Bilde: Colourbox

Bobler i malerstrier vinterstid

Maling og farge

Når malerstrien får bobler på vinterstid, hva gjør man da?

En leser deler sitt litt merkverdige problem i diskusjonsforumet på viivilla.no. Vinterstid får de bobler i malerstriene både ute i stuen, kjøkkenet og på vaskerommet. Om sommeren forsvinner de av seg selv.

- Huset ble bygget i 2007, så det er jo rimelig nytt, men jeg forstår ikke hva årsaken til dette egentlig kan skyldes. Kan det være sig i grunnen som medfører dette, fukt, tørking, temperaturforskjeller? skriver leseren.

I de andre rommene i huset er det fliser og huntonitt-plater på veggene. Det ser fint ut både i skjøtene og ingen sprekker å se noen steder.

- Hva er skyldes dette, og er det noe å gjøre med dette foruten å sprøyte lim inn i boblene for å slette det ut?, spør forfatteren av innlegget.

Feil grunning?
Heidi S. Sørensen eier og driver A/S Maleriet Fargehandel på Hønefoss. Hun har 15 års erfaring med maling og interiør og fullførte i tillegg et toårig studium som interiørdesigner på Norges kreative fagskole i 2003.
Hun har i de siste årene også jobbet ute som håndverker, hovedsakelig med tapeter.


- Det kan være flere årsaker til dette, men det som muligens kan være svaret på problemet er at det her er brukt sponplater, mdf eller huntonitt med voks, og at dette er grunnet med oljebasert før strien er satt opp, sier Sørensen.

- Hvis dette stemmer er det brukt feil grunning på platene. Slike plater skal grunnes med akryl. Når det grunnes med olje på slike plater vil voksen presses ut til overflaten og gjøre at blærer oppstår.

Ingen fuktsperre?
Eksperten nevner også en annen mulighet - at det ikke er fuktsperre mot yttervegg.

- Da vil i såfall dette bare oppstå på yttervegger. Det må finnes ut av årsaken for at det skal være noen hensikt å utbedre dette med å sprøyte nytt lim under blærene.

En tredje årsak kan være at det av en eller annen grunn gasser under strien.

- Her må kunden komme med mer info for å kunne gi et helt nøyaktig svar. Normalt når slike ting oppstår kan kunden ta kontakt med butikken hvor varene til jobben er solgt, og få en representant fra teknisk avdelig fra malingsprodusenten til å komme for å se på problemet, og finne årsaken, råder Heidi S. Sørensen.

11. mars 2010
Mer om Maling og farge

Høstens 10 hotteste farger

Maling og farge Jotuns nye farger er spennende, myke, varme og trendy. Sjekk ti av våre favoritter her! 

Kan man male over laminat?

Maling og farge En leser har et eldre kjøkken med fronter av plastlaminat - og spurte om det gikk an å male det. Vi har svaret.

Varme og kalde farger - enkelt forklart

Maling og farge Varme og kalde farger har betydning for hvordan vi opplever interiør. Men hva er det egentlig som gjør farger ”varme” eller ”kalde”?

Mal med helsa i behold

Maling og farge Nå kommer malingen som er utviklet for de som må være ekstra påpasslige med inneklima.

Fargetrender 2012 fra Nordsjö

Maling og farge Årets farge 2012 fra Nordsjö er rødmende, livlig, pikant og forførerisk rød. – S 2060-Y90R

Vårens nye farger

Maling og farge Du behøver ikke begrense deg til vegger og tak når det gjelder maling og tapet, det meste kan piffes opp – møbler, dører, trapper… Så fram med maling...

Indigo er årets trendfarge 2013

Maling og farge Fargeekspertene har nå talt. Årets farge 2013 er Indigo. Det globale Akzo Nobel Aestethic Center har kommet frem til denne konklusjonen.

Dekormalerens personlige rede

Maling og farge Annett Sturk, kjent fra NRKs oppussings-program ”Forandring Fryder”, har iscenesatt sitt hjem i gyldne og sarte fargetoner. Her får du vite hvordan hun...

Pantone avslører årets farge

Maling og farge I 2010 var det turkis, i årene før gul mimosa og blå iris. Fargen for 2011 er en deilig rosafarge kalt Kaprifol.

Se den helt nye fargen - St. Pauls Blue

Maling og farge Nylig lanserte Jotun i samarbeid med designstudioet Frama fargen St. Pauls Blue. Den lekre fargen er allerede tilgjengelig for deg. Se hvor vakkert du kan få det.

Lilla – er kåret til årets farge i Norge i 2013

Maling og farge Fargerike lanserte nyheten i dag på sitt pressearrangement på Grand Hotel i Oslo, 17. januar 2013. Noen av de friske smakebitene på årets interiørtrendp...

Blågrønn skyller inn over landet

Maling og farge I år er blågrønn årets store trendfarge. Men hva mer vet du om blågrønt, og snakker du egentlig samme fargespråk som alle andre? Kombinasjonsfarger kan...

Slik maler du baderommet

Maling og farge Frisk opp baderommet med farge? Joda, det fungerer! Men vær nøye med å rengjøre underlaget først, og bruk kun produkter fra ett og samme system.

Slik blir du kvitt heksesot

Maling og farge Heksesot er et fenomen som stadig flere boligeiere blir rammet av. For å bli kvitt heksesot en gang for alle, må du også kjenne årsakene til at den...

Gode tips når du skal male tak

Maling og farge Når du skal male tak, gjelder det å ha utstyret og teknikken i orden. Her gir malermesteren gode tips på veien!

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no