Bilde: Getty Images

4 apper som gjør huset ryddig

Oppbevaring

Tjen penger på ting du ønsker å bli kvitt. Her er 4 apper som du ikke klarer deg uten når du skal selge brukte ting på nett.

Etter å ha snudd huset ditt på hodet med den populære ryddemetoden til Marie Kondo eller etter å ha fått livet på stell med lister, står du antakelig igjen med en haug av ting som du ønsker å bli kvitt.

Skal du i tillegg følge ekspertenes råd, bør du kvitte deg med tingene med én gang. Hvis ikke risikerer du at alt du ønsker å kvitte deg med blir liggende lenge og bli rot.

Uansett hvor mye det frister å kaste alt, tjener du både penger og sparer miljøet på å selge gjenstandene på nett.

Vi har derfor funnet frem til 4 apper som gjør det enkelt å bli kvitt tingene på 1-2-3:

1. Shpock

Shpock står for SHop in your POCKet og er en loppisapp som laget for at det skal være så enkelt som mulig å selge brukte ting på nett.

Siden appen ble lansert i 2012 har den blitt en stor hit i land som England, Tyskland, Østerrike, Italia og Sverige og har i dag over 10 millioner aktive brukere i Europa. Nå er appen også lansert i Norge.

Les også:

Riktig oppbevaring av vin

Riktig oppbevaring av vin avgjør om vinen når sitt fulle potensial eller ei.

Det fine med Shpock er at det skal ikke ta mer enn 30 sekunder fra du tar bilde av produktet til annonsen er publisert. Alt du trenger for å lage en annonse er å laste opp inntil fem bilder, skrive en kort beskrivelse og sette opp pris. Et ekstra pluss er at det er utrolig lett å dele det du selger på sosiale medier.

Det vi liker spesielt godt med appen er at det er lagt opp til at du enkelt kan se ting som selges akkurat der du befinner deg i tillegg til at du kan følge venner og profiler som du liker.

2. Facebook

Facebook er ikke bare et genialt verktøy for å snakke med venner, det er også genialt til å bli kvitt ting. Her finnes det en rekke grupper der du kan selge eller gi bort tingene du ønsker å blir kvitt.

Alt du trenger å gjøre er å bli medlem i en gruppe og bli kjent med gruppens regler før du kjapt legger ut et bilde av det du ønsker å selge/gi bort med en kort beskrivelse og eventuelt pris.

Det fine med disse Facebook-gruppene er at det som regel er stort gjennomtrekk i dem, noe som øker sjansen for å få solgt det du selger. Du finner enkelt en salgsgruppe i ditt nærområde ved å søke opp "kjøpe - selge - gis bort (navnet på byen/stedet du bor)".

Les også:

IKEA-hack: 7 personer i 1 seng

For at både foreldrene og de fem barna skulle få sove godt, laget Elisabeth like godt en smart seng som rommer hele familien!

3. Finn.no

Finn Torget er en gammel traver innen salg av brukte ting, og de aller fleste har erfaring med å enten kjøpe eller selge ting på Finn.no.

Men med mange aktive brukere er det også rift om å få solgt tingene sine. Vi har derfor skrevet en guide for hvordan du enklere får solgt ting på Finn Torget.

4. Tiseit

Har du noen designskatter som du ønsker å selge, er Tiseit appen for deg. Appen har fokus på mote, vintage og trender, og passer spesielt godt for deg som er interessert i design.

Tiseit kan beskrives som Finn-torget blandet Instagram. For når du lager en annonse, er det som å legge ut et innlegg på Instagram. Du tar enkelt bilde av det du ønsker på tingen, kan legge på filter og kul egentilpasset tekst, geotagg og kategori.

I appen kan du også like ting, chatte med andre brukere og følge ulike profiler. Selv om det er et stort fokus på klær i appen, kan du også kjøpe og selge møbler og interiør der.

Har du forslag til noen apper som burde vært med i oversikten? Tips oss gjerne i kommentarfeltet! 

Les også:

Lyst på et ryddig hjem? Da burde du kunne denne liste-metoden

Fungerer aldri de populære ryddemetodene for deg? Blogger Gunn Beate Rulnes har funnet ut hvordan du kan gjøre det ryddig på dine premisser – med...

Få flere smarte tips – meld deg på nyhetsbrevet vårt!

22 september 2016
Mer om Oppbevaring

7 tips til smartere oppbevaring

Oppbevaring Nordmenn er rare. Vi bor større enn de fleste andre, men føler likevel at vi ikke har nok oppbevaringsplass. Men disse tipsene hjelper deg. 

Nå skal jula ryddes ut

Oppbevaring Har du ikke ryddet vekk julepynten, er det bare å sette igang. Trettende dag jul skal julen ut av huset.

Organiser gangen på 1-2-3

Oppbevaring Gangen renner over av sko, jakker og nøkler. Les de gode tipsene for å få orden i rotet.

Bokhyller som er kreative og morsomme

Oppbevaring Bokhyller behøver ikke være firkantet og vannrette. Det er lov å leke seg med form og uttrykk.

Himmelhøye rom med fantastisk utsikt

Oppbevaring Rekkehuset i Tromsø med himmelhøye rom, smekre innrednings-detaljer og rå materialmiks skaper en perfekt ramme for panorama-utsikten til den nordnorske...

Riktig oppbevaring av vin

Oppbevaring Riktig oppbevaring av vin avgjør om vinen når sitt fulle potensial eller ei.

Badstuen ble til en sportsbod

Oppbevaring Den store, sporty familien i det lille huset hadde behov for mer oppbevaring. Derfor røyk badstuen ut og inn kom hyller og bokser.

Få smartere rom med skyvedører

Oppbevaring Skyvedører er godt for mer enn garderoben på soverommet eller i gangen – de kan også brukes til lure løsninger for mer plass, flere rom eller rett og...

Proff vinkjeller i hus og hytte

Oppbevaring Du trenger ingen kjeller for å lage en proff vinkjeller. Et kott kan være nok.

13 ting du kan bruke Ikea-posen til

Oppbevaring Den velkjente blå Ikea-posen kan brukes til mange andre ting enn å frakte varene hjem fra Ikea. 

Ryddemetoden som faktisk funker

Oppbevaring Ryddeguru Marie Kondo er på alles lepper, og det med god grunn. Lær metoden hennes og bli kvitt rotet én gang for alle.

Synnøve Skarbø med ny bok: Slik blir hun kvitt rotet

Oppbevaring Da Synnøve Skarbø møtte veggen begynte hun å rydde. Gjennom fire år utviklet hun det «perfekte» ryddesystemet. Nå deler hun sine personlige triks til...

Orden på rotet med smart oppbevaring

Oppbevaring Interiørarkitekt Kaja Hanevold kan kunsten å skjule rot i rom med skreddersydde hyller og skap. Se hennes smarte løsninger!

Unngå rot med smart oppbevaring

Oppbevaring Interiørarkitekt Kaja Hanevold kan kunsten å skjule rot i rom med skreddersydde hyller og skap. Se hennes smarte løsninger for oppbevaring.

Fem gode oppbevaringsløsninger

Oppbevaring God plass til oppbevaring kan man aldri få for mye av. Å bruke innredningsdetaljer på en annen måte, skaper nye, spennende og personlige oppbevaringsløs...