Spennende møbelnyheter

Møbler

Sofaen Air som er designet av Arild Alnes for Brunstad og stolen Globe Sitting Concept som er formgitt av Peter Opsvik for Moment AB har alt som skal til for å bli to nye designsuksesser.

Da Arild Alnes, som er møbeldesigner MNIL, fikk i oppdrag å designe en ny sofa for Brunstad møbler var målet å utvikle en sofa som gjenspeiler Brunstads kompetanse og egenart som stoppmøbel-leverandør.

På dette vis skulle sofaen og møbelnyheten være med å befeste bedriftens posisjon i det skandinaviske markedet, som en bedrift med en selvstendig profil og identitet.

Sofa for ett nytt årtusen

Sofaens form er lett og luftig med elegante og renskårne linjer. Den minimalistiske stilen gjør at den passer like godt inn i et moderne hjem, som i et selvbevisst kontormiljø.

Møbelnyheten som vises her er trukket i en blå tekstil, og kler utmerket det luftige interiøret som er vist her. For mer informasjon om designeren, se www.alnesdesign.no

Sofaen er produsert for Brunstad AS. Design: Møbeldesigner MNIL Arild Alnes. Foto: Johan Holmqvist. Styling: Åshild Søvik.

Les også:

Vedlikeholdsfri hagemøbler

Vedlikeholdsfrie hagemøbler gjør livet lettere.

Kompakt arbeidsplass

Møbelnyheten Globe bygger på konseptet Garden, som ble lansert for første gang på møbelmessen i København i 1985. Stolen ble fra 1985 og frem til 2005 produsert av Stokke.

Målsettingen med den nye stolen Globe Sitting Concept var å se hvor kompakt en arbeidsplass kan bli når vi tar konsekvensen av moderne informasjonsteknologi. Mange arbeidstakere bruker mindre tid på sin faste arbeidsplass. Ett vesentlig bidrag til å minske miljøbelastningen kan derfor være mindre arealbruk per arbeidsplass.

─ Vi er blitt et sittestillende samfunn med en ganske snever oppfatning av hvordan vi skal plassere våre lemmer når vi sitter. Derfor forsøkte jeg på begynnelsen av 1980-tallet å rive ned det stereotypiske idealet om riktig sittestilling ved å vise til en rekke sitteløsninger der meldingen var viktigere enn bruksfunksjonen, sier Peter Opsvik, møbeldesigner MNIL.

─ Garden var en av disse, og hensikten var å få aksept for at sittemøbelet bør inspirere til en friere kroppsbruk. Vi burde ta mer hensyn til hva kroppssignalene forteller oss og være mindre opptatt av konvensjoner, mener Opsvik.

Laptop-tilpasset

Møbelnyheten Globe er en laptop-tilpasset arbeidsplass, med strømtilgang fra en kule som henger ned fra taket. Arbeidsstasjonen krever mindre plass fordi brukeren sitter høyere, og når enheten ikke er i bruk svinges bordplaten inn og tar ingen ekstra plass.

Roterende kuleformet sete og ryggputer gir støtte for kroppen i mange forskjellige posisjoner og sittevinkler. Støtteflatene er roterende og konvekse, men ikke omsluttede. De inspirerer derfor til bevegelse og en mer dynamisk og aktiv sittestilling.

Les også:

Rens fasaden med naturens eget rensemiddel

Marmor kan brukes til langt mer enn dekorstein. Blant annet er det ypperlig til rensing av husfasader.

Fotkulen gir mulighet til fraspark og to fothøyder. De roterende delene fordeler slitasje og gir derfor et langt liv. Dessuten er tekstiltrekkene utskiftbare. Å sitte komfortabelt er å ha mulighet til intuitivt og enkelt å skifte mellom en rekke favorittstillinger.

Stolen er produsert av Moment AB. Desig: møbeldesigner Peter Opsvik. Foto: Peter Opsvik.

For mer info om Peter Opsvik, se www.opsvik.no

Kilde: Rom og Møbler. NILs årbok 2012.

Les også:

Bygg inn verandaen

Du kan ved hjelp av enkle midler bygge inn balkongen, verandaen eller terrassen og få et ekstra rom med bruksverdi og brukstid langt ut over det den...

20 mai 2012
Mer om Møbler

TIPS: Fjern riper i treverk med valnøtter

Møbler Har de fine tremøblene dine fått fått og sår? Kjøp deg et par valnøtter, da vel!  

10 IKEA-prosjekter som gikk fryktelig galt

Møbler Hvem har ikke montert IKEA-møbler og irritert seg grønn over at monteringsanvisningen er vanskelig å forstå? For disse personene har det virkelig gått...

Slik lykkes du med bruktmøbelhandel

Møbler På denne tiden av året er det mulig å gjøre gode bruktkjøp, særlig hvis du er ute etter møbler. På loppemarked, hos bruktselgere og på nettet kan du...

Ikea lanserer møbler med ladestasjoner

Møbler Lei av kabelkaos eller konstant leting etter en mobillader?

Huset der tiden har stått stille i 109 år

Møbler Et unikt hus er til salgs i Ludvika i Dalarna i Sverige. Huset har aldri vært pusset opp på innsiden siden det ble bygget i 1905.

Høstens sofatrender 2013

Møbler Sofa i knallfarger, stram sittekomfort i skinn, eller en lun sofa i ull…..? Det meste er «lov» hos de store produsentene denne høsten , så da gjelder...

Interiørtrendene i høst

Møbler Interiørtrendene i høst preges av naturen - mer enn noen gang.

De fikk ikke sofaen ut døra, men de fant en løsning...

Møbler Hva gjør du når du skal flytte og oppdager at du ikke får sofaen ut døra? Jo, du gjør som disse amerikanerne.

10 møbler som er PURRFEKTE for katten din!

Møbler Er du en katteelsker? Da bør du få med deg disse kattemøblene!

Resirkulert møbeltrend

Møbler Interiørtrendene er stadig i endring. Det sies at en manns søppel kan være en annen manns skatt. Og lite er vel mer i tiden nå, enn gjenbruk av gammel nostalgi.

Nyt tilværelsen i en sjeselong

Møbler Sjeselonger og hvilestoler skal ha den egenskapen at du kan sitte både godt og riktig.

Hvor skal pianoet stå?

Møbler Det er fire faktorer som er viktig å ta i betraktning når husets piano skal plasseres.

Her er vårens interiørtrender

Møbler Trendanalytiker Jakob Søndergaard fra PEJ gruppen har igjen satt retningslinjene for vårens trender. Nå er det tid for positivitet, optimisme og friske farger.

Riktig utstyr til hjemmekontoret

Møbler Et velfungerende hjemmekontor trenger riktig utstyr. Vi viser deg hva du trenger.

Ta testen: Klarer du å gjette hvilket møbel som er dyrest?

Møbler Kan du skille vanlige møbler fra designmøbler uten å vite prisen? Det er ikke så lett som man skulle tro!