Jotuns farger for 2017 er varme og tydelige.
Jotuns farger for 2017 er varme og tydelige. Bilde: Line Klein/Jotun A/S

Høstens 10 hotteste farger

Maling og farge

Jotuns nye farger er spennende, myke, varme og trendy. Sjekk ti av våre favoritter her! 

Malingprodusenten Jotun  har akkurat kommet med nytt fargekart for høsten 2017. Her er hele 32 farger som speiler tidens trender, og gir oss dype, sterke, farger som er levende, naturnære og harmoniske.    

Fargene er oppdelt i tre kategorier -  City Motions, Silent Serenity og Lush Garden. Førstnevnte er inspirert av urbane og kreative miljøer. Fargene i Silent Serenity er varme og naturlige, mens fargene i Lush Garden heller mot det det botaniske og eksotiske.

Se også: 8 eksperttips for å velge farge og tapet

Her får du se ti av våre favoritter fra det nye fargekartet. Kanskje en av disse snart finner veien til en vegg hjemme hos deg?   

 

Les også:

Derfor bør du bytte ut dyna nå

Mange nordmenn bruker samme dyne året rundt. Men få dyner klarer å tilpasse seg temperaturforskjeller på over 30 grader. Se hvordan du velger riktig...

1. Den blå timen

Lys og dus. Dempet og pastellaktig. Fargen Lady, 5200, Dusky Blue er lett å like.  

 

2. Urban og cool 

Fargen Lady, 5044, Blåis er hakket dypere enn lillebroren Dusky Blue. Dette gir et litt mer urbant og tydelig preg.  

Les også:

Høstens nyeste interiørmaling

Denne høsten bugner det av herlige interiørmalinger - ta en titt på årets heteste trendfager her.

 

3. Blå + Grønn = Sant

Denne deilige, dype blågrønne fargen hører til i temaet Lush Garden og heter Lady, 5454, Dark Teal.

Se også: Slik velger du riktig maling

 

4. Et hint av hage

Her har vi en litt lysere, litt ledigere, litt grønnere nyanse. Lady, 6350, Soft teal hinter mot det botaniske og matcher utrolig godt med andre grønntoner. 

Les også:

Innvendig kledning til vegger og tak

Mulighetene er mange når det gjelder innvendig kledning til vegger og tak. Vi har tatt en nærmere titt på de forskjellige løsninger.

 

5. Subtilt grønn

Hvis du vil ha forsiktig grønt med preg av pastell og naturfarger, vil du sannsynligvis se nærmere på fargen Lady, 8281 Pale Linden.

 

6. Sand og beige 

Her ser du et rom som er malt i to forskjellige bruntoner - Lady, 10965, Hipster Brown nederst ved trappen, mens veggen har fått den lysere brunfargen Lady, 10966, Almond Beige.

 

7. Inderlig brun

Denne dype, djerve brunfargen har et islett av rødt og heter faktisk Norwgian wood (Lady, 10981). En temmelig utradisjonell farge, men du verden så kul! 

 

8. Moden klassiker

Grå er en tilbakevendende favoritt i norske hjem, og fargen blir nok ikke noe mindre populær med denne nyansen; Lady Pure Color 1877 Valmuefrø.

 

9. Luftig og lys

Rosa seiler opp som en av trendfargene i 2017, og når vi ser dette bildet forstår vi hvorfor. Den lyse veggen er malt i fargen Lady Pure Color 2588. Veggen til høyre har fargen Lady Pure Color 20054 Silky Pink mens dørene og listene er malt med Lady Supreme Finish Halvblank 20054 Silky Pink

 

10. Fresh fersken 

Og som en grand finale har vi denne uimotståelige freshe ferskenfargen i Lady minerals-serien, 20047, Blushing Peach. 

 

Se også: Fargetrender for våren 2017

Vil du ha mer inspirasjon: Abonner på vårt nyhetsbrev! 

30 august 2017
Mer om Maling og farge

Kan man male over laminat?

Maling og farge En leser har et eldre kjøkken med fronter av plastlaminat - og spurte om det gikk an å male det. Vi har svaret. 

Varme og kalde farger - enkelt forklart

Maling og farge Varme og kalde farger har betydning for hvordan vi opplever interiør. Men hva er det egentlig som gjør farger ”varme” eller ”kalde”?

Mal med helsa i behold

Maling og farge Nå kommer malingen som er utviklet for de som må være ekstra påpasslige med inneklima.

Bobler i malerstrier vinterstid

Maling og farge Når malerstrien får bobler på vinterstid, hva gjør man da?

Fargetrender 2012 fra Nordsjö

Maling og farge Årets farge 2012 fra Nordsjö er rødmende, livlig, pikant og forførerisk rød. – S 2060-Y90R

Vårens nye farger

Maling og farge Du behøver ikke begrense deg til vegger og tak når det gjelder maling og tapet, det meste kan piffes opp – møbler, dører, trapper… Så fram med maling...

Indigo er årets trendfarge 2013

Maling og farge Fargeekspertene har nå talt. Årets farge 2013 er Indigo. Det globale Akzo Nobel Aestethic Center har kommet frem til denne konklusjonen.

Dekormalerens personlige rede

Maling og farge Annett Sturk, kjent fra NRKs oppussings-program ”Forandring Fryder”, har iscenesatt sitt hjem i gyldne og sarte fargetoner. Her får du vite hvordan hun...

Pantone avslører årets farge

Maling og farge I 2010 var det turkis, i årene før gul mimosa og blå iris. Fargen for 2011 er en deilig rosafarge kalt Kaprifol.

Se den helt nye fargen - St. Pauls Blue

Maling og farge Nylig lanserte Jotun i samarbeid med designstudioet Frama fargen St. Pauls Blue. Den lekre fargen er allerede tilgjengelig for deg. Se hvor vakkert du kan få det.

Lilla – er kåret til årets farge i Norge i 2013

Maling og farge Fargerike lanserte nyheten i dag på sitt pressearrangement på Grand Hotel i Oslo, 17. januar 2013. Noen av de friske smakebitene på årets interiørtrendp...

Blågrønn skyller inn over landet

Maling og farge I år er blågrønn årets store trendfarge. Men hva mer vet du om blågrønt, og snakker du egentlig samme fargespråk som alle andre? Kombinasjonsfarger kan...

Slik maler du baderommet

Maling og farge Frisk opp baderommet med farge? Joda, det fungerer! Men vær nøye med å rengjøre underlaget først, og bruk kun produkter fra ett og samme system.

Slik blir du kvitt heksesot

Maling og farge Heksesot er et fenomen som stadig flere boligeiere blir rammet av. For å bli kvitt heksesot en gang for alle, må du også kjenne årsakene til at den...

Gode tips når du skal male tak

Maling og farge Når du skal male tak, gjelder det å ha utstyret og teknikken i orden. Her gir malermesteren gode tips på veien!