Fargen «Urban Casual»
Fargen «Urban Casual» Bilde: Jotun

Høstens heteste interiørmalingstips

Maling og farge

Den kjente fargeeksperten Lisbeth Larsen mener høstens interiørmalertrend er å ikke følge noen trender – og heller satse på å fortelle historien om oss selv, også på veggene. Men noen farger peker seg likevel ut som høstens favoritter.

– De støvete pastellene vi har i Skandinavia er ikke fullt så støvete i Midtøsten og Sørøst-Asia. Der blir de kalt kulørte nøytraler, og består av hvit base med et snev av farge i. Spania har fått en ekstra grønnfarge, fordi de ikke ønsker å vise frem maling i ulike glansgrader, forteller Lisbeth Larsen.

Lisbeth Larsen er blitt global fargesjef i Jotun konsernet, og skal reise på turné i høst for å presentere trendkartet ulike steder på kloden.

Trenden nå er ikke å følge trender

Høstens nye trendkart fra Jotun som nylig ble presentert i Norge av Lisbeth Larsen, lages på 14 forskjellige språk med et millionopplag i 20 land.  Foto: Jotun

– Vi satser på en blandet stil, istedenfor å si at DETTE er fargen for i år, sier hun. Trenden nå er jo å ikke følge trender. Vi skal derimot vise originalitet og fortelle historien om oss selv gjennom fargevalg og interiør, og vi skal være kreative og stole på vår egen magefølelse. Vi går definitivt en spennende tid i møte! sier hun.

I det nye fargekartet som nå presenteres definerer Jotun tre ulike stilretninger; ”Travel in Style”, ”Urban Casual” og ”New Comforting”.

– I stilretningene har vi sett for oss ulike livssituasjoner der et menneske kan befinne seg, og forsøkt å skape mest mulig identitet i de ulike interiørene, sier Lisbeth, og mener det ikke ligger en motsetning i å lage trendfargekart som treffer massene, og samtidig inspirere til individualitet og personlighet.

– Fargekartene skal svare til flere menneskers behov og ønsker. Det gir også rom for den kreative som kan få mange ideer, og vi henviser stadig til nettet og vår blogg der vi viser flere muligheter og svarer på spørsmål. Vi tar vel vare på dem som ønsker individualisering, sier hun.

Fargen “New Comforting”.  Foto: Jotun

Inspirere til å tørre å bruke farger

– Vår misjon er å inspirere folk til å tørre å bruke farger, og å utvikle farger som er gode på vegger. Alle farger i fargekartet er grundig testet ut, slik at vi vet hvordan de oppleves under ulike lysforhold.

– Jeg føler meg veldig trygg på at dette er et godt fargekart fra et forbrukerståsted, og at alle fargene fungerer fint på fire hele vegger, sier hun.

Foreløpig er det de hvitaktige fargene som selger mest fra Jotun. Men et trendskifte er på vei, det er Lisbeth sikker på:

– Det peker veldig tydelig i den retning at folk velger mer farge. I sommer har vi solgt mye korall til striper og møbler. Greige nyanser har vært inn et par år, og nå er det blått som kommer mer og mer, avslutter hun.

Fargen «Travel in style». Foto: Jotun

Kilde: IFI og Jotun

21 oktober 2013

Høstens 10 hotteste farger

Jotuns nye farger er spennende, myke, varme og trendy. Sjekk ti av våre favoritter her!

Kan man male over laminat?

En leser har et eldre kjøkken med fronter av plastlaminat - og spurte om det gikk an å male det. Vi har svaret.

Varme og kalde farger - enkelt forklart

Varme og kalde farger har betydning for hvordan vi opplever interiør. Men hva er det egentlig som gjør farger ”varme” eller ”kalde”?

Mal med helsa i behold

Nå kommer malingen som er utviklet for de som må være ekstra påpasslige med inneklima.

Bobler i malerstrier vinterstid

Når malerstrien får bobler på vinterstid, hva gjør man da?

Fargetrender 2012 fra Nordsjö

Årets farge 2012 fra Nordsjö er rødmende, livlig, pikant og forførerisk rød. – S 2060-Y90R

Vårens nye farger

Du behøver ikke begrense deg til vegger og tak når det gjelder maling og tapet, det meste kan piffes opp – møbler, dører, trapper… Så fram med maling...

Indigo er årets trendfarge 2013

Fargeekspertene har nå talt. Årets farge 2013 er Indigo. Det globale Akzo Nobel Aestethic Center har kommet frem til denne konklusjonen.

Dekormalerens personlige rede

Annett Sturk, kjent fra NRKs oppussings-program ”Forandring Fryder”, har iscenesatt sitt hjem i gyldne og sarte fargetoner. Her får du vite hvordan hun...

Pantone avslører årets farge

I 2010 var det turkis, i årene før gul mimosa og blå iris. Fargen for 2011 er en deilig rosafarge kalt Kaprifol.

Se den helt nye fargen - St. Pauls Blue

Nylig lanserte Jotun i samarbeid med designstudioet Frama fargen St. Pauls Blue. Den lekre fargen er allerede tilgjengelig for deg. Se hvor vakkert du...

Lilla – er kåret til årets farge i Norge i 2013

Fargerike lanserte nyheten i dag på sitt pressearrangement på Grand Hotel i Oslo, 17. januar 2013. Noen av de friske smakebitene på årets interiørtrendp...

Blågrønn skyller inn over landet

I år er blågrønn årets store trendfarge. Men hva mer vet du om blågrønt, og snakker du egentlig samme fargespråk som alle andre? Kombinasjonsfarger kan...

Slik maler du baderommet

Frisk opp baderommet med farge? Joda, det fungerer! Men vær nøye med å rengjøre underlaget først, og bruk kun produkter fra ett og samme system.

Slik blir du kvitt heksesot

Heksesot er et fenomen som stadig flere boligeiere blir rammet av. For å bli kvitt heksesot en gang for alle, må du også kjenne årsakene til at den...