Bilde: Radamshome/Imgur

Denne faren tryllet barnerommet om til en magisk skog

Interiør inspirasjon

Da datteren til denne faren ønsket seg et eventyrtre på rommet sitt, satte han av 18 måneder for å oppfylle drømmen hennes. Vi er stumme av beundring!

Det er alltid gøy å pynte opp litt på barnerommet. Noen nøyer seg med å male veggene i en spenstig farge mens andre går kanskje for en morsomt tapet.

Denne faren derimot nøyde seg ikke med det. Som de fleste barn ønsket datteren han seg så inderlig et trehus der hun kunne forsvinne inn i sitt lille magiske rike. Og det ønsket ville faren gjerne oppfylle:

«Datteren min ønsket seg et eventyrtre på rommet sitt som hun kunne sitte inni og lese bøker i, klatre i greinene og sitte på dem», skriver han.

Til vanlig jobber faren i dataspillindustrien og har over gjennomsnittet god kreativitet. Likevel hadde han ingen anelse om hva han hadde i vente da han satte igang.

Fra start til slutt tok prosessen 350 arbeidstimer gjennom 18 måneder siden han arbeidet i hverdagene og måtte gjøre det på kveldstid og i helger. 

Og prislappen? Hele 40 000 kroner.

Etterpå innrømmer han at prosjektet var vel krevende:

«Jeg var ganske uforberedt på de fysiske utfordringene i dette prosjektet. Jeg brukte Disney som inspirasjon. Selv om det var vanskelig, lærte jeg utrolig mye hele veien. Det endte bra, og hun er så lykkelig over det nye rommet sitt».

Se den magiske forvandlingen fra rotete barnerom til magisk skog:

Slik så jenterommet ut før han begynte.

Først begynte han med en skisse av rommet. Det tok han mange skisser før han endte på det endelige resultatet. «Mesteparten av de tidligere tegningene så for skumle ut, og det siste jeg ville gjøre var å gi henne mareritt», skriver han.

Etter skissen laget han en modell av rommet.

Deretter tegnet han opp hjelpelinjer og hvor ting skulle være.

Så var det skjelettet av jernstenger! Dette var den vanskeligste delen, og faren brukte nærmere 120 timer på dette. For å gjøre treet mulig å klatre i og samtidig trygt, deltok han på et kurs i sveising.

Deretter la han netting rundt hele treet.

For å kle treet brukte han betong. Han endte på dette materialet fordi han ikke ønsket å bruke noe som kunne ta fyr.

Da var det klart til å males!

Nesten ferdig!

Endelig etter 350 timer og 40 000 kroner ble treet endelig ferdig. Og datteren? Hun ble selvfølgelig overlykkelig!

Se de nydelige detaljene faren har lagt inn i treet!

Og slik ser det ut på andre siden av rommet.

En lykkelig jente sitter trygt og godt i toppen av eventyrtreet sitt!

Kilde: Imgur

Kommentarer

Når du kommenterer må du bruke ditt egentlige navn. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange leser det du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse. 

11 februar 2016

Ser du hva denne vasen er laget av?

Pynt opp i høstmørket med en hjemmelaget vase med helt spesiell pynt.

6 interiørtrender vi elsker

Fra sennepsgult til smarte utemøbler: Vi i Villa-redaksjonen har besøkt møbel-messen Salone del Mobile i Milano og sett på kommende interiørtrender.

8 IKEA-nyheter vi MÅ ha!

Den nye IKEA-katalogen er her! Vi har plukket ut våre 8 favoritter av høstnyhetene – alt fra en bærbar induksjonstopp til et lekkert uteteppe!

Denne familien har Mummihuset i hagen

I hagen til Tina og Tore Lindgjerdet står det et ganske så uvanlig lekehus – nemlig Mummihuset. Sammen med to små døtre har de bygget det helt selv.

Dette er Norges vakreste hjem

Interiørmagasinet BoligPluss har kåret Norges vakreste hjem. Se de fantastiske bildene av vinnerhjemmet!

Puss opp postkassen med maling

Er postkassen din lik som alle andre sin? Gi den et lite løft med litt maling.

Disse pallene må du IKKE bygge møbler av

Det er populært å innrede med paller i hjemmet. Men én type paller må du styre unna. De kan nemlig være skadelig for helsen din.

Slik lager du kule marmorbrikker

Ved hjelp av leire og litt kreativitet, kan du enkelt lage stilige brikker som beskytter bordet ditt. Se hvordan her!

Sara bygget et hus av ispinner

Med 3 måneder til hjelp bygget Sara sitt eget minihus av 800 ispinner. Dukkehuset er en tro kopi av svigerinnens hus.

Peter bor i en boks på 2,4 kvm

Med et vanskelig leiemarked i San Francisco måtte Peter Berkowitz tenke utenfor boksen. Det resulterte i en boks i stua til en kompis.

7 hjemmefiksere som virkelig har løst problemet

De fleste kaster ting når de har gått i stykker. Disse hjemmefikserne derimot, har tatt saken i egne hender. Og løsningene? Vent og se...

17 interiørfunn som vil få deg til å måpe

Interiøreksperter tipser ofte om at du bør krydre hjemmet ditt med såkalte «conversation pieces». Her er funnene folk aldri vil slutte å prate om.

Bli handy sammen med hjemmefikserne Carro og Karin

Bygg en kjøkkenøy, blomsterkasse og andre morsomme ting sammen med de svenske hjemmefikserne Carro og Karin. De byr også på spennende matoppskrifter...

Slik ga de den tradisjonelle hytta nytt liv

Med en lidenskap for interiør og flere gode ideer, forvandlet Annette og Christian den tradisjonelle hytta til sin egen drømmehytte.