Bilde: Jotun

Mal med sunn maling

Maling og farge

Nå endelig er maling som verken lukter eller avgir skadelige gasser kommet på markedet.

Om lag 1,4 millioner nordmenn er plaget av astma, allergier og eksemer. Med slike plager er det ubehagelig  å male med tradisjonell maling. Nå er det imidlertid mulig også for de som har allergier å male uten å bli uvel av jobben.

Jotun har utviklet en ny maling med navnet Sens, somd et har tatt tre år å forske frem. Sluttresultatet er helt fritt for løsemidler og avgir ingen skadelig avdamping.

Malingen er utviklet i tett samarbeid mellom Jotun og Norges Astma- og allergiforbund. I prosjektutredningen har det vært med fagpersoner innen medisin, miljøkjemi og allergi- og astma eksperter. Sluttresultatet som nå foreligger er derfor gjennom testet og analysert ned til minste detalj for å sikre at produktet er miljøvennlig, giftfritt og holdbart. Aldri tidligere har et malingsprodukt i Norge blitt godkjent av Norges Astma- og Allergiforbund

30 nye farger
Den nye malingen byr også på et helt nytt fargespekter, som er blandet av Lisbeth Larsen, trendanalytiker og fargesjef i Jotun. Det nye fargekartet byr på fine valører i avstemte og dempede toner som virker behagelige. Hereringenskrikendeellersterkefarger, kun farger som er tidløse med inspirasjon fra natur. Fargene som er presentert passer til hverandre, og er en ren «familiepalett». Hvis du velger å male stuen i en lys eggeskallfarge, kjøkkenet i dus beigefarge, og soverommet i en lys turkis vil du oppleve at valøren kler hverandre. Fargene er lyse. men ikke fargeløse. De har en helt egen karakter som gir følelse av ro uten å være "tamme".

I alt er det blandet 30 ulike nyanser av farger som kan brukes i forskjellige rom i huset.

- Når du kommer inn i et rom som er malt med Jotun Sens, skal du tenke "her er det godt å være". Hvis et rom gir deg denne følelsen, har du truffet riktig i fargevalget. Vi har valgt myke og forsiktige nyanser som gir et behagelig inntrykk , sier Lisbeth Larsen.

- Vi har utviklet et produkt med en fargepalett som gir deg harmoni i sjelen, samtidig som malingen ikke føles ubehagelig å male med. Malingen er bra for hele mennesket, mener Larsen.

Gode råstoffer
Johnny Kvernstuen som er toksiolog hos Jotun har vært med å lede produktutviklingen. Han kan garantere at råstoffer som irriterer hud og slimhinner er valgt bort. Ingrediensene er helt og holdent rene produkter som hindrer fremveksten av allergier og hudplager. En av grunnene til at det har tatt tre år å utvikle produktet er nettopp å sikre at kun det beste er godt nok, derfor har man satt av den tid man trengte for å utvikle et fullverdig produkt.

I alt er det fire produkttyper som nå er utviklet, Jotun Sens tak. Jotun Sens vegg/panel/list 10 silkematt, Jotun Sens vegg/panel/list 30 halvblank overflate. Samt Jotun Sens grunning. Prisene på produktene ligger på omtrent samme nivå som ordinær maling.

 

16 mars 2009

8 eksperttips for å velge riktig farge og tapet

Når du vet hva du liker, er halve jobben gjort. Her kommer noen tips om hvordan du skal finne fram i jungelen av tapet og farger.

Derfor bør du male panelet nå i vinter

Den kalde årstiden er perfekt for å male panel. Vi viser deg hvordan du gjør det.

Derfor bør du velge malervask fremfor Zalo, grønnsåpe og salmiakk

Glem Zalo, salmiakk og grønnsåpe når du skal rengjøre veggen før maling - det beste resultatet får du ved å bruke malervask.

Derfor bommer du på fargevalget når du skal male veggene

Det er mange som bommer på fargene når de skal male veggen. Helt unødvendig, mener ekspertene.

Slik velger du riktig veggmaling

Å male en vegg eller flere, er en lett oppussingsjobb, men for å få et godt resultat må du velge riktig veggmaling.

5 feil du må unngå når du skal male

Når du skal male, er det viktig å vite hvordan du skal gå fram for å få det beste resultatet. Her er nybegynnerfeilene du må unngå.

Utsøkte valg for utsatte vegger

Veggene i gangen må tåle en støyt. Her er en rask guide for alle som er usikre på hva som passer best på veggene i sin gang.

Slik oppbevarer du maling

Her får du ekspertenes beste tips til hvordan du bør oppbevare malingsspann som er åpnet.

Denne penselen bør du velge når du skal male

Det florerer av malingspensler i ulike kvaliteter og til ulike priser i butikkene. Men vet du egentlig hvor stor forskjellen er mellom en god og dårlig...

Slik pusser du opp mest effektivt

Unngå sløsing av både tid og penger når du skal male hjemme. Vi viser deg hvordan du pusser opp i en fei!

Dette er 2017s hotteste farger til veggene

Det er lett å velge trendy veggmaling når valgene er så varierte.

Tabbene du må unngå når du skal velge veggfarge

Det er ikke bare enkelt å velge veggfarge. Disse tabbene bør du unngå før du setter i gang med malingen.

Dette endrer vi på når vi skal selge boligen

Mange pusser opp boligen annerledes når de selv skal bo der, enn hva de gjør når de pusser opp for å selge den.

Advarer mot støvmasker på menn med skjegg

Har du skjegg og pusser opp med vanlig støvmaske? Da lever du farlig.

Maling

Alt treverk, også trykkimpregnert, mur og stein bør før eller siden overflatebehandles, og det er en tradisjon for å bruke disse arbeidene som egeninnsa...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til einar.vestheim@bonnier.no. 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no