Bilde: Pantone og Colourbox

Pantone avslører årets farge

Maling og farge

I 2010 var det turkis, i årene før gul mimosa og blå iris. Fargen for 2011 er en deilig rosafarge kalt Kaprifol.

Fargeinstituttet Pantone kårer hvert år årets farge, og for 2011 spår de at Kaprifol, eller Honeysuckle på engelsk, kommer til å pryde både hage, hus og interiør.

Den energirike rødrosa fargen skal gi mot og energi i den travle hverdagen vår.
- I stressende tider med mye bekymring trenger vi noe som løfter humøret. Kaprifol er en fengende, stimulerende farge som får adrenalinet til å bruse og tungsinnet til å forsvinne, sier Leatrice Eiseman, direktør for Pantone Fargeinstitutt.


Årets farge er rosa.

Sommerminner
Eiseman sier også at den festlige fargen er det som tiltrekker kolibrien til blomsten, ikke den søte duften av nektar. Da burde den vel ha god innvirkning på oss mennesker. For mange vil Kaprifol gi et snev av nostalgi og minner om bekymringsfrie sommerdager.
 
En vegg eller en pute
Ifølge Pantone vil Kaprifol i interiøret skape liv og lyst. Om du velger å bruke fargen på store flater i huset eller på små detaljer som puter, gardiner og duker er opp til deg.

Husk uansett å prøvemale på en vegg før du kjøper mengder med maling. De fleste produsenter selger prøver i småbokser. Sjekk foreksempel Flügger.no  - der får du kjøpt små fargeprøver som de sender deg i posten.

Vil du ha fargen?
I Norge er det mest vanlig å bruke fargesystemet NCS, som har et kartotek på i underkant av 2000 farger. Pantone på sin side har 3000 farger, se www.pantonepaints.com. Ta med deg et bilde av fargen Kaprifol, så kan fargehandelen finne fargen for deg med en fargescanner.

Finn favorittfargen med telefonen
Hvor mange ganger har du ikke opplevd å se en farge et eller annet sted og tenkt at: "Den hadde passet fint hjemme i entréen!" Men – når du står i fargehandelen en uke senere, er det ikke like lett å finne fram til den fargenyansen du ble så betatt av…

Har du en smart-telefon, feks en Iphone, er hjelpen nær. Malingsprodusenten Jotun lanserte nylig sin egen app.

Ved hjelp av telefonens kamera tar du et bilde av motivet der den aktuelle fargen forekommer. Deretter plukker du ut din farge ved å berøre skjermen. Umiddelbart får du fram spesifikasjoner. Du kan også få forslag til matchende farger.

App'en kan lastes ned gratis fra Itunes eller Android Market.

17 desember 2010

Høstens 10 hotteste farger

Jotuns nye farger er spennende, myke, varme og trendy. Sjekk ti av våre favoritter her!

Kan man male over laminat?

En leser har et eldre kjøkken med fronter av plastlaminat - og spurte om det gikk an å male det. Vi har svaret.

Varme og kalde farger - enkelt forklart

Varme og kalde farger har betydning for hvordan vi opplever interiør. Men hva er det egentlig som gjør farger ”varme” eller ”kalde”?

Mal med helsa i behold

Nå kommer malingen som er utviklet for de som må være ekstra påpasslige med inneklima.

Bobler i malerstrier vinterstid

Når malerstrien får bobler på vinterstid, hva gjør man da?

Fargetrender 2012 fra Nordsjö

Årets farge 2012 fra Nordsjö er rødmende, livlig, pikant og forførerisk rød. – S 2060-Y90R

Vårens nye farger

Du behøver ikke begrense deg til vegger og tak når det gjelder maling og tapet, det meste kan piffes opp – møbler, dører, trapper… Så fram med maling...

Indigo er årets trendfarge 2013

Fargeekspertene har nå talt. Årets farge 2013 er Indigo. Det globale Akzo Nobel Aestethic Center har kommet frem til denne konklusjonen.

Dekormalerens personlige rede

Annett Sturk, kjent fra NRKs oppussings-program ”Forandring Fryder”, har iscenesatt sitt hjem i gyldne og sarte fargetoner. Her får du vite hvordan hun...

Se den helt nye fargen - St. Pauls Blue

Nylig lanserte Jotun i samarbeid med designstudioet Frama fargen St. Pauls Blue. Den lekre fargen er allerede tilgjengelig for deg. Se hvor vakkert du...

Lilla – er kåret til årets farge i Norge i 2013

Fargerike lanserte nyheten i dag på sitt pressearrangement på Grand Hotel i Oslo, 17. januar 2013. Noen av de friske smakebitene på årets interiørtrendp...

Blågrønn skyller inn over landet

I år er blågrønn årets store trendfarge. Men hva mer vet du om blågrønt, og snakker du egentlig samme fargespråk som alle andre? Kombinasjonsfarger kan...

Slik maler du baderommet

Frisk opp baderommet med farge? Joda, det fungerer! Men vær nøye med å rengjøre underlaget først, og bruk kun produkter fra ett og samme system.

Slik blir du kvitt heksesot

Heksesot er et fenomen som stadig flere boligeiere blir rammet av. For å bli kvitt heksesot en gang for alle, må du også kjenne årsakene til at den...

Gode tips når du skal male tak

Når du skal male tak, gjelder det å ha utstyret og teknikken i orden. Her gir malermesteren gode tips på veien!

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no