Kul klokke i bambus.
Kul klokke i bambus. Bilde: Produsenten

Innred med bambus

Møbler

Bærekraftig og miljøvennlig design er i tiden som aldri før. Se hvordan det slitesterke og lekre materialet bambus kan innføres i hjemmet.

For mange er muligens bambus ennå et ukjent og nytt materiale. Det har vært på markedet en stund, men det er først de siste årene oppmerksomheten rundt materialet har økt. Flere og flere har fått øynene opp for de gode og bruksvennlige egenskapene til bambus, og særlig med tanke på kvalitet og miljø. De fleste forbinder kanskje bambus med gulv, men det allsidige materialet kan brukes på mange ulike måter.

Gulv
Bambus har tekniske egenskaper som hardhet og stabilitet, og egner seg svært godt som gulv i en bolig eller på en hytte. Det er 50 prosent hardere enn eik og er svært motstandsdyktig mot riper og fukt. Bambus er dessuten en fornybar ressurs, og etter hogst vokser det opp nye skudd av seg selv etter svert kort tid sammenlignet med annet treverk. Bambus avgir også mer oksygen enn en vanlig treskog.

Design
Bambus har blitt svært populært å bruke i design de siste årene, siden det er et godt egnet materiale til å skape bærekraftige produkter. Både møbler og mindre interiørartikler finnes nå på markedet, og det flotte materialet er både estetisk og slitesterkt. Her er en smakebit på noen kreative og dekorative produkter i bambus.

Sammenleggbare bambusstol designet av Christian Desile.

Smart stol: Denne smarte  klappstolen i bambus er kun en tomme tykk når den er klappet sammen. Stolen er designet av Christian Desile og kan henges opp på veggen når den ikke er i bruk. Den er både praktisk, plassbesparende og dekorativ. Når hundre stoler står side om side vil det kun utgjøre 2 meter i lengden.

Espressorsett fra mamostore.org

Les også:

Roserekord i Norge

Det finnes nå over ett tusen rosearter i norske hager. Med riktig gjødsling og stell holder rosene seg robuste og sykdomsfrie gjennom hele sommeren.

Espresso sett: Som vinner av en designkonkurranse stakk dette lekre espresso settet av bambus av med førsteplassen. Settet består av et brett i bambus, og seks koppeskåler, seks porselenskopper og seks teskjeer i børstet stål. Det kan også bli brukt til forretter eller dessert og kan vaskes i oppvaskmaskinen. Det har allerede rukket å bli en besteselger hos MoMAstore.org  som er en av produktets forhandlere.

Bambusklokke til barnerommet fra Shak-Shuka.

Kul klokke: Denne tøffe klokken i bambus er en del av en serie med produkter fra Shak-Shuka til barnerommet. Den er både enkel, moderne og morsom i formspråket og den er skåret direkte ut av stammen. Det beste av alt er at den ikke lager en eneste lyd, og er dermed et perfekt dekorasjonselement for barnerommet.

This coat-stand, with its plant like appearance has smart engineered plastic moulded hanging elements. The elements can be placed freely in hight and direction on the oak stick. The hanging elements are kept in place by the friction between the element, the oak stick and a loose silicon ring. Bamboo is available with one or three sticks.

Kreativt klesstativ: Er du lei av jakker og klær som henger og slenger? Da kan et klesstativ være løsningen for rotet. Dette dekorative klesstativet som heter ”Bambus” ligner en bambusplante på en prikk. Det stilige uttrykket kan friske opp et ellers enkelt interiør, på en stilren måte. De hvite knaggene er i plast og kan plasseres etter eget ønske på stammen.

 

Les også:

Nye plantearter - en trussel

Nye plantearter som ikke hører hjemme i Norge er en fare for vårt biologiske mangfold. I flere kommuner kjempes det en hard kamp for å få bukt med...

Bambusbenk: Denne benken er et godt eksempel på hvordan bambus kan brukes på en enkel måte. Benken er laget av ubehandlede bambusplanter holdt sammen av aluminiumsrammer.

Bambusbenk: Denne benken er et godt eksempel på hvordan bambus kan brukes på en enkel måte. Benken er laget av ubehandlede bambusplanter holdt sammen av aluminiumsrammer. Styrken av flere bambussksudd satt sammen gir den nødvendige støtte til setet. Designeren Gal ben Arav ønsker å jobbe med enkle råvarer og bærekraftige produkter. Benken er 100% resirkulerbar og har et naturlig og tøft uttrykk.

 

Bærekraftig brett: Rosendahl sitt populære Grand Cru sett kommer nå i bærekraftig og miljøvennlig bambus.

Bærekraftig brett: Rosendahl sitt populære Grand Cru sett kommer nå i bærekraftig og miljøvennlig bambus. Settet er både praktisk og dekorativt, og har et rustikt og organisk uttrykk som passer godt på et moderne kjøkken. Bambus har bakteriehemmende egenskaper og egner seg derfor godt som materiale i kjøkkenprodukter.

Les også:

Årets staude, Hestemynte – aromatisk og dekorativ

Denne flotte stauden har også blitt valgt som årets staude av staudegruppen i Norsk Gartnerforbund forteller Tonje Bergh, informasjonsansvarlig ved...

08 juli 2011
Mer om Møbler

TIPS: Fjern riper i treverk med valnøtter

Møbler Har de fine tremøblene dine fått fått og sår? Kjøp deg et par valnøtter, da vel!  

10 IKEA-prosjekter som gikk fryktelig galt

Møbler Hvem har ikke montert IKEA-møbler og irritert seg grønn over at monteringsanvisningen er vanskelig å forstå? For disse personene har det virkelig gått...

Slik lykkes du med bruktmøbelhandel

Møbler På denne tiden av året er det mulig å gjøre gode bruktkjøp, særlig hvis du er ute etter møbler. På loppemarked, hos bruktselgere og på nettet kan du...

Ikea lanserer møbler med ladestasjoner

Møbler Lei av kabelkaos eller konstant leting etter en mobillader?

Huset der tiden har stått stille i 109 år

Møbler Et unikt hus er til salgs i Ludvika i Dalarna i Sverige. Huset har aldri vært pusset opp på innsiden siden det ble bygget i 1905.

Høstens sofatrender 2013

Møbler Sofa i knallfarger, stram sittekomfort i skinn, eller en lun sofa i ull…..? Det meste er «lov» hos de store produsentene denne høsten , så da gjelder...

Interiørtrendene i høst

Møbler Interiørtrendene i høst preges av naturen - mer enn noen gang.

De fikk ikke sofaen ut døra, men de fant en løsning...

Møbler Hva gjør du når du skal flytte og oppdager at du ikke får sofaen ut døra? Jo, du gjør som disse amerikanerne.

10 møbler som er PURRFEKTE for katten din!

Møbler Er du en katteelsker? Da bør du få med deg disse kattemøblene!

Resirkulert møbeltrend

Møbler Interiørtrendene er stadig i endring. Det sies at en manns søppel kan være en annen manns skatt. Og lite er vel mer i tiden nå, enn gjenbruk av gammel nostalgi.

Nyt tilværelsen i en sjeselong

Møbler Sjeselonger og hvilestoler skal ha den egenskapen at du kan sitte både godt og riktig.

Hvor skal pianoet stå?

Møbler Det er fire faktorer som er viktig å ta i betraktning når husets piano skal plasseres.

Her er vårens interiørtrender

Møbler Trendanalytiker Jakob Søndergaard fra PEJ gruppen har igjen satt retningslinjene for vårens trender. Nå er det tid for positivitet, optimisme og friske farger.

Riktig utstyr til hjemmekontoret

Møbler Et velfungerende hjemmekontor trenger riktig utstyr. Vi viser deg hva du trenger.

Ta testen: Klarer du å gjette hvilket møbel som er dyrest?

Møbler Kan du skille vanlige møbler fra designmøbler uten å vite prisen? Det er ikke så lett som man skulle tro!