Bilde: Jotun

Mal med sunn maling

Maling og farge

Nå endelig er maling som verken lukter eller avgir skadelige gasser kommet på markedet.

Om lag 1,4 millioner nordmenn er plaget av astma, allergier og eksemer. Med slike plager er det ubehagelig  å male med tradisjonell maling. Nå er det imidlertid mulig også for de som har allergier å male uten å bli uvel av jobben.

Jotun har utviklet en ny maling med navnet Sens, somd et har tatt tre år å forske frem. Sluttresultatet er helt fritt for løsemidler og avgir ingen skadelig avdamping.

Malingen er utviklet i tett samarbeid mellom Jotun og Norges Astma- og allergiforbund. I prosjektutredningen har det vært med fagpersoner innen medisin, miljøkjemi og allergi- og astma eksperter. Sluttresultatet som nå foreligger er derfor gjennom testet og analysert ned til minste detalj for å sikre at produktet er miljøvennlig, giftfritt og holdbart. Aldri tidligere har et malingsprodukt i Norge blitt godkjent av Norges Astma- og Allergiforbund

30 nye farger
Den nye malingen byr også på et helt nytt fargespekter, som er blandet av Lisbeth Larsen, trendanalytiker og fargesjef i Jotun. Det nye fargekartet byr på fine valører i avstemte og dempede toner som virker behagelige. Hereringenskrikendeellersterkefarger, kun farger som er tidløse med inspirasjon fra natur. Fargene som er presentert passer til hverandre, og er en ren «familiepalett». Hvis du velger å male stuen i en lys eggeskallfarge, kjøkkenet i dus beigefarge, og soverommet i en lys turkis vil du oppleve at valøren kler hverandre. Fargene er lyse. men ikke fargeløse. De har en helt egen karakter som gir følelse av ro uten å være "tamme".

I alt er det blandet 30 ulike nyanser av farger som kan brukes i forskjellige rom i huset.

- Når du kommer inn i et rom som er malt med Jotun Sens, skal du tenke "her er det godt å være". Hvis et rom gir deg denne følelsen, har du truffet riktig i fargevalget. Vi har valgt myke og forsiktige nyanser som gir et behagelig inntrykk , sier Lisbeth Larsen.

- Vi har utviklet et produkt med en fargepalett som gir deg harmoni i sjelen, samtidig som malingen ikke føles ubehagelig å male med. Malingen er bra for hele mennesket, mener Larsen.

Gode råstoffer
Johnny Kvernstuen som er toksiolog hos Jotun har vært med å lede produktutviklingen. Han kan garantere at råstoffer som irriterer hud og slimhinner er valgt bort. Ingrediensene er helt og holdent rene produkter som hindrer fremveksten av allergier og hudplager. En av grunnene til at det har tatt tre år å utvikle produktet er nettopp å sikre at kun det beste er godt nok, derfor har man satt av den tid man trengte for å utvikle et fullverdig produkt.

I alt er det fire produkttyper som nå er utviklet, Jotun Sens tak. Jotun Sens vegg/panel/list 10 silkematt, Jotun Sens vegg/panel/list 30 halvblank overflate. Samt Jotun Sens grunning. Prisene på produktene ligger på omtrent samme nivå som ordinær maling.

 

16. mars 2009
Mer om Maling og farge

Høstens 10 hotteste farger

Maling og farge Jotuns nye farger er spennende, myke, varme og trendy. Sjekk ti av våre favoritter her! 

Kan man male over laminat?

Maling og farge En leser har et eldre kjøkken med fronter av plastlaminat - og spurte om det gikk an å male det. Vi har svaret.

Varme og kalde farger - enkelt forklart

Maling og farge Varme og kalde farger har betydning for hvordan vi opplever interiør. Men hva er det egentlig som gjør farger ”varme” eller ”kalde”?

Mal med helsa i behold

Maling og farge Nå kommer malingen som er utviklet for de som må være ekstra påpasslige med inneklima.

Bobler i malerstrier vinterstid

Maling og farge Når malerstrien får bobler på vinterstid, hva gjør man da?

Fargetrender 2012 fra Nordsjö

Maling og farge Årets farge 2012 fra Nordsjö er rødmende, livlig, pikant og forførerisk rød. – S 2060-Y90R

Vårens nye farger

Maling og farge Du behøver ikke begrense deg til vegger og tak når det gjelder maling og tapet, det meste kan piffes opp – møbler, dører, trapper… Så fram med maling og tapetprøver og sett i gang!

Indigo er årets trendfarge 2013

Maling og farge Fargeekspertene har nå talt. Årets farge 2013 er Indigo. Det globale Akzo Nobel Aestethic Center har kommet frem til denne konklusjonen.

Dekormalerens personlige rede

Maling og farge Annett Sturk, kjent fra NRKs oppussings-program ”Forandring Fryder”, har iscenesatt sitt hjem i gyldne og sarte fargetoner. Her får du vite hvordan hun...

Pantone avslører årets farge

Maling og farge I 2010 var det turkis, i årene før gul mimosa og blå iris. Fargen for 2011 er en deilig rosafarge kalt Kaprifol.

Se den helt nye fargen - St. Pauls Blue

Maling og farge Nylig lanserte Jotun i samarbeid med designstudioet Frama fargen St. Pauls Blue. Den lekre fargen er allerede tilgjengelig for deg. Se hvor vakkert du...

Lilla – er kåret til årets farge i Norge i 2013

Maling og farge Fargerike lanserte nyheten i dag på sitt pressearrangement på Grand Hotel i Oslo, 17. januar 2013. Noen av de friske smakebitene på årets interiørtrendp...

Blågrønn skyller inn over landet

Maling og farge I år er blågrønn årets store trendfarge. Men hva mer vet du om blågrønt, og snakker du egentlig samme fargespråk som alle andre? Kombinasjonsfarger kan nemlig skape språkforvirring.

Slik maler du baderommet

Maling og farge Frisk opp baderommet med farge? Joda, det fungerer! Men vær nøye med å rengjøre underlaget først, og bruk kun produkter fra ett og samme system.

Slik blir du kvitt heksesot

Maling og farge Heksesot er et fenomen som stadig flere boligeiere blir rammet av. For å bli kvitt heksesot en gang for alle, må du også kjenne årsakene til at den...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no