Interiør: Mer fargeglede i interiøret i 2012

Interiør inspirasjon

Interiørdesigner Annette Nordstrøm har tre hjem, et urbant krypinn midt i byen i Oslo, et hus på landet i Vestby, og en Marrakech-bygård i Marokko. Hun mikser interiørstiler rått og lekent, og mener at fargene er på full fart inn i interiøret i 2012.

Etter mange år med beige og hvite valører i skandinaviske hjem mener Annette Nordstrøm at vi vil se mer farger i interiøret i 2012. Selv har hun stor tro på at farger kommer til å bli den dominerende interiørtrenden i 2012.

Anette Nordstrøm er utdannet fotograf og interiørdesigner og har gjort seg bemerket med sin gjenbruksfilosofi, der hun ser stort potensiale i brukte møbler. Gamle møbler som hun finner på loppemarked og i bruktbutikker gjennomgår ekstrem oppussing, for å bli smykker i interiøret.

Hun rocker gjerne opp gamle rokokkostoler, og lar seg inspirere av mote og glamourverden når hun gyver løs på sine oppussingsprosjekter.

(saken fortsetter under bildet)

Fotograf og interiørdesigner Anette Nordstrøm.

Med tre ulike hjem som hun pendler mellom får hun rikelig med muligheter til å leve seg inn i ulike bosituasjoner. Dette er en stor fordel når hun skal formidle inspirasjon til sine mange ulike oppdragsgivere. 

Her røper hun noen av sine interiørspådommer for 2012.

Mer farger
Jeg har allerede erfart at mange ønsker mer farger inn i sine hvite og beige hjem. Du kan med enkle grep friske opp dagliglivet ditt med duse pasteller eller sterkere valører, og mikse inn fargeklattter i miljøer som er preget av naturmaterialer.

Pasteller, oransje og rosa
Å blande pastellfarger og knallfarger som rosa og oransje kan gjøre underverker i en grå og fargeløs stue, mener Annette.

Blått i kombinasjon med hvitt er også friskt og en god start for de som vil være litt mer forsiktige.

Loungemøbler og puffer
De fleste av oss ønsker å slappe av i uformelle omgivelser når vi kommer hjem, og gjerne slenge oss ned i en loungeaktig sofa. Myke puffer og puffaktige lenesstoler er noe jeg har sett komme mer og mer og som vil bli enda mer populært i året som kommer, også i norske hjem.

1950-og 1960 talls møbler
Å ha litt nytt og noe gammelt i et hjem er en evig og tidløs interiørtrend som også er høyaktuell i 2012, særlig med møbler fra 1950-tallet og 1960-tallet. Danske designklassikere fra denne perioden blir enda mer sjelfulle når de plasseres sammen med moderne møbler fra i dag.

Impulser fra utlandet
Fra reiser henter mange av oss med seg interiørimpulser utenifra. Selv er jeg helt hekta på tekstiler og interiørprodukter fra Marokko. Det er lov å mikse stiler, blant annet skandinavisk enkelhet med frodig mangfold fra Marokko. Også i 2012 vil impulser fra orientalske miljøer prege våre hjem.

Tekstiler og planter
Med enkle grep er det mulig å friske opp interiøret anno 2012 med nye gardiner og pynteputer samt å krydre stueinteriøret med planter. Et annet interiørtriks som er populært nå er å dekorere med vaser og samle flere ulike krukker eller glassvaser på et brett eller i en gruppe med friske snittblomster for årstiden.

Hent inspirasjon fra moteverden
─ Selv henter jeg mye inspirasjon fra moteverden og fra motebladene når jeg trenger nye impulser. Moten påvirker interiøret i stor grad. I 2012 vil det være en sterk kobling mellom mote og interiør.

Dekorer mer
Å våge mer, og å tørre å dekorere mer er mitt beste interiørttips for  2012. Hvis du drister deg til å mikse stiler får du garantert et mer personlig og lekent hjem. Å være litt kitchy er bra etter min mening, så lenge du har en plan og har en rolig og stram ramme med harmoni av valører på vegger, tak og gulv. Å slippe seg løs på detaljene kan gi interiøret et stort løft, mener Annette Nordstrøm.

For mer info se www.lifebychristian.no

25 januar 2012

"Jeg bygde en hyllvegg"

Noen hyller og en gipsplate var alt som var nødvending for at Hans kunne lage en fin skillevegg med oppbevaringsmuligheter.

10 favoritter fra IKEAs 2018-katalog

Den nye IKEA-katalogen for 2018 dumper ned i landets postkasser disse dager. Her ser du ti av våre favoritter fra årets utgave.

Det lille huset ble helt nytt

Gine Svendsen og John Eirik Edvardsen falt pladask for det vesle huset på femti kvadrat – trass i den grelle 70-tallslooken. Med pågangsmot og dugnadsån...

Jeg og mitt hus: Elisabeth Andreassen

Elisabeth (Bettan) Andreassen, kommer vinter/vår 2011 ut med en ny cd. Arbeidsnavnet er «SpellemannII».

Dette interiøret vil vi ha nå

Gikk du glipp av den store interiørmessen Oslo Design Fair? Vi tok turen dit for å se på de kommende trendene.

10 gode kjøp under 400 kr

La hjemmet ditt få en dose deilig fargeenergi til en overkommelig pris.

Paljettputa hele internett snakker om

Den såkalte "Mermaid Pillow" kan nok sies å være den mest populære puten noensinne. I løpet av bare noen få dager har hele 31 millioner sett videoen av...

6 supre DIY-ideer fra Instagram

Vi har saumfart Instagram - og funnet de fineste DIY-ideene til deg. 

Høstens interiørtrender

Etter mange år med duse og nedtonede fargeskalaer går vi en fargerik høst i møte.

Denne "hytta" må du få med deg!

Dette stusselige kjellerrommet ble i løpet av seks uker forvandlet til en "hytte". Kostnad: $107!

Se hva mor gjorde da barnet tegnet på veggen

Dersom du har små barn har du kanskje opplevd at de har tegnet på veggen med tusj. Se hvordan denne moren løste problemet på kreativt vis!

Ti ting som gjør livet enklere

Ti smarte triks du bør få med deg.

Moteriktig interiør for våren 2011

Endelig har trendene snudd, krisen er over og positive tanker er i fokus. Her er fem interiørprodukter som symboliserer vårens glade og fargerike design...

Gratis print fra Pinterest som vi elsker

Nå kan du selv laste ned og printe ut kunst og kalendere til hjemmet ditt. Hurtig, trendy og billig!

Lag din egen vase

Tenk hvis du kunne lage din egen vase, som du elsker enda mer enn Kähler-vasen din. Her er guiden til hvordan ønsket blir til virkelighet.