Bilde: Tina Lindgjerdet

Denne familien har Mummihuset i hagen

Interiør inspirasjon

I hagen til Tina og Tore Lindgjerdet står det et ganske så uvanlig lekehus – nemlig Mummihuset. Sammen med to små døtre har de bygget det helt selv.

I en hage i Lesvik står det et nokså uvanlig hus.

Det har åtte kanter, er knallblått, har et spist tak og gjerdet rundt er pyntet med små rare vesener. Familien Lindgjerdet har nemlig Mummihuset i hagen!

– Ideen om Mummihuset kom da vi begynte å snakke om å bygge et lekehus i hagen for barna, sier Tina Lindgjerdet til Viivilla.no.

– Jeg kom med det som forslag til mannen min, ettersom hele familien har hatt interesse for serien. Da jeg luftet ideen for barna ble det bestemt at det var akkurat et Mummihus vi skulle ha.

Foto: Tina Lindgjerdet

– Moro for store og små

Det lille lekehuset på seks kvadrat består av en vanlig etasje samt en hems.

For at Linnea (7) og Mia (5) skal kunne benytte huset hele året er det isolert og det er lagt inn strøm. Veggene inne er ferdigmalt panel og på gulvet ligger det laminat. Inne i huset har Tina pyntet opp med lyst og lekent interiør.

På gjerdet rundt huset henger det ti figurer: Mummipappa, Mummimamma, Mummi, Hufsa, Snoken, Snusmumrikken, Lille My, Stinky, Sniff og Snorkfrøken.

Den lille familien på fire har laget hele huset helt selv. Det tok dem litt over ett år, mye grubling, prøving og feiling og kostet i overkant av 60 000 kroner.

Ettersom huset er under 15 kvadrat slapp de å søke kommunen.

– Prosessen med å bygge lekehuset har vært arbeidsom, men også moro for store og små. Barna har alltid fått komme med sine ideer og tanker om hvordan ting skal være, sier Tina.

Foto: Tina Lindgjerdet

Populært i bygda

Etter at huset stod ferdig for drøyt en uke siden har huset blitt en attraksjon i nærområdet.

– Folk i bygda har gitt oss mye positive tilbakemeldinger på dette. De synes det er morsomt at en historie som er så gammel fortsatt er populær etter så mange år, sier hun.

Selv er de også svært fornøyde med resultatet.

– Barna er blitt veldig glad i huset og bruker mye tid i det. Vi synes også det ble mye bedre enn hva vi så for oss da vi startet.

Familien gleder seg til å bruke huset i sommer.

– I sommer har vi planer om å bruke huset til filmkvelder, overnattingsturer og masse lek. Her er alle barn velkomne! sier Tina.

Dette er Tina og Tores tips til dem som vil bygge et annerledes lekehus:

– Planlegg nøye.
– Bestem dere på forhånd for budsjett.
– Vær klar over at ting tar tid og at ikke alt er fort gjort.
– Det kan være lurt å ta seg fri og finne på noe annet i perioder, så man ikke går lei.

Få tips til flere kreative prosjekter – meld deg på nyhetsbrevet vårt her!

Foto: Tina Lindgjerdet

Foto: Tina Lindgjerdet

Kommentarer

Når du kommenterer må du bruke ditt egentlige navn. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange leser det du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse. 

24 juni 2016

Ser du hva denne vasen er laget av?

Pynt opp i høstmørket med en hjemmelaget vase med helt spesiell pynt.

6 interiørtrender vi elsker

Fra sennepsgult til smarte utemøbler: Vi i Villa-redaksjonen har besøkt møbel-messen Salone del Mobile i Milano og sett på kommende interiørtrender.

8 IKEA-nyheter vi MÅ ha!

Den nye IKEA-katalogen er her! Vi har plukket ut våre 8 favoritter av høstnyhetene – alt fra en bærbar induksjonstopp til et lekkert uteteppe!

Dette er Norges vakreste hjem

Interiørmagasinet BoligPluss har kåret Norges vakreste hjem. Se de fantastiske bildene av vinnerhjemmet!

Puss opp postkassen med maling

Er postkassen din lik som alle andre sin? Gi den et lite løft med litt maling.

Disse pallene må du IKKE bygge møbler av

Det er populært å innrede med paller i hjemmet. Men én type paller må du styre unna. De kan nemlig være skadelig for helsen din.

Slik lager du kule marmorbrikker

Ved hjelp av leire og litt kreativitet, kan du enkelt lage stilige brikker som beskytter bordet ditt. Se hvordan her!

Sara bygget et hus av ispinner

Med 3 måneder til hjelp bygget Sara sitt eget minihus av 800 ispinner. Dukkehuset er en tro kopi av svigerinnens hus.

Peter bor i en boks på 2,4 kvm

Med et vanskelig leiemarked i San Francisco måtte Peter Berkowitz tenke utenfor boksen. Det resulterte i en boks i stua til en kompis.

7 hjemmefiksere som virkelig har løst problemet

De fleste kaster ting når de har gått i stykker. Disse hjemmefikserne derimot, har tatt saken i egne hender. Og løsningene? Vent og se...

17 interiørfunn som vil få deg til å måpe

Interiøreksperter tipser ofte om at du bør krydre hjemmet ditt med såkalte «conversation pieces». Her er funnene folk aldri vil slutte å prate om.

Bli handy sammen med hjemmefikserne Carro og Karin

Bygg en kjøkkenøy, blomsterkasse og andre morsomme ting sammen med de svenske hjemmefikserne Carro og Karin. De byr også på spennende matoppskrifter...

Slik ga de den tradisjonelle hytta nytt liv

Med en lidenskap for interiør og flere gode ideer, forvandlet Annette og Christian den tradisjonelle hytta til sin egen drømmehytte.

Denne faren tryllet barnerommet om til en magisk skog

Da datteren til denne faren ønsket seg et eventyrtre på rommet sitt, satte han av 18 måneder for å oppfylle drømmen hennes. Vi er stumme av beundring!