Bilde: Annette og Christian Thorsbye

Slik ga de den tradisjonelle hytta nytt liv

Interiør inspirasjon

Med en lidenskap for interiør og flere gode ideer, forvandlet Annette og Christian den tradisjonelle hytta til sin egen drømmehytte. 

Å kjøpe en fritidsbolig er som en drøm som går i oppfyllelse for mange.

Det var det også for Annette og Christian Thorsbye, som står bak bloggen Anette og Christian, og instagramkontoen @annetteandchristian

Da de fant hytten på Mysusæter på finn.no, var det gjort. Med mange år og erfaring fra flere designprosjekter så de forbi det som kunne virke litt mørkt og innestengt, og fant potensiale i bygg, materialer og rominndeling. 

– Siden vi jobber med interiør har vi mange ideer som vi brenner etter å skape, og da trenger man et utgangspunkt som trenger oppussing, sier Annette Thorsbye. 

LES OGSÅ: Denne faren tryllet barnerommet til en magisk skog

Slik så stuen ut før oppussingen startet. Foto: Annette og Christian Thorsbye.

Begynte med ideplansje

Annette og Christian ble hytteeiere i slutten av oktober 2015, og mellom bud aksept og overtakelse jobbet de både dag og natt med ide og tegning for det nye interiøret.

– Vi var på jakt etter hytte som fremstod tradisjonell, og med et utdatert interiør slik at vi kunne sette vårt eget preg på stedet. Et eldre preg på en eiendom kan også påvirke prisen, og slik så vi mulighet til å få drømmehytten vår innenfor vårt budsjett, sier Thorsbye.

De ville komme raskt i gang med oppussingen før vinteren og snøen kom til fjellet.

Om dagen prøvde de iherdig å få tak i alt de trengte av møbler, stoffer, hvitevarer og snekkere som kunne stille på kort varsel. Kvelden og natten gikk med til utforming av ide, møblering, farger og design.

– Når vi planlegger et oppussingsprosjekt begynner vi alltid med en ideplansje som viser ideen og stemningen til det ferdige resultatet, sier Thorsbye.

Deretter dro de til hytten, og var klare for å ha en base på fjellet i oppussingskaoset de tre kommende ukene.

Alt av inventar ble så tatt ut av hytten, og flere ting måtte demonteres slik at snekkerne kunne jobbe med rene overflater da de satt i gang med oppussingsplanen som paret hadde utarbeidet.

Se hvordan du kan gjøre et gammelt kjøkken nytt og moderne.

Gulvene ble slepet for å fjerne gulnet lakk. Foto: Annette og Christian Thorsbye.

Skapte en lysere atmosfære

For å gi hytta et nytt og mer moderne utrykk, var det flere tiltak som måtte til. Alle gulv fikk slipt bort gulnet lakk, veggene ble grunnet og veggene ble malt i lyse farger. 

Da det gjaldt grunning på veggene, sverget paret til Flüggers grunning, da denne inneholder kvistlakk. Her sparte de mye tid på å slippe å lakke alle kvistmerkene i plankene.

Da grunningen var tørket, malte de veggene. Siden alt var furu fra gulv til tak, gikk de løs på alle overflater. Stue og kjøkken ble malt i fargen Dunhvitt. 

– Det er en stor beslutning å male tømmervegger, det er ikke å reversere. Men vi ville ha en lys og åpnere følelse i rommet, så her var det bare å måle på, sier Thorsbye. 

Gulvet og tømmerstokkene i taket fikk også en lysere tone, da paret beiset dette med hvit interiørbeis.

For at gulvet ikke skulle trekke til seg smuss og få flekker, ble det også lakkert med matt vannbasert gulv lakk. 

LES OGSÅ: Advarer mot støvmasker på menn med skjegg.

Hytten fremsto med en lysere og åpnere følelse etter oppussingen. Foto: Annette og Christian Thorsbye.

Fokus på gjenbruk

Annette og Christian hadde et stort fokus på gjenbruk av de gamle møblene som fulgte med hytten, da de skulle innrede. 

I stuen fikk både sofaen og hjørneskapet bli med videre. Putene ble trukket om i nytt stoff, mens hjørnet skapet fikk en ny farge og kom flott frem mot de lyse fargene i rommet. 

Paret tok også i bruk gjenbruksfilosofien på kjøkkenet. 

– Hyttekjøkkenet i en fritidsbolig kan være mye mer lekent enn det vi har hjemme. Så her gikk vi løs på planen med fokus på gjenbruk, og en idé om å skape en kul miks av materialer og møbler, sier Thorsbye.

Lyst på nytt speil? Se hvordan du lett kan lage ditt eget av plastskjeer.

Koser seg maks

Både Annette og Christian er strålende fornøyd med sluttresultatet på oppussingsprosjektet.

– Vi koser oss maks både på dagtid og om kvelden, sier Thorsbye.

Paret forteller at rommene får en helt annen karakter og stemning om kveldene, da det hvite får en lun og varm farge av alle levende lyselementer. 

I stuen har de også droppet TV-en, og vil heller nyte en god bok og musikk. 

Vil du se mer av det flotte resultatet? Hele hytten er nå på trykk i 2. utgave av Vakre Hjem & Interiør, som er i salg nå.

Kommentarer

Når du kommenterer må du bruke ditt egentlige navn. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange leser det du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse. 

18 februar 2016
Mer om Interiør inspirasjon

"Jeg bygde en hyllvegg"

Interiør inspirasjon Noen hyller og en gipsplate var alt som var nødvending for at Hans kunne lage en fin skillevegg med oppbevaringsmuligheter.

10 favoritter fra IKEAs 2018-katalog

Interiør inspirasjon Den nye IKEA-katalogen for 2018 dumper ned i landets postkasser disse dager. Her ser du ti av våre favoritter fra årets utgave.

Det lille huset ble helt nytt

Interiør inspirasjon Gine Svendsen og John Eirik Edvardsen falt pladask for det vesle huset på femti kvadrat – trass i den grelle 70-tallslooken. Med pågangsmot og dugnadsån...

Jeg og mitt hus: Elisabeth Andreassen

Interiør inspirasjon Elisabeth (Bettan) Andreassen, kommer vinter/vår 2011 ut med en ny cd. Arbeidsnavnet er «SpellemannII».

Dette interiøret vil vi ha nå

Interiør inspirasjon Gikk du glipp av den store interiørmessen Oslo Design Fair? Vi tok turen dit for å se på de kommende trendene.

10 gode kjøp under 400 kr

Interiør inspirasjon La hjemmet ditt få en dose deilig fargeenergi til en overkommelig pris.

Paljettputa hele internett snakker om

Interiør inspirasjon Den såkalte "Mermaid Pillow" kan nok sies å være den mest populære puten noensinne. I løpet av bare noen få dager har hele 31 millioner sett videoen av den stilige puten på Facebook. 

6 supre DIY-ideer fra Instagram

Interiør inspirasjon Vi har saumfart Instagram - og funnet de fineste DIY-ideene til deg. 

Høstens interiørtrender

Interiør inspirasjon Etter mange år med duse og nedtonede fargeskalaer går vi en fargerik høst i møte.

Se hva mor gjorde da barnet tegnet på veggen

Interiør inspirasjon Dersom du har små barn har du kanskje opplevd at de har tegnet på veggen med tusj. Se hvordan denne moren løste problemet på kreativt vis!

Ti ting som gjør livet enklere

Interiør inspirasjon Ti smarte triks du bør få med deg.

Moteriktig interiør for våren 2011

Interiør inspirasjon Endelig har trendene snudd, krisen er over og positive tanker er i fokus. Her er fem interiørprodukter som symboliserer vårens glade og fargerike design.

Gratis print fra Pinterest som vi elsker

Interiør inspirasjon Nå kan du selv laste ned og printe ut kunst og kalendere til hjemmet ditt. Hurtig, trendy og billig!

Lag din egen vase

Interiør inspirasjon Tenk hvis du kunne lage din egen vase, som du elsker enda mer enn Kähler-vasen din. Her er guiden til hvordan ønsket blir til virkelighet.