6 gode grunner til å ha gardiner

Interiør inspirasjon

Usikker på om du vil ha gardiner eller ikke? På stua eller på barnerommet? Her er 6 grunner til å drapere vinduene dine.

Bilde: Borge

Den nakne, kalde interiørtrenden er på vei ut, og tilbake kommer de hyggelige og varme hjemmene. Med dette er gardiner igjen et prioritert innslag, det være seg lystette gardiner på barnerom eller solskjermende gardiner på stua.

Men hvis du er i tenkeboksen om hvorvidt gardiner passer for deg, skal du her få 6 gode tips til hvorfor gardiner er godt å ha.  

1. Gardiner stenger sola ute

Gardiner du kan trekke for, gjør det mulig å stenge sola ute når det er ønskelig. Det er fint å kunne justere og bestemme selv hvor mye dagslys som skal slippe inn i rommet

2. Gardiner demper støy

Ønsket om mindre romklang er en av grunnene til at flere gjerne henger opp gardiner i dag. Gardiner er og blir en veldig effektiv støydemper. (Foto: Getty Images)

Les også:

Før du maler

Før du maler bør du ta deg tid til litt forarbeid for å unngå malingssøl. Her gir malermesteren råd om tildekking og maskeringstape.

3. Gardiner varmer 

I tillegg til å gjøre rommet lunere og varmere rent estetisk, skjermer gardiner også mot faktisk kulde og trekk fra vinduene. Og i dette kalde landet kommer det godt med!

4. Gardiner er dekorativt

En åpenbar grunn til å henge opp gardiner, er at det er dekorativt og estetisk pent å se på. Tekstiler kan binde sammen interiøret, og gardiner kan få det til å føles litt mer eksklusivt ut (Foto: Getty Images).

5. Gardiner skjermer mot innsyn

Med store vindusflater og tett mellom boliger, kommer gardiner godt med hvis du ikke vil sitte på utstilling i din egen stue. Og det er det vel ingen som vil? Gardiner kan da skjerme godt for innsyn.

Les også:

Murhus utsatt for muggsopp

Bor du i et murhus, er sannsynligheten stor for at det vokser muggsopp rett bak hodet ditt på soverommet.

6. Gardiner gjør rommet lunere

Mange ønsker en lun, hyggelig følelse hjemme. Og da er gardiner i vinduene et «must».


Gardiner kan være svært dekorative, og ha stor betydning for oppmykningen av et rom (Foto: Intag).

 

Kilde: IFI.no

Les også:

Med trappefornyer blir den gamle trappen som ny

Du kan bytte ut hele trappen, men det er rimeligere og enklere å fornye den gamle. Med trappefornyer får du enkelt en trapp som ser flunkende ny ut.

14. februar 2018

Mer om Interiør inspirasjon
Egne bilder på selvvalgte materialer gir interiøret et vakkert og personlig preg.
Annonsørinnhold

7 tips som gjør hjemmet ditt mer personlig

Interiør inspirasjon Det aller mest trendy akkurat nå er å ha et personlig hjem – akkurat slik det bør være!

12 praktiske ting bygget av LEGO

Interiør inspirasjon LEGO er ikke bare for barn. Det ser man tydelig av disse kule og praktiske hverdagsgjenstandene bygget av danske plastklosser.

Porno for de ryddegale

Interiør inspirasjon Liker du ryddige rom og velorganiserte hyller? Da vil du få vann i munnen av disse bildene.

10 favoritter fra IKEAs 2018-katalog

Interiør inspirasjon Den nye IKEA-katalogen for 2018 dumper ned i landets postkasser disse dager. Her ser du ti av våre favoritter fra årets utgave.

Paljettputa hele internett snakker om

Interiør inspirasjon Den såkalte "Mermaid Pillow" kan nok sies å være den mest populære puten noensinne. I løpet av bare noen få dager har hele 31 millioner sett videoen av...

6 supre DIY-ideer fra Instagram

Interiør inspirasjon Vi har saumfart Instagram - og funnet de fineste DIY-ideene til deg. 

Villabloggerens beste tips

Interiør inspirasjon Blogger Linda Gil Billdal deler sine beste interiørtips.

Boligplanlegger

Interiør inspirasjon Med boligplanleggeren kan du designe et enkelt rom eller lage en plantegning for et helt hus. Du kan blant annet: Designe ett enkelt rom eller lage...

Moteriktig interiør for våren 2011

Interiør inspirasjon Endelig har trendene snudd, krisen er over og positive tanker er i fokus. Her er fem interiørprodukter som symboliserer vårens glade og fargerike design.

Stilguide til shopping

Interiør inspirasjon Har du falt for den landlige stilen eller er du mer moderne i uttrykket? Her er en stilguide til interiørshoppingen din.

Inspirasjon til vårens trender 2010

Interiør inspirasjon Her er noen produkter som illustrerer vårens interiørtrender.

Her er vårens interiørtrender

Interiør inspirasjon Vårens interiørtrender er delt inn i fire ulike kategorier, der stikkordet ”ny begynnelse” er et overordnet tema som gjennomsyrer alle trendene, og hvitt blir den viktigste fargen.

Vårens fire interiørtrender

Interiør inspirasjon Vårens farger og interiørtrender er satt. Fire spennende hovedretninger skal lyse opp foråret i 2009.

Pusset opp huset - vant byggepris

Interiør inspirasjon Etter 10 år med hardt arbeid og ofring av mye fritid, fikk Tove og Tom Johansen fra Drøbak endelig lønn for strevet.