Fargen «Urban Casual»
Fargen «Urban Casual» Bilde: Jotun

Høstens heteste interiørmalingstips

Maling og farge

Den kjente fargeeksperten Lisbeth Larsen mener høstens interiørmalertrend er å ikke følge noen trender – og heller satse på å fortelle historien om oss selv, også på veggene. Men noen farger peker seg likevel ut som høstens favoritter.

– De støvete pastellene vi har i Skandinavia er ikke fullt så støvete i Midtøsten og Sørøst-Asia. Der blir de kalt kulørte nøytraler, og består av hvit base med et snev av farge i. Spania har fått en ekstra grønnfarge, fordi de ikke ønsker å vise frem maling i ulike glansgrader, forteller Lisbeth Larsen.

Lisbeth Larsen er blitt global fargesjef i Jotun konsernet, og skal reise på turné i høst for å presentere trendkartet ulike steder på kloden.

Trenden nå er ikke å følge trender

Høstens nye trendkart fra Jotun som nylig ble presentert i Norge av Lisbeth Larsen, lages på 14 forskjellige språk med et millionopplag i 20 land.  Foto: Jotun

– Vi satser på en blandet stil, istedenfor å si at DETTE er fargen for i år, sier hun. Trenden nå er jo å ikke følge trender. Vi skal derimot vise originalitet og fortelle historien om oss selv gjennom fargevalg og interiør, og vi skal være kreative og stole på vår egen magefølelse. Vi går definitivt en spennende tid i møte! sier hun.

I det nye fargekartet som nå presenteres definerer Jotun tre ulike stilretninger; ”Travel in Style”, ”Urban Casual” og ”New Comforting”.

– I stilretningene har vi sett for oss ulike livssituasjoner der et menneske kan befinne seg, og forsøkt å skape mest mulig identitet i de ulike interiørene, sier Lisbeth, og mener det ikke ligger en motsetning i å lage trendfargekart som treffer massene, og samtidig inspirere til individualitet og personlighet.

– Fargekartene skal svare til flere menneskers behov og ønsker. Det gir også rom for den kreative som kan få mange ideer, og vi henviser stadig til nettet og vår blogg der vi viser flere muligheter og svarer på spørsmål. Vi tar vel vare på dem som ønsker individualisering, sier hun.

Fargen “New Comforting”.  Foto: Jotun

Inspirere til å tørre å bruke farger

– Vår misjon er å inspirere folk til å tørre å bruke farger, og å utvikle farger som er gode på vegger. Alle farger i fargekartet er grundig testet ut, slik at vi vet hvordan de oppleves under ulike lysforhold.

– Jeg føler meg veldig trygg på at dette er et godt fargekart fra et forbrukerståsted, og at alle fargene fungerer fint på fire hele vegger, sier hun.

Foreløpig er det de hvitaktige fargene som selger mest fra Jotun. Men et trendskifte er på vei, det er Lisbeth sikker på:

– Det peker veldig tydelig i den retning at folk velger mer farge. I sommer har vi solgt mye korall til striper og møbler. Greige nyanser har vært inn et par år, og nå er det blått som kommer mer og mer, avslutter hun.

Fargen «Travel in style». Foto: Jotun

Kilde: IFI og Jotun

21 oktober 2013

8 eksperttips for å velge riktig farge og tapet

Når du vet hva du liker, er halve jobben gjort. Her kommer noen tips om hvordan du skal finne fram i jungelen av tapet og farger.

Derfor bør du male panelet nå i vinter

Den kalde årstiden er perfekt for å male panel. Vi viser deg hvordan du gjør det.

Derfor bør du velge malervask fremfor Zalo, grønnsåpe og salmiakk

Glem Zalo, salmiakk og grønnsåpe når du skal rengjøre veggen før maling - det beste resultatet får du ved å bruke malervask.

Derfor bommer du på fargevalget når du skal male veggene

Det er mange som bommer på fargene når de skal male veggen. Helt unødvendig, mener ekspertene.

Slik velger du riktig veggmaling

Å male en vegg eller flere, er en lett oppussingsjobb, men for å få et godt resultat må du velge riktig veggmaling.

5 feil du må unngå når du skal male

Når du skal male, er det viktig å vite hvordan du skal gå fram for å få det beste resultatet. Her er nybegynnerfeilene du må unngå.

Utsøkte valg for utsatte vegger

Veggene i gangen må tåle en støyt. Her er en rask guide for alle som er usikre på hva som passer best på veggene i sin gang.

Slik oppbevarer du maling

Her får du ekspertenes beste tips til hvordan du bør oppbevare malingsspann som er åpnet.

Denne penselen bør du velge når du skal male

Det florerer av malingspensler i ulike kvaliteter og til ulike priser i butikkene. Men vet du egentlig hvor stor forskjellen er mellom en god og dårlig...

Slik pusser du opp mest effektivt

Unngå sløsing av både tid og penger når du skal male hjemme. Vi viser deg hvordan du pusser opp i en fei!

Dette er 2017s hotteste farger til veggene

Det er lett å velge trendy veggmaling når valgene er så varierte.

Tabbene du må unngå når du skal velge veggfarge

Det er ikke bare enkelt å velge veggfarge. Disse tabbene bør du unngå før du setter i gang med malingen.

Dette endrer vi på når vi skal selge boligen

Mange pusser opp boligen annerledes når de selv skal bo der, enn hva de gjør når de pusser opp for å selge den.

Advarer mot støvmasker på menn med skjegg

Har du skjegg og pusser opp med vanlig støvmaske? Da lever du farlig.

Maling

Alt treverk, også trykkimpregnert, mur og stein bør før eller siden overflatebehandles, og det er en tradisjon for å bruke disse arbeidene som egeninnsa...