Blått og beige er på listen over trendfarger for interiøret i 2017.
Blått og beige er på listen over trendfarger for interiøret i 2017. Bilde: Nordsjö og Jotun Lady

Fargetrender for veggen i 2017

Maling og farge

Skal du male et rom årets trendfarge, har du mange muligheter. Maler du veggen i blått, rødt eller brunt er du på riktig spor!

Oppussing er preget av mange valg, og fargen på veggen er kanskje ett av de viktigste. Hvert år lanserer de forskjellige malingleverandørene nye fargekart der de presenterer nye nyanser som de mener treffer en nerve i tiden.

For 2017 spriker fargene i flere retninger – noe som er gode nyheter hvis du vil både følge trendene og samtidig ha stor valgfrihet!

Blått, rødt og brunt er trendfarger

Mens Nordsjö trekker frem blånyanser, spesielt en gråblå tone de kaller «denim drift», går Fargerike i helt motsatt retning med å utnevne rødt til årets farge for 2017.

Les også:

10 kreative måter å piffe opp møblene med tapet

Har du tenkt på at du kan bruke tapetrestene dine til noe fornuftig? Her er 10 inspirasjonstips til tapetsering av møbler!

Jotun Ladys fargekart fokuserer ikke på én farge, men sprer trendene over tre paletter: Brente kryddertoner i dype rødbrune og sennepsaktige farger, en samling rosa- og grønn-nyanser samt kjølige blåtoner og kornfarger.

Blått vil dominere interiørtrendene også i 2017, i følge Nordsjö, som lanserer fargen Denim Drift som årets farge. Foto: Nordsjö. 

Det har vært mye blånyanser å se i trendbildet en stund, og dette vil bare fortsette i 2017, skal vi tro global colour designer Lotta Linde i Nordsjö.

– Blått er fargen på våre hverdagsliv. Fra den klare himmelen til klærne i garderoben vår, sier hun.

Hovedfargen Nordsjö fokuserer på i år er en gråblå nyanse kalt «denim drift», mens fargekartet suppleres med et spekter av forskjellige toner fra mørkt til lyst.

Les også:

Slik blir du kvitt heksesot

Heksesot er et fenomen som stadig flere boligeiere blir rammet av. For å bli kvitt heksesot en gang for alle, må du også kjenne årsakene til at den...

Møblene er malt i fargen «Hibiscus» FR1187. Foto: Per Erik Jæger, Styling: Siv Brenne / Fargerike.

Fargerike har kåret rødt til årets farge for 2017. Valget er basert på innsikt fra interiørmesser og trendrapporter fra hele verden, for så å finne den mest passende fargen for norske forhold.

– Fargen sier mye om hvordan forbrukerne ønsker å leve, og nå ser vi en tendens til at folk søker seg mot en livsstil som er ekte, engasjer og fylt av lidenskap, sier Tale Henningsen, kreativ leder i Fargerike.

Utnevner rødt til årets farge

Rødt er ikke bare den knalle julefargen, her er det mange nyanser å velge blant.

Les også:

Pantone avslører årets farge

I 2010 var det turkis, i årene før gul mimosa og blå iris. Fargen for 2011 er en deilig rosafarge kalt Kaprifol.

Alt fra nostalgiske rødfarger vi assosierer med livet på hytta, til dypere burgundertoner som sender tankene til mer eksotiske strøk.

Her er veggen malt med fargen «Cosmopolitan» FR1194 og badekaret med «Rød fløyel» FR1196. Foto: Sveinung Bråthen, stylist: Christine Hærra / Fargerike.

Nordiske og kontinentale farger

Jotun Ladys trendpaletter henter inspirasjon både fra nordisk landskap og mer kontinentale vibber.

– Vi mennesker lar oss inspirer av mye forskjellig. Vi reiser og oppsøker nye steder, enten fysisk eller via internett. Med det nye fargekartet ønsker vi å overføre denne nysgjerrigheten til hjemmet, og har satt sammen tre temaer som reflekterer dette, sier Lisbeth Larsen, Global fargesjef i Jotun.

Continental Living: Brente kryddertoner i dype rødbrune- og sennepsaktige farger er blant nyhetene fra Jotun Lady. Denne rustrøde fargen heter Kilim. Foto: Siren Lauvdal/Jotun Lady.

Nordic Living: Med farger inspirert av nordisk design og natur. Kjøkkenveggen er malt i fargen Cashmere. Foto: Siren Lauvdal/Jotun Lady.

Urban Living: Rosa- og grønn-nyanser med inspirasjon fra verdens storbyer. Nederste del av veggen er malt med kalkmaling i fargen Deco Pink, øverste del er malt i supermatte i samme nyanse. Foto: Siren Lauvdal/Jotun Lady.

Hold deg oppdatert på nyheter om interiør og bolig, meld deg på vårt nyhetsbrev

03 januar 2017
Mer om Maling og farge

Høstens 10 hotteste farger

Maling og farge Jotuns nye farger er spennende, myke, varme og trendy. Sjekk ti av våre favoritter her! 

Varme og kalde farger - enkelt forklart

Maling og farge Varme og kalde farger har betydning for hvordan vi opplever interiør. Men hva er det egentlig som gjør farger ”varme” eller ”kalde”?

Kan man male over laminat?

Maling og farge En leser har et eldre kjøkken med fronter av plastlaminat - og spurte om det gikk an å male det. Vi har svaret.

Advarer mot støvmasker på menn med skjegg

Maling og farge Har du skjegg og pusser opp med vanlig støvmaske? Da lever du farlig.

Dette endrer vi på når vi skal selge boligen

Maling og farge Mange pusser opp boligen annerledes når de selv skal bo der, enn hva de gjør når de pusser opp for å selge den.

Disse fargene blir trendy i 2016

Maling og farge Har du fylt hjemmet ditt med hvitt og sort interiør er det på tide å tenke nytt. – Vi er rett og slett gått lei, mener fargeekspert.

14 fantastiske DIY-prosjekter med gullspray

Maling og farge Ikke alt som glitrerer er gull, sies det, men det går faktisk an å få det meste til å glitre som gull. Her er 14 eksempler på hvor utrolig fint interiøret kan bli med litt gullfarge. 

Ekspert-tips: Fjern maling, tapet og fliser

Maling og farge Det kan være frustrerende og tidkrevende å få vekk gamle materialer fra vegg og gulv. Her er ekspertenes beste råd for å fjerne tapet, maling og fliser.

Slik blir dere helt ferdig med oppussingen

Maling og farge Halvparten av det norske folk planla å pusse opp i fjor, men mange utsetter å gjøre jobben ferdig. Få de beste tipsene til «Sinnasnekker'n» Otto Robsahm...

9 tips til å velge riktige farger

Maling og farge Det er på tide å pusse opp hjemme – men skal du gå for nøytrale vegger i hvitt eller grått, eller er det på tide å introdusere litt blått, grønt eller oransje? Les fargeekspertens råd til hvordan du fargesetter rommene på en harmonisk måte.

NÅ bør du male panel!

Maling og farge Visste du at februar og mars er den beste tiden for å male panel? Her får du vite hvorfor!

Se den helt nye fargen - St. Pauls Blue

Maling og farge Nylig lanserte Jotun i samarbeid med designstudioet Frama fargen St. Pauls Blue. Den lekre fargen er allerede tilgjengelig for deg. Se hvor vakkert du...

Dekorer med årets farge 2015

Maling og farge Den gylne, sprakende, livlige og sofistikerte fargen oransje har blitt kåret som dette årets farge. Slik får du den oppløftende fargen inn i ditt hjem. 

Årets farge 2014 er teal

Maling og farge Når vi innreder og fargesetter er det nysgjerrighet og et åpent sinn som skal drive oss i tiden som kommer. Fra 2014 vil den sjøgrønne fargen ta aksjon.

Høstens heteste interiørmalingstips

Maling og farge Den kjente fargeeksperten Lisbeth Larsen mener høstens interiørmalertrend er å ikke følge noen trender – og heller satse på å fortelle historien om oss...