Skal du pusse opp? Da er St. Pauls Blue et farge du kan vurdere.
Skal du pusse opp? Da er St. Pauls Blue et farge du kan vurdere. Bilde: Jotun/LADY

Se den helt nye fargen - St. Pauls Blue

Maling og farge

Nylig lanserte Jotun i samarbeid med designstudioet Frama fargen St. Pauls Blue. Den lekre fargen er allerede tilgjengelig for deg. Se hvor vakkert du kan få det.

Jotun har i samarbeid med designstudioet Frama lansert en helt ny farge: St. Pauls Blue. Frama skulle pusse opp studioet og hadde et ønske om en lekker farge som kunne matche deres design - Jotun så muligheten for et godt samarbeid. 

- Vi tente umiddelbart på ideen, forteller Lisbeth Larsen, fargesjef i Jotun.

Samarbeidet gikk strålende og i går viste de frem den nye fargen i den nymalte interiørbutikken Kollekted By. 

Blått er det nye sorte

Det tok ikke mange forsøkene før St. Pauls Blue åpenbarte seg for dem. Med blått på fremmarsj i interiørverden kunne ikke timingen vært bedre. Fargen er en dyp, lun blå med en tvist av dramatikk.

- Den har historiske fargereferanser i seg, men har også elementer av den urbane og røffe, industrielle stilen, sier Larsen.

st. pauls blue

Satser på designere

En av Framas designere, Niels Strøyer Christophersen, ble så fornøyd med fargen at han valgte å male sin egen leilighet. 

Fremover skal Jotun satse på samarbeid med andre designere. De har ingen utvalgte ennå. Designeren må være stilsikker, ærlig og være en Jotun liker. Det betyr ikke at han eller hun skal være siste trend eller den alle snakker om. 

jotun og frama

13 februar 2015

Mal med helsa i behold

Nå kommer malingen som er utviklet for de som må være ekstra påpasslige med inneklima.

Bobler i malerstrier vinterstid

Når malerstrien får bobler på vinterstid, hva gjør man da?

Fargetrender 2012 fra Nordsjö

Årets farge 2012 fra Nordsjö er rødmende, livlig, pikant og forførerisk rød. – S 2060-Y90R

Vårens nye farger

Du behøver ikke begrense deg til vegger og tak når det gjelder maling og tapet, det meste kan piffes opp – møbler, dører, trapper… Så fram med maling...

Indigo er årets trendfarge 2013

Fargeekspertene har nå talt. Årets farge 2013 er Indigo. Det globale Akzo Nobel Aestethic Center har kommet frem til denne konklusjonen.

Dekormalerens personlige rede

Annett Sturk, kjent fra NRKs oppussings-program ”Forandring Fryder”, har iscenesatt sitt hjem i gyldne og sarte fargetoner. Her får du vite hvordan hun...

Pantone avslører årets farge

I 2010 var det turkis, i årene før gul mimosa og blå iris. Fargen for 2011 er en deilig rosafarge kalt Kaprifol.

Lilla – er kåret til årets farge i Norge i 2013

Fargerike lanserte nyheten i dag på sitt pressearrangement på Grand Hotel i Oslo, 17. januar 2013. Noen av de friske smakebitene på årets interiørtrendp...

Blågrønn skyller inn over landet

I år er blågrønn årets store trendfarge. Men hva mer vet du om blågrønt, og snakker du egentlig samme fargespråk som alle andre? Kombinasjonsfarger kan...

Slik maler du baderommet

Frisk opp baderommet med farge? Joda, det fungerer! Men vær nøye med å rengjøre underlaget først, og bruk kun produkter fra ett og samme system.

Slik blir du kvitt heksesot

Heksesot er et fenomen som stadig flere boligeiere blir rammet av. For å bli kvitt heksesot en gang for alle, må du også kjenne årsakene til at den...

Gode tips når du skal male tak

Når du skal male tak, gjelder det å ha utstyret og teknikken i orden. Her gir malermesteren gode tips på veien!

14 fantastiske DIY-prosjekter med gullspray

Ikke alt som glitrerer er gull, sies det, men det går faktisk an å få det meste til å glitre som gull. Her er 14 eksempler på hvor utrolig fint interiør...

Fargeglede - akkurat nå

På tide med nye farger inne? Vi ser på hvilke malingfarger som er populære akkurat nå.

Lysne gulnet trepanel

Gulnet trepanel kan gjøres lysere med enkle midler og et minimum av arbeidsinnsats, uten å gjemme trestrukturen bak maling.