FRA JOTUN: Vegg: Lady Balance 2856 Warm Blush. Soverom: Lady Balance 10580 Soft Skin.
FRA JOTUN: Vegg: Lady Balance 2856 Warm Blush. Soverom: Lady Balance 10580 Soft Skin. Bilde: Produsentene

Her er høstens farger

Maling og farge

Naturen skifter farge rundt oss – hva med å gjøre noen høstlige forandringer i heimen også? Her er trendfargene fra de største malingsprodusentene. 

Ny sesong, nye farger. De færreste maler vel veggene flere ganger i året, men det er gøy å la seg inspirere av de siste fargekartene og hvilke nyanser som er i vinden. Kanskje du blir fristet til å få «nytt» soverom eller kjøkken i høst?

– Denne høsten står balanse og harmoni i fokus. Fargene er nøye utvalgt til å utfylle hverandre, og overflater og farger påvirker oss mer enn vi aner. Denne sesongen vil vi se mengder av mintaktige toner; duse, nedtonende og avslappende, forteller Nina Klæboe, interiør- og farge­designer hos Jotun.  

FRA JOTUN: Vegg: Lady Balance 7555 Soft Mint. Vegg til høyre: Lady Balance 7163 Minty Breeze.

Høstens palett hos Jotun byr på sarte pudrede hudtoner i kombinasjon med lekre, rustikke rødtoner. For de som liker sofistikerte gultoner, finnes det også små, gledelige drypp i hverdagen. 

– Fargene har et uttrykk som gir en varm og lun atmosfære. Gled dere til en behagelig, fargerik høst! avslutter Nina Klæboe. 

Les også:

Fargeglede - akkurat nå

På tide med nye farger inne? Vi ser på hvilke malingfarger som er populære akkurat nå.

Mer tid innendørs 

FRA FARGERIKE: For høsten anbefales å kombinere den blågrønne fargen med en varm korall. Her er det brukt Akeleie FR1316 på veggen og Alice FR1408 på vinduet, mens puffen er i fargen Potentilla FR1319.

Fargerike tror fortsatt sterkt på årets farge – blågrønt – denne høsten: 

– Blågrønt er en nøytral farge som gir hvitt, grått og beige seriøs konkurranse. Fargen er spesiell fordi den harmonerer med nesten alle andre farger, og er derfor lett å innrede med. I tillegg gir fargen oss ro og virker balanserende og avslappende. Den fungerer også i de fleste rom i huset, altså en perfekt farge når vi går mot å tilbringe mer tid innendørs, sier Linda Frid, administrerende direktør hos Fargerike.  

I høst foreslår Fargerike å kombinere blågrønt med farger som både gir varme og energi inn i den kalde og mørke årstiden. 

– Varme, krydrede toner som for eksempel Terracotta FR1413 gir en svært spennende og aktuell kontrast, sier Linda Frid.  

Les også:

Skal du male? Bruk malervask!

Det finnes gode grunner til at man ikke skal bruke et hvilket som helst rengjøringsmiddel fra skapet før malearbeid. Bruk malervask, så slipper du å...

Folklore og energi 

Nordsjö har flere aktuelle trendtemaer å velge mellom i høst. Fargepaletten Urban Folk er preget av robuste, folkelige farger tolket på en moderne måte, og kombinerer lignende nyanser som plomme og burgunder med en overraskende kontrast av oker.

FRA NORDSJÖ: Urban Folklore er en varm palett inspirert av stoffer fra India, Sør-Amerika og Kina. Vegg: F2-50-65 (lys oker).

Fargepaletten Do it Now er preget av friske og energiske toner, noe som ifølge Nordsjö setter fokus på det kreative og det individualistiske. Fargene her går i sitrus, smaragdgrønt, lime, fiolett, himmelblått og flammende oransje. Godt egnet for å piffe opp i høstmørket, altså!

FRA NORDSJÖ: C6-49-48 (oransje) og X7-16-66 (lys lilla).

Les også:

Fargetrender for veggen i 2017

Skal du male et rom årets trendfarge, har du mange muligheter. Maler du veggen i blått, rødt eller brunt er du på riktig spor!

10 september 2014
Mer om Maling og farge

Høstens 10 hotteste farger

Maling og farge Jotuns nye farger er spennende, myke, varme og trendy. Sjekk ti av våre favoritter her! 

Kan man male over laminat?

Maling og farge En leser har et eldre kjøkken med fronter av plastlaminat - og spurte om det gikk an å male det. Vi har svaret.

Varme og kalde farger - enkelt forklart

Maling og farge Varme og kalde farger har betydning for hvordan vi opplever interiør. Men hva er det egentlig som gjør farger ”varme” eller ”kalde”?

Mal med helsa i behold

Maling og farge Nå kommer malingen som er utviklet for de som må være ekstra påpasslige med inneklima.

Bobler i malerstrier vinterstid

Maling og farge Når malerstrien får bobler på vinterstid, hva gjør man da?

Fargetrender 2012 fra Nordsjö

Maling og farge Årets farge 2012 fra Nordsjö er rødmende, livlig, pikant og forførerisk rød. – S 2060-Y90R

Vårens nye farger

Maling og farge Du behøver ikke begrense deg til vegger og tak når det gjelder maling og tapet, det meste kan piffes opp – møbler, dører, trapper… Så fram med maling og tapetprøver og sett i gang!

Indigo er årets trendfarge 2013

Maling og farge Fargeekspertene har nå talt. Årets farge 2013 er Indigo. Det globale Akzo Nobel Aestethic Center har kommet frem til denne konklusjonen.

Dekormalerens personlige rede

Maling og farge Annett Sturk, kjent fra NRKs oppussings-program ”Forandring Fryder”, har iscenesatt sitt hjem i gyldne og sarte fargetoner. Her får du vite hvordan hun...

Pantone avslører årets farge

Maling og farge I 2010 var det turkis, i årene før gul mimosa og blå iris. Fargen for 2011 er en deilig rosafarge kalt Kaprifol.

Se den helt nye fargen - St. Pauls Blue

Maling og farge Nylig lanserte Jotun i samarbeid med designstudioet Frama fargen St. Pauls Blue. Den lekre fargen er allerede tilgjengelig for deg. Se hvor vakkert du...

Lilla – er kåret til årets farge i Norge i 2013

Maling og farge Fargerike lanserte nyheten i dag på sitt pressearrangement på Grand Hotel i Oslo, 17. januar 2013. Noen av de friske smakebitene på årets interiørtrendp...

Blågrønn skyller inn over landet

Maling og farge I år er blågrønn årets store trendfarge. Men hva mer vet du om blågrønt, og snakker du egentlig samme fargespråk som alle andre? Kombinasjonsfarger kan nemlig skape språkforvirring.

Slik maler du baderommet

Maling og farge Frisk opp baderommet med farge? Joda, det fungerer! Men vær nøye med å rengjøre underlaget først, og bruk kun produkter fra ett og samme system.

Slik blir du kvitt heksesot

Maling og farge Heksesot er et fenomen som stadig flere boligeiere blir rammet av. For å bli kvitt heksesot en gang for alle, må du også kjenne årsakene til at den...