Start med valg av gulv

Gulv

Hjemmets trivsel påvirkes av hva slags gulv du har. Innredningen av et rom begynner ofte med valg av gulv.

Kilde: Bygg & Interiørhåndbok 2001

Det er mye å ta hensyn til når du skal velge gulvkledning. Hvor slitesterkt er det? Er det lett å holde rent? Kan du legge det selv? Hva passer i stuen, på soverommet, kjøkkenet, badet eller i entreen?

Vi har ulike krav til hva vi ønsker å gå på. Noen legger vekt på mønstre og farger, andre slitestyrke og holdbarhet. Rengjøring og hygiene er også viktige momenter.

Parkettgulv
Parkett er tidløst. Det er vakkert, svært slitesterkt og lettstelt. Det gir grunn til ettertanke at parkett foretrekkes av stadig flere, ikke minst i rom med stor trafikk. En ny generasjon lakk har forbedret sliktestyrken ytterligere. Mange foretrekker oljet parkett, da dette gir mer trefølelse. Nå kan du få parkettgulvet ferdig oljet med vannbeasert UV-herdet olje, som ikke har noen miljøskadelige stoffer. UV-herdingen gir gulvet sterkere overflate med lengre holdbarhet, en helt annen finish enn tidligere oljede gulv. Den nye oljen gjør også renholdet enklere.

Heltregulv
Heltregulv har lange tradisjoner i norske hus. Etter at jordgulvets tid var forbi, ble ulike tresorter tatt i bruk som gulvmateriale. Gran og furu har vært mest brukt, men det finnes også eksempler på at eik og bjørk har vært brukt som dekorative og slitesterke gulv. I dag er det furugulvet som dominerer de norske heltregulvene, men lautresortene er også på vei tilbake.

Laminatgulv
Det finnes i dag to typer laminatgulv på markedet. Det ene er et direktelaminsert produkt hvor en dekorfilm blir limt til en kjerne av HDE. Det andre er et høytrykkslaminat hvor oppbyggingen består av flere lag papir/kartong som under høt trykk limes til en kjerne av HDE.

Tepper
Ingen andre gulvbelegg gir så mange valgmuligheter med hensyn til farge, mønstre og overflatestruktur. Det finnes myke gulvbelegg for enhver smak og til nesten alle formål.
Heldekkende teppe er et godt alternativ som gulvbelegg. Det er mykt, lunt og behagelig, det er sklisikkert og støydempende.

Vinylgulv
Vinylbelegg er rimelig, enkelt å legge, slitesterkt og lett å holde rent.

23 oktober 2008

Derfor bør du legge gulv nå

Ekspertene er enige: Sommeren er den perfekte tiden for å legge nytt gulv.

Krisehjelp for småuhell

Småuhell som hakk og merker kan bli irritasjonsmomenter over tid, men vi har rådene.

Sliping av gulv

Har du et gammelt, slitt parkettgulv eller et godt, gammelt bordgulv gjemt under lag med gammel maling? Etter noen timers sliping blir gulvet like pent...

Fagmannens gulvtips

Her er noen tips til deg som skal legge nytt gulv.

Gulv: Pene tregulv øker boligens verdi

Et strøkent tregulv øker trivselen og kan gi positivt utslag i prisen når boligen skal selges. Ved å velge heltre eikegulv med brede planker får du et...

Fjern gulvknirk

Gulv som knirker er irriterende, men er sjelden et tegn på underliggende konstruksjonsmessige problemer.

Slik klikker du gulvet på plass

Å legge parkett eller laminatgulv med et «klikksystem» er raskt og enkelt. Skjøtene blir tette og fine fordi hvert bord er utstyrt med et mekanisk...

Klikk deg frem til rett gulv

Velg og vrak blant ulike gulvmaterialer, og se hvordan stuen eller soverommet vil se ut etter oppussing med noen få tastetrykkk på pcen!

Behagelig med gulvvarme

Jevn fordeling av varmen og bedre fyringsøkonomi er bare noen av fordelene med gulvvarme.

Monter nye gulvlister

Gulvlister beskytter veggene mot slag fra føtter, støvsugere og annet. Hvis man setter opp igjen gamle lister som er blitt fjernet fordi det skal legges...

Velg riktig gulv i riktig rom

Når du skal legge gulv eller bytte ut det gamle er det mange gulvmaterialer å velge mellom. Gulvet skal være behagelig å gå på, pent å se på og praktisk...

Mørk parkett på gulvet

Med en mørkere parkett på gulvet kan du sette et elegant og eksklusivt preg på interiøret.

Smart tilbehør til gulvet

Har du rør som stikker opp av gulvet eller skjems du over synlige ledninger? Her er tilbehøret til gulvet du ikke visste at du trengte.

Sats på linoleum

Ønsker du deg et friskt, frekt, fargerikt og miljøvennlig gulv uten å tømme sparegrisen helt? Bruk linoleum, det er tilbake for fullt.

Nye, spennende imitasjoner til gulvet

Imitasjoner er ikke noe som er nytt - laminatgulv som ser ut som parkett eller vinylbelegg som ser ut som fliser har vi hatt i lang tid. Det nye med...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til einar.vestheim@bonnier.no. 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no