Interiør: Mer fargeglede i interiøret i 2012

Interiør inspirasjon

Interiørdesigner Annette Nordstrøm har tre hjem, et urbant krypinn midt i byen i Oslo, et hus på landet i Vestby, og en Marrakech-bygård i Marokko. Hun mikser interiørstiler rått og lekent, og mener at fargene er på full fart inn i interiøret i 2012.

Etter mange år med beige og hvite valører i skandinaviske hjem mener Annette Nordstrøm at vi vil se mer farger i interiøret i 2012. Selv har hun stor tro på at farger kommer til å bli den dominerende interiørtrenden i 2012.

Anette Nordstrøm er utdannet fotograf og interiørdesigner og har gjort seg bemerket med sin gjenbruksfilosofi, der hun ser stort potensiale i brukte møbler. Gamle møbler som hun finner på loppemarked og i bruktbutikker gjennomgår ekstrem oppussing, for å bli smykker i interiøret.

Hun rocker gjerne opp gamle rokokkostoler, og lar seg inspirere av mote og glamourverden når hun gyver løs på sine oppussingsprosjekter.

(saken fortsetter under bildet)

Fotograf og interiørdesigner Anette Nordstrøm.

Med tre ulike hjem som hun pendler mellom får hun rikelig med muligheter til å leve seg inn i ulike bosituasjoner. Dette er en stor fordel når hun skal formidle inspirasjon til sine mange ulike oppdragsgivere. 

Her røper hun noen av sine interiørspådommer for 2012.

Mer farger
Jeg har allerede erfart at mange ønsker mer farger inn i sine hvite og beige hjem. Du kan med enkle grep friske opp dagliglivet ditt med duse pasteller eller sterkere valører, og mikse inn fargeklattter i miljøer som er preget av naturmaterialer.

Pasteller, oransje og rosa
Å blande pastellfarger og knallfarger som rosa og oransje kan gjøre underverker i en grå og fargeløs stue, mener Annette.

Blått i kombinasjon med hvitt er også friskt og en god start for de som vil være litt mer forsiktige.

Loungemøbler og puffer
De fleste av oss ønsker å slappe av i uformelle omgivelser når vi kommer hjem, og gjerne slenge oss ned i en loungeaktig sofa. Myke puffer og puffaktige lenesstoler er noe jeg har sett komme mer og mer og som vil bli enda mer populært i året som kommer, også i norske hjem.

1950-og 1960 talls møbler
Å ha litt nytt og noe gammelt i et hjem er en evig og tidløs interiørtrend som også er høyaktuell i 2012, særlig med møbler fra 1950-tallet og 1960-tallet. Danske designklassikere fra denne perioden blir enda mer sjelfulle når de plasseres sammen med moderne møbler fra i dag.

Impulser fra utlandet
Fra reiser henter mange av oss med seg interiørimpulser utenifra. Selv er jeg helt hekta på tekstiler og interiørprodukter fra Marokko. Det er lov å mikse stiler, blant annet skandinavisk enkelhet med frodig mangfold fra Marokko. Også i 2012 vil impulser fra orientalske miljøer prege våre hjem.

Tekstiler og planter
Med enkle grep er det mulig å friske opp interiøret anno 2012 med nye gardiner og pynteputer samt å krydre stueinteriøret med planter. Et annet interiørtriks som er populært nå er å dekorere med vaser og samle flere ulike krukker eller glassvaser på et brett eller i en gruppe med friske snittblomster for årstiden.

Hent inspirasjon fra moteverden
─ Selv henter jeg mye inspirasjon fra moteverden og fra motebladene når jeg trenger nye impulser. Moten påvirker interiøret i stor grad. I 2012 vil det være en sterk kobling mellom mote og interiør.

Dekorer mer
Å våge mer, og å tørre å dekorere mer er mitt beste interiørttips for  2012. Hvis du drister deg til å mikse stiler får du garantert et mer personlig og lekent hjem. Å være litt kitchy er bra etter min mening, så lenge du har en plan og har en rolig og stram ramme med harmoni av valører på vegger, tak og gulv. Å slippe seg løs på detaljene kan gi interiøret et stort løft, mener Annette Nordstrøm.

For mer info se www.lifebychristian.no

25 januar 2012

Ser du hva denne vasen er laget av?

Pynt opp i høstmørket med en hjemmelaget vase med helt spesiell pynt.

6 interiørtrender vi elsker

Fra sennepsgult til smarte utemøbler: Vi i Villa-redaksjonen har besøkt møbel-messen Salone del Mobile i Milano og sett på kommende interiørtrender.

8 IKEA-nyheter vi MÅ ha!

Den nye IKEA-katalogen er her! Vi har plukket ut våre 8 favoritter av høstnyhetene – alt fra en bærbar induksjonstopp til et lekkert uteteppe!

Denne familien har Mummihuset i hagen

I hagen til Tina og Tore Lindgjerdet står det et ganske så uvanlig lekehus – nemlig Mummihuset. Sammen med to små døtre har de bygget det helt selv.

Dette er Norges vakreste hjem

Interiørmagasinet BoligPluss har kåret Norges vakreste hjem. Se de fantastiske bildene av vinnerhjemmet!

Puss opp postkassen med maling

Er postkassen din lik som alle andre sin? Gi den et lite løft med litt maling.

Disse pallene må du IKKE bygge møbler av

Det er populært å innrede med paller i hjemmet. Men én type paller må du styre unna. De kan nemlig være skadelig for helsen din.

Slik lager du kule marmorbrikker

Ved hjelp av leire og litt kreativitet, kan du enkelt lage stilige brikker som beskytter bordet ditt. Se hvordan her!

Sara bygget et hus av ispinner

Med 3 måneder til hjelp bygget Sara sitt eget minihus av 800 ispinner. Dukkehuset er en tro kopi av svigerinnens hus.

Peter bor i en boks på 2,4 kvm

Med et vanskelig leiemarked i San Francisco måtte Peter Berkowitz tenke utenfor boksen. Det resulterte i en boks i stua til en kompis.

7 hjemmefiksere som virkelig har løst problemet

De fleste kaster ting når de har gått i stykker. Disse hjemmefikserne derimot, har tatt saken i egne hender. Og løsningene? Vent og se...

17 interiørfunn som vil få deg til å måpe

Interiøreksperter tipser ofte om at du bør krydre hjemmet ditt med såkalte «conversation pieces». Her er funnene folk aldri vil slutte å prate om.

Bli handy sammen med hjemmefikserne Carro og Karin

Bygg en kjøkkenøy, blomsterkasse og andre morsomme ting sammen med de svenske hjemmefikserne Carro og Karin. De byr også på spennende matoppskrifter...

Slik ga de den tradisjonelle hytta nytt liv

Med en lidenskap for interiør og flere gode ideer, forvandlet Annette og Christian den tradisjonelle hytta til sin egen drømmehytte.

Denne faren tryllet barnerommet om til en magisk skog

Da datteren til denne faren ønsket seg et eventyrtre på rommet sitt, satte han av 18 måneder for å oppfylle drømmen hennes. Vi er stumme av beundring!