Sesongens nye trender

Møbler

Sesongens nyheter innen tekstiler, tepper og lamper gjør underverker når du vil friske opp eller forandre interiøret ditt.


I spisestuen er bordet vakkert dekket med dobbel duk og lekkert servise. Serviset og bestikket fra Kremmer'n harmonerer med duken. Foto: Inger Mette Meling Kostveit.

Når vi nå, etter en lang og deilig ute-sommer, kryper inn i stuene våre, kan det hende vi oppdager at rommet hadde hatt godt av en liten oppfriskning.

Denne høsten bugner interiørbutikkene av lekre puter og pledd i alle farger og stilarter, det finnes noe for enhver smak og enhver lommebok.

Det kan imidlertid ofte være vanskelig å vite hvor du skal begynne eller hva som må til for å få til den etterlengtede fornyelsesprosessen. Derfor har vi spurt interiørkonsulent Hege Wølner om gode interiørråd akkurat nå.

Høstens trendråd fra interiørkonsulenten:

  1. Dagens trend er først og fremst preget av at nesten alt er tilgjengelig. Blant høstens interiørnyheter kan du velge og vrake i stilkopier av det meste bakover i tid, som suppleres med nye spennende formog fargekombinasjoner. Det er virkelig mye å boltre seg i, og det brede utvalget gjør det mulig for deg å dyrke og sette sammen din egen stil. Benytt deg av det, og nyt mulighetene!
  2. Den minimalistiske farge- og interiørtrenden er etter hvert blitt mindre og mindre dominerende. Nå er det lov å kose seg igjen, det skal være mer farge og hjemmekoselige effekter. Selv om vi trendmessig forlater det enkle hvite og går mot en mer fargerik og maksimalistisk tilværelse, så er det ikke helt fritt frem.
  3. Styr unna 80-tallsstilen med én sterk farge i hvert rom. Hold deg til lyse vegger og ta fargene inn som kontraster, for eksempel i form av en vegg i en sterk farge.
  4. La tekstilene være et farge- og mønsterrikt element i rommet. Frodige mønstre og myke materialer er in. Vær gjerne litt raus både på farge- og materialfronten.
  5. Fargene er stort sett varme. Mest etterspurt er de røde fargenyansene, men også grønt og isblått er aktuelle farger. Naturtoner som rødt, oransje, brunt og aubergin gjør underverker i norske høststuer, gjerne med innslag av litt rosa friskhet.
  6. Sett sammen dine egne spennende farge- og materialkombinasjoner, men vær litt disiplinert og forsøk å finne en fellesnevner!
  7. Er man fornøyd med møblene man har, er tekstiler en enkel og ofte kostnadsbesparende måte å friske opp interiøret på.
  8. Gardiner, puter og pledd i friske farger kan bidra til å endre et helt rom. Dersom du ønsker å bytte ut møblene, bør du satse på nøytrale farger og heller bruke alt rundt hvis du ønsker å fargelegge tilværelsen.
23 oktober 2008

TIPS: Fjern riper i treverk med valnøtter

Har de fine tremøblene dine fått fått og sår? Kjøp deg et par valnøtter, da vel!

10 IKEA-prosjekter som gikk fryktelig galt

Hvem har ikke montert IKEA-møbler og irritert seg grønn over at monteringsanvisningen er vanskelig å forstå? For disse personene har det virkelig gått...

Slik lykkes du med bruktmøbelhandel

På denne tiden av året er det mulig å gjøre gode bruktkjøp, særlig hvis du er ute etter møbler. På loppemarked, hos bruktselgere og på nettet kan du...

Ikea lanserer møbler med ladestasjoner

Lei av kabelkaos eller konstant leting etter en mobillader?

Huset der tiden har stått stille i 109 år

Et unikt hus er til salgs i Ludvika i Dalarna i Sverige. Huset har aldri vært pusset opp på innsiden siden det ble bygget i 1905.

Høstens sofatrender 2013

Sofa i knallfarger, stram sittekomfort i skinn, eller en lun sofa i ull…..? Det meste er «lov» hos de store produsentene denne høsten , så da gjelder...

Interiørtrendene i høst

Interiørtrendene i høst preges av naturen - mer enn noen gang.

De fikk ikke sofaen ut døra, men de fant en løsning...

Hva gjør du når du skal flytte og oppdager at du ikke får sofaen ut døra? Jo, du gjør som disse amerikanerne.

10 møbler som er PURRFEKTE for katten din!

Er du en katteelsker? Da bør du få med deg disse kattemøblene!

Resirkulert møbeltrend

Interiørtrendene er stadig i endring. Det sies at en manns søppel kan være en annen manns skatt. Og lite er vel mer i tiden nå, enn gjenbruk av gammel...

Nyt tilværelsen i en sjeselong

Sjeselonger og hvilestoler skal ha den egenskapen at du kan sitte både godt og riktig.

Hvor skal pianoet stå?

Det er fire faktorer som er viktig å ta i betraktning når husets piano skal plasseres.

Her er vårens interiørtrender

Trendanalytiker Jakob Søndergaard fra PEJ gruppen har igjen satt retningslinjene for vårens trender. Nå er det tid for positivitet, optimisme og friske...

Riktig utstyr til hjemmekontoret

Et velfungerende hjemmekontor trenger riktig utstyr. Vi viser deg hva du trenger.

Ta testen: Klarer du å gjette hvilket møbel som er dyrest?

Kan du skille vanlige møbler fra designmøbler uten å vite prisen? Det er ikke så lett som man skulle tro!

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no