Bilde: Annette og Christian Thorsbye

Slik ga de den tradisjonelle hytta nytt liv

Interiør inspirasjon

Med en lidenskap for interiør og flere gode ideer, forvandlet Annette og Christian den tradisjonelle hytta til sin egen drømmehytte. 

Å kjøpe en fritidsbolig er som en drøm som går i oppfyllelse for mange.

Det var det også for Annette og Christian Thorsbye, som står bak bloggen Anette og Christian, og instagramkontoen @annetteandchristian

Da de fant hytten på Mysusæter på finn.no, var det gjort. Med mange år og erfaring fra flere designprosjekter så de forbi det som kunne virke litt mørkt og innestengt, og fant potensiale i bygg, materialer og rominndeling. 

– Siden vi jobber med interiør har vi mange ideer som vi brenner etter å skape, og da trenger man et utgangspunkt som trenger oppussing, sier Annette Thorsbye. 

LES OGSÅ: Denne faren tryllet barnerommet til en magisk skog

Slik så stuen ut før oppussingen startet. Foto: Annette og Christian Thorsbye.

Begynte med ideplansje

Annette og Christian ble hytteeiere i slutten av oktober 2015, og mellom bud aksept og overtakelse jobbet de både dag og natt med ide og tegning for det nye interiøret.

– Vi var på jakt etter hytte som fremstod tradisjonell, og med et utdatert interiør slik at vi kunne sette vårt eget preg på stedet. Et eldre preg på en eiendom kan også påvirke prisen, og slik så vi mulighet til å få drømmehytten vår innenfor vårt budsjett, sier Thorsbye.

De ville komme raskt i gang med oppussingen før vinteren og snøen kom til fjellet.

Om dagen prøvde de iherdig å få tak i alt de trengte av møbler, stoffer, hvitevarer og snekkere som kunne stille på kort varsel. Kvelden og natten gikk med til utforming av ide, møblering, farger og design.

– Når vi planlegger et oppussingsprosjekt begynner vi alltid med en ideplansje som viser ideen og stemningen til det ferdige resultatet, sier Thorsbye.

Deretter dro de til hytten, og var klare for å ha en base på fjellet i oppussingskaoset de tre kommende ukene.

Alt av inventar ble så tatt ut av hytten, og flere ting måtte demonteres slik at snekkerne kunne jobbe med rene overflater da de satt i gang med oppussingsplanen som paret hadde utarbeidet.

Se hvordan du kan gjøre et gammelt kjøkken nytt og moderne.

Gulvene ble slepet for å fjerne gulnet lakk. Foto: Annette og Christian Thorsbye.

Skapte en lysere atmosfære

For å gi hytta et nytt og mer moderne utrykk, var det flere tiltak som måtte til. Alle gulv fikk slipt bort gulnet lakk, veggene ble grunnet og veggene ble malt i lyse farger. 

Da det gjaldt grunning på veggene, sverget paret til Flüggers grunning, da denne inneholder kvistlakk. Her sparte de mye tid på å slippe å lakke alle kvistmerkene i plankene.

Da grunningen var tørket, malte de veggene. Siden alt var furu fra gulv til tak, gikk de løs på alle overflater. Stue og kjøkken ble malt i fargen Dunhvitt. 

– Det er en stor beslutning å male tømmervegger, det er ikke å reversere. Men vi ville ha en lys og åpnere følelse i rommet, så her var det bare å måle på, sier Thorsbye. 

Gulvet og tømmerstokkene i taket fikk også en lysere tone, da paret beiset dette med hvit interiørbeis.

For at gulvet ikke skulle trekke til seg smuss og få flekker, ble det også lakkert med matt vannbasert gulv lakk. 

LES OGSÅ: Advarer mot støvmasker på menn med skjegg.

Hytten fremsto med en lysere og åpnere følelse etter oppussingen. Foto: Annette og Christian Thorsbye.

Fokus på gjenbruk

Annette og Christian hadde et stort fokus på gjenbruk av de gamle møblene som fulgte med hytten, da de skulle innrede. 

I stuen fikk både sofaen og hjørneskapet bli med videre. Putene ble trukket om i nytt stoff, mens hjørnet skapet fikk en ny farge og kom flott frem mot de lyse fargene i rommet. 

Paret tok også i bruk gjenbruksfilosofien på kjøkkenet. 

– Hyttekjøkkenet i en fritidsbolig kan være mye mer lekent enn det vi har hjemme. Så her gikk vi løs på planen med fokus på gjenbruk, og en idé om å skape en kul miks av materialer og møbler, sier Thorsbye.

Lyst på nytt speil? Se hvordan du lett kan lage ditt eget av plastskjeer.

Koser seg maks

Både Annette og Christian er strålende fornøyd med sluttresultatet på oppussingsprosjektet.

– Vi koser oss maks både på dagtid og om kvelden, sier Thorsbye.

Paret forteller at rommene får en helt annen karakter og stemning om kveldene, da det hvite får en lun og varm farge av alle levende lyselementer. 

I stuen har de også droppet TV-en, og vil heller nyte en god bok og musikk. 

Vil du se mer av det flotte resultatet? Hele hytten er nå på trykk i 2. utgave av Vakre Hjem & Interiør, som er i salg nå.

Kommentarer

Når du kommenterer må du bruke ditt egentlige navn. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange leser det du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse. 

18 februar 2016

Ser du hva denne vasen er laget av?

Pynt opp i høstmørket med en hjemmelaget vase med helt spesiell pynt.

6 interiørtrender vi elsker

Fra sennepsgult til smarte utemøbler: Vi i Villa-redaksjonen har besøkt møbel-messen Salone del Mobile i Milano og sett på kommende interiørtrender.

8 IKEA-nyheter vi MÅ ha!

Den nye IKEA-katalogen er her! Vi har plukket ut våre 8 favoritter av høstnyhetene – alt fra en bærbar induksjonstopp til et lekkert uteteppe!

Denne familien har Mummihuset i hagen

I hagen til Tina og Tore Lindgjerdet står det et ganske så uvanlig lekehus – nemlig Mummihuset. Sammen med to små døtre har de bygget det helt selv.

Dette er Norges vakreste hjem

Interiørmagasinet BoligPluss har kåret Norges vakreste hjem. Se de fantastiske bildene av vinnerhjemmet!

Puss opp postkassen med maling

Er postkassen din lik som alle andre sin? Gi den et lite løft med litt maling.

Disse pallene må du IKKE bygge møbler av

Det er populært å innrede med paller i hjemmet. Men én type paller må du styre unna. De kan nemlig være skadelig for helsen din.

Slik lager du kule marmorbrikker

Ved hjelp av leire og litt kreativitet, kan du enkelt lage stilige brikker som beskytter bordet ditt. Se hvordan her!

Sara bygget et hus av ispinner

Med 3 måneder til hjelp bygget Sara sitt eget minihus av 800 ispinner. Dukkehuset er en tro kopi av svigerinnens hus.

Peter bor i en boks på 2,4 kvm

Med et vanskelig leiemarked i San Francisco måtte Peter Berkowitz tenke utenfor boksen. Det resulterte i en boks i stua til en kompis.

7 hjemmefiksere som virkelig har løst problemet

De fleste kaster ting når de har gått i stykker. Disse hjemmefikserne derimot, har tatt saken i egne hender. Og løsningene? Vent og se...

17 interiørfunn som vil få deg til å måpe

Interiøreksperter tipser ofte om at du bør krydre hjemmet ditt med såkalte «conversation pieces». Her er funnene folk aldri vil slutte å prate om.

Bli handy sammen med hjemmefikserne Carro og Karin

Bygg en kjøkkenøy, blomsterkasse og andre morsomme ting sammen med de svenske hjemmefikserne Carro og Karin. De byr også på spennende matoppskrifter...

Denne faren tryllet barnerommet om til en magisk skog

Da datteren til denne faren ønsket seg et eventyrtre på rommet sitt, satte han av 18 måneder for å oppfylle drømmen hennes. Vi er stumme av beundring!