Blått og beige er på listen over trendfarger for interiøret i 2017.
Blått og beige er på listen over trendfarger for interiøret i 2017. Bilde: Nordsjö og Jotun Lady

Fargetrender for veggen i 2017

Maling og farge

Skal du male et rom årets trendfarge, har du mange muligheter. Maler du veggen i blått, rødt eller brunt er du på riktig spor!

Oppussing er preget av mange valg, og fargen på veggen er kanskje ett av de viktigste. Hvert år lanserer de forskjellige malingleverandørene nye fargekart der de presenterer nye nyanser som de mener treffer en nerve i tiden.

For 2017 spriker fargene i flere retninger – noe som er gode nyheter hvis du vil både følge trendene og samtidig ha stor valgfrihet!

Blått, rødt og brunt er trendfarger

Mens Nordsjö trekker frem blånyanser, spesielt en gråblå tone de kaller «denim drift», går Fargerike i helt motsatt retning med å utnevne rødt til årets farge for 2017.

Jotun Ladys fargekart fokuserer ikke på én farge, men sprer trendene over tre paletter: Brente kryddertoner i dype rødbrune og sennepsaktige farger, en samling rosa- og grønn-nyanser samt kjølige blåtoner og kornfarger.

Blått vil dominere interiørtrendene også i 2017, i følge Nordsjö, som lanserer fargen Denim Drift som årets farge. Foto: Nordsjö. 

Det har vært mye blånyanser å se i trendbildet en stund, og dette vil bare fortsette i 2017, skal vi tro global colour designer Lotta Linde i Nordsjö.

– Blått er fargen på våre hverdagsliv. Fra den klare himmelen til klærne i garderoben vår, sier hun.

Hovedfargen Nordsjö fokuserer på i år er en gråblå nyanse kalt «denim drift», mens fargekartet suppleres med et spekter av forskjellige toner fra mørkt til lyst.

Møblene er malt i fargen «Hibiscus» FR1187. Foto: Per Erik Jæger, Styling: Siv Brenne / Fargerike.

Fargerike har kåret rødt til årets farge for 2017. Valget er basert på innsikt fra interiørmesser og trendrapporter fra hele verden, for så å finne den mest passende fargen for norske forhold.

– Fargen sier mye om hvordan forbrukerne ønsker å leve, og nå ser vi en tendens til at folk søker seg mot en livsstil som er ekte, engasjer og fylt av lidenskap, sier Tale Henningsen, kreativ leder i Fargerike.

Utnevner rødt til årets farge

Rødt er ikke bare den knalle julefargen, her er det mange nyanser å velge blant.

Alt fra nostalgiske rødfarger vi assosierer med livet på hytta, til dypere burgundertoner som sender tankene til mer eksotiske strøk.

Her er veggen malt med fargen «Cosmopolitan» FR1194 og badekaret med «Rød fløyel» FR1196. Foto: Sveinung Bråthen, stylist: Christine Hærra / Fargerike.

Nordiske og kontinentale farger

Jotun Ladys trendpaletter henter inspirasjon både fra nordisk landskap og mer kontinentale vibber.

– Vi mennesker lar oss inspirer av mye forskjellig. Vi reiser og oppsøker nye steder, enten fysisk eller via internett. Med det nye fargekartet ønsker vi å overføre denne nysgjerrigheten til hjemmet, og har satt sammen tre temaer som reflekterer dette, sier Lisbeth Larsen, Global fargesjef i Jotun.

Continental Living: Brente kryddertoner i dype rødbrune- og sennepsaktige farger er blant nyhetene fra Jotun Lady. Denne rustrøde fargen heter Kilim. Foto: Siren Lauvdal/Jotun Lady.

Nordic Living: Med farger inspirert av nordisk design og natur. Kjøkkenveggen er malt i fargen Cashmere. Foto: Siren Lauvdal/Jotun Lady.

Urban Living: Rosa- og grønn-nyanser med inspirasjon fra verdens storbyer. Nederste del av veggen er malt med kalkmaling i fargen Deco Pink, øverste del er malt i supermatte i samme nyanse. Foto: Siren Lauvdal/Jotun Lady.

Hold deg oppdatert på nyheter om interiør og bolig, meld deg på vårt nyhetsbrev

3 januar 2017

Høstens 10 hotteste farger

Jotuns nye farger er spennende, myke, varme og trendy. Sjekk ti av våre favoritter her!

Mal med helsa i behold

Nå kommer malingen som er utviklet for de som må være ekstra påpasslige med inneklima.

Bobler i malerstrier vinterstid

Når malerstrien får bobler på vinterstid, hva gjør man da?

Fargetrender 2012 fra Nordsjö

Årets farge 2012 fra Nordsjö er rødmende, livlig, pikant og forførerisk rød. – S 2060-Y90R

Vårens nye farger

Du behøver ikke begrense deg til vegger og tak når det gjelder maling og tapet, det meste kan piffes opp – møbler, dører, trapper… Så fram med maling...

Indigo er årets trendfarge 2013

Fargeekspertene har nå talt. Årets farge 2013 er Indigo. Det globale Akzo Nobel Aestethic Center har kommet frem til denne konklusjonen.

Dekormalerens personlige rede

Annett Sturk, kjent fra NRKs oppussings-program ”Forandring Fryder”, har iscenesatt sitt hjem i gyldne og sarte fargetoner. Her får du vite hvordan hun...

Pantone avslører årets farge

I 2010 var det turkis, i årene før gul mimosa og blå iris. Fargen for 2011 er en deilig rosafarge kalt Kaprifol.

Se den helt nye fargen - St. Pauls Blue

Nylig lanserte Jotun i samarbeid med designstudioet Frama fargen St. Pauls Blue. Den lekre fargen er allerede tilgjengelig for deg. Se hvor vakkert du...

Lilla – er kåret til årets farge i Norge i 2013

Fargerike lanserte nyheten i dag på sitt pressearrangement på Grand Hotel i Oslo, 17. januar 2013. Noen av de friske smakebitene på årets interiørtrendp...

Blågrønn skyller inn over landet

I år er blågrønn årets store trendfarge. Men hva mer vet du om blågrønt, og snakker du egentlig samme fargespråk som alle andre? Kombinasjonsfarger kan...

Slik maler du baderommet

Frisk opp baderommet med farge? Joda, det fungerer! Men vær nøye med å rengjøre underlaget først, og bruk kun produkter fra ett og samme system.

Slik blir du kvitt heksesot

Heksesot er et fenomen som stadig flere boligeiere blir rammet av. For å bli kvitt heksesot en gang for alle, må du også kjenne årsakene til at den...

Gode tips når du skal male tak

Når du skal male tak, gjelder det å ha utstyret og teknikken i orden. Her gir malermesteren gode tips på veien!

14 fantastiske DIY-prosjekter med gullspray

Ikke alt som glitrerer er gull, sies det, men det går faktisk an å få det meste til å glitre som gull. Her er 14 eksempler på hvor utrolig fint interiør...