Miljøriktig dekadanse

Interiør inspirasjon

Finanskrise til tross, interiørtrendene går mot et hint av dekadanse.

Kanskje er det en reaksjon på de magre tidene? Kanskje er det en motvekt til den lyse sommerstilen som har rådet så lenge? Uansett hva som ligger bak, er det nå tid for å spre litt dekadanse i interiøret. Det skal være rikt, frodig og lukseriøst.

Naturtrend 
Interiørkonsulenten hos Fargerike Sletvold på Jessheim presenterte sesongens trender på Årnes denne uken.
- Det er en sterk naturtrend i år. Mønstrene er hentet fra naturen – blomster, blader, bark, frø -  og vi ser ikke lenger så mye av de ornamentale medaljongene. Interiøret preges nå av mye lunt tre, pels, skinn, og krokodillemønster, fortalte hun.

Også interiørarkitektene ved Dis, Ine Bangås Johansen og Solveig Baalsrud Svoor, har lagt merke til de samme tendensene.
- Vi tror det kan være en konsekvens av det økende fokuset på miljøbevissthet. Utover å hente inspirasjon til mønster fra naturen, ser vi også en økende bruk av miljøvennlige naturmaterialer i interiøret. For å få en spesielt nær tilhørighet kan materialene hentes direkte fra naturen, for eksempel ved å bruke bjørkestammer som romdeler eller stumtjener.

Dunkel overflod

En annen trend er at det skal være overflod. Kanskje springer det ut fra et behov for å omgi seg med mengder av myke, varme ting nå som verden virker hard og stram?
- En tydelig trend nå er at det skal være lag på lag med tekstiler. Mange puter i sofaen er bra, og vi ser også at det brukes flere gardinlengder samtidig, forteller interiørkonsulenten hos Fargerike Sletvold.

Selv om det endelig ser ut til å gå mot vår, er ikke dette noe som reflekteres i sesongens trender.
- Vi ser nå en tendens til at det blir mer farger i interiøret, men det er ikke de typiske vårfargene vi ser nå, sa interiørkonsulenten. – De mørke, sterke, fargene er med denne sesongen, og det er mange dunkle farger, som mose, aubergine, gråbrunt.


Metalliske flater er in denne sesongen. Foto: Storeys

Metallisk og lukseriøst
Disse fargene kan du bruke for eksempel på en fondvegg i stua. De er også flotte til bruk på tekstilene i interiøret.
- Tunge, luksuriøse tekstiler er flott i disse fargene. Her er det også flott å få inn noe metalliske, som er en annen trend i år. På tapetfronten er særlig metalliske flater med fløyel - det vi på fagspråket kaller flock - veldig in.

De av dere som har kastet dere på den sommerlige landstiltrenden, kan likevel være med på sesongens trender uten å måtte male over herligheten med dunkle farger.
- Hvis du har malt stua hvit eller kaffelatte, trenger du ikke fortvile. Disse fargene vil fortsette å være aktuelle. Skap gjerne en nøytral basis og jobb opp en morsom kontrast om du vil være trendy, foreslo interiørkonsulenten hos Fargerike Sletvold.

Interiørarkitektene ved Dis er enig i at glatte, lyse flater er et fint utgangspunkt som gjør det mulig å være litt dristig i valg av andre interiørelementer.
- Kontraster i farge og overflater skaper et effektfullt uttrykk. Igjen, med hensyn til miljøet, kan man for eksempel skaffe seg brukte møbler på loppemarked og friske disse opp med et malingsstrøk eller nytt tekstil i en metallisk farge, foreslår de. 

25. mars 2009

Mer om Interiør inspirasjon
Egne bilder på selvvalgte materialer gir interiøret et vakkert og personlig preg.
Annonsørinnhold

7 tips som gjør hjemmet ditt mer personlig

Interiør inspirasjon Det aller mest trendy akkurat nå er å ha et personlig hjem – akkurat slik det bør være!

12 praktiske ting bygget av LEGO

Interiør inspirasjon LEGO er ikke bare for barn. Det ser man tydelig av disse kule og praktiske hverdagsgjenstandene bygget av danske plastklosser.

Porno for de ryddegale

Interiør inspirasjon Liker du ryddige rom og velorganiserte hyller? Da vil du få vann i munnen av disse bildene.

10 favoritter fra IKEAs 2018-katalog

Interiør inspirasjon Den nye IKEA-katalogen for 2018 dumper ned i landets postkasser disse dager. Her ser du ti av våre favoritter fra årets utgave.

6 gode grunner til å ha gardiner

Interiør inspirasjon Usikker på om du vil ha gardiner eller ikke? På stua eller på barnerommet? Her er 6 grunner til å drapere vinduene dine.

6 supre DIY-ideer fra Instagram

Interiør inspirasjon Vi har saumfart Instagram - og funnet de fineste DIY-ideene til deg. 

Villabloggerens beste tips

Interiør inspirasjon Blogger Linda Gil Billdal deler sine beste interiørtips.

Boligplanlegger

Interiør inspirasjon Med boligplanleggeren kan du designe et enkelt rom eller lage en plantegning for et helt hus. Du kan blant annet: Designe ett enkelt rom eller lage...

Moteriktig interiør for våren 2011

Interiør inspirasjon Endelig har trendene snudd, krisen er over og positive tanker er i fokus. Her er fem interiørprodukter som symboliserer vårens glade og fargerike design.

Stilguide til shopping

Interiør inspirasjon Har du falt for den landlige stilen eller er du mer moderne i uttrykket? Her er en stilguide til interiørshoppingen din.

Inspirasjon til vårens trender 2010

Interiør inspirasjon Her er noen produkter som illustrerer vårens interiørtrender.

Her er vårens interiørtrender

Interiør inspirasjon Vårens interiørtrender er delt inn i fire ulike kategorier, der stikkordet ”ny begynnelse” er et overordnet tema som gjennomsyrer alle trendene, og hvitt blir den viktigste fargen.

Vårens fire interiørtrender

Interiør inspirasjon Vårens farger og interiørtrender er satt. Fire spennende hovedretninger skal lyse opp foråret i 2009.

Pusset opp huset - vant byggepris

Interiør inspirasjon Etter 10 år med hardt arbeid og ofring av mye fritid, fikk Tove og Tom Johansen fra Drøbak endelig lønn for strevet.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no