Elisabeth Heier
Elisabeth Heier

Bli kvitt smårotet en gang for alle

Oppbevaring

Bruk januar til å rydde i huset ved å oppbevare tingene dine annerledes. Vi har fått interiørdesigner og blogger Elisabeth Heiers beste tips til hvor du bør begynne.

Hus har som regel en vane for å bli rotete selv om man ikke gjør annet enn å rydde. Har du noen gang tenkt over hvordan rot oppstår? Mest sannsynlig fordi det ikke har en fast plass.

Ark, vesker, nøkler og enkelte andre ting skal gjerne være tilgjengelig 24/7, samtidig som det ikke er i veien. Hvor oppbevarer man sånt?

Tenk i forveien

Interiørdesigner, stylist og Bo Bedre-blogger Elisabeth Heier tenker alltid i forveien når det gjelder faste plasser til alle de tingene som ligger strødd.

Blant annet har barna egne skuffer og skap i gangen, og i en egen skuff ligger nøkler, reflekser og småmynter i en skuffeinsats fra Ikea.

– Det er enklere å legge ting på riktig sted med én gang når oppbevaringen er plassert der du trenger den, forteller hun.

Foto: Elisabethheier.no

God planlegging

Elisabeths beste tips er å tenke ut hvor ting bør ha en fast plass. Notatbøker, ledninger, dokumenter; alle de tingene som alltid ligger overalt. 

– Sett av en skuff eller en hylle til alle de tingene som blir liggende å flyte, slik at de "bor" et sted. Når alle i huset vet hvor de forskjellige tingene bor, er det enklere å holde det ryddig i hverdagen.

Bruk hele huset

Hvis du sliter med å finne et ledig skap eller bare en liten skuff, er det kanskje et par steder i huset du ikke har tenkt over at du kan bruke.

Elisabeths personlige filosofi er at man kan og bør bruke hele huset. Benytt deg av høyden i rommene, og sett for eksempel inn ekstra hyller mellom garderoben og taket. Er det plass over en dør? Eller under trappen? Hva med under sengen?

Foto: Elisabethheier.no

Skjul alt bak skap

– I en liten ettromsleilighet kan en pen skapfront skjule alt fra strykebrett, minikontor, hele garderoben og all annen oppbevaring man har bruk for, forklarer Elisabeth. 

Bor du i et stort hus og har en tom stuevegg, kan du lage en skjult skapløsning - men ikke ha klærne dine akkurat der.

– Jeg bruker ofte Pinterest.com som kilde til inspirasjon og nye ideer, ellers finnes det mange lure løsninger på blogger både fra inn- og utland, avslutter hun.

Kommentarer

Når du kommenterer må du bruke ditt egentlige navn. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange leser det du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse. 

8 januar 2016

Nå skal jula ryddes ut

Har du ikke ryddet vekk julepynten, er det bare å sette igang. Trettende dag jul skal julen ut av huset.

Organiser gangen på 1-2-3

Gangen renner over av sko, jakker og nøkler. Les de gode tipsene for å få orden i rotet.

Bokhyller som er kreative og morsomme

Bokhyller behøver ikke være firkantet og vannrette. Det er lov å leke seg med form og uttrykk.

Himmelhøye rom med fantastisk utsikt

Rekkehuset i Tromsø med himmelhøye rom, smekre innrednings-detaljer og rå materialmiks skaper en perfekt ramme for panorama-utsikten til den nordnorske...

Riktig oppbevaring av vin

Riktig oppbevaring av vin avgjør om vinen når sitt fulle potensial eller ei.

Badstuen ble til en sportsbod

Den store, sporty familien i det lille huset hadde behov for mer oppbevaring. Derfor røyk badstuen ut og inn kom hyller og bokser.

Få smartere rom med skyvedører

Skyvedører er godt for mer enn garderoben på soverommet eller i gangen – de kan også brukes til lure løsninger for mer plass, flere rom eller rett og...

Proff vinkjeller i hus og hytte

Du trenger ingen kjeller for å lage en proff vinkjeller. Et kott kan være nok.

13 ting du kan bruke Ikea-posen til

Den velkjente blå Ikea-posen kan brukes til mange andre ting enn å frakte varene hjem fra Ikea.

Ryddemetoden som faktisk funker

Ryddeguru Marie Kondo er på alles lepper, og det med god grunn. Lær metoden hennes og bli kvitt rotet én gang for alle.

Synnøve Skarbø med ny bok: Slik blir hun kvitt rotet

Da Synnøve Skarbø møtte veggen begynte hun å rydde. Gjennom fire år utviklet hun det «perfekte» ryddesystemet. Nå deler hun sine personlige triks til...

Orden på rotet med smart oppbevaring

Interiørarkitekt Kaja Hanevold kan kunsten å skjule rot i rom med skreddersydde hyller og skap. Se hennes smarte løsninger!

Unngå rot med smart oppbevaring

Interiørarkitekt Kaja Hanevold kan kunsten å skjule rot i rom med skreddersydde hyller og skap. Se hennes smarte løsninger for oppbevaring.

Fem gode oppbevaringsløsninger

God plass til oppbevaring kan man aldri få for mye av. Å bruke innredningsdetaljer på en annen måte, skaper nye, spennende og personlige oppbevaringsløs...