Sesongens nye trender

Møbler

Sesongens nyheter innen tekstiler, tepper og lamper gjør underverker når du vil friske opp eller forandre interiøret ditt.


I spisestuen er bordet vakkert dekket med dobbel duk og lekkert servise. Serviset og bestikket fra Kremmer'n harmonerer med duken. Foto: Inger Mette Meling Kostveit.

Når vi nå, etter en lang og deilig ute-sommer, kryper inn i stuene våre, kan det hende vi oppdager at rommet hadde hatt godt av en liten oppfriskning.

Denne høsten bugner interiørbutikkene av lekre puter og pledd i alle farger og stilarter, det finnes noe for enhver smak og enhver lommebok.

Det kan imidlertid ofte være vanskelig å vite hvor du skal begynne eller hva som må til for å få til den etterlengtede fornyelsesprosessen. Derfor har vi spurt interiørkonsulent Hege Wølner om gode interiørråd akkurat nå.

Høstens trendråd fra interiørkonsulenten:

  1. Dagens trend er først og fremst preget av at nesten alt er tilgjengelig. Blant høstens interiørnyheter kan du velge og vrake i stilkopier av det meste bakover i tid, som suppleres med nye spennende formog fargekombinasjoner. Det er virkelig mye å boltre seg i, og det brede utvalget gjør det mulig for deg å dyrke og sette sammen din egen stil. Benytt deg av det, og nyt mulighetene!
  2. Den minimalistiske farge- og interiørtrenden er etter hvert blitt mindre og mindre dominerende. Nå er det lov å kose seg igjen, det skal være mer farge og hjemmekoselige effekter. Selv om vi trendmessig forlater det enkle hvite og går mot en mer fargerik og maksimalistisk tilværelse, så er det ikke helt fritt frem.
  3. Styr unna 80-tallsstilen med én sterk farge i hvert rom. Hold deg til lyse vegger og ta fargene inn som kontraster, for eksempel i form av en vegg i en sterk farge.
  4. La tekstilene være et farge- og mønsterrikt element i rommet. Frodige mønstre og myke materialer er in. Vær gjerne litt raus både på farge- og materialfronten.
  5. Fargene er stort sett varme. Mest etterspurt er de røde fargenyansene, men også grønt og isblått er aktuelle farger. Naturtoner som rødt, oransje, brunt og aubergin gjør underverker i norske høststuer, gjerne med innslag av litt rosa friskhet.
  6. Sett sammen dine egne spennende farge- og materialkombinasjoner, men vær litt disiplinert og forsøk å finne en fellesnevner!
  7. Er man fornøyd med møblene man har, er tekstiler en enkel og ofte kostnadsbesparende måte å friske opp interiøret på.
  8. Gardiner, puter og pledd i friske farger kan bidra til å endre et helt rom. Dersom du ønsker å bytte ut møblene, bør du satse på nøytrale farger og heller bruke alt rundt hvis du ønsker å fargelegge tilværelsen.
23 oktober 2008

Forny Ikea-møblene dine på 1-2-3

Fronter, benkeplater, trekk og knotter til Ikea-møbler har blitt en egen nisje i møbelmarkedet.

Derfor har du skruer igjen etter et IKEA-møbel

Har du også ofte igjen noen skruer etter å ha satt sammen et IKEA-møbel? Vi har snakket med møbelgiganten om årsaken.

Ta testen: Klarer du å gjette hvilket møbel som er dyrest?

Kan du skille vanlige møbler fra designmøbler uten å vite prisen? Det er ikke så lett som man skulle tro!

Bordet du trenger til sommerens grillfest

Varme sommerdager er fortsatt en stund unna, men dette bordet er perfekt til sommerens grillfester.

Er du en ekte ikeakjenner?

Vet du egentlig hva bokstavene står for? Og kan du viktige (og mindre viktige) fakta om den svenske møbelgiganten? Test deg selv her!

Bygg din egen sofa

Med modulsofaer kan du skape en sofa som er perfekt tilpasset boligen. Og blir du lei, er det bare å bygge den om.

Her er vårens interiørtrender

Trendanalytiker Jakob Søndergaard fra PEJ gruppen har igjen satt retningslinjene for vårens trender. Nå er det tid for positivitet, optimisme og friske...

Dette bør du tenke på når du kjøper sofa

Interiørarkitektene i Dis gir deg åtte tips om hva du bør se etter når du velger sofa.

7 stilige sofaer til hjemmet

På jakt etter ny sofa? Vi har plukket ut sju modeller i ulike prisklasser.

Viktige og riktige møbler til hjemmekontoret

Lange dager ved kontorpulten kan være både skadelig og ubehagelig. Hvordan unngår man dette, og hva bør man legge vekt på når man skal innrede hjemmekon...

Vakre vitrineskap

Vitrineskap har fått en renessanse de siste årene. Her viser vi deg noe av utvalget.

Nytt og nyttig fra Vi i Villa 1-2010

Her er Nytt og nyttig fra Vi i Villa 1-2010.

Kontor i stua

Må du ha kontoret i stua? Slik gjør du det beste ut av det.

Feminine favoritter fra Stockholmsmessa

Vi har plukket ut seks feminine favoritter fra møbelmessa i Stockholm.

Riktig utstyr til hjemmekontoret

Et velfungerende hjemmekontor trenger riktig utstyr. Vi viser deg hva du trenger.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til einar.vestheim@bonnier.no. 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no