Bilde: Tina Lindgjerdet

Denne familien har Mummihuset i hagen

Interiør inspirasjon

I hagen til Tina og Tore Lindgjerdet står det et ganske så uvanlig lekehus – nemlig Mummihuset. Sammen med to små døtre har de bygget det helt selv.

I en hage i Lesvik står det et nokså uvanlig hus.

Det har åtte kanter, er knallblått, har et spist tak og gjerdet rundt er pyntet med små rare vesener. Familien Lindgjerdet har nemlig Mummihuset i hagen!

– Ideen om Mummihuset kom da vi begynte å snakke om å bygge et lekehus i hagen for barna, sier Tina Lindgjerdet til Viivilla.no.

– Jeg kom med det som forslag til mannen min, ettersom hele familien har hatt interesse for serien. Da jeg luftet ideen for barna ble det bestemt at det var akkurat et Mummihus vi skulle ha.

Foto: Tina Lindgjerdet

– Moro for store og små

Det lille lekehuset på seks kvadrat består av en vanlig etasje samt en hems.

For at Linnea (7) og Mia (5) skal kunne benytte huset hele året er det isolert og det er lagt inn strøm. Veggene inne er ferdigmalt panel og på gulvet ligger det laminat. Inne i huset har Tina pyntet opp med lyst og lekent interiør.

På gjerdet rundt huset henger det ti figurer: Mummipappa, Mummimamma, Mummi, Hufsa, Snoken, Snusmumrikken, Lille My, Stinky, Sniff og Snorkfrøken.

Den lille familien på fire har laget hele huset helt selv. Det tok dem litt over ett år, mye grubling, prøving og feiling og kostet i overkant av 60 000 kroner.

Ettersom huset er under 15 kvadrat slapp de å søke kommunen.

– Prosessen med å bygge lekehuset har vært arbeidsom, men også moro for store og små. Barna har alltid fått komme med sine ideer og tanker om hvordan ting skal være, sier Tina.

Foto: Tina Lindgjerdet

Populært i bygda

Etter at huset stod ferdig for drøyt en uke siden har huset blitt en attraksjon i nærområdet.

– Folk i bygda har gitt oss mye positive tilbakemeldinger på dette. De synes det er morsomt at en historie som er så gammel fortsatt er populær etter så mange år, sier hun.

Selv er de også svært fornøyde med resultatet.

– Barna er blitt veldig glad i huset og bruker mye tid i det. Vi synes også det ble mye bedre enn hva vi så for oss da vi startet.

Familien gleder seg til å bruke huset i sommer.

– I sommer har vi planer om å bruke huset til filmkvelder, overnattingsturer og masse lek. Her er alle barn velkomne! sier Tina.

Dette er Tina og Tores tips til dem som vil bygge et annerledes lekehus:

– Planlegg nøye.
– Bestem dere på forhånd for budsjett.
– Vær klar over at ting tar tid og at ikke alt er fort gjort.
– Det kan være lurt å ta seg fri og finne på noe annet i perioder, så man ikke går lei.

Få tips til flere kreative prosjekter – meld deg på nyhetsbrevet vårt her!

Foto: Tina Lindgjerdet

Foto: Tina Lindgjerdet

Kommentarer

Når du kommenterer må du bruke ditt egentlige navn. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange leser det du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse. 

24 juni 2016
Mer om Interiør inspirasjon

"Jeg bygde en hyllvegg"

Interiør inspirasjon Noen hyller og en gipsplate var alt som var nødvending for at Hans kunne lage en fin skillevegg med oppbevaringsmuligheter.

10 favoritter fra IKEAs 2018-katalog

Interiør inspirasjon Den nye IKEA-katalogen for 2018 dumper ned i landets postkasser disse dager. Her ser du ti av våre favoritter fra årets utgave.

Det lille huset ble helt nytt

Interiør inspirasjon Gine Svendsen og John Eirik Edvardsen falt pladask for det vesle huset på femti kvadrat – trass i den grelle 70-tallslooken. Med pågangsmot og dugnadsån...

Jeg og mitt hus: Elisabeth Andreassen

Interiør inspirasjon Elisabeth (Bettan) Andreassen, kommer vinter/vår 2011 ut med en ny cd. Arbeidsnavnet er «SpellemannII».

Dette interiøret vil vi ha nå

Interiør inspirasjon Gikk du glipp av den store interiørmessen Oslo Design Fair? Vi tok turen dit for å se på de kommende trendene.

10 gode kjøp under 400 kr

Interiør inspirasjon La hjemmet ditt få en dose deilig fargeenergi til en overkommelig pris.

Paljettputa hele internett snakker om

Interiør inspirasjon Den såkalte "Mermaid Pillow" kan nok sies å være den mest populære puten noensinne. I løpet av bare noen få dager har hele 31 millioner sett videoen av den stilige puten på Facebook. 

6 supre DIY-ideer fra Instagram

Interiør inspirasjon Vi har saumfart Instagram - og funnet de fineste DIY-ideene til deg. 

Høstens interiørtrender

Interiør inspirasjon Etter mange år med duse og nedtonede fargeskalaer går vi en fargerik høst i møte.

Se hva mor gjorde da barnet tegnet på veggen

Interiør inspirasjon Dersom du har små barn har du kanskje opplevd at de har tegnet på veggen med tusj. Se hvordan denne moren løste problemet på kreativt vis!

Ti ting som gjør livet enklere

Interiør inspirasjon Ti smarte triks du bør få med deg.

Moteriktig interiør for våren 2011

Interiør inspirasjon Endelig har trendene snudd, krisen er over og positive tanker er i fokus. Her er fem interiørprodukter som symboliserer vårens glade og fargerike design.

Gratis print fra Pinterest som vi elsker

Interiør inspirasjon Nå kan du selv laste ned og printe ut kunst og kalendere til hjemmet ditt. Hurtig, trendy og billig!

Lag din egen vase

Interiør inspirasjon Tenk hvis du kunne lage din egen vase, som du elsker enda mer enn Kähler-vasen din. Her er guiden til hvordan ønsket blir til virkelighet.