Miljøriktig dekadanse

Interiør inspirasjon

Finanskrise til tross, interiørtrendene går mot et hint av dekadanse.

Kanskje er det en reaksjon på de magre tidene? Kanskje er det en motvekt til den lyse sommerstilen som har rådet så lenge? Uansett hva som ligger bak, er det nå tid for å spre litt dekadanse i interiøret. Det skal være rikt, frodig og lukseriøst.

Naturtrend 
Interiørkonsulenten hos Fargerike Sletvold på Jessheim presenterte sesongens trender på Årnes denne uken.
- Det er en sterk naturtrend i år. Mønstrene er hentet fra naturen – blomster, blader, bark, frø -  og vi ser ikke lenger så mye av de ornamentale medaljongene. Interiøret preges nå av mye lunt tre, pels, skinn, og krokodillemønster, fortalte hun.

Også interiørarkitektene ved Dis, Ine Bangås Johansen og Solveig Baalsrud Svoor, har lagt merke til de samme tendensene.
- Vi tror det kan være en konsekvens av det økende fokuset på miljøbevissthet. Utover å hente inspirasjon til mønster fra naturen, ser vi også en økende bruk av miljøvennlige naturmaterialer i interiøret. For å få en spesielt nær tilhørighet kan materialene hentes direkte fra naturen, for eksempel ved å bruke bjørkestammer som romdeler eller stumtjener.

Dunkel overflod

En annen trend er at det skal være overflod. Kanskje springer det ut fra et behov for å omgi seg med mengder av myke, varme ting nå som verden virker hard og stram?
- En tydelig trend nå er at det skal være lag på lag med tekstiler. Mange puter i sofaen er bra, og vi ser også at det brukes flere gardinlengder samtidig, forteller interiørkonsulenten hos Fargerike Sletvold.

Selv om det endelig ser ut til å gå mot vår, er ikke dette noe som reflekteres i sesongens trender.
- Vi ser nå en tendens til at det blir mer farger i interiøret, men det er ikke de typiske vårfargene vi ser nå, sa interiørkonsulenten. – De mørke, sterke, fargene er med denne sesongen, og det er mange dunkle farger, som mose, aubergine, gråbrunt.


Metalliske flater er in denne sesongen. Foto: Storeys

Metallisk og lukseriøst
Disse fargene kan du bruke for eksempel på en fondvegg i stua. De er også flotte til bruk på tekstilene i interiøret.
- Tunge, luksuriøse tekstiler er flott i disse fargene. Her er det også flott å få inn noe metalliske, som er en annen trend i år. På tapetfronten er særlig metalliske flater med fløyel - det vi på fagspråket kaller flock - veldig in.

De av dere som har kastet dere på den sommerlige landstiltrenden, kan likevel være med på sesongens trender uten å måtte male over herligheten med dunkle farger.
- Hvis du har malt stua hvit eller kaffelatte, trenger du ikke fortvile. Disse fargene vil fortsette å være aktuelle. Skap gjerne en nøytral basis og jobb opp en morsom kontrast om du vil være trendy, foreslo interiørkonsulenten hos Fargerike Sletvold.

Interiørarkitektene ved Dis er enig i at glatte, lyse flater er et fint utgangspunkt som gjør det mulig å være litt dristig i valg av andre interiørelementer.
- Kontraster i farge og overflater skaper et effektfullt uttrykk. Igjen, med hensyn til miljøet, kan man for eksempel skaffe seg brukte møbler på loppemarked og friske disse opp med et malingsstrøk eller nytt tekstil i en metallisk farge, foreslår de. 

25 mars 2009

"Jeg bygde en hyllvegg"

Noen hyller og en gipsplate var alt som var nødvending for at Hans kunne lage en fin skillevegg med oppbevaringsmuligheter.

10 favoritter fra IKEAs 2018-katalog

Den nye IKEA-katalogen for 2018 dumper ned i landets postkasser disse dager. Her ser du ti av våre favoritter fra årets utgave.

Det lille huset ble helt nytt

Gine Svendsen og John Eirik Edvardsen falt pladask for det vesle huset på femti kvadrat – trass i den grelle 70-tallslooken. Med pågangsmot og dugnadsån...

Jeg og mitt hus: Elisabeth Andreassen

Elisabeth (Bettan) Andreassen, kommer vinter/vår 2011 ut med en ny cd. Arbeidsnavnet er «SpellemannII».

Dette interiøret vil vi ha nå

Gikk du glipp av den store interiørmessen Oslo Design Fair? Vi tok turen dit for å se på de kommende trendene.

10 gode kjøp under 400 kr

La hjemmet ditt få en dose deilig fargeenergi til en overkommelig pris.

Paljettputa hele internett snakker om

Den såkalte "Mermaid Pillow" kan nok sies å være den mest populære puten noensinne. I løpet av bare noen få dager har hele 31 millioner sett videoen av...

6 supre DIY-ideer fra Instagram

Vi har saumfart Instagram - og funnet de fineste DIY-ideene til deg. 

Høstens interiørtrender

Etter mange år med duse og nedtonede fargeskalaer går vi en fargerik høst i møte.

Denne "hytta" må du få med deg!

Dette stusselige kjellerrommet ble i løpet av seks uker forvandlet til en "hytte". Kostnad: $107!

Se hva mor gjorde da barnet tegnet på veggen

Dersom du har små barn har du kanskje opplevd at de har tegnet på veggen med tusj. Se hvordan denne moren løste problemet på kreativt vis!

Ti ting som gjør livet enklere

Ti smarte triks du bør få med deg.

Moteriktig interiør for våren 2011

Endelig har trendene snudd, krisen er over og positive tanker er i fokus. Her er fem interiørprodukter som symboliserer vårens glade og fargerike design...

Gratis print fra Pinterest som vi elsker

Nå kan du selv laste ned og printe ut kunst og kalendere til hjemmet ditt. Hurtig, trendy og billig!

Lag din egen vase

Tenk hvis du kunne lage din egen vase, som du elsker enda mer enn Kähler-vasen din. Her er guiden til hvordan ønsket blir til virkelighet.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no