Bilde: Tina Lindgjerdet

Denne familien har Mummihuset i hagen

Interiør inspirasjon

I hagen til Tina og Tore Lindgjerdet står det et ganske så uvanlig lekehus – nemlig Mummihuset. Sammen med to små døtre har de bygget det helt selv.

I en hage i Lesvik står det et nokså uvanlig hus.

Det har åtte kanter, er knallblått, har et spist tak og gjerdet rundt er pyntet med små rare vesener. Familien Lindgjerdet har nemlig Mummihuset i hagen!

– Ideen om Mummihuset kom da vi begynte å snakke om å bygge et lekehus i hagen for barna, sier Tina Lindgjerdet til Viivilla.no.

– Jeg kom med det som forslag til mannen min, ettersom hele familien har hatt interesse for serien. Da jeg luftet ideen for barna ble det bestemt at det var akkurat et Mummihus vi skulle ha.

Foto: Tina Lindgjerdet

– Moro for store og små

Det lille lekehuset på seks kvadrat består av en vanlig etasje samt en hems.

For at Linnea (7) og Mia (5) skal kunne benytte huset hele året er det isolert og det er lagt inn strøm. Veggene inne er ferdigmalt panel og på gulvet ligger det laminat. Inne i huset har Tina pyntet opp med lyst og lekent interiør.

På gjerdet rundt huset henger det ti figurer: Mummipappa, Mummimamma, Mummi, Hufsa, Snoken, Snusmumrikken, Lille My, Stinky, Sniff og Snorkfrøken.

Den lille familien på fire har laget hele huset helt selv. Det tok dem litt over ett år, mye grubling, prøving og feiling og kostet i overkant av 60 000 kroner.

Ettersom huset er under 15 kvadrat slapp de å søke kommunen.

– Prosessen med å bygge lekehuset har vært arbeidsom, men også moro for store og små. Barna har alltid fått komme med sine ideer og tanker om hvordan ting skal være, sier Tina.

Foto: Tina Lindgjerdet

Populært i bygda

Etter at huset stod ferdig for drøyt en uke siden har huset blitt en attraksjon i nærområdet.

– Folk i bygda har gitt oss mye positive tilbakemeldinger på dette. De synes det er morsomt at en historie som er så gammel fortsatt er populær etter så mange år, sier hun.

Selv er de også svært fornøyde med resultatet.

– Barna er blitt veldig glad i huset og bruker mye tid i det. Vi synes også det ble mye bedre enn hva vi så for oss da vi startet.

Familien gleder seg til å bruke huset i sommer.

– I sommer har vi planer om å bruke huset til filmkvelder, overnattingsturer og masse lek. Her er alle barn velkomne! sier Tina.

Dette er Tina og Tores tips til dem som vil bygge et annerledes lekehus:

– Planlegg nøye.
– Bestem dere på forhånd for budsjett.
– Vær klar over at ting tar tid og at ikke alt er fort gjort.
– Det kan være lurt å ta seg fri og finne på noe annet i perioder, så man ikke går lei.

Få tips til flere kreative prosjekter – meld deg på nyhetsbrevet vårt her!

Foto: Tina Lindgjerdet

Foto: Tina Lindgjerdet

Kommentarer

Når du kommenterer må du bruke ditt egentlige navn. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange leser det du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse. 

24. juni 2016

Mer om Interiør inspirasjon
Egne bilder på selvvalgte materialer gir interiøret et vakkert og personlig preg.
Annonsørinnhold

7 tips som gjør hjemmet ditt mer personlig

Interiør inspirasjon Det aller mest trendy akkurat nå er å ha et personlig hjem – akkurat slik det bør være!

12 praktiske ting bygget av LEGO

Interiør inspirasjon LEGO er ikke bare for barn. Det ser man tydelig av disse kule og praktiske hverdagsgjenstandene bygget av danske plastklosser.

Porno for de ryddegale

Interiør inspirasjon Liker du ryddige rom og velorganiserte hyller? Da vil du få vann i munnen av disse bildene.

10 favoritter fra IKEAs 2018-katalog

Interiør inspirasjon Den nye IKEA-katalogen for 2018 dumper ned i landets postkasser disse dager. Her ser du ti av våre favoritter fra årets utgave.

6 gode grunner til å ha gardiner

Interiør inspirasjon Usikker på om du vil ha gardiner eller ikke? På stua eller på barnerommet? Her er 6 grunner til å drapere vinduene dine.

6 supre DIY-ideer fra Instagram

Interiør inspirasjon Vi har saumfart Instagram - og funnet de fineste DIY-ideene til deg. 

Villabloggerens beste tips

Interiør inspirasjon Blogger Linda Gil Billdal deler sine beste interiørtips.

Boligplanlegger

Interiør inspirasjon Med boligplanleggeren kan du designe et enkelt rom eller lage en plantegning for et helt hus. Du kan blant annet: Designe ett enkelt rom eller lage...

Moteriktig interiør for våren 2011

Interiør inspirasjon Endelig har trendene snudd, krisen er over og positive tanker er i fokus. Her er fem interiørprodukter som symboliserer vårens glade og fargerike design.

Stilguide til shopping

Interiør inspirasjon Har du falt for den landlige stilen eller er du mer moderne i uttrykket? Her er en stilguide til interiørshoppingen din.

Inspirasjon til vårens trender 2010

Interiør inspirasjon Her er noen produkter som illustrerer vårens interiørtrender.

Her er vårens interiørtrender

Interiør inspirasjon Vårens interiørtrender er delt inn i fire ulike kategorier, der stikkordet ”ny begynnelse” er et overordnet tema som gjennomsyrer alle trendene, og hvitt blir den viktigste fargen.

Vårens fire interiørtrender

Interiør inspirasjon Vårens farger og interiørtrender er satt. Fire spennende hovedretninger skal lyse opp foråret i 2009.

Pusset opp huset - vant byggepris

Interiør inspirasjon Etter 10 år med hardt arbeid og ofring av mye fritid, fikk Tove og Tom Johansen fra Drøbak endelig lønn for strevet.