Bilde: Rom for Rom

Boligstyling lønner seg ved salg av bolig

Interiør inspirasjon

Når du har bestemt deg for å selge boligen din er det smart å bruke boligstyling slik at du kan få hjelp til å selge en boligdrøm.

−Ta på alvor at du faktisk skal i gang med boligsalg. Bruk også god tid på å rydde og vaske. Det er viktig at boligen fremstår som skinnende ren, og at mange løse småting er ryddet vekk dermed fremstår boligen din mest mulig luftig, sier boligstylist Hilde Josdal i Rom for Rom.

Slik så kjøkkenet ut før stylingen. Foto: Rom for Rom

−Det lønner seg sjelden å gjøre omfattende oppussingsarbeid før et salg, man kommer langt med litt maling, ommøblering, og boligstyling med tilføring og utrenskning av gammel nips. Om boligen er et oppussingsobjekt er det lurt å være ærlig om den saken. Noen er kun på jakt etter slike objekter, og da lokker man best til seg til de rette kjøperne ved å være ærlig.

 Mange legger stor vekt på at stuen skal være i orden, men det er vel så viktg at kjøkken, bad  og soverom  fremstår som delikate slik at kjøper får den gode magefølelsen. Nye og litt eksklusive håndklær på et bad gjør seg godt. Det er ofte de små  tingene som teller.

Etter å ha ryddet, vasket og fjernet unødvendige ting, kommer man til det punkt der man kan tilføre boligen noe nytt med boligstyling, slik at man får forsterket et uttrykk.

  • Selv en helt tom bolig kan få et stilig uttrykk med de rette møblene og tilbehør som skaper god stemning. 
  • Store gjenstander, gjerne ruvende vaser, lekre puter og pledd gjør at rommene får et  mer innbydende uttrykk.
  • Skarpe farger bør unngås, behagelige valører gir mer ro og harmoni i rommet.
  • Friske blomster og stearinlys skaper alltid god stemning og bør derfor være en selvfølge når boligen skal vises frem for aktuelle kjøpere, sier Liv Ellefsen.

Stuen før den ble stylet. Foto: Rom for Rom

Leie av møbler

−Jeg tilbyr boligstyling og skreddersyr møblering til alt fra eneboliger til en liten ettroms leilighet både med og uten møbler, sier Hilde Josdal i Rom for Rom.

−Møbler som er satt inn i boligen kan stå i seks uker.  Det er en garanti vi gir alle våre kunder og som kan være en trygghet for boligselger. For en treroms bolig koster det om lag 14 300 kroner inklusiv moms å benytte boligstylist. Da tar vi med alt fra store møbler til blomster og stearinlys.

Å selge en bolig som er helt tom for møbler, gjør at man fort opplever boligen som kald og upersonlig. Det er ofte bare de mest kreative som kan kle på tomme rom  med møbler i sitt indre og se for seg hvordan boligen kan bli på sikt. De aller fleste lar seg  rive med av gode interiørstemninger, derfor er boligstyling av høy verdi , mener Hilde Josdal.

I dagens hete boligmarked er det om å gjøre å skille seg positivt ut for å få maks uttelling ved et boligsalg.

Stue etter styling. Foto: Rom for Rom

Priser:

Rådgivningstime hos Rom for Rom for leilighet/enebolig, koster fra  1 390 kr,  inklusive mva

Pris for tilsendt rapport, ca kr 750 inklusive mva. avhengig av hvor omfattende rapporten er.

Priser som her er oppgitt er veiledende priser hos Rom for Rom. Prisene varierer noe fra firma til firma.

Prisen for boligstyling på en 3-roms leilighet, fra kr 14 300 inkluderer alt arbeid i forbindelse med planlegging, montering, transport, møblering og styling. Fotograf utgifter kommer i tillegg.

Før

Etter

13 april 2012

Ser du hva denne vasen er laget av?

Pynt opp i høstmørket med en hjemmelaget vase med helt spesiell pynt.

6 interiørtrender vi elsker

Fra sennepsgult til smarte utemøbler: Vi i Villa-redaksjonen har besøkt møbel-messen Salone del Mobile i Milano og sett på kommende interiørtrender.

8 IKEA-nyheter vi MÅ ha!

Den nye IKEA-katalogen er her! Vi har plukket ut våre 8 favoritter av høstnyhetene – alt fra en bærbar induksjonstopp til et lekkert uteteppe!

Denne familien har Mummihuset i hagen

I hagen til Tina og Tore Lindgjerdet står det et ganske så uvanlig lekehus – nemlig Mummihuset. Sammen med to små døtre har de bygget det helt selv.

Dette er Norges vakreste hjem

Interiørmagasinet BoligPluss har kåret Norges vakreste hjem. Se de fantastiske bildene av vinnerhjemmet!

Puss opp postkassen med maling

Er postkassen din lik som alle andre sin? Gi den et lite løft med litt maling.

Disse pallene må du IKKE bygge møbler av

Det er populært å innrede med paller i hjemmet. Men én type paller må du styre unna. De kan nemlig være skadelig for helsen din.

Slik lager du kule marmorbrikker

Ved hjelp av leire og litt kreativitet, kan du enkelt lage stilige brikker som beskytter bordet ditt. Se hvordan her!

Sara bygget et hus av ispinner

Med 3 måneder til hjelp bygget Sara sitt eget minihus av 800 ispinner. Dukkehuset er en tro kopi av svigerinnens hus.

Peter bor i en boks på 2,4 kvm

Med et vanskelig leiemarked i San Francisco måtte Peter Berkowitz tenke utenfor boksen. Det resulterte i en boks i stua til en kompis.

7 hjemmefiksere som virkelig har løst problemet

De fleste kaster ting når de har gått i stykker. Disse hjemmefikserne derimot, har tatt saken i egne hender. Og løsningene? Vent og se...

17 interiørfunn som vil få deg til å måpe

Interiøreksperter tipser ofte om at du bør krydre hjemmet ditt med såkalte «conversation pieces». Her er funnene folk aldri vil slutte å prate om.

Bli handy sammen med hjemmefikserne Carro og Karin

Bygg en kjøkkenøy, blomsterkasse og andre morsomme ting sammen med de svenske hjemmefikserne Carro og Karin. De byr også på spennende matoppskrifter...

Slik ga de den tradisjonelle hytta nytt liv

Med en lidenskap for interiør og flere gode ideer, forvandlet Annette og Christian den tradisjonelle hytta til sin egen drømmehytte.

Denne faren tryllet barnerommet om til en magisk skog

Da datteren til denne faren ønsket seg et eventyrtre på rommet sitt, satte han av 18 måneder for å oppfylle drømmen hennes. Vi er stumme av beundring!