Blågrønt er årets farge. Fargerike har hentet inspirasjonen fra norsk natur.
Blågrønt er årets farge. Fargerike har hentet inspirasjonen fra norsk natur. Bilde: Fargerike

Årets farge er blågrønt

Maling og farge

Årets Farge 2014 for det norske markedet, er blågrønt. Norsk natur er full av vakre, blågrønne nyanser, som du nå kan påføre dine vegger hjemme.

I fargekartet fra Fargerike som har kåret årets farge - presenteres fargen i ti forskjellige nyanser, fra bleke akvamarintoner til dyp og kraftig petroleum.

Inspirasjonen til de tre fargepalettene, Norsk Sommer, Norsk Nostalgi og Norsk Eklektisk er hentet fra norsk natur, og passer perfekt til det karakteristiske nordiske lyset.

Blågrønt - den ultimate nøytrale fargen

Blågrønt omtales som en av de spennende nye nøytrale fargene, og passer utmerket som basisfarge innenfor både mote og interiør. Fargen er ikke minst en kombinasjonen av to av nordmenns favorittfarger, blått og grønt.

Noe av det mest interessante med blågrønt, er at den kan kombineres med nesten alle andre farger, skaper en atmosfære det er vanskelig å få til med de vanlige nøytrale fargene, og er utrolig enkel å lykkes med.

Fargen gjør oss rolig og avslappet, og rom malt i blågrønne nyanser får økt romfølelse.

Norsk Nostalgi

Denne stilretningen har en nostalgisk tilnærming til fargebruk, med myke, støvete og behagelige nyanser av blågrønt inspirert av det kjølige vinterhalvåret med sin fantastiske fargepalett. Nostalgi er et bærende nøkkelord gjennom alle stilretningene for 2014, og kommer veldig tydelig frem i denne fargepaletten.

Les også:

Rett og nymalt vegg på 1-2-3

Slik maler du baderommet

Norsk Eklektisk


Det eklektiske er fortsatt viktig i 2014. Lekentheten, viljen til å bryte gamle regler og eksperiemnteringen med farger appelerer til mange. Det handler om å følge sin egen magefølelse, våge å ta sjanser, og ikke være redd for å feile.

De nye og eksperiemntelle fargekombinasjonene i denne fargepaletten gjør interiørene friske og spennende, alt er lov og det er ens personlige smak som betyr noe.

De blågrønne nyansene sammen med de sterke og friske støttefargene i denne paletten gir full mulighet til å leke seg!

Les også:

Slik maler du listverk

Slik knekker du malingskoden

Alle artikler om innemaling

Norsk Sommer

Det er noe helt spesielt med sommerene i Norge. Norsk sommer uttrykker en lys og lett fargepalett, med noen utvalgte friske fargebomber.

Paletten minner om norske sommere, og den er preget av en viss nostalgi samtidig som den holder fast i stramme og rene former.

Bruk av denne fargeskalaen garanterer god sommerlig energi gjennom hele året.

Norge setter fargeagendaen

Med sine 120 butikker på det norske markedet, startet Fargerike en ny tradisjon i 2012, da de kåret grønt til årets viktigste farge. Pantone kåret samme farge til Årets Farge det påfølgende året, 2013. I 2013 kåret Fargerike lilla til Årets Farge, mens Pantone akkurat har lansert Årets Farge 2014, også lilla.

−Det er spennende å se at ikke bare norske formgivere, men også hvordan vi i Norge bruker farger skiller seg fra de andre skandinaviske landene, og at vår identitet er i ferd med å krystallisere seg.

Selv om vi absolutt har den skandinaviske estetikken her i Norge, er vår fargebruk i dag og historisk sett annerledes og mer fargerik enn hos våre skandinaviske naboer, forteller Fargerikes kreative leder, Dagny Thurmann-Hoelseth.

9 januar 2014

Høstens 10 hotteste farger

Jotuns nye farger er spennende, myke, varme og trendy. Sjekk ti av våre favoritter her!

Kan man male over laminat?

En leser har et eldre kjøkken med fronter av plastlaminat - og spurte om det gikk an å male det. Vi har svaret.

Varme og kalde farger - enkelt forklart

Varme og kalde farger har betydning for hvordan vi opplever interiør. Men hva er det egentlig som gjør farger ”varme” eller ”kalde”?

Mal med helsa i behold

Nå kommer malingen som er utviklet for de som må være ekstra påpasslige med inneklima.

Bobler i malerstrier vinterstid

Når malerstrien får bobler på vinterstid, hva gjør man da?

Fargetrender 2012 fra Nordsjö

Årets farge 2012 fra Nordsjö er rødmende, livlig, pikant og forførerisk rød. – S 2060-Y90R

Vårens nye farger

Du behøver ikke begrense deg til vegger og tak når det gjelder maling og tapet, det meste kan piffes opp – møbler, dører, trapper… Så fram med maling...

Indigo er årets trendfarge 2013

Fargeekspertene har nå talt. Årets farge 2013 er Indigo. Det globale Akzo Nobel Aestethic Center har kommet frem til denne konklusjonen.

Dekormalerens personlige rede

Annett Sturk, kjent fra NRKs oppussings-program ”Forandring Fryder”, har iscenesatt sitt hjem i gyldne og sarte fargetoner. Her får du vite hvordan hun...

Pantone avslører årets farge

I 2010 var det turkis, i årene før gul mimosa og blå iris. Fargen for 2011 er en deilig rosafarge kalt Kaprifol.

Se den helt nye fargen - St. Pauls Blue

Nylig lanserte Jotun i samarbeid med designstudioet Frama fargen St. Pauls Blue. Den lekre fargen er allerede tilgjengelig for deg. Se hvor vakkert du...

Lilla – er kåret til årets farge i Norge i 2013

Fargerike lanserte nyheten i dag på sitt pressearrangement på Grand Hotel i Oslo, 17. januar 2013. Noen av de friske smakebitene på årets interiørtrendp...

Blågrønn skyller inn over landet

I år er blågrønn årets store trendfarge. Men hva mer vet du om blågrønt, og snakker du egentlig samme fargespråk som alle andre? Kombinasjonsfarger kan...

Slik maler du baderommet

Frisk opp baderommet med farge? Joda, det fungerer! Men vær nøye med å rengjøre underlaget først, og bruk kun produkter fra ett og samme system.

Slik blir du kvitt heksesot

Heksesot er et fenomen som stadig flere boligeiere blir rammet av. For å bli kvitt heksesot en gang for alle, må du også kjenne årsakene til at den...