hus

Gulv

Familien i Asker har påvirket utforming av nytt typehus tilpasset sitt behov. Solide og vakre gulv var et av ønskene

Stuegulv fra Tarkett. Foran ovnen fra Contura ligger en glassplate for å beskytte gulvet mot glo fra peisen. Sofa fra Skeidar.– Å bygge eget hus er noe man sannsynligvis gjør bare en gang i livet. Derfor ville vi påvirke det ferdige resultatet mest mulig slik at vi fikk det som vi ønsket, sier ekteparet, som flyttet inn i flunkende nytt hus i februar i år.

Med barn i huset var det viktig for familien å prioritere solide gulv som tåler røff bruk. Samtidig var det estetiske viktig.

Huset fra Block Watne er opprinnelig et Lykkebo-hus som gjort om til en mer moderne og åpen bolig enn original modellen.

Garderobeskap i halle er fra Ikea, mens skyvedør og speildører er fra Garderobemannen.
Garderobeskap i halle er fra Ikea, mens skyvedør og speildører er fra Garderobemannen.

Rommene er luftige uten dørterskler. Flere steder er det valgt skyvedører med glass i mellom rommene, fremfor vanlige dører. Vinduene er mange og store for å slippe inn så mye lys som mulig. Dessuten har ekteparet valgt minst mulig gangareal for å gi plass til rause rom.

I alle tre etasjer har familien selv tegnet romløsningene.

Huset er bygget for å fungere i ulike livsfaser. Akkurat nå er det småbarn som dominerer hverdagen, senere blir det tenåringstid. Huset skal være lett å bruke også når paret blir eldre. Boligen er på tre etasjer med kjeller og loft, på til sammen nesten 300 kvadratmeter.

Hovedetasjen inneholder hall, bad, stue, kjøkken/spisestue og kontor. I kjelleren er det tre soverom, kjellerstue, bad, eget vaskerom, garderoberom og boder. Loftet står foreløpig uinnredet men her har familien planer om blant annet loftstue, bod og et stort soverom på lenger sikt.

For å skape mest mulig harmoni i interiøret er samtlige rom i huset malt i fargen eggehvit. Gulvene består enten av eikeparkett fra Tarkett eller skiferfliser fra Megaflis.

Kjøkkengulvet er fra Tarkett. Kjøkkeninnredningen er Faktum Âdel fra Ikea. Kjøkkenøya står på hjul og kan flyttes for å gi plass til langbord.
Kjøkkengulvet er fra Tarkett. Kjøkkeninnredningen er Faktum Âdel fra Ikea. Kjøkkenøya står på hjul og kan flyttes for å gi plass til langbord.

Lett å holde rent
– Vi ønsket mørkegrå skifer i hallen, i kjellerstuen og på baderomsgulvene. Men i de øvrige rommene ville vi ha vakker lun eikeparkett. I utgangspunktet hadde vi lyst på oljet gulv, men dette krever mer vedlikehold enn vanlig lakket parkett. Da vi oppdaget eikeparketten fra Tarkett med Proteco Natura-lakk var vi derfor solgt. Denne parketten har matt lakk som gjør at gulvet både ser ut og føles som om det er oljet. Samtidig er den like slitesterk som vanlig tradisjonell parkett.

Gulvet har vist seg å være helt riktig for oss, det er enkelt å tørke av, godt å gå på og tilfører rommene lunhet med sin gyldne glød i treverket. Dessuten gjør mattheten i gulvet at riper ikke synes så godt.

Gulvet vi har valgt, kan slipes flere ganger, og holder i vår levetid, mener ekteparet. Huset har to inngangspartier, ett i hovedetasjen og et i kjelleren. Her har barnefamilien valgt å legge skifergulv med varmekabler i.

Smuleluken i sokkelen er koblet til sentralstøvsugeranlegget og gjør det enkelt å feie unna smuler på gulvet.
Smuleluken i sokkelen er koblet til sentralstøvsugeranlegget og gjør det enkelt å feie unna smuler på gulvet.

På kjøkkenet er det montert inn en liten ”smuleluke” i sokkelen som er koblet til sentralstøvsugeren, for å gjøre det enkelt å kvitte seg med uønsket smuss. Ved å trykke på en knapp suges smulene inn i luken.

– Gulv som er praktiske, slitesterke og lette å holde rene, gjør livet på hjemmebane enklere og ikke minst triveligere. Samtidig er det viktig å velge gulv med høy kvalitet, og som både er vakre å se på og gode å gå på, sier småbarnsforeldrene som er strålende fornøyd med sine valg.

  

 

 

Forbrukerinfo:
 • Parkett fra Tarkett: Eik Proteco Natura
 • Skifer fra Megaflis: Nero Accopulco
 • Heltre eiketrinn i trapp fra Strynstrappa
 • Sentralstøvsugeranlegg fra Beam
 • Fargekoder
  Vegger: eggehvit (0502Y)
  Pass på at du ikke forveksler kodene S0502Y og 0502Y. S-varianten er mye gulere.

Smarte tips:
 • Rimelig maling kan kjøpes på Bergen Malerproff, kvaliteten skal være like bra som fra stor merkevareprodusenter
 • Rimelig kunst kan lages av papir fra Norway Designs
 • Anlegg smuleluke på kjøkkenet eller i gangen som er koblet til sentralstøvsugeranlegget.
23 oktober 2008

Derfor kan tørr vinterluft skade tregulvet ditt

Mange opplever at det oppstår nivåforskjeller, knirk eller sprekker i tregulvet om vinteren. Men det finnes heldigvis noen grep du kan gjøre selv.

Slik fjerner du vanskelige flekker fra gulvet

Mye god drikke og fet mat i jula byr på utfordringer for gulvet. Vi viser deg hvordan du blir kvitt de verste flekkene.

«Er det mulig å male gulvbelegg?»

Og hvordan går man frem for best resultat? Vår ekspert på maling svarer.

Slik sliper du tregulvet selv

Det er en stor jobb å slipe gulvet selv. Vi viser deg hvordan du får et vellykket resultat - trinn for trinn.

Bruk broddevett innendørs

Med pigger under skoene tråkkes gulv i stykker. Det gjelder både i boligen og i butikken. Bruk broddevett, så slipper du hull og hakk.

Så enkelt maler du rutegulv

Rutete gulv er på alles lepper – og i mange retrokjøkken, bad og ganger. Her får du oppskriften på hvordan du maler rutegulv helt uten ujevne linjer...

Klikk deg frem til rett gulv

Velg og vrak blant ulike gulvmaterialer, og se hvordan stuen eller soverommet vil se ut etter oppussing med noen få tastetrykkk på pcen!

Kjøkkengulv med støtdemping

Velg riktig type gulv når du skal legge nytt kjøkkengulv.

Velg riktig gulv i riktig rom

Når du skal legge gulv eller bytte ut det gamle er det mange gulvmaterialer å velge mellom. Gulvet skal være behagelig å gå på, pent å se på og praktisk...

Velg riktige tepper i stuen

Tepper finnes i alle mulige kvaliteter, størrelser og prisklasser. Å velge riktig teppe er viktig både for det estetiske, men også for vedlikehold og...

Tidløst med tregulv

Ekte tregulv faller i smak hos de aller fleste fordi det er solid, behagelig og lunt. I rom med hvite vegger er det spesielt kledelig med myke, naturlig...

Massivt Eikegulv – supert som stuegulv

I nybygget hus på Nordstrand i Oslo får gulvet spille førstefiolin i interiøret. Her er ingen tepper, bare store åpne gulvflater som innbyr til behageli...

Laminatgulv – moderne og praktisk

Laminat tåler hard medfart år etter år og har omtrent samme vakre utseende som tregulv. I tillegg er det enkelt å legge og prisen er lav.

Gulv av merbau-mosaikk

Det er lekkert å se på, godt å tråkke på og holder stand i årevis med meget enkelt stell.Gulv av Merbau-mosaikk gir rommet et eksklusivt preg uten å...

Gulv med spreke farger og mønster

Har: Et gammelt tregulv med smale planker og masse spikerhull. Ønsker: Et malt gulv, gjerne med ruter og mønster.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til einar.vestheim@bonnier.no. 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no