Bilde: Svein Brimi/Oslo Design Fair

En stil – tre helt ulike rom

Interiør inspirasjon

Lyst på inspirasjon? Vi viser deg årets interiørtrend, og hvordan du kan følge den på tre HELT forskjellige måter.

I flere år har vi nå malt veggene hvite og pyntet opp med sorte, grå og greige detaljer.

Det er det nå slutt på. Skal vi tro trendekspertene kommer nemlig fargene for fullt, med fokus på det personlige og varige.

Vi legger vekt på det koselige i året som kommer, og pynter opp med både gamle som nye ting, gjenstander som betyr noe ekstra for oss, farger, grønne planter, taktile tekstiler, ekte materialer og godt håndverk.

Men med stilen «The return of the cosy» kommer det også mange spørsmål – for hva er egentlig «koselig» og hvordan innreder man etter denne stilen?

Under årets store interiørmesse, Oslo Desing Fair, fikk tre interiøreksperter i oppgave å tolke trenden og innrede hvert sitt rom etter hva de mener er «koselig».

Og skal vi tro resultatene er dette en stil som treffer de aller fleste! Sjekk de vidt forskjellioge rommene her:

Den fargerike

Foto: Svein Brimi/Oslo Design Fair

Stylist Christine Hærra var ikke redd for å bruke farger da hun gikk i gang med å innrede rommet etter hva hun mener er «koselig».

Med sjakkrutete teppe på gulvet og bladgrønnsofa fremstår rommet som lekent, og selv om det er mye som skjer i rommet spiller mønstrene godt opp mot hverandre.

Selv forklarer hun at hun er over gjennomsnittlig opptatt av sterke farger, kvalitet, en eklektisk stil og av ting som betyr noe.

– For meg er kos blant annet komfortable møbler, stearinlys, bøker, bilder og hyggelig belysning i form av flere smålamper. Men det aller viktigste er selvfølgelig menneskene som bor der, sier Hærra.

Som man kan se på rommet er hun glad i å stable ting i hauger, og å mikse både mønstre og teksturer, nytt og gammelt. Slik mener hun at man får en spennende og egenartet stil.

– For meg er det kjempeviktig å lage en god atmosfære med en miks av farger, mønstre, tapeter og gardiner. Tekstiler gjør det mye lunere, sier Hærra.

Lurer du på hvordan du skal følge Hærras stil uten at det blir for mye?
Da er Hærras tips å lage et moodboard over materialer og en fargepalett for hele hjemmet. Slik er det enklere å få en helhet.

Den naturlige 

Foto: Svein Brimi/Oslo Design Fair

I sterk motsetning til Hærra har stylisten Hege Barnholt og fotografen Bjørn Johan Stenersen bak bloggen 2athome.no trukket naturen tydelig inn i rommet med materialer som tre, stein og keramikk.

Ved å bruke naturpaletten sammen med ulike teksturer og former fremstår rommet som enkelt, rolig og personlig.

– Naturen er veldig viktig for meg. Det er et sted man kan hente energi og inspirasjon gjennom ulike materialer, sier Hege Barnholt, og legger til at det er viktig at hjemmet blir et pusterom fra en hektisk hverdag.

Stylisten forteller at de blant annet har hentet inspirasjon fra hytta, der de drar for å nyte lyset og roen.

– Jeg trenger å puste litt med rene linjer, akkurat som når jeg er på hytta og ikke har så mange ting, men ting som er fine sammen. For meg er det viktig med balanse, ro og energi, sier hun.

Lurer du på hvordan du kan få stilen? Da er Barnholts tips å innrede hjemmet med elementer som har litt historie og å ikke la deg diktere av trender. Hold deg heller til det du har en dragning mot selv, påpeker hun.

Den urbane

Foto: Svein Brimi/Oslo Design Fair

Stylist Per Olav Sølvberg har i sitt rom kombinert det naturlige med det mer urbane og industrielle. Selv forteller han at han har hentet inspirasjon fra hjemme på Vestlandet og over 100 London-turer.

– For meg handler det om en samling av ting som gir minner og som er riktig for meg. Da kan jeg finne kosen på innsiden, sier Sølvberg.

Rommet hans er preget av å både være praktisk og komfortabelt. For som man ser er det både en arbeidspult og en divan i rommet.

For Sølvberg er det viktigste at man omgir seg av ting som er praktiske, pene og komfortable, og ikke minst ting som forteller historier. 

– Vi tar interiør for seriøst. Senk skuldrene litt. Man må å tørre å leke litt med å for eksempel henge ting opp ting på rare måter, sier han.

Lurer du på hvordan du kan få stilen? Da er Sølvbergs tips å ikke bruke for mange ting, men heller velge ting som går hånd i hånd.

Kommentarer

Når du kommenterer må du bruke ditt egentlige navn. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange leser det du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse. 

1 februar 2016

Ser du hva denne vasen er laget av?

Pynt opp i høstmørket med en hjemmelaget vase med helt spesiell pynt.

6 interiørtrender vi elsker

Fra sennepsgult til smarte utemøbler: Vi i Villa-redaksjonen har besøkt møbel-messen Salone del Mobile i Milano og sett på kommende interiørtrender.

8 IKEA-nyheter vi MÅ ha!

Den nye IKEA-katalogen er her! Vi har plukket ut våre 8 favoritter av høstnyhetene – alt fra en bærbar induksjonstopp til et lekkert uteteppe!

Denne familien har Mummihuset i hagen

I hagen til Tina og Tore Lindgjerdet står det et ganske så uvanlig lekehus – nemlig Mummihuset. Sammen med to små døtre har de bygget det helt selv.

Dette er Norges vakreste hjem

Interiørmagasinet BoligPluss har kåret Norges vakreste hjem. Se de fantastiske bildene av vinnerhjemmet!

Puss opp postkassen med maling

Er postkassen din lik som alle andre sin? Gi den et lite løft med litt maling.

Slik lager du kule marmorbrikker

Ved hjelp av leire og litt kreativitet, kan du enkelt lage stilige brikker som beskytter bordet ditt. Se hvordan her!

Sara bygget et hus av ispinner

Med 3 måneder til hjelp bygget Sara sitt eget minihus av 800 ispinner. Dukkehuset er en tro kopi av svigerinnens hus.

Peter bor i en boks på 2,4 kvm

Med et vanskelig leiemarked i San Francisco måtte Peter Berkowitz tenke utenfor boksen. Det resulterte i en boks i stua til en kompis.

7 hjemmefiksere som virkelig har løst problemet

De fleste kaster ting når de har gått i stykker. Disse hjemmefikserne derimot, har tatt saken i egne hender. Og løsningene? Vent og se...

17 interiørfunn som vil få deg til å måpe

Interiøreksperter tipser ofte om at du bør krydre hjemmet ditt med såkalte «conversation pieces». Her er funnene folk aldri vil slutte å prate om.

Bli handy sammen med hjemmefikserne Carro og Karin

Bygg en kjøkkenøy, blomsterkasse og andre morsomme ting sammen med de svenske hjemmefikserne Carro og Karin. De byr også på spennende matoppskrifter...

Slik ga de den tradisjonelle hytta nytt liv

Med en lidenskap for interiør og flere gode ideer, forvandlet Annette og Christian den tradisjonelle hytta til sin egen drømmehytte.

Denne faren tryllet barnerommet om til en magisk skog

Da datteren til denne faren ønsket seg et eventyrtre på rommet sitt, satte han av 18 måneder for å oppfylle drømmen hennes. Vi er stumme av beundring!