Fargen «Urban Casual»
Fargen «Urban Casual» Bilde: Jotun

Høstens heteste interiørmalingstips

Maling og farge

Den kjente fargeeksperten Lisbeth Larsen mener høstens interiørmalertrend er å ikke følge noen trender – og heller satse på å fortelle historien om oss selv, også på veggene. Men noen farger peker seg likevel ut som høstens favoritter.

– De støvete pastellene vi har i Skandinavia er ikke fullt så støvete i Midtøsten og Sørøst-Asia. Der blir de kalt kulørte nøytraler, og består av hvit base med et snev av farge i. Spania har fått en ekstra grønnfarge, fordi de ikke ønsker å vise frem maling i ulike glansgrader, forteller Lisbeth Larsen.

Lisbeth Larsen er blitt global fargesjef i Jotun konsernet, og skal reise på turné i høst for å presentere trendkartet ulike steder på kloden.

Trenden nå er ikke å følge trender

Høstens nye trendkart fra Jotun som nylig ble presentert i Norge av Lisbeth Larsen, lages på 14 forskjellige språk med et millionopplag i 20 land.  Foto: Jotun

– Vi satser på en blandet stil, istedenfor å si at DETTE er fargen for i år, sier hun. Trenden nå er jo å ikke følge trender. Vi skal derimot vise originalitet og fortelle historien om oss selv gjennom fargevalg og interiør, og vi skal være kreative og stole på vår egen magefølelse. Vi går definitivt en spennende tid i møte! sier hun.

I det nye fargekartet som nå presenteres definerer Jotun tre ulike stilretninger; ”Travel in Style”, ”Urban Casual” og ”New Comforting”.

Les også:

Mal med sunn maling

Nå endelig er maling som verken lukter eller avgir skadelige gasser kommet på markedet.

– I stilretningene har vi sett for oss ulike livssituasjoner der et menneske kan befinne seg, og forsøkt å skape mest mulig identitet i de ulike interiørene, sier Lisbeth, og mener det ikke ligger en motsetning i å lage trendfargekart som treffer massene, og samtidig inspirere til individualitet og personlighet.

– Fargekartene skal svare til flere menneskers behov og ønsker. Det gir også rom for den kreative som kan få mange ideer, og vi henviser stadig til nettet og vår blogg der vi viser flere muligheter og svarer på spørsmål. Vi tar vel vare på dem som ønsker individualisering, sier hun.

Fargen “New Comforting”.  Foto: Jotun

Inspirere til å tørre å bruke farger

– Vår misjon er å inspirere folk til å tørre å bruke farger, og å utvikle farger som er gode på vegger. Alle farger i fargekartet er grundig testet ut, slik at vi vet hvordan de oppleves under ulike lysforhold.

– Jeg føler meg veldig trygg på at dette er et godt fargekart fra et forbrukerståsted, og at alle fargene fungerer fint på fire hele vegger, sier hun.

Les også:

Hva bør du se etter når du velger TV?

Når du velger TV, bør du begynne med å kartlegge egne behov. Det gjør det lettere å finne frem i jungelen av merker, modeller og begreper.

Foreløpig er det de hvitaktige fargene som selger mest fra Jotun. Men et trendskifte er på vei, det er Lisbeth sikker på:

– Det peker veldig tydelig i den retning at folk velger mer farge. I sommer har vi solgt mye korall til striper og møbler. Greige nyanser har vært inn et par år, og nå er det blått som kommer mer og mer, avslutter hun.

Fargen «Travel in style». Foto: Jotun

Kilde: IFI og Jotun

21. oktober 2013
Mer om Maling og farge

Høstens 10 hotteste farger

Maling og farge Jotuns nye farger er spennende, myke, varme og trendy. Sjekk ti av våre favoritter her! 

Varme og kalde farger - enkelt forklart

Maling og farge Varme og kalde farger har betydning for hvordan vi opplever interiør. Men hva er det egentlig som gjør farger ”varme” eller ”kalde”?

Kan man male over laminat?

Maling og farge En leser har et eldre kjøkken med fronter av plastlaminat - og spurte om det gikk an å male det. Vi har svaret.

Fargeglede - akkurat nå

Maling og farge På tide med nye farger inne? Vi ser på hvilke malingfarger som er populære akkurat nå.

Slik maler du taket

Maling og farge Går du med planer om å male taket, er dette tiden å gjøre det på.

Slik blir du kvitt heksesot

Maling og farge Heksesot er et fenomen som stadig flere boligeiere blir rammet av. For å bli kvitt heksesot en gang for alle, må du også kjenne årsakene til at den...

Å bo med farger

Maling og farge Å bo med farger kan gi ny vitalitet i en grå hverdag. Likevel er det mange som sverger til de hvite og nøytrale veggene. Hvordan tar man skrittet inn i fargenes verden igjen?

5 grunner til å grunne

Maling og farge Er du fristet til å droppe grunningsstrøket og gå rett på malingen? Her er 5 grunner til å grunne.

Riktig stell av malerutstyret

Maling og farge Stell godt med malerutstyret, og du kan spare deg både penger og irritasjon.

Bobler i malerstrier vinterstid

Maling og farge Når malerstrien får bobler på vinterstid, hva gjør man da?

Heksesot forekommer oftest om vinteren

Maling og farge Vil du unngå heksesot, bør du la oppussingsprosjektet vente til våren.

Hva er heksesot?

Maling og farge Heksesot er et nytt fenomen, men hva er det egentlig?

Slik maler du gammelt trepanel

Maling og farge Det er lov å bli mett av furu, særlig hvis du har bodd i et hus med vegger av gulnet, mørk trepanel i tretti år. Vår ekspert forteller deg hvordan du skal gå løs på Operasjon "Male gammelt trepanel".

Maling

Maling og farge Alt treverk, også trykkimpregnert, mur og stein bør før eller siden overflatebehandles, og det er en tradisjon for å bruke disse arbeidene som egeninnsa...

Mal med sunn maling

Maling og farge Nå endelig er maling som verken lukter eller avgir skadelige gasser kommet på markedet.