Bilde: Rom for Rom

Boligstyling lønner seg ved salg av bolig

Interiør inspirasjon

Når du har bestemt deg for å selge boligen din er det smart å bruke boligstyling slik at du kan få hjelp til å selge en boligdrøm.

−Ta på alvor at du faktisk skal i gang med boligsalg. Bruk også god tid på å rydde og vaske. Det er viktig at boligen fremstår som skinnende ren, og at mange løse småting er ryddet vekk dermed fremstår boligen din mest mulig luftig, sier boligstylist Hilde Josdal i Rom for Rom.

Slik så kjøkkenet ut før stylingen. Foto: Rom for Rom

−Det lønner seg sjelden å gjøre omfattende oppussingsarbeid før et salg, man kommer langt med litt maling, ommøblering, og boligstyling med tilføring og utrenskning av gammel nips. Om boligen er et oppussingsobjekt er det lurt å være ærlig om den saken. Noen er kun på jakt etter slike objekter, og da lokker man best til seg til de rette kjøperne ved å være ærlig.

 Mange legger stor vekt på at stuen skal være i orden, men det er vel så viktg at kjøkken, bad  og soverom  fremstår som delikate slik at kjøper får den gode magefølelsen. Nye og litt eksklusive håndklær på et bad gjør seg godt. Det er ofte de små  tingene som teller.

Etter å ha ryddet, vasket og fjernet unødvendige ting, kommer man til det punkt der man kan tilføre boligen noe nytt med boligstyling, slik at man får forsterket et uttrykk.

Les også:

Slik vasker du vinduene mest effektivt

Du trenger bare tre ting når du skal vaske vinduene.

  • Selv en helt tom bolig kan få et stilig uttrykk med de rette møblene og tilbehør som skaper god stemning. 
  • Store gjenstander, gjerne ruvende vaser, lekre puter og pledd gjør at rommene får et  mer innbydende uttrykk.
  • Skarpe farger bør unngås, behagelige valører gir mer ro og harmoni i rommet.
  • Friske blomster og stearinlys skaper alltid god stemning og bør derfor være en selvfølge når boligen skal vises frem for aktuelle kjøpere, sier Liv Ellefsen.

Stuen før den ble stylet. Foto: Rom for Rom

Leie av møbler

−Jeg tilbyr boligstyling og skreddersyr møblering til alt fra eneboliger til en liten ettroms leilighet både med og uten møbler, sier Hilde Josdal i Rom for Rom.

−Møbler som er satt inn i boligen kan stå i seks uker.  Det er en garanti vi gir alle våre kunder og som kan være en trygghet for boligselger. For en treroms bolig koster det om lag 14 300 kroner inklusiv moms å benytte boligstylist. Da tar vi med alt fra store møbler til blomster og stearinlys.

Å selge en bolig som er helt tom for møbler, gjør at man fort opplever boligen som kald og upersonlig. Det er ofte bare de mest kreative som kan kle på tomme rom  med møbler i sitt indre og se for seg hvordan boligen kan bli på sikt. De aller fleste lar seg  rive med av gode interiørstemninger, derfor er boligstyling av høy verdi , mener Hilde Josdal.

I dagens hete boligmarked er det om å gjøre å skille seg positivt ut for å få maks uttelling ved et boligsalg.

Les også:

Bygg en fargeglad CD-hylle

Vi viser deg hvordan du raskt og enkelt kan bygge en CD-hylle!

Stue etter styling. Foto: Rom for Rom

Priser:

Rådgivningstime hos Rom for Rom for leilighet/enebolig, koster fra  1 390 kr,  inklusive mva

Pris for tilsendt rapport, ca kr 750 inklusive mva. avhengig av hvor omfattende rapporten er.

Priser som her er oppgitt er veiledende priser hos Rom for Rom. Prisene varierer noe fra firma til firma.

Prisen for boligstyling på en 3-roms leilighet, fra kr 14 300 inkluderer alt arbeid i forbindelse med planlegging, montering, transport, møblering og styling. Fotograf utgifter kommer i tillegg.

Les også:

Lunt på terrassen

Med en terrassevarmer på plass kan du nyte utelivet på terrassen langt ut over høsten.

Før

Etter

13. april 2012

Mer om Interiør inspirasjon
Egne bilder på selvvalgte materialer gir interiøret et vakkert og personlig preg.
Annonsørinnhold

7 tips som gjør hjemmet ditt mer personlig

Interiør inspirasjon Det aller mest trendy akkurat nå er å ha et personlig hjem – akkurat slik det bør være!

12 praktiske ting bygget av LEGO

Interiør inspirasjon LEGO er ikke bare for barn. Det ser man tydelig av disse kule og praktiske hverdagsgjenstandene bygget av danske plastklosser.

Porno for de ryddegale

Interiør inspirasjon Liker du ryddige rom og velorganiserte hyller? Da vil du få vann i munnen av disse bildene.

10 favoritter fra IKEAs 2018-katalog

Interiør inspirasjon Den nye IKEA-katalogen for 2018 dumper ned i landets postkasser disse dager. Her ser du ti av våre favoritter fra årets utgave.

6 gode grunner til å ha gardiner

Interiør inspirasjon Usikker på om du vil ha gardiner eller ikke? På stua eller på barnerommet? Her er 6 grunner til å drapere vinduene dine.

6 supre DIY-ideer fra Instagram

Interiør inspirasjon Vi har saumfart Instagram - og funnet de fineste DIY-ideene til deg. 

Villabloggerens beste tips

Interiør inspirasjon Blogger Linda Gil Billdal deler sine beste interiørtips.

Boligplanlegger

Interiør inspirasjon Med boligplanleggeren kan du designe et enkelt rom eller lage en plantegning for et helt hus. Du kan blant annet: Designe ett enkelt rom eller lage...

Moteriktig interiør for våren 2011

Interiør inspirasjon Endelig har trendene snudd, krisen er over og positive tanker er i fokus. Her er fem interiørprodukter som symboliserer vårens glade og fargerike design.

Stilguide til shopping

Interiør inspirasjon Har du falt for den landlige stilen eller er du mer moderne i uttrykket? Her er en stilguide til interiørshoppingen din.

Inspirasjon til vårens trender 2010

Interiør inspirasjon Her er noen produkter som illustrerer vårens interiørtrender.

Her er vårens interiørtrender

Interiør inspirasjon Vårens interiørtrender er delt inn i fire ulike kategorier, der stikkordet ”ny begynnelse” er et overordnet tema som gjennomsyrer alle trendene, og hvitt blir den viktigste fargen.

Vårens fire interiørtrender

Interiør inspirasjon Vårens farger og interiørtrender er satt. Fire spennende hovedretninger skal lyse opp foråret i 2009.

Pusset opp huset - vant byggepris

Interiør inspirasjon Etter 10 år med hardt arbeid og ofring av mye fritid, fikk Tove og Tom Johansen fra Drøbak endelig lønn for strevet.