Mange går tilbake til de nøytrale fargene når de skal selge boligen.
Mange går tilbake til de nøytrale fargene når de skal selge boligen. Bilde: Getty Images

Dette endrer vi på når vi skal selge boligen

Maling og farge

Mange pusser opp boligen annerledes når de selv skal bo der, enn hva de gjør når de pusser opp for å selge den.

Fargerike vegger og interiør i hus og hjem har blitt mer og mer populært den siste tiden.

Men pipa får en annen lyd om man skal selge huset. Da går de fleste tilbake til det nøytrale. 

Et trygt valg

Om du kikker litt rundt på boligannonser, vil du se at de aller fleste boligene er innredet med hvite og nøytrale farger, skriver Ifi.no.

Har du derimot mørke farger og en ganske personlig stil på boligen når du skal selge, kan det være vanskligere for kjøperen å se for seg hvordan boligen kan bli deres egen. 

– Det er mange som ikke ser sin stil eller tenker hvordan rom blir når de har farge. Eller misliker de fargen rett og slett, og da velger de dette objektet bort. Med hvite rammer er det enklere for meglere å selge, sier kreativ leder hos Fargerike, Tale Olivia Henningsen, til Viivilla.no.

Selvom farger blir mer og mer trendy, ser man altså at de hvite og nøytrale fargene dominerer når man skal selge boligen. Henningsen mener at nøytrale farger kan gi følelsen av å starte med blanke ark.

– Flere velger nøytrale farger når de skal selge boligen, ettersom dette er farger som treffer flere og gir boligen et nøytralt grunnlag, sier fagansvarlig, Tone Benno, hos Eiendomsmegler 1 Nittedal.

LES OGSÅ: Nå pusser vi opp mer enn aldri før

Kjøkkenet er et viktig rom for boligens helhetsintrykk, og mange velger lyset farger på innredningen. FOTO: Getty Images

Førsteinntrykket er viktig

Når boligen skal selges, er det noen rom det er viktigere at gir et bra førsteinntrykk enn andre. 

– I hovedsak pusser man opp de rommene man ofte befinner seg mest i, før man skal selge boligen. Stue og kjøkken blir ofte fikset på, men også inngangspartiet for å skape et godt førsteinntrykk av boligen, sier Benno.

Daglig leder i DNB Eiendom ved avdeling Oslo St. Hanshaugen, Anders Hverven, sier til ifi.no at kjøkkenet er det rommet han mener det er mest lønnsomt å fornye, da det er et rom som har mye å si for boligens helhetsinntrykk.

Han forteller at man da som regel kjører på med både helt lyse og helt mørke farger, men om kjøkkeninteriøret er mørkt, er det som regel i kontrast til lyse vegger. 

LES OGSÅ: Nå vil vi ha superkjøkken

Små endringer på badet

Ifølge Hverven er det flere som velger å vente med å pusse opp badet helt før de skal selge, ettersom det kan være ganske kostbart.

Så hvis du har planer om å pusse opp badet før du selger boligen, burde du starte i det små. Det er nemlig ikke sikkert at endringene du gjør på badet vil være det samme som de nye eierne ønsker.

Det er flere ting du kan gjøre for å freshe opp innredningen på badet før salget, som ikke trenger å koste deg dyrt. Det skal ikke mer enn et par malingsstrøk og litt nytt baderomsinteriør, som skal til for å gi badet et helt annet utrykk. 

Se for eksempel hvordan Franciska enkelt og billig kan forandret badet ved hjelp av maling. 

Kommentarer

Når du kommenterer må du bruke ditt egentlige navn. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange leser det du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse. 

3 februar 2016

Høstens 10 hotteste farger

Jotuns nye farger er spennende, myke, varme og trendy. Sjekk ti av våre favoritter her!

Kan man male over laminat?

En leser har et eldre kjøkken med fronter av plastlaminat - og spurte om det gikk an å male det. Vi har svaret.

Mal med helsa i behold

Nå kommer malingen som er utviklet for de som må være ekstra påpasslige med inneklima.

Bobler i malerstrier vinterstid

Når malerstrien får bobler på vinterstid, hva gjør man da?

Fargetrender 2012 fra Nordsjö

Årets farge 2012 fra Nordsjö er rødmende, livlig, pikant og forførerisk rød. – S 2060-Y90R

Vårens nye farger

Du behøver ikke begrense deg til vegger og tak når det gjelder maling og tapet, det meste kan piffes opp – møbler, dører, trapper… Så fram med maling...

Indigo er årets trendfarge 2013

Fargeekspertene har nå talt. Årets farge 2013 er Indigo. Det globale Akzo Nobel Aestethic Center har kommet frem til denne konklusjonen.

Dekormalerens personlige rede

Annett Sturk, kjent fra NRKs oppussings-program ”Forandring Fryder”, har iscenesatt sitt hjem i gyldne og sarte fargetoner. Her får du vite hvordan hun...

Pantone avslører årets farge

I 2010 var det turkis, i årene før gul mimosa og blå iris. Fargen for 2011 er en deilig rosafarge kalt Kaprifol.

Se den helt nye fargen - St. Pauls Blue

Nylig lanserte Jotun i samarbeid med designstudioet Frama fargen St. Pauls Blue. Den lekre fargen er allerede tilgjengelig for deg. Se hvor vakkert du...

Lilla – er kåret til årets farge i Norge i 2013

Fargerike lanserte nyheten i dag på sitt pressearrangement på Grand Hotel i Oslo, 17. januar 2013. Noen av de friske smakebitene på årets interiørtrendp...

Blågrønn skyller inn over landet

I år er blågrønn årets store trendfarge. Men hva mer vet du om blågrønt, og snakker du egentlig samme fargespråk som alle andre? Kombinasjonsfarger kan...

Slik maler du baderommet

Frisk opp baderommet med farge? Joda, det fungerer! Men vær nøye med å rengjøre underlaget først, og bruk kun produkter fra ett og samme system.

Slik blir du kvitt heksesot

Heksesot er et fenomen som stadig flere boligeiere blir rammet av. For å bli kvitt heksesot en gang for alle, må du også kjenne årsakene til at den...

Gode tips når du skal male tak

Når du skal male tak, gjelder det å ha utstyret og teknikken i orden. Her gir malermesteren gode tips på veien!