Bilde: Getty Images

4 apper som gjør huset ryddig

Oppbevaring

Tjen penger på ting du ønsker å bli kvitt. Her er 4 apper som du ikke klarer deg uten når du skal selge brukte ting på nett.

Etter å ha snudd huset ditt på hodet med den populære ryddemetoden til Marie Kondo eller etter å ha fått livet på stell med lister, står du antakelig igjen med en haug av ting som du ønsker å bli kvitt.

Skal du i tillegg følge ekspertenes råd, bør du kvitte deg med tingene med én gang. Hvis ikke risikerer du at alt du ønsker å kvitte deg med blir liggende lenge og bli rot.

Uansett hvor mye det frister å kaste alt, tjener du både penger og sparer miljøet på å selge gjenstandene på nett.

Vi har derfor funnet frem til 4 apper som gjør det enkelt å bli kvitt tingene på 1-2-3:

1. Shpock

Shpock står for SHop in your POCKet og er en loppisapp som laget for at det skal være så enkelt som mulig å selge brukte ting på nett.

Siden appen ble lansert i 2012 har den blitt en stor hit i land som England, Tyskland, Østerrike, Italia og Sverige og har i dag over 10 millioner aktive brukere i Europa. Nå er appen også lansert i Norge.

Les også:

Effektive tips mot fukt

Effektive tips mot fukt kan hjelpe deg slik at du unngår fuktspøkelset i kjelleren eller på badet.

Det fine med Shpock er at det skal ikke ta mer enn 30 sekunder fra du tar bilde av produktet til annonsen er publisert. Alt du trenger for å lage en annonse er å laste opp inntil fem bilder, skrive en kort beskrivelse og sette opp pris. Et ekstra pluss er at det er utrolig lett å dele det du selger på sosiale medier.

Det vi liker spesielt godt med appen er at det er lagt opp til at du enkelt kan se ting som selges akkurat der du befinner deg i tillegg til at du kan følge venner og profiler som du liker.

2. Facebook

Facebook er ikke bare et genialt verktøy for å snakke med venner, det er også genialt til å bli kvitt ting. Her finnes det en rekke grupper der du kan selge eller gi bort tingene du ønsker å blir kvitt.

Alt du trenger å gjøre er å bli medlem i en gruppe og bli kjent med gruppens regler før du kjapt legger ut et bilde av det du ønsker å selge/gi bort med en kort beskrivelse og eventuelt pris.

Det fine med disse Facebook-gruppene er at det som regel er stort gjennomtrekk i dem, noe som øker sjansen for å få solgt det du selger. Du finner enkelt en salgsgruppe i ditt nærområde ved å søke opp "kjøpe - selge - gis bort (navnet på byen/stedet du bor)".

Les også:

Ryddig garasje med enkle grep

Smarte oppbevaringsløsninger er alfa og omega i garasjen, og det skal ikke så mye jobb til for å få orden i kaoset. Vi viser deg hvordan!

3. Finn.no

Finn Torget er en gammel traver innen salg av brukte ting, og de aller fleste har erfaring med å enten kjøpe eller selge ting på Finn.no.

Men med mange aktive brukere er det også rift om å få solgt tingene sine. Vi har derfor skrevet en guide for hvordan du enklere får solgt ting på Finn Torget.

4. Tiseit

Har du noen designskatter som du ønsker å selge, er Tiseit appen for deg. Appen har fokus på mote, vintage og trender, og passer spesielt godt for deg som er interessert i design.

Tiseit kan beskrives som Finn-torget blandet Instagram. For når du lager en annonse, er det som å legge ut et innlegg på Instagram. Du tar enkelt bilde av det du ønsker på tingen, kan legge på filter og kul egentilpasset tekst, geotagg og kategori.

I appen kan du også like ting, chatte med andre brukere og følge ulike profiler. Selv om det er et stort fokus på klær i appen, kan du også kjøpe og selge møbler og interiør der.

Har du forslag til noen apper som burde vært med i oversikten? Tips oss gjerne i kommentarfeltet! 

Les også:

Orden på rotet med smart oppbevaring

Interiørarkitekt Kaja Hanevold kan kunsten å skjule rot i rom med skreddersydde hyller og skap. Se hennes smarte løsninger!

Få flere smarte tips – meld deg på nyhetsbrevet vårt!

22. september 2016

Mer om Oppbevaring

7 tips til smartere oppbevaring

Oppbevaring Nordmenn er rare. Vi bor større enn de fleste andre, men føler likevel at vi ikke har nok oppbevaringsplass. Men disse tipsene hjelper deg. 

7 smarte oppbevaringsløsninger som du garantert vil ha hjemme

Oppbevaring Sliter du med gode oppbevaringssystemer? Disse personene har tatt det hele ett steg lenger, og løsningene er geniale.

Bli kvitt smårotet en gang for alle

Oppbevaring Bruk januar til å rydde i huset ved å oppbevare tingene dine annerledes. Vi har fått interiørdesigner og blogger Elisabeth Heiers beste tips til hvor...

Våre beste oppbevaringstips

Oppbevaring Rydd opp ved å oppbevare annerledes; vi gir deg våre beste tips!

Organiser gangen på 1-2-3

Oppbevaring Gangen renner over av sko, jakker og nøkler. Les de gode tipsene for å få orden i rotet.

Orden på rotet med smart oppbevaring

Oppbevaring Interiørarkitekt Kaja Hanevold kan kunsten å skjule rot i rom med skreddersydde hyller og skap. Se hennes smarte løsninger!

Badstuen ble til en sportsbod

Oppbevaring Den store, sporty familien i det lille huset hadde behov for mer oppbevaring. Derfor røyk badstuen ut og inn kom hyller og bokser.

Utnytt plassen under trappa

Oppbevaring Mange har en trapp fra gangen og opp i andre etasje, noen har trapp fra stue eller kjøkken. Her er tipsene til hva du kan gjøre med dødplassen under...

Oppbevaring som gjør livet enklere

Oppbevaring Lei av å leve å kaos? Velg oppbevaringsløsninger som gjør hverdagen oversiktlig og grei.

Nå skal jula ryddes ut

Oppbevaring Har du ikke ryddet vekk julepynten, er det bare å sette igang. Trettende dag jul skal julen ut av huset.

Innred hobbyrommet

Oppbevaring For gode, velfungerende hobbyrom er det store stikkordet oppbevaring. Masse oppbevaring.

Få orden på rotet!

Oppbevaring Strever du med å holde orden på rotet? Hyller, esker, kommoder, skap og knagger hjelper deg til å få et mer ryddig hjem.

Rot i virkeligheten?

Oppbevaring Er det rot i virkeligheten hos deg? Truer kaoset med å ta over hjemme? Slapp av, det finnes råd.

Utnytt plassen med kreative løsninger

Oppbevaring Tenk kreative løsninger, og du kan både utnytte plassen i boligen og holde orden på ting.

Orden i bøttekottet

Oppbevaring Er du lei av å lete etter rengjøringsredskapene i et trangt bøttekott kan vi gi deg et enkelt tips: rydd! Skaff deg nye oppbevaringsbokser, og det blir...