Kjøkkenøy med innfelte koketopper fra Electrolux.
Kjøkkenøy med innfelte koketopper fra Electrolux. Bilde: E

Marmor på interiørmotetoppen

Interiør inspirasjon

Marmortrenden er mer populær enn noen gang før. Det trenger ikke bli dyrt om du satser på et par marmorlysestaker eller et skjærebrett i den edle steinsorten.

Noen forbinder marmor med dårlig smak fra 1980-tallet, eller overdådige interiører som ikke passer så godt inn i norske hjem.

Men i 2013 har marmorprodukter fått en renessanse hos mange av de store leverandørene som lager marmorprodukter både i stor og liten skala.

Kjøkkenøy i marmor

Bruk av marmor har tatt seg opp, ikke bare som benkeplate, men også som materiale i sonen over kjøkkenbenken. Marmor brukes i dag på en annen måte en før, og langt mer nedtonet enn på 80-tallet.

For mer info: www.electrolux.no

Marmorlysestaker med kobber

Marmorlysestake fra Menu. Foto: Menu

Les også:

Innred hobbyrommet

For gode, velfungerende hobbyrom er det store stikkordet oppbevaring. Masse oppbevaring.

Designer Andreas Engesvik er helt i front på marmortrenden med sin lysestake Chunk, hvor han kombinerer både marmor, kobber og betong.

Serveringsbrett i marmor

Serveringsbrett fra Hay. Foto: Hay

Det klassiske brettet i marmor kommer fra Hay Market - og kan brukes både som serveringsfat og som oppbevaring av småsaker på skrivebordet eller til å romme dine smykker.  Marmorbrettet finnes i to forskjellige størrelser.

For mer info: www.designdelicatessen.no

Baderomservant i marmor 

 

Baderomsmøbler i marmor fra Fired Earth

Fired Earth er kjent for å ligge i forkant når det gjelder fliser, baderom og maling. Produktene fungerer godt i både moderne og tradisjonelle miljøer. Her viser vi noen aktuelle baderomsservanter.

For mer info: www.firedearth.no

Les også:

Slik får du julens snittblomster til å vare

Amaryllis og tulipaner er populære snittblomster til jul. Gi dem ekstra liv med riktig stell.

Skjærebrett i marmor

Marmorskjærebrett. Foto: Hay

Det lyse skjærebrettet er i marmor kommer fra Hay. L:35 x W:18 x H:1,5 cm. Det kan brukes  som fat, lysfat eller skjærebrett.

 

Marmorering av peis

Marmorert peis. Foto: IFI

Les også:

Soverom i haremstil

Røde vegger og tapeter med velurmønster Gull, prismer og brokade? Tør du? Kan jeg male over gammel oljemaling?

Peisen er ferdig grunnet med to strøk oljemaling oppå ferdig sparklet underlag. Det må være helt tørt før marmorering, slik at ikke pigmentene som brukes i teknikken blir dratt utover av fordriveren og blir "grisete".

Artisteri
Marmorering er en teknikk med rom for artisteri. Likevel er det viktig at man ikke overdriver teknikken og dermed ødelegger for sluttresultatet. Det finnes flere metoder for marmorering, og fargekombinasjoner er det like mange av. Her holder vi oss til bruk av sort/grått på hvit bakgrunn. Få gjerne tak i en ekte marmorstein for å etterligne når du maler. Det er den beste oppskriften.

Ingredienser
Som lasur har vi her brukt sinkhvittpasta og rå linolje blandet med ønskelige pigmenter. Vi har å gjøre med en hvit bunnfarge, og fargeendring som oppstår pga bruk av olje er uønsket. Kombinasjonen rå linolje og sinkhvittpasta holder på fargen uten å gulne. Rå linolje tørker raskere enn kokt, og sammen med sinkhvitt vil blandingen stå bedre på underlaget og gi bedre forhold for teknikken.

Mønster
Marmorering er en kombinasjon av lyse, skarpe og diffuse tegninger hvor den skarpe fargen skaper kontrastene. De diffuse tegningene bearbeides lett og "tilfeldig" med en fordriverpensel. Skarpe konturer børstes vekk og gir glidende overganger. Når en marmorstrek er tegnet forsiktig opp med spiss pensel bearbeides streken med fordriverpenselen i samme retning som streken går. Når man rammer inn underskygger med skarpe linjer lager man dybde i flaten.

Lag prøveoppstrøk
Test ut fargen og hvordan ingrediensene reagerer på hverandre. Det skal lite pigment til. Test ut fargene og lasuren på et testunderlag før du går i gang på gjenstanden du vil dekorere. Marmorteknikk krever at du kjenner til hvordan lasuren virker på underlaget. Det krever også flere pensler og god penselføring.

Fakta om  marmor

Marmor en kalkstein som har blitt utsatt for høy varme og høyt trykk i forbindelse med dannelsen av fjellkjeder.

Marmorens fargespill kommer av variert innhold av kullstoff/grafitt, jernoxsyd og andre sporelementer som avlagring av kalkskall fra døde dyr og muslinger.

Marmor har derfor sitt særegne fargespill av nyanser og åringer.

6. november 2013

Mer om Interiør inspirasjon
Egne bilder på selvvalgte materialer gir interiøret et vakkert og personlig preg.
Annonsørinnhold

7 tips som gjør hjemmet ditt mer personlig

Interiør inspirasjon Det aller mest trendy akkurat nå er å ha et personlig hjem – akkurat slik det bør være!

12 praktiske ting bygget av LEGO

Interiør inspirasjon LEGO er ikke bare for barn. Det ser man tydelig av disse kule og praktiske hverdagsgjenstandene bygget av danske plastklosser.

Porno for de ryddegale

Interiør inspirasjon Liker du ryddige rom og velorganiserte hyller? Da vil du få vann i munnen av disse bildene.

10 favoritter fra IKEAs 2018-katalog

Interiør inspirasjon Den nye IKEA-katalogen for 2018 dumper ned i landets postkasser disse dager. Her ser du ti av våre favoritter fra årets utgave.

6 gode grunner til å ha gardiner

Interiør inspirasjon Usikker på om du vil ha gardiner eller ikke? På stua eller på barnerommet? Her er 6 grunner til å drapere vinduene dine.

6 supre DIY-ideer fra Instagram

Interiør inspirasjon Vi har saumfart Instagram - og funnet de fineste DIY-ideene til deg. 

Villabloggerens beste tips

Interiør inspirasjon Blogger Linda Gil Billdal deler sine beste interiørtips.

Boligplanlegger

Interiør inspirasjon Med boligplanleggeren kan du designe et enkelt rom eller lage en plantegning for et helt hus. Du kan blant annet: Designe ett enkelt rom eller lage...

Moteriktig interiør for våren 2011

Interiør inspirasjon Endelig har trendene snudd, krisen er over og positive tanker er i fokus. Her er fem interiørprodukter som symboliserer vårens glade og fargerike design.

Stilguide til shopping

Interiør inspirasjon Har du falt for den landlige stilen eller er du mer moderne i uttrykket? Her er en stilguide til interiørshoppingen din.

Inspirasjon til vårens trender 2010

Interiør inspirasjon Her er noen produkter som illustrerer vårens interiørtrender.

Her er vårens interiørtrender

Interiør inspirasjon Vårens interiørtrender er delt inn i fire ulike kategorier, der stikkordet ”ny begynnelse” er et overordnet tema som gjennomsyrer alle trendene, og hvitt blir den viktigste fargen.

Vårens fire interiørtrender

Interiør inspirasjon Vårens farger og interiørtrender er satt. Fire spennende hovedretninger skal lyse opp foråret i 2009.

Pusset opp huset - vant byggepris

Interiør inspirasjon Etter 10 år med hardt arbeid og ofring av mye fritid, fikk Tove og Tom Johansen fra Drøbak endelig lønn for strevet.