Interiør: Mer fargeglede i interiøret i 2012

Interiør inspirasjon

Interiørdesigner Annette Nordstrøm har tre hjem, et urbant krypinn midt i byen i Oslo, et hus på landet i Vestby, og en Marrakech-bygård i Marokko. Hun mikser interiørstiler rått og lekent, og mener at fargene er på full fart inn i interiøret i 2012.

Etter mange år med beige og hvite valører i skandinaviske hjem mener Annette Nordstrøm at vi vil se mer farger i interiøret i 2012. Selv har hun stor tro på at farger kommer til å bli den dominerende interiørtrenden i 2012.

Anette Nordstrøm er utdannet fotograf og interiørdesigner og har gjort seg bemerket med sin gjenbruksfilosofi, der hun ser stort potensiale i brukte møbler. Gamle møbler som hun finner på loppemarked og i bruktbutikker gjennomgår ekstrem oppussing, for å bli smykker i interiøret.

Hun rocker gjerne opp gamle rokokkostoler, og lar seg inspirere av mote og glamourverden når hun gyver løs på sine oppussingsprosjekter.

(saken fortsetter under bildet)

Fotograf og interiørdesigner Anette Nordstrøm.

Les også:

Hva bør du se etter når du velger TV?

Når du velger TV, bør du begynne med å kartlegge egne behov. Det gjør det lettere å finne frem i jungelen av merker, modeller og begreper.

Med tre ulike hjem som hun pendler mellom får hun rikelig med muligheter til å leve seg inn i ulike bosituasjoner. Dette er en stor fordel når hun skal formidle inspirasjon til sine mange ulike oppdragsgivere. 

Her røper hun noen av sine interiørspådommer for 2012.

Mer farger
Jeg har allerede erfart at mange ønsker mer farger inn i sine hvite og beige hjem. Du kan med enkle grep friske opp dagliglivet ditt med duse pasteller eller sterkere valører, og mikse inn fargeklattter i miljøer som er preget av naturmaterialer.

Pasteller, oransje og rosa
Å blande pastellfarger og knallfarger som rosa og oransje kan gjøre underverker i en grå og fargeløs stue, mener Annette.

Blått i kombinasjon med hvitt er også friskt og en god start for de som vil være litt mer forsiktige.

Les også:

Morsomt til barnerommet

Barnerommet er det værelset i huset hvor det virkelig er lov å hente frem det lekne og sprelske i interiøret.

Loungemøbler og puffer
De fleste av oss ønsker å slappe av i uformelle omgivelser når vi kommer hjem, og gjerne slenge oss ned i en loungeaktig sofa. Myke puffer og puffaktige lenesstoler er noe jeg har sett komme mer og mer og som vil bli enda mer populært i året som kommer, også i norske hjem.

1950-og 1960 talls møbler
Å ha litt nytt og noe gammelt i et hjem er en evig og tidløs interiørtrend som også er høyaktuell i 2012, særlig med møbler fra 1950-tallet og 1960-tallet. Danske designklassikere fra denne perioden blir enda mer sjelfulle når de plasseres sammen med moderne møbler fra i dag.

Impulser fra utlandet
Fra reiser henter mange av oss med seg interiørimpulser utenifra. Selv er jeg helt hekta på tekstiler og interiørprodukter fra Marokko. Det er lov å mikse stiler, blant annet skandinavisk enkelhet med frodig mangfold fra Marokko. Også i 2012 vil impulser fra orientalske miljøer prege våre hjem.

Les også:

Kjøpefest for kjøkken-tv

Siden i fjor har prisene på småmodellene rast samtidig som kvaliteten og antall finesser har økt. Det er på tide å skaffe seg en ekstra-tv nå!

Tekstiler og planter
Med enkle grep er det mulig å friske opp interiøret anno 2012 med nye gardiner og pynteputer samt å krydre stueinteriøret med planter. Et annet interiørtriks som er populært nå er å dekorere med vaser og samle flere ulike krukker eller glassvaser på et brett eller i en gruppe med friske snittblomster for årstiden.

Hent inspirasjon fra moteverden
─ Selv henter jeg mye inspirasjon fra moteverden og fra motebladene når jeg trenger nye impulser. Moten påvirker interiøret i stor grad. I 2012 vil det være en sterk kobling mellom mote og interiør.

Dekorer mer
Å våge mer, og å tørre å dekorere mer er mitt beste interiørttips for  2012. Hvis du drister deg til å mikse stiler får du garantert et mer personlig og lekent hjem. Å være litt kitchy er bra etter min mening, så lenge du har en plan og har en rolig og stram ramme med harmoni av valører på vegger, tak og gulv. Å slippe seg løs på detaljene kan gi interiøret et stort løft, mener Annette Nordstrøm.

For mer info se www.lifebychristian.no

25. januar 2012

Mer om Interiør inspirasjon
Egne bilder på selvvalgte materialer gir interiøret et vakkert og personlig preg.
Annonsørinnhold

7 tips som gjør hjemmet ditt mer personlig

Interiør inspirasjon Det aller mest trendy akkurat nå er å ha et personlig hjem – akkurat slik det bør være!

12 praktiske ting bygget av LEGO

Interiør inspirasjon LEGO er ikke bare for barn. Det ser man tydelig av disse kule og praktiske hverdagsgjenstandene bygget av danske plastklosser.

Porno for de ryddegale

Interiør inspirasjon Liker du ryddige rom og velorganiserte hyller? Da vil du få vann i munnen av disse bildene.

10 favoritter fra IKEAs 2018-katalog

Interiør inspirasjon Den nye IKEA-katalogen for 2018 dumper ned i landets postkasser disse dager. Her ser du ti av våre favoritter fra årets utgave.

6 gode grunner til å ha gardiner

Interiør inspirasjon Usikker på om du vil ha gardiner eller ikke? På stua eller på barnerommet? Her er 6 grunner til å drapere vinduene dine.

6 supre DIY-ideer fra Instagram

Interiør inspirasjon Vi har saumfart Instagram - og funnet de fineste DIY-ideene til deg. 

Villabloggerens beste tips

Interiør inspirasjon Blogger Linda Gil Billdal deler sine beste interiørtips.

Boligplanlegger

Interiør inspirasjon Med boligplanleggeren kan du designe et enkelt rom eller lage en plantegning for et helt hus. Du kan blant annet: Designe ett enkelt rom eller lage...

Moteriktig interiør for våren 2011

Interiør inspirasjon Endelig har trendene snudd, krisen er over og positive tanker er i fokus. Her er fem interiørprodukter som symboliserer vårens glade og fargerike design.

Stilguide til shopping

Interiør inspirasjon Har du falt for den landlige stilen eller er du mer moderne i uttrykket? Her er en stilguide til interiørshoppingen din.

Inspirasjon til vårens trender 2010

Interiør inspirasjon Her er noen produkter som illustrerer vårens interiørtrender.

Her er vårens interiørtrender

Interiør inspirasjon Vårens interiørtrender er delt inn i fire ulike kategorier, der stikkordet ”ny begynnelse” er et overordnet tema som gjennomsyrer alle trendene, og hvitt blir den viktigste fargen.

Vårens fire interiørtrender

Interiør inspirasjon Vårens farger og interiørtrender er satt. Fire spennende hovedretninger skal lyse opp foråret i 2009.

Pusset opp huset - vant byggepris

Interiør inspirasjon Etter 10 år med hardt arbeid og ofring av mye fritid, fikk Tove og Tom Johansen fra Drøbak endelig lønn for strevet.