Bilde: Stian Broch

Her er Blomster-Finn sitt favorittmøbel

Møbler

Han er landets mest populære blomsterdekoratør, og en av norges mest fargerike tv-personligheter. Finn Schøll åpnet dørene til sin frodige leilighet på Sagene i Oslo. Hans favorittmøbel er et gammelt mahogny klesskap som bærer preg av en stilfull fortid og god kvalitet.

Møbler har forskjellig verdi for ulike mennesker. Noen liker interiør med sjel, mens andre foretrekker nylagde trendmøbler man finner i butikken på hjørnet. Vi i Villa var så heldige å bli invitert hjem til hele norges blomsteryndling, Finn Schøll, for å høre historien bak hans favorittmøbel.

Oslo-hybel
- Dette er vårt hjem når vi er i byen, forklarer han. - Vår Oslo-hybel. Og vi trives utrolig godt her! 

Og om litt er drømmehuset ferdig på sommerlige Nøtterøy i Vestfold. Der skal Finn og hans samboer Knut pleie nære og kjære i tiden som kommer. Han omtaler det som fjellhytta på Nøtterøy, for kontroversiell som han er skal den brukes på vinterstid.

- Alt har sin plass hjemme hos oss, ler Finn.

- Men det er ikke alltid jeg finner fram til den samme plassen. Folk oppfatter meg nok ikke som veldig ryddig, legger han humrende til.

Det er mange hyller i leiligheten til Finn og Knut, og i noen av rommene strekker de seg helt opp til det nesten fire meter høye taket. Men alt ser veldig ryddig ut, og hyllene er fylt opp av skinnbokser i ulike størrelser. Bøkene er også sortert på en ryddig og pertentlig måte, i de selvkomponerte Billyhyllene fra IKEA.

- Bøkene på toppen har jeg garantert lest minst to ganger, så opp dit trenger jeg ikke å bevege meg, flirer han.


Her er Finns favorittmøbel, et skap fra 1850.

Mitt favorittmøbel
- Dette er ikke noe tøyseskap, sier Finn strengt, mens han viser oss det møbelet han liker aller best. Dette skapet er i Honduras-mahogny fra1850-tallet, og er funnet på en av mine mange turer til Frankrike, forteller han. - Det er finert mahogny, og har et veldig eksklusivt utrykk som jeg liker godt. På mange måter pynter det opp hele rommet.

Skapet er romslig med god plass, og Finn forteller oss at han fikk sendt det til Norge i en container. Han hadde ikke hjerte til å la det bli igjen i huset sitt der nede. Han spøker med at man skal unne seg slike praktfulle og store ting, for i kista er det trangt nok likevel.

- Kanskje kan jeg begraves i dette praktfulle skapet, tøyser han.


Dårlig stil å kaste
Finn er slett ikke den typen som ikke setter pris på tingene han kjøper. Og hele leiligheten bærer preg av både gjenbruk, og kreative løsninger. På soverommet har en gammel gardin fått et nytt liv som sengeteppe og stoltrekk.
- Jeg kjøper ting jeg liker, og som jeg vil ha lenge, forklarer han. Og skulle det minske på plassen gir jeg det heller bort til noen andre. Jeg synes rett og slett at det er dårlig stil å kaste dyre ting. På hytta har vi bare ting vi har hatt, legger han til.

Oase i stuen
Personligheten til Finn kommer godt frem i leiligheten, med både kreative og fargerike innslag.


Han har selv stått for innredningen, og hans estetiske evner har skapt harmoni med praktiske undertoner.
- Jeg er veldig praktisk av meg, konstaterer han. Og det er viktig å møblere funksjonelt, også med tanke på at barnebarna kommer på besøk.

Ved utgangen til balkongen fra stua er det ingen tvil om hvem sin leilighet vi besøker. En frodig oase av blomster og planter slynger seg ut på en nydelig, innredet balkong. Og plantelivet holder Finn nært.
- Hagen må være strøken, avslutter han bestemt.

Anbefalt av redaksjonen

20 august 2010

TIPS: Fjern riper i treverk med valnøtter

Har de fine tremøblene dine fått fått og sår? Kjøp deg et par valnøtter, da vel!

10 IKEA-prosjekter som gikk fryktelig galt

Hvem har ikke montert IKEA-møbler og irritert seg grønn over at monteringsanvisningen er vanskelig å forstå? For disse personene har det virkelig gått...

Slik lykkes du med bruktmøbelhandel

På denne tiden av året er det mulig å gjøre gode bruktkjøp, særlig hvis du er ute etter møbler. På loppemarked, hos bruktselgere og på nettet kan du...

Ikea lanserer møbler med ladestasjoner

Lei av kabelkaos eller konstant leting etter en mobillader?

Huset der tiden har stått stille i 109 år

Et unikt hus er til salgs i Ludvika i Dalarna i Sverige. Huset har aldri vært pusset opp på innsiden siden det ble bygget i 1905.

Høstens sofatrender 2013

Sofa i knallfarger, stram sittekomfort i skinn, eller en lun sofa i ull…..? Det meste er «lov» hos de store produsentene denne høsten , så da gjelder...

Interiørtrendene i høst

Interiørtrendene i høst preges av naturen - mer enn noen gang.

De fikk ikke sofaen ut døra, men de fant en løsning...

Hva gjør du når du skal flytte og oppdager at du ikke får sofaen ut døra? Jo, du gjør som disse amerikanerne.

10 møbler som er PURRFEKTE for katten din!

Er du en katteelsker? Da bør du få med deg disse kattemøblene!

Resirkulert møbeltrend

Interiørtrendene er stadig i endring. Det sies at en manns søppel kan være en annen manns skatt. Og lite er vel mer i tiden nå, enn gjenbruk av gammel...

Nyt tilværelsen i en sjeselong

Sjeselonger og hvilestoler skal ha den egenskapen at du kan sitte både godt og riktig.

Hvor skal pianoet stå?

Det er fire faktorer som er viktig å ta i betraktning når husets piano skal plasseres.

Her er vårens interiørtrender

Trendanalytiker Jakob Søndergaard fra PEJ gruppen har igjen satt retningslinjene for vårens trender. Nå er det tid for positivitet, optimisme og friske...

Riktig utstyr til hjemmekontoret

Et velfungerende hjemmekontor trenger riktig utstyr. Vi viser deg hva du trenger.

Ta testen: Klarer du å gjette hvilket møbel som er dyrest?

Kan du skille vanlige møbler fra designmøbler uten å vite prisen? Det er ikke så lett som man skulle tro!

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no