Antikviteter og rariteter

Møbler
Med antikviteter og retro møbler kan du skape din egen identitet i interiøret
Nye og gamle møbler kan godt brukes sammen. Det gir et spennende og dynamisk interiør. Noen er så heldige at de arver gamle, vakre gjenstander som glir lett inn i interiøret. Andre fortrekker selv å velge ut hvilke antikke eller retro møbler som skal inn i hjemmet.

Selv om ferien er over, behøver ikke eventyrene ta slutt. Hva med å tilbringe helgen på skattejakt blant antikviteter og rariteter? Kanskje finner du den ene gjenstanden som knytter interi¿ret sammen eller en gaffel som kompletterer arvesølvet. Du er uansett garantert å komme hjem med mange ideer og inntrykk.

Ullernlåven antikk og shabby chic
I Ullern, på Rv2 mellom Kløfta og Kongsvinger, ligger en av Norges største låver - og den er smekkfull av antikviteter. Ullern gård tar mål av seg å være Norges største antikklåve, og med mer enn 1000 kvadratmeter er ikke det et overambisiøst mål.

Her finner du alt fra tunge bondemøbler, 50-tallsmøbler og lamper i retrostil, og gjenstander som glir rett inn i et shabby chic-interiør. Og blir du sulten, kan du ta deg en hvil i det gamle grisehuset. Det er omgjort til kafe, hvor det serveres vafler, spekemat og ertesuppe. Og kafemøblene, de er selvsagt antikviteter til salgs.

Trankokeriet antikk
I Trankokeriet antikk i Ålesund kan du gå på skattejakt mens havet slår mot vinduene. Bygget er et av de få som sto igjen etter bybrannen i 1904. Eieren, Edel Rakvåg, restaurerte det gamle trankokeriet for et par år siden og innredet to etasjer av bygget til antikkbutikk på nesten 500 kvadratmeter. I kaffebaren i førsteetasje kan du slenge deg ned på en antikk stol og lese dagens avis eller bare nyte utsikten av havet fra de store vinduene.

Trankokeriet selger både brukt og antikt, og har en egen avdeling for maritime gjenstander. Her finner du ror og årer, gamle messinginstrumenter, redskaper i tre, bilder med maritime motiv og mye mer. Et spennende sted Œ rusle rundt for den som er på jakt etter en maritim skatt som kan være prikken over i-en i naustet, i sommerhuset ved sjøen, eller rett og slett hjemme i boligen.

Fortvil ikke om Ullernlåven eller Trankokeriet ligger milevis fra der du bor. Brukt- og antikkbutikker holder til på selv de minste steder. Ta en titt i Gule sider eller søk etter lokale butikker på nettet. Og har du ikke hellet med deg i de lokale brukt- og antikkbutikkene, finner du kanskje noe på nettsteder som viivilla.rubrikk.no.
23. oktober 2008
Mer om Møbler

TIPS: Fjern riper i treverk med valnøtter

Møbler Har de fine tremøblene dine fått fått og sår? Kjøp deg et par valnøtter, da vel!  

10 IKEA-prosjekter som gikk fryktelig galt

Møbler Hvem har ikke montert IKEA-møbler og irritert seg grønn over at monteringsanvisningen er vanskelig å forstå? For disse personene har det virkelig gått...

Slik lykkes du med bruktmøbelhandel

Møbler På denne tiden av året er det mulig å gjøre gode bruktkjøp, særlig hvis du er ute etter møbler. På loppemarked, hos bruktselgere og på nettet kan du...

Ikea lanserer møbler med ladestasjoner

Møbler Lei av kabelkaos eller konstant leting etter en mobillader?

Huset der tiden har stått stille i 109 år

Møbler Et unikt hus er til salgs i Ludvika i Dalarna i Sverige. Huset har aldri vært pusset opp på innsiden siden det ble bygget i 1905.

Høstens sofatrender 2013

Møbler Sofa i knallfarger, stram sittekomfort i skinn, eller en lun sofa i ull…..? Det meste er «lov» hos de store produsentene denne høsten , så da gjelder...

Interiørtrendene i høst

Møbler Interiørtrendene i høst preges av naturen - mer enn noen gang.

De fikk ikke sofaen ut døra, men de fant en løsning...

Møbler Hva gjør du når du skal flytte og oppdager at du ikke får sofaen ut døra? Jo, du gjør som disse amerikanerne.

10 møbler som er PURRFEKTE for katten din!

Møbler Er du en katteelsker? Da bør du få med deg disse kattemøblene!

Resirkulert møbeltrend

Møbler Interiørtrendene er stadig i endring. Det sies at en manns søppel kan være en annen manns skatt. Og lite er vel mer i tiden nå, enn gjenbruk av gammel nostalgi.

Nyt tilværelsen i en sjeselong

Møbler Sjeselonger og hvilestoler skal ha den egenskapen at du kan sitte både godt og riktig.

Hvor skal pianoet stå?

Møbler Det er fire faktorer som er viktig å ta i betraktning når husets piano skal plasseres.

Her er vårens interiørtrender

Møbler Trendanalytiker Jakob Søndergaard fra PEJ gruppen har igjen satt retningslinjene for vårens trender. Nå er det tid for positivitet, optimisme og friske farger.

Riktig utstyr til hjemmekontoret

Møbler Et velfungerende hjemmekontor trenger riktig utstyr. Vi viser deg hva du trenger.

Ta testen: Klarer du å gjette hvilket møbel som er dyrest?

Møbler Kan du skille vanlige møbler fra designmøbler uten å vite prisen? Det er ikke så lett som man skulle tro!

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no