Slik pusser du opp mest effektivt

Maling og farge

Unngå sløsing av både tid og penger når du skal male hjemme. Vi viser deg hvordan du pusser opp i en fei!

Når du skal pusse opp eller male hjemme, er nøkkelen god planlegging.

Med riktige forberedelser kan du spare både tid og penger når du skal pusse opp.

Her er planleggingstipsene som gjør at malejobben går unna i en fei og uten unødvendig sløsing av både tid, penger og utstyr.

Med disse tipsene kan du spare både tid og penger:

1. Kjøp inn alt du trenger på forhånd
Skriv ned absolutt alt du kommer til å trenge til prosjektet – både store og små ting. Det er ikke bare malingen som må kjøpes inn, men også godt verktøy, dekkefilt, maskeringstape, pussesaker og liknende.

Ved å handle inn alt på én gang, sparer du både tid og penger. Dessuten – ved å ha alt klart når du setter i gang, går selve malejobben mye raskere!

2. Ta oppstrøksprøver
Du sparer mye tid og penger på å teste ut malingen før du kjøper inn mange liter. Husk at fargen vil se annerledes ut på veggen din enn på en liten fargeprøve.

Du gjør derfor lurt i å prøvemale en del av veggen i fargen du vurderer, eller male løse plater som kan flyttes rundt. Da får du et bedre inntrykk av hvordan fargen vil bli i rommet.

3. Regn ut hvor mye maling du har bruk for
Det er kjedelig å oppdage at du har kjøpt inn for lite maling, og dermed måtte bruke ekstra tid på å handle inn mer samtidig som malingen tørker.

Det er heller ikke lurt å kjøpe inn for mye maling – da sløser du unødvendig mye og det er bortkastede penger. Derfor bør du regne ut akkurat hvor mye maling du trenger.

Regn ut hvor mye du trenger ved å måle lengden langs gulvet på alle veggene før du legger dem sammen, slik at du får den totale bredden. Deretter måler du høyden under taket. Multipliser den totale bredden med høyden, så får du det totale arealet som skal males.

4. Klargjør rommet
Sørg for at rommet er klargjort og ryddet før du setter i gang. For at malejobben skal gå raskest mulig, bør alle møbler flyttes ut eller til midten av rommet.

Dekk til alt som står igjen i rommet med plast, og dekk gulvet med dekkefilt.

5. Gjør deg ferdig
Gjør jobben helt ferdig og rydd rommet før det tas i bruk igjen! Ikke la deler av veggen stå umalt eller la biter av maskeringstape henge igjen på karmene.

Gjør deg helt ferdig, så slipper du å tenke mer på det.

Kilde: ifi.no

Kommentarer

Når du kommenterer må du bruke ditt egentlige navn. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange leser det du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse. 

10 august 2016

Høstens 10 hotteste farger

Jotuns nye farger er spennende, myke, varme og trendy. Sjekk ti av våre favoritter her!

Mal med helsa i behold

Nå kommer malingen som er utviklet for de som må være ekstra påpasslige med inneklima.

Bobler i malerstrier vinterstid

Når malerstrien får bobler på vinterstid, hva gjør man da?

Fargetrender 2012 fra Nordsjö

Årets farge 2012 fra Nordsjö er rødmende, livlig, pikant og forførerisk rød. – S 2060-Y90R

Vårens nye farger

Du behøver ikke begrense deg til vegger og tak når det gjelder maling og tapet, det meste kan piffes opp – møbler, dører, trapper… Så fram med maling...

Indigo er årets trendfarge 2013

Fargeekspertene har nå talt. Årets farge 2013 er Indigo. Det globale Akzo Nobel Aestethic Center har kommet frem til denne konklusjonen.

Dekormalerens personlige rede

Annett Sturk, kjent fra NRKs oppussings-program ”Forandring Fryder”, har iscenesatt sitt hjem i gyldne og sarte fargetoner. Her får du vite hvordan hun...

Pantone avslører årets farge

I 2010 var det turkis, i årene før gul mimosa og blå iris. Fargen for 2011 er en deilig rosafarge kalt Kaprifol.

Se den helt nye fargen - St. Pauls Blue

Nylig lanserte Jotun i samarbeid med designstudioet Frama fargen St. Pauls Blue. Den lekre fargen er allerede tilgjengelig for deg. Se hvor vakkert du...

Lilla – er kåret til årets farge i Norge i 2013

Fargerike lanserte nyheten i dag på sitt pressearrangement på Grand Hotel i Oslo, 17. januar 2013. Noen av de friske smakebitene på årets interiørtrendp...

Blågrønn skyller inn over landet

I år er blågrønn årets store trendfarge. Men hva mer vet du om blågrønt, og snakker du egentlig samme fargespråk som alle andre? Kombinasjonsfarger kan...

Slik maler du baderommet

Frisk opp baderommet med farge? Joda, det fungerer! Men vær nøye med å rengjøre underlaget først, og bruk kun produkter fra ett og samme system.

Slik blir du kvitt heksesot

Heksesot er et fenomen som stadig flere boligeiere blir rammet av. For å bli kvitt heksesot en gang for alle, må du også kjenne årsakene til at den...

Gode tips når du skal male tak

Når du skal male tak, gjelder det å ha utstyret og teknikken i orden. Her gir malermesteren gode tips på veien!

14 fantastiske DIY-prosjekter med gullspray

Ikke alt som glitrerer er gull, sies det, men det går faktisk an å få det meste til å glitre som gull. Her er 14 eksempler på hvor utrolig fint interiør...