Miljøriktig dekadanse

Interiør inspirasjon

Finanskrise til tross, interiørtrendene går mot et hint av dekadanse.

Kanskje er det en reaksjon på de magre tidene? Kanskje er det en motvekt til den lyse sommerstilen som har rådet så lenge? Uansett hva som ligger bak, er det nå tid for å spre litt dekadanse i interiøret. Det skal være rikt, frodig og lukseriøst.

Naturtrend 
Interiørkonsulenten hos Fargerike Sletvold på Jessheim presenterte sesongens trender på Årnes denne uken.
- Det er en sterk naturtrend i år. Mønstrene er hentet fra naturen – blomster, blader, bark, frø -  og vi ser ikke lenger så mye av de ornamentale medaljongene. Interiøret preges nå av mye lunt tre, pels, skinn, og krokodillemønster, fortalte hun.

Også interiørarkitektene ved Dis, Ine Bangås Johansen og Solveig Baalsrud Svoor, har lagt merke til de samme tendensene.
- Vi tror det kan være en konsekvens av det økende fokuset på miljøbevissthet. Utover å hente inspirasjon til mønster fra naturen, ser vi også en økende bruk av miljøvennlige naturmaterialer i interiøret. For å få en spesielt nær tilhørighet kan materialene hentes direkte fra naturen, for eksempel ved å bruke bjørkestammer som romdeler eller stumtjener.

Dunkel overflod

En annen trend er at det skal være overflod. Kanskje springer det ut fra et behov for å omgi seg med mengder av myke, varme ting nå som verden virker hard og stram?
- En tydelig trend nå er at det skal være lag på lag med tekstiler. Mange puter i sofaen er bra, og vi ser også at det brukes flere gardinlengder samtidig, forteller interiørkonsulenten hos Fargerike Sletvold.

Selv om det endelig ser ut til å gå mot vår, er ikke dette noe som reflekteres i sesongens trender.
- Vi ser nå en tendens til at det blir mer farger i interiøret, men det er ikke de typiske vårfargene vi ser nå, sa interiørkonsulenten. – De mørke, sterke, fargene er med denne sesongen, og det er mange dunkle farger, som mose, aubergine, gråbrunt.


Metalliske flater er in denne sesongen. Foto: Storeys

Metallisk og lukseriøst
Disse fargene kan du bruke for eksempel på en fondvegg i stua. De er også flotte til bruk på tekstilene i interiøret.
- Tunge, luksuriøse tekstiler er flott i disse fargene. Her er det også flott å få inn noe metalliske, som er en annen trend i år. På tapetfronten er særlig metalliske flater med fløyel - det vi på fagspråket kaller flock - veldig in.

De av dere som har kastet dere på den sommerlige landstiltrenden, kan likevel være med på sesongens trender uten å måtte male over herligheten med dunkle farger.
- Hvis du har malt stua hvit eller kaffelatte, trenger du ikke fortvile. Disse fargene vil fortsette å være aktuelle. Skap gjerne en nøytral basis og jobb opp en morsom kontrast om du vil være trendy, foreslo interiørkonsulenten hos Fargerike Sletvold.

Interiørarkitektene ved Dis er enig i at glatte, lyse flater er et fint utgangspunkt som gjør det mulig å være litt dristig i valg av andre interiørelementer.
- Kontraster i farge og overflater skaper et effektfullt uttrykk. Igjen, med hensyn til miljøet, kan man for eksempel skaffe seg brukte møbler på loppemarked og friske disse opp med et malingsstrøk eller nytt tekstil i en metallisk farge, foreslår de. 

25 mars 2009

Ser du hva denne vasen er laget av?

Pynt opp i høstmørket med en hjemmelaget vase med helt spesiell pynt.

6 interiørtrender vi elsker

Fra sennepsgult til smarte utemøbler: Vi i Villa-redaksjonen har besøkt møbel-messen Salone del Mobile i Milano og sett på kommende interiørtrender.

8 IKEA-nyheter vi MÅ ha!

Den nye IKEA-katalogen er her! Vi har plukket ut våre 8 favoritter av høstnyhetene – alt fra en bærbar induksjonstopp til et lekkert uteteppe!

Denne familien har Mummihuset i hagen

I hagen til Tina og Tore Lindgjerdet står det et ganske så uvanlig lekehus – nemlig Mummihuset. Sammen med to små døtre har de bygget det helt selv.

Dette er Norges vakreste hjem

Interiørmagasinet BoligPluss har kåret Norges vakreste hjem. Se de fantastiske bildene av vinnerhjemmet!

Puss opp postkassen med maling

Er postkassen din lik som alle andre sin? Gi den et lite løft med litt maling.

Disse pallene må du IKKE bygge møbler av

Det er populært å innrede med paller i hjemmet. Men én type paller må du styre unna. De kan nemlig være skadelig for helsen din.

Slik lager du kule marmorbrikker

Ved hjelp av leire og litt kreativitet, kan du enkelt lage stilige brikker som beskytter bordet ditt. Se hvordan her!

Sara bygget et hus av ispinner

Med 3 måneder til hjelp bygget Sara sitt eget minihus av 800 ispinner. Dukkehuset er en tro kopi av svigerinnens hus.

Peter bor i en boks på 2,4 kvm

Med et vanskelig leiemarked i San Francisco måtte Peter Berkowitz tenke utenfor boksen. Det resulterte i en boks i stua til en kompis.

7 hjemmefiksere som virkelig har løst problemet

De fleste kaster ting når de har gått i stykker. Disse hjemmefikserne derimot, har tatt saken i egne hender. Og løsningene? Vent og se...

17 interiørfunn som vil få deg til å måpe

Interiøreksperter tipser ofte om at du bør krydre hjemmet ditt med såkalte «conversation pieces». Her er funnene folk aldri vil slutte å prate om.

Bli handy sammen med hjemmefikserne Carro og Karin

Bygg en kjøkkenøy, blomsterkasse og andre morsomme ting sammen med de svenske hjemmefikserne Carro og Karin. De byr også på spennende matoppskrifter...

Slik ga de den tradisjonelle hytta nytt liv

Med en lidenskap for interiør og flere gode ideer, forvandlet Annette og Christian den tradisjonelle hytta til sin egen drømmehytte.

Denne faren tryllet barnerommet om til en magisk skog

Da datteren til denne faren ønsket seg et eventyrtre på rommet sitt, satte han av 18 måneder for å oppfylle drømmen hennes. Vi er stumme av beundring!

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til einar.vestheim@bonnier.no. 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no