Stue med panel fra Smartpanel, fra kr 169 pr. plate hos Byggmakker.
Stue med panel fra Smartpanel, fra kr 169 pr. plate hos Byggmakker. Bilde: Produsentene

Disse veggene slipper du å male

Maling og farge

Du sparer tid og penger på å bruke ferdigmalte veggplater neste gang du skal pusse opp overflater. Da slipper du å sparkle og slipe skjøter på gipsplater.

Nå trenger du verken gips- eller sponplater for å få slette vegger: Endelig finnes det veggplater som er ferdigmalt i ulike trendfarger.

Med smartpanel får du moderne og slette vegger uten profiler, eller panelvegger i klassisk stil. Det som tidligere har vært en tidkrevende jobb går nå unna i en fei med flott resultat.

Trappehall med ferdige slettvegger fra Smartpanel. Kr 259 pr. plate hos Byggmakker.

Panelet er ferdig malt og kan monteres direkte på eksisterende vegg eller stenderverk. Hvis du ikke finner din favoritt, kan du kjøpe ubehandlede plater som er klare til å males.

– Fargene er valgt etter trender i tiden og inspirert av naturen; hav, regn, uvær, himmel, sjø, fjord og fjell, forteller interiørstylist og meddesigner av Smartpanel Trend, Signe Schineller. 

Veggene er slitesterke og lette å renholde, slik at de egner seg i stuen, kjøkkenet så vel som andre rom. På badet må du passe på å bruke panel som er egnet til våtrom.

– Vi lever i en travel hverdag der alle vil rekke mest mulig til tross for tidsklemmen. Smartpanel gir mer tid til overs. Og med tanke på astma og inneklima er det veldig greit å slippe å pusse ned vegger og sparkel, sier Signe Schineller.

Personlig hall med ferdigtapetserte veggplater fra Walls4you. Kr 279 pr. plate hos Maxbo. 

Håndmalte strøk 

Södra Interiörs Beverpanel er en annen variant, som blir levert ferdigbehandlet med tre strøk. Det siste strøket er håndmalt, noe som gir en ettertraktet finish.

Platene finnes med tre profiler og med fem farger som standard, men kan produseres i spesialfarge på bestilling.

Fargerike, glatte vegger uten at du trenger å male dem – fra Smartpanel. 

 

Platene i Beverpanel-serien er 11 mm tykke, 61,9 cm brede og 239 cm høye, og kan gjerne monteres på eksisterende vegg.

Tapet er ikke til å komme utenom i trendbildet, og man ser stadig nye og innovative varianter for veggene. Har man en vegg som er uegnet for tapet, er ferdigtapetserte veggplater derfor et godt alternativ.

Walls4You-konseptet til Byggma består av 40 tapetdesign på sponplater. De kan godt monteres rett på eksisterende vegg. Montering av platene er enkel, og har en låseprofil som gjør skjøten lite synlig. Platene i serien er 12 mm tykke, 62 cm brede og 239 cm høye.

Håndmalt veggpanel fra Beverpanel, fra kr 159 pr plate hos Maxbo.

10 september 2014

Høstens 10 hotteste farger

Jotuns nye farger er spennende, myke, varme og trendy. Sjekk ti av våre favoritter her!

Kan man male over laminat?

En leser har et eldre kjøkken med fronter av plastlaminat - og spurte om det gikk an å male det. Vi har svaret.

Varme og kalde farger - enkelt forklart

Varme og kalde farger har betydning for hvordan vi opplever interiør. Men hva er det egentlig som gjør farger ”varme” eller ”kalde”?

Mal med helsa i behold

Nå kommer malingen som er utviklet for de som må være ekstra påpasslige med inneklima.

Bobler i malerstrier vinterstid

Når malerstrien får bobler på vinterstid, hva gjør man da?

Fargetrender 2012 fra Nordsjö

Årets farge 2012 fra Nordsjö er rødmende, livlig, pikant og forførerisk rød. – S 2060-Y90R

Vårens nye farger

Du behøver ikke begrense deg til vegger og tak når det gjelder maling og tapet, det meste kan piffes opp – møbler, dører, trapper… Så fram med maling...

Indigo er årets trendfarge 2013

Fargeekspertene har nå talt. Årets farge 2013 er Indigo. Det globale Akzo Nobel Aestethic Center har kommet frem til denne konklusjonen.

Dekormalerens personlige rede

Annett Sturk, kjent fra NRKs oppussings-program ”Forandring Fryder”, har iscenesatt sitt hjem i gyldne og sarte fargetoner. Her får du vite hvordan hun...

Pantone avslører årets farge

I 2010 var det turkis, i årene før gul mimosa og blå iris. Fargen for 2011 er en deilig rosafarge kalt Kaprifol.

Se den helt nye fargen - St. Pauls Blue

Nylig lanserte Jotun i samarbeid med designstudioet Frama fargen St. Pauls Blue. Den lekre fargen er allerede tilgjengelig for deg. Se hvor vakkert du...

Lilla – er kåret til årets farge i Norge i 2013

Fargerike lanserte nyheten i dag på sitt pressearrangement på Grand Hotel i Oslo, 17. januar 2013. Noen av de friske smakebitene på årets interiørtrendp...

Blågrønn skyller inn over landet

I år er blågrønn årets store trendfarge. Men hva mer vet du om blågrønt, og snakker du egentlig samme fargespråk som alle andre? Kombinasjonsfarger kan...

Slik maler du baderommet

Frisk opp baderommet med farge? Joda, det fungerer! Men vær nøye med å rengjøre underlaget først, og bruk kun produkter fra ett og samme system.

Slik blir du kvitt heksesot

Heksesot er et fenomen som stadig flere boligeiere blir rammet av. For å bli kvitt heksesot en gang for alle, må du også kjenne årsakene til at den...