Bilde: Kiran Singh

Årets interiørtrender

Maling og farge

Årets interiørtrender er sterke farger og rene linjer. Her presenterer vi et knippe av trendene du kan vente deg i 2008.
Alle foto: Kiran Singh
Vi i villas interiørekspert, Kiran JK Singh ved KK Design, har vært i Mumbai og hentet inspirasjon fra et internasjonalt interiørseminar. Her er 6 trender du kan vente deg i 2008.

Sterke farger
Gjør deg klar til å male over de evinnelige hvite fargene fra shabby chic-perioden, og ønsk de sterke og livlige fargene velkommen. Elektrisk blå, sterk okergul, kraftig cerise, og fiolette farger blir populære farger det kommende året.
- Nå vil folk ha noe som kan lyse opp i hjemmene, og måten å gjøre det på er å bruke livlige farger, sier Kiran Singh.

Vekk med stæsjet
Rene overflater og rette linjer definerer det nyeste interiørkonseptet. Barokk interiør og fransk landstil er ut, nå skal det være en mer futuristisk stil hvor ”less is more”. Overflatene skal være blanke og skinnende, matt er ut.

Tilbehør
I 2008 skal vi fremheve tilbehøret, selv om de er få i antall. Strategisk plasserte akryllamper og små tepper er populært, og de kan gjøre rommet mer tiltalende uten at du behøver å bruke mye penger.

Skinnende vegger
Tapet er fremdeles populært, og spesielt tapeter i kule farger. For å få de blanke, skinnende overflatene som er trenden i 2008, kan du sette opp glass på veggene. For ekstra rå effekt, kan du lyse opp glasset bakfra. Glass og speil på veggene har også den fordelen at de gjør at små rom virker større.

Lekerom for voksne
Hvis du har litt ekstra plass i huset, kan du vurdere å lage et lite kontor eller en personlig hule, noe som har blitt veldig trendy.  Ikke bare er slike rom funksjonelle, men de gir deg også et eget rekreasjonsområde. Du kan bruke plassen til å huse hjemmebiblioteket, til å arbeide, trene, eller som et sted hvor du kan slappe av med TV, musikk, filmer og spillekonsoller.

Baren vender tilbake
I stedet for å oppbevare flaskene med godsaker i skap eller kjøleskap, kan du vurdere å lage en bar i boligen. Men glem 80-tallets store monstre av noen barløsninger, nå skal hjemmebaren være trendy og chic, og uten rot og unødig stæsj.
23. oktober 2008
Mer om Maling og farge

Høstens 10 hotteste farger

Maling og farge Jotuns nye farger er spennende, myke, varme og trendy. Sjekk ti av våre favoritter her! 

Kan man male over laminat?

Maling og farge En leser har et eldre kjøkken med fronter av plastlaminat - og spurte om det gikk an å male det. Vi har svaret.

Varme og kalde farger - enkelt forklart

Maling og farge Varme og kalde farger har betydning for hvordan vi opplever interiør. Men hva er det egentlig som gjør farger ”varme” eller ”kalde”?

Mal med helsa i behold

Maling og farge Nå kommer malingen som er utviklet for de som må være ekstra påpasslige med inneklima.

Bobler i malerstrier vinterstid

Maling og farge Når malerstrien får bobler på vinterstid, hva gjør man da?

Fargetrender 2012 fra Nordsjö

Maling og farge Årets farge 2012 fra Nordsjö er rødmende, livlig, pikant og forførerisk rød. – S 2060-Y90R

Vårens nye farger

Maling og farge Du behøver ikke begrense deg til vegger og tak når det gjelder maling og tapet, det meste kan piffes opp – møbler, dører, trapper… Så fram med maling og tapetprøver og sett i gang!

Indigo er årets trendfarge 2013

Maling og farge Fargeekspertene har nå talt. Årets farge 2013 er Indigo. Det globale Akzo Nobel Aestethic Center har kommet frem til denne konklusjonen.

Dekormalerens personlige rede

Maling og farge Annett Sturk, kjent fra NRKs oppussings-program ”Forandring Fryder”, har iscenesatt sitt hjem i gyldne og sarte fargetoner. Her får du vite hvordan hun...

Pantone avslører årets farge

Maling og farge I 2010 var det turkis, i årene før gul mimosa og blå iris. Fargen for 2011 er en deilig rosafarge kalt Kaprifol.

Se den helt nye fargen - St. Pauls Blue

Maling og farge Nylig lanserte Jotun i samarbeid med designstudioet Frama fargen St. Pauls Blue. Den lekre fargen er allerede tilgjengelig for deg. Se hvor vakkert du...

Lilla – er kåret til årets farge i Norge i 2013

Maling og farge Fargerike lanserte nyheten i dag på sitt pressearrangement på Grand Hotel i Oslo, 17. januar 2013. Noen av de friske smakebitene på årets interiørtrendp...

Blågrønn skyller inn over landet

Maling og farge I år er blågrønn årets store trendfarge. Men hva mer vet du om blågrønt, og snakker du egentlig samme fargespråk som alle andre? Kombinasjonsfarger kan nemlig skape språkforvirring.

Slik maler du baderommet

Maling og farge Frisk opp baderommet med farge? Joda, det fungerer! Men vær nøye med å rengjøre underlaget først, og bruk kun produkter fra ett og samme system.

Slik blir du kvitt heksesot

Maling og farge Heksesot er et fenomen som stadig flere boligeiere blir rammet av. For å bli kvitt heksesot en gang for alle, må du også kjenne årsakene til at den...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no