Villabloggerens beste tips

Interiør inspirasjon

Blogger Linda Gil Billdal deler sine beste interiørtips.

1. Planleggingen
Planleggingen er nesten den viktigste fasen på veien mot et personlig hjem. Skal du pusse opp eller gjøre forandringer, så ha først en skikkelig brainstorming. Diskuter og finn så mange forslag og løsninger som dere kan, og når du/dere tror dere har en idé dere kan gå for, så bør tanken få ligge et par uker eller gjerne enda lenger om dere har tid. La tanken fordøyes før dere bestemmer dere. Bo dere inn, føl dere frem. Er du utålmodig, så skynd deg langsomt.

Ved å diskutere mange forskjellige ideer og tanker åpner dere opp for forslag som ellers kanskje ikke ville ha kommet frem. Etter at oppussingen/forandringen er ferdig er det svært kjedelig å oppleve at forarbeidet/planleggingen ikke har vært grundig nok, og det vil som oftest koste både tid og penger å gjøre om på resultatet – om det i det hele tatt lar seg gjøre. Mitt viktigste tips må derfor være: Tenk grundig, og tenk igjen!

2. En varig base
Skaff inspirasjon f.eks. ved hjelp av både nye og gamle interiørblader, blogger og informasjonssider på nett, men husk at mye av den informasjonen som publiseres i dag er preget av dagens trender, og et hjem og interiør bør ikke baseres på hva som er trendy i dag. Tenk langsiktig samtidig som du ser tilbake på hva som har vært. Plukk ut dine klassikere som en grunnbase i hjemmet. Tenk over hvilke farger, møbler og stiler du/dere ”bestandig har likt”. Har du alltid vært mest svak for rette linjer og stram design, eller er du mer den jordnære med skinn, grove tekstiler og varme farger, eller er du kanskje en drømmer med behov for lyse møbler med patina og historie fra svunne tider? Finn deg selv blant alle mulighetene!

3. Trender
Når du har funnet ut hvilke grunnelementer du vil ha i ditt personlige hjem, så sitter du med etgodt utgangspunkt. Er du inspirert av trender og ting du kommer over, så kan du lett friske opp hjemmet ved å tilføre detaljer som puter, duker, gardiner og andre stemningsgivende elementer. Unngå å bruke mye penger på en trend før du vet at dette er noe du virkelig ønsker å bruke pengene dine på, for husk at lykken kan være kortvarig når ”trend blir tabu” (noe som stadig vekk, og periodevis, skjer).  Av samme grunn kan det være lurt å ikke kaste, men heller spare på noen av de tingene du ikke lenger vil ha stående fremme (dersom du har plass til det). Ingenting er morsommere enn å hente frem gamle skatter fra kjeller og loft.

Les Lindas blogg her


Linda Gil Billdal

4. Personlig, og ikke som alle andre...
Det er gøy å ha et hjem som inspirerer og motiverer andre, men det er ikke gøy om alle skulle ha akkurat det samme som deg. Prøv derfor å tilføre elementer som ikke alle andre har, og om ikke alle andre kan skaffe. ”Alle” handler på de store kjedebutikkene, ”alle” ser de samme reklamene og blir inspirert av de samme magasinene, ”alle” liker det samme til samme tid – og til slutt blir alle like lei av de samme detaljene.

Kjøper du brukt er det ofte mindre sjanse for at andre kan skaffe seg akkurat det samme som deg, og husk at brukt ikke nødvendigvis behøver å bety gammelt og shabby for blant brukvarealternativene finnes det et godt og allsidig utvalg. Et lett tilgjengelig alternativ er f.eks finn.no.

Les også:

Her er høstens fineste trender

BOLIGPLUSS: 6 tendenser vi har troen på akkurat nå.

Det krever en del bevissthet for ikke å la seg avlede av trender og markedsføring, men prøv å handle med utg. pkt i din egen personlige stil og kreativitet. Blir du inspirert og har lyst på noe nytt, så prøv å tenk over hvordan du kan hente inspirasjon samtidig som du lar din egen personlige stil bli resultatet av hjemmets siste justering.

5. Kontraster
Kontraster i interiøret er viktig! Kontraster komplimenterer hverandre og gjør at alle hjemmets elementer kommer til sin rett. Har du ingen kontraster kan det fort resultere i at alle tingene flyter i hverandre – interiøret mister blikkfang og balanse.

Kontraster og balanse kan du få vha farger, ulike tekstiler, ulik overflate og materiale på gulv, vegger og møbler, et overraskende element e. a. Når det gjelder farger, sies det ofte at man skal holde seg til maks tre nøytrale grunnfarger, og så kan man friske opp med små fargedetaljer utover dette. Ikke for mye, ikke for lite. Alt med måtehold – som livet forøvrig.

6. Ditt hjem
Det er skrevet utallige bøker og velmenende forklaringer om hvordan du skal bo og innrede, men viktigst av alt er å huske på at det er DU som skal bo i DITT hjem. Det er du som skal trives, og det er dine boligkrav som skal oppfylles.

Lykke til på veien mot ditt personlige hjem!

Les også:

Grunnen til at du ikke burde skylle tingene du putter i oppvaskmaskinen

Skal serviset skylles før det settes i oppvaskmaskinen? Du tror kanskje det, men vi gir deg fire grunner til hvorfor du bør la være.

Anbefalt av redaksjonen

2. juli 2011
Mer om Interiør inspirasjon
Egne bilder på selvvalgte materialer gir interiøret et vakkert og personlig preg.
Annonsørinnhold

7 tips som gjør hjemmet ditt mer personlig

Interiør inspirasjon Det aller mest trendy akkurat nå er å ha et personlig hjem – akkurat slik det bør være!

12 praktiske ting bygget av LEGO

Interiør inspirasjon LEGO er ikke bare for barn. Det ser man tydelig av disse kule og praktiske hverdagsgjenstandene bygget av danske plastklosser.

10 favoritter fra IKEAs 2018-katalog

Interiør inspirasjon Den nye IKEA-katalogen for 2018 dumper ned i landets postkasser disse dager. Her ser du ti av våre favoritter fra årets utgave.

6 gode grunner til å ha gardiner

Interiør inspirasjon Usikker på om du vil ha gardiner eller ikke? På stua eller på barnerommet? Her er 6 grunner til å drapere vinduene dine.

Slik pynter du bordet til fest

Interiør inspirasjon Vi går inn i sesongen for de store begivenheter og bordene skal pyntes til fest.

Paljettputa hele internett snakker om

Interiør inspirasjon Den såkalte "Mermaid Pillow" kan nok sies å være den mest populære puten noensinne. I løpet av bare noen få dager har hele 31 millioner sett videoen av...

Her er høstens fineste trender

Interiør inspirasjon 6 tendenser vi har troen på akkurat nå. 

Boligplanlegger

Interiør inspirasjon Med boligplanleggeren kan du designe et enkelt rom eller lage en plantegning for et helt hus. Du kan blant annet: Designe ett enkelt rom eller lage...

Moteriktig interiør for våren 2011

Interiør inspirasjon Endelig har trendene snudd, krisen er over og positive tanker er i fokus. Her er fem interiørprodukter som symboliserer vårens glade og fargerike design.

Stilguide til shopping

Interiør inspirasjon Har du falt for den landlige stilen eller er du mer moderne i uttrykket? Her er en stilguide til interiørshoppingen din.

Inspirasjon til vårens trender 2010

Interiør inspirasjon Her er noen produkter som illustrerer vårens interiørtrender.

Her er vårens interiørtrender

Interiør inspirasjon Vårens interiørtrender er delt inn i fire ulike kategorier, der stikkordet ”ny begynnelse” er et overordnet tema som gjennomsyrer alle trendene, og hvitt blir den viktigste fargen.

Vårens fire interiørtrender

Interiør inspirasjon Vårens farger og interiørtrender er satt. Fire spennende hovedretninger skal lyse opp foråret i 2009.

Pusset opp huset - vant byggepris

Interiør inspirasjon Etter 10 år med hardt arbeid og ofring av mye fritid, fikk Tove og Tom Johansen fra Drøbak endelig lønn for strevet.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no