Maling til besvær

Maling og farge

Dagboken uke 37

Er det noe som i det hele tatt skal gå knirkefritt for oss?? Vi fikk en maler til å sparkle og pusse klart innvendig, for det ble for vanskelig for oss. Dette resultatet var vi ikke fornøyd med, og fikk en annen maler til å gå over. Han sa også at dette ikke var veldig bra. Jeg ringte til malerfrimaet og presenterte det min maler-venn sa og lurte på om de kunne komme å bare gå over en gang til. De gjorde det og ringte til bake og sa at alt var bra. Hadde vi noe å si på det fikk vi gå til malemesterens skjønnsnemd. Uff ja... å betale så mye for denne jobben og ikke være fornøyd, syntes vi var for ille. Vi er ikke prikete med det var tydelig synlige skjøter og dårlig pussing på kantene. I taket i stuen var spissen ujevn og dårlig pusset nedover..

Ja, så tilkalte jeg en mann i fra malemester skjønnsnemd og han kunne komme allerede dagen etter.. puh - takk.
Han dømte jobben midt i mellom bra og dårlig, men ok. Men taket i stuen kunne jeg be dem komme å fikse litt mer på. Så reist han igjen og jeg ringte tilbake til Malemesteren og forklarte det.. Han ble så irritert og oppgitt på telefonen, at jeg ble helt satt ut.. Hva er dette for en behandling..
Jeg ble lei meg og sint, og dro på huset på kvelden for å male videre. Jeg tenkte at jeg får ta første strøket over sparklingen og se - så får vi rette opp i dette selv.

Jobbet på huset til 0200 og var skikkelig sliten på jobb dagen etter. Før jeg kom igang på kontoret ringer Tron og sier at Malemesteren hadde ringt han og de skulle komme i dag og gå over alle skjøter og flekksparkle..... Hmm - hva skjedde nå.. noen som leste tankene mine i går kveld.??
Ja ja.. de gjorde jo det da - og gikk over alle skjøter.. De ble veldig bra til slutt.. men taket i stuen er fortsatt ikke bra.. Kanskje jeg får litt hjelp av maler-vennen min til å justere der;-)

Jo stakkars, jeg glemmer jo en del håndtverkere som har gjort en dyktig jobb. HeMo VVS har gjor en god jobb med rør, ESS installasjon har vært flinke med det elektriske og for ikke å snakke om InteriørMur som har lagt fliser noen dager nå - helt fantastiske og super service..

23 oktober 2008

Høstens 10 hotteste farger

Jotuns nye farger er spennende, myke, varme og trendy. Sjekk ti av våre favoritter her!

Kan man male over laminat?

En leser har et eldre kjøkken med fronter av plastlaminat - og spurte om det gikk an å male det. Vi har svaret.

Varme og kalde farger - enkelt forklart

Varme og kalde farger har betydning for hvordan vi opplever interiør. Men hva er det egentlig som gjør farger ”varme” eller ”kalde”?

Mal med helsa i behold

Nå kommer malingen som er utviklet for de som må være ekstra påpasslige med inneklima.

Bobler i malerstrier vinterstid

Når malerstrien får bobler på vinterstid, hva gjør man da?

Fargetrender 2012 fra Nordsjö

Årets farge 2012 fra Nordsjö er rødmende, livlig, pikant og forførerisk rød. – S 2060-Y90R

Vårens nye farger

Du behøver ikke begrense deg til vegger og tak når det gjelder maling og tapet, det meste kan piffes opp – møbler, dører, trapper… Så fram med maling...

Indigo er årets trendfarge 2013

Fargeekspertene har nå talt. Årets farge 2013 er Indigo. Det globale Akzo Nobel Aestethic Center har kommet frem til denne konklusjonen.

Dekormalerens personlige rede

Annett Sturk, kjent fra NRKs oppussings-program ”Forandring Fryder”, har iscenesatt sitt hjem i gyldne og sarte fargetoner. Her får du vite hvordan hun...

Pantone avslører årets farge

I 2010 var det turkis, i årene før gul mimosa og blå iris. Fargen for 2011 er en deilig rosafarge kalt Kaprifol.

Se den helt nye fargen - St. Pauls Blue

Nylig lanserte Jotun i samarbeid med designstudioet Frama fargen St. Pauls Blue. Den lekre fargen er allerede tilgjengelig for deg. Se hvor vakkert du...

Lilla – er kåret til årets farge i Norge i 2013

Fargerike lanserte nyheten i dag på sitt pressearrangement på Grand Hotel i Oslo, 17. januar 2013. Noen av de friske smakebitene på årets interiørtrendp...

Blågrønn skyller inn over landet

I år er blågrønn årets store trendfarge. Men hva mer vet du om blågrønt, og snakker du egentlig samme fargespråk som alle andre? Kombinasjonsfarger kan...

Slik maler du baderommet

Frisk opp baderommet med farge? Joda, det fungerer! Men vær nøye med å rengjøre underlaget først, og bruk kun produkter fra ett og samme system.

Slik blir du kvitt heksesot

Heksesot er et fenomen som stadig flere boligeiere blir rammet av. For å bli kvitt heksesot en gang for alle, må du også kjenne årsakene til at den...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no