Flørt med farger.

Maling og farge

Med maling, tapet og tekstiler kan du skape akkurat den stemningen du helst vil ha i hjemmet ditt. Her viser vi deg noen eksempler på høstens siste fargetrender.


Duse farger i stuen gir en behagelig atmosfære. Veggene er malt med Lady, Cannes, 1172. Gulvet er slipt og hvitlasert. Bak den dueblå sofaen fra Trier Bak Slottet er det hengt opp tre lerreter med ”Wallton New Look”-tapet fra John O. Borge AS. Lerretene er påført maling fra Jotuns nyeste fargesortiment. Salongbordet kommer fra den tyske produsenten Rolf Benz, som fås kjøpt gjennom Martin Olsen Møbelgalleri. Teppet er fra Hilmers Hus.

Flere


av de store maling- og tapetprodusentene i Norge lanserer i disse dager spennende høstkolleksjoner som byr på mye nytt. Her er det flere godbiter å hente for deg som liker å eksperimentere med nyheter.
Det er de lyse, litt sarte fargetonene som er i skuddet som aldri før og som topper salgsstatistikken hos produsentene. ”Nonstop”-varianten, med et grønt, rødt, gult og brunt rom i samme hus er på full fart ut. Nå vil vi ha harmoni og helhet i hele huset. Helst skal alle farger som brukes i hjemmet flørte med hverandre i noenlunde samme fargevalør. Hvis du foretrekker varme jordtoner, kan du skape bedre balanse i interiøret med farger som har ”familiær likhet” når du skal gi veggene i gang, stue, kjøkken og soverom ny kulør.

Farvel til trehvite vegger
Et par på Nordstrand har valgt å satse på lyse farger i alle rom i sitt nyoppussede hus.

Detalj av tapetstruktur med sirkler og striper. Gardiner, puter og sofa kommer fra Trier bak slottet.

Veggene, som tidligere bestod av gulnet furupanel i store deler av boligen, er nå malt i lyse farger. Stueveggene har fått flere strøk med maling i en varm vaniljevalør. Furugulvet er duset ned med gulvlakk tilsatt litt hvit pigment. Samtlige rom oppleves nå som større og luftigere, samtidig som huset har fått en mer harmonisk helhet. For å unngå en helt lys stue har paret satset på duse pastelltoner i interiøret med dueblå sofa og sjøgrønne gardiner. ”Kunstverket” bak sofaen består av tre lerreter som er tapetsert med siste nytt i strukturtapet og malt med de nyeste fargetonene for høsten 2004. Resultatet er blitt en stue med personlig stil som innbyr til flørting i sofakroken…23. oktober 2008
Mer om Maling og farge

Høstens 10 hotteste farger

Maling og farge Jotuns nye farger er spennende, myke, varme og trendy. Sjekk ti av våre favoritter her! 

Kan man male over laminat?

Maling og farge En leser har et eldre kjøkken med fronter av plastlaminat - og spurte om det gikk an å male det. Vi har svaret.

Varme og kalde farger - enkelt forklart

Maling og farge Varme og kalde farger har betydning for hvordan vi opplever interiør. Men hva er det egentlig som gjør farger ”varme” eller ”kalde”?

Mal med helsa i behold

Maling og farge Nå kommer malingen som er utviklet for de som må være ekstra påpasslige med inneklima.

Bobler i malerstrier vinterstid

Maling og farge Når malerstrien får bobler på vinterstid, hva gjør man da?

Fargetrender 2012 fra Nordsjö

Maling og farge Årets farge 2012 fra Nordsjö er rødmende, livlig, pikant og forførerisk rød. – S 2060-Y90R

Vårens nye farger

Maling og farge Du behøver ikke begrense deg til vegger og tak når det gjelder maling og tapet, det meste kan piffes opp – møbler, dører, trapper… Så fram med maling og tapetprøver og sett i gang!

Indigo er årets trendfarge 2013

Maling og farge Fargeekspertene har nå talt. Årets farge 2013 er Indigo. Det globale Akzo Nobel Aestethic Center har kommet frem til denne konklusjonen.

Dekormalerens personlige rede

Maling og farge Annett Sturk, kjent fra NRKs oppussings-program ”Forandring Fryder”, har iscenesatt sitt hjem i gyldne og sarte fargetoner. Her får du vite hvordan hun...

Pantone avslører årets farge

Maling og farge I 2010 var det turkis, i årene før gul mimosa og blå iris. Fargen for 2011 er en deilig rosafarge kalt Kaprifol.

Se den helt nye fargen - St. Pauls Blue

Maling og farge Nylig lanserte Jotun i samarbeid med designstudioet Frama fargen St. Pauls Blue. Den lekre fargen er allerede tilgjengelig for deg. Se hvor vakkert du...

Lilla – er kåret til årets farge i Norge i 2013

Maling og farge Fargerike lanserte nyheten i dag på sitt pressearrangement på Grand Hotel i Oslo, 17. januar 2013. Noen av de friske smakebitene på årets interiørtrendp...

Blågrønn skyller inn over landet

Maling og farge I år er blågrønn årets store trendfarge. Men hva mer vet du om blågrønt, og snakker du egentlig samme fargespråk som alle andre? Kombinasjonsfarger kan nemlig skape språkforvirring.

Slik maler du baderommet

Maling og farge Frisk opp baderommet med farge? Joda, det fungerer! Men vær nøye med å rengjøre underlaget først, og bruk kun produkter fra ett og samme system.

Slik blir du kvitt heksesot

Maling og farge Heksesot er et fenomen som stadig flere boligeiere blir rammet av. For å bli kvitt heksesot en gang for alle, må du også kjenne årsakene til at den...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no