IKEA-
IKEA- Bilde: IKEA

10 favoritter fra IKEAs 2018-katalog

Interiør inspirasjon

Den nye IKEA-katalogen for 2018 dumper ned i landets postkasser disse dager. Her ser du ti av våre favoritter fra årets utgave.

IKEA er en folkefavoritt når det gjelder innredning, og det er ikke særlig rart. Den 74 år gamle møbelgiganten er billig, tilgjengelig, brukervennlig, skandinavisk, har enormt utvalg og jammen lager de ikke mye fint også.

Hver høst lanserer IKEA sin varekatalog, som stadig blir oppdatert med nyheter, spennende varer og andre innslag fra bedriftens omfattende virksomhet. Årets katalog fant veien til vår postkasse nå nylig, og her er ti av våre favoritter fra den 325 sider lange brosjyren.

Se også: IKEA-trikset alle småbarnsforeldre elsker!  

1. STOCKHOLM skjenk

Denne klassisk utseende skjenken i valnøttfinér og massiv ask har et modent og stilrent preg. Designet har et hint av elegant 60-tallsestetikk, og viser at IKEA definitivt er mer enn billige primærbehovsmøbler. Dessuten har den masse oppbevaringsplass, og det er jo nesten det viktigste av alt.

Les også:

Da datteren kom hjem fra ferie, fikk hun denne overraskelsen

Ved hjelp av maling og maskeringstape ble barnerommet omsluttet av en frodig trekrone - til stor begeistring fra 6-åringen. Her ser du prosessen...

Mål: 160 x 40 x 81 cm

Pris: 3898,-

 

2. BACKIG tallerken

 

Backig er en ny serie servise i øyenfallende, svart herdet glass. Her får du middagstallerkener, dype tallerkener, asjetter og skåler som alle sammen bidrar til å sette farge - eller brodd - på måltidet. Svart servise er kanskje utradisjonelt for mange, men ingen kan si at det ikke er et stilig alternativ!

Les også:

Bli handy sammen med hjemmefikserne Carro og Karin

Bygg en kjøkkenøy, blomsterkasse og andre morsomme ting sammen med de svenske hjemmefikserne Carro og Karin. De byr også på spennende matoppskrifter...

Pris: 15,- / 19,- per del

Gikk du glipp av denne? Forny IKEA-møblene dine på 1 - 2 - 3

 

3. AVSIKTLIG pute

Herregud, så gøy de må ha det på jobb, disse IKEA-designerne! Har du sett så fjollete og fargerik pute? Denne er garantert et lyspunkt i enhver sofa. Men bare så lenge du har en sober innredning ellers. For hvis resten er like fargesterkt, ser det vel ut som noen har slengt malingsspann rundt seg der hjemme.

Les også:

Se hva mor gjorde da barnet tegnet på veggen

Dersom du har små barn har du kanskje opplevd at de har tegnet på veggen med tusj. Se hvordan denne moren løste problemet på kreativt vis!

Mål: 30x60 cm

Pris: 39,-

 

4. FLISAT dukkehus

Når vi først er i det lekne hjørnet – hva med et dekorativt og praktisk dukkehus, som like gjerne funker som vegghylle? Passer riktignok best i rom der barna ferdes, men der kommer denne hushylla til sin fulle rett. Bøker? Dukker? Figurer? Bilder? Tegnesaker? Lego-kunstverk som må bevares for enhver pris? Flisat er klar for alt!

Mål: 58 x 59 x 22 cm

Pris: 298,-

 

5. GJÖRA seng

Hva har vi her? En slags nedtonet, DIY-klar himmelseng? Sengen Gjöra har i hvert fall interessante muligheter, med hode- og fotgavl i forskjellig høyde, hvor du kan eksperimentere med dekor, klesoppheng, forhengsgardiner eller hva du vil. Gjøra er laget av ubehandlet bjørk, så du kan enkelt gi den et strøk maling eller olje for et personlig uttrykk.

Mål: 213 x 158 cm x 97/175 cm

Pris: 2495,-

 

6. LIXHULT oppbevaringsskap

Lixhult er en oppbevaringsserie bestående av skap i forskjellige størrelser og farger, med og uten ben, som kan settes sammen og kombineres akkurat som du vil. De sterke fargene, formene og materialet (stål) er utradisjonelle innslag i norske hjem. Men nettopp dette gjør Lixhult til mer enn bare oppbevaring.

Mål: Fra 25 x 25 x 25 cm og oppver

Pris: Fra 150,- og oppover

  

7. FNISS avfallsbøtte

Ikke noe spesielt å se her, tenker du sikkert nå. Bare en ordinær søplebøtte. Men før du scroller videre – sjekk prisen. Ser du? Ti usle kronestykker koster denne søplebøtta. Det er billigere enn en pakke tyggis. Billigere enn en kartong melk! Og det er et rungende eksempel på hvor genialt IKEA er. De har sånne ting du trenger, til fantastisk priser, helt uten hummer og kanari. 

Mål: 28 X 28 cm / 10 liter

Pris: TI KRONER!

 

8. SVALNÄS arbeidshylle

Har du hjemmekontor? Eller vil du ha en liten arbeidsstasjon som ikke tar opp for mye plass? Da kan denne veggmonterte hylla i bambus kanskje være av interesse. Svalnäs er praktisk og estetisk, og har både dype, grunne, høye og lave hyller som sammen åpner for et mangfold av dekorasjons- og oppbevaringsmuligheter.

Mål: 150 x 35 x 176 cm

Pris: 2745,-

 

9. STRANDMON ørelappstol  

Denne flotte ørelappstolen er en oppdatert versjon av en av IKEAs storselgere fra 50-tallet. Dette er en stol som er innbyr til virkelig avslapping, store kopper te, mange kapitler i en spennende roman også videre. I tillegg kommer den i et par virkelig slående farger, som denne dype, dype grønnfargen.

Mål: 82 x 96 x 101 cm

Pris:  Fra 1995,-

 

10. YPPERLIG

Siste plassen på lista går ikke til et enkelt produkt, men til en hel produktserie, nemlig Ypperlig. Dette er produkter - stoler, sofaer, hyller, puter, etc - laget i samarbeid mellom IKEA og det anerkjente danske designbyrået Hay. Det er i vinden for merkevarer å lage samarbeidskolleksjoner, og det resulterer ofte i spennende og unike produkter. I dette tilfellet får du også det beste fra to verdener; IKEAs prisnivå og Hays design. Absolutt verdt å sjekke ut!

Les mer om produktene på Ikea.no.

Se høydepunkter fra IKEA x Hay-kolleksjonen her!

Flere nyheter om hjem og interiør? Abonner på vårt nyhetsbrev!

22. august 2017
Mer om Interiør inspirasjon

Slik pynter du bordet til fest

Interiør inspirasjon Vi går inn i sesongen for de store begivenheter og bordene skal pyntes til fest.

Paljettputa hele internett snakker om

Interiør inspirasjon Den såkalte "Mermaid Pillow" kan nok sies å være den mest populære puten noensinne. I løpet av bare noen få dager har hele 31 millioner sett videoen av...

Designen som «alle» har

Interiør inspirasjon Har du den stripete Omaggio-vasen? Da risikerer du å bli stemplet som «mainstream».

Ragnhild har et tre i stua

Interiør inspirasjon Ragnild Teigene er så glad i skogen at hun bestemte seg for å ta den med seg inn.

6 supre DIY-ideer fra Instagram

Interiør inspirasjon Vi har saumfart Instagram - og funnet de fineste DIY-ideene til deg. 

Her er høstens fineste trender

Interiør inspirasjon 6 tendenser vi har troen på akkurat nå. 

Nytt rom på 1-2-3

Interiør inspirasjon Det trenger ikke koste skjorta å pusse opp et rom, og det behøver ikke være store jobben. Med veggplater kan du fornye hjemmet ditt raskere enn du tror. 

Villabloggerens beste tips

Interiør inspirasjon Blogger Linda Gil Billdal deler sine beste interiørtips.

Boligplanlegger

Interiør inspirasjon Med boligplanleggeren kan du designe et enkelt rom eller lage en plantegning for et helt hus. Du kan blant annet: Designe ett enkelt rom eller lage...

Moteriktig interiør for våren 2011

Interiør inspirasjon Endelig har trendene snudd, krisen er over og positive tanker er i fokus. Her er fem interiørprodukter som symboliserer vårens glade og fargerike design.

Stilguide til shopping

Interiør inspirasjon Har du falt for den landlige stilen eller er du mer moderne i uttrykket? Her er en stilguide til interiørshoppingen din.

Inspirasjon til vårens trender 2010

Interiør inspirasjon Her er noen produkter som illustrerer vårens interiørtrender.

Her er vårens interiørtrender

Interiør inspirasjon Vårens interiørtrender er delt inn i fire ulike kategorier, der stikkordet ”ny begynnelse” er et overordnet tema som gjennomsyrer alle trendene, og hvitt blir den viktigste fargen.

Vårens fire interiørtrender

Interiør inspirasjon Vårens farger og interiørtrender er satt. Fire spennende hovedretninger skal lyse opp foråret i 2009.

Pusset opp huset - vant byggepris

Interiør inspirasjon Etter 10 år med hardt arbeid og ofring av mye fritid, fikk Tove og Tom Johansen fra Drøbak endelig lønn for strevet.