Bilde: Svein Brimi/Oslo Design Fair

En stil – tre helt ulike rom

Interiør inspirasjon

Lyst på inspirasjon? Vi viser deg årets interiørtrend, og hvordan du kan følge den på tre HELT forskjellige måter.

I flere år har vi nå malt veggene hvite og pyntet opp med sorte, grå og greige detaljer.

Det er det nå slutt på. Skal vi tro trendekspertene kommer nemlig fargene for fullt, med fokus på det personlige og varige.

Vi legger vekt på det koselige i året som kommer, og pynter opp med både gamle som nye ting, gjenstander som betyr noe ekstra for oss, farger, grønne planter, taktile tekstiler, ekte materialer og godt håndverk.

Men med stilen «The return of the cosy» kommer det også mange spørsmål – for hva er egentlig «koselig» og hvordan innreder man etter denne stilen?

Under årets store interiørmesse, Oslo Desing Fair, fikk tre interiøreksperter i oppgave å tolke trenden og innrede hvert sitt rom etter hva de mener er «koselig».

Og skal vi tro resultatene er dette en stil som treffer de aller fleste! Sjekk de vidt forskjellioge rommene her:

Den fargerike

Foto: Svein Brimi/Oslo Design Fair

Stylist Christine Hærra var ikke redd for å bruke farger da hun gikk i gang med å innrede rommet etter hva hun mener er «koselig».

Med sjakkrutete teppe på gulvet og bladgrønnsofa fremstår rommet som lekent, og selv om det er mye som skjer i rommet spiller mønstrene godt opp mot hverandre.

Selv forklarer hun at hun er over gjennomsnittlig opptatt av sterke farger, kvalitet, en eklektisk stil og av ting som betyr noe.

– For meg er kos blant annet komfortable møbler, stearinlys, bøker, bilder og hyggelig belysning i form av flere smålamper. Men det aller viktigste er selvfølgelig menneskene som bor der, sier Hærra.

Som man kan se på rommet er hun glad i å stable ting i hauger, og å mikse både mønstre og teksturer, nytt og gammelt. Slik mener hun at man får en spennende og egenartet stil.

– For meg er det kjempeviktig å lage en god atmosfære med en miks av farger, mønstre, tapeter og gardiner. Tekstiler gjør det mye lunere, sier Hærra.

Lurer du på hvordan du skal følge Hærras stil uten at det blir for mye?
Da er Hærras tips å lage et moodboard over materialer og en fargepalett for hele hjemmet. Slik er det enklere å få en helhet.

Den naturlige 

Foto: Svein Brimi/Oslo Design Fair

I sterk motsetning til Hærra har stylisten Hege Barnholt og fotografen Bjørn Johan Stenersen bak bloggen 2athome.no trukket naturen tydelig inn i rommet med materialer som tre, stein og keramikk.

Ved å bruke naturpaletten sammen med ulike teksturer og former fremstår rommet som enkelt, rolig og personlig.

– Naturen er veldig viktig for meg. Det er et sted man kan hente energi og inspirasjon gjennom ulike materialer, sier Hege Barnholt, og legger til at det er viktig at hjemmet blir et pusterom fra en hektisk hverdag.

Stylisten forteller at de blant annet har hentet inspirasjon fra hytta, der de drar for å nyte lyset og roen.

– Jeg trenger å puste litt med rene linjer, akkurat som når jeg er på hytta og ikke har så mange ting, men ting som er fine sammen. For meg er det viktig med balanse, ro og energi, sier hun.

Lurer du på hvordan du kan få stilen? Da er Barnholts tips å innrede hjemmet med elementer som har litt historie og å ikke la deg diktere av trender. Hold deg heller til det du har en dragning mot selv, påpeker hun.

Den urbane

Foto: Svein Brimi/Oslo Design Fair

Stylist Per Olav Sølvberg har i sitt rom kombinert det naturlige med det mer urbane og industrielle. Selv forteller han at han har hentet inspirasjon fra hjemme på Vestlandet og over 100 London-turer.

– For meg handler det om en samling av ting som gir minner og som er riktig for meg. Da kan jeg finne kosen på innsiden, sier Sølvberg.

Rommet hans er preget av å både være praktisk og komfortabelt. For som man ser er det både en arbeidspult og en divan i rommet.

For Sølvberg er det viktigste at man omgir seg av ting som er praktiske, pene og komfortable, og ikke minst ting som forteller historier. 

– Vi tar interiør for seriøst. Senk skuldrene litt. Man må å tørre å leke litt med å for eksempel henge ting opp ting på rare måter, sier han.

Lurer du på hvordan du kan få stilen? Da er Sølvbergs tips å ikke bruke for mange ting, men heller velge ting som går hånd i hånd.

Kommentarer

Når du kommenterer må du bruke ditt egentlige navn. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange leser det du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse. 

1. februar 2016

Mer om Interiør inspirasjon
Egne bilder på selvvalgte materialer gir interiøret et vakkert og personlig preg.
Annonsørinnhold

7 tips som gjør hjemmet ditt mer personlig

Interiør inspirasjon Det aller mest trendy akkurat nå er å ha et personlig hjem – akkurat slik det bør være!

12 praktiske ting bygget av LEGO

Interiør inspirasjon LEGO er ikke bare for barn. Det ser man tydelig av disse kule og praktiske hverdagsgjenstandene bygget av danske plastklosser.

Porno for de ryddegale

Interiør inspirasjon Liker du ryddige rom og velorganiserte hyller? Da vil du få vann i munnen av disse bildene.

10 favoritter fra IKEAs 2018-katalog

Interiør inspirasjon Den nye IKEA-katalogen for 2018 dumper ned i landets postkasser disse dager. Her ser du ti av våre favoritter fra årets utgave.

6 gode grunner til å ha gardiner

Interiør inspirasjon Usikker på om du vil ha gardiner eller ikke? På stua eller på barnerommet? Her er 6 grunner til å drapere vinduene dine.

6 supre DIY-ideer fra Instagram

Interiør inspirasjon Vi har saumfart Instagram - og funnet de fineste DIY-ideene til deg. 

Villabloggerens beste tips

Interiør inspirasjon Blogger Linda Gil Billdal deler sine beste interiørtips.

Boligplanlegger

Interiør inspirasjon Med boligplanleggeren kan du designe et enkelt rom eller lage en plantegning for et helt hus. Du kan blant annet: Designe ett enkelt rom eller lage...

Moteriktig interiør for våren 2011

Interiør inspirasjon Endelig har trendene snudd, krisen er over og positive tanker er i fokus. Her er fem interiørprodukter som symboliserer vårens glade og fargerike design.

Stilguide til shopping

Interiør inspirasjon Har du falt for den landlige stilen eller er du mer moderne i uttrykket? Her er en stilguide til interiørshoppingen din.

Inspirasjon til vårens trender 2010

Interiør inspirasjon Her er noen produkter som illustrerer vårens interiørtrender.

Her er vårens interiørtrender

Interiør inspirasjon Vårens interiørtrender er delt inn i fire ulike kategorier, der stikkordet ”ny begynnelse” er et overordnet tema som gjennomsyrer alle trendene, og hvitt blir den viktigste fargen.

Vårens fire interiørtrender

Interiør inspirasjon Vårens farger og interiørtrender er satt. Fire spennende hovedretninger skal lyse opp foråret i 2009.

Pusset opp huset - vant byggepris

Interiør inspirasjon Etter 10 år med hardt arbeid og ofring av mye fritid, fikk Tove og Tom Johansen fra Drøbak endelig lønn for strevet.