Elisabeth Heier
Elisabeth Heier

Bli kvitt smårotet en gang for alle

Oppbevaring

Bruk januar til å rydde i huset ved å oppbevare tingene dine annerledes. Vi har fått interiørdesigner og blogger Elisabeth Heiers beste tips til hvor du bør begynne.

Hus har som regel en vane for å bli rotete selv om man ikke gjør annet enn å rydde. Har du noen gang tenkt over hvordan rot oppstår? Mest sannsynlig fordi det ikke har en fast plass.

Ark, vesker, nøkler og enkelte andre ting skal gjerne være tilgjengelig 24/7, samtidig som det ikke er i veien. Hvor oppbevarer man sånt?

Tenk i forveien

Interiørdesigner, stylist og Bo Bedre-blogger Elisabeth Heier tenker alltid i forveien når det gjelder faste plasser til alle de tingene som ligger strødd.

Blant annet har barna egne skuffer og skap i gangen, og i en egen skuff ligger nøkler, reflekser og småmynter i en skuffeinsats fra Ikea.

– Det er enklere å legge ting på riktig sted med én gang når oppbevaringen er plassert der du trenger den, forteller hun.

Foto: Elisabethheier.no

Les også:

Sats på stemningsrik utebelysning i hagen

Gi hagen et ekstra løft med rett belysning som kan nytes når dagene blir kjøligere og kveldene mørkere. Her gir hageekspert Marit Næss Jørgensen...

God planlegging

Elisabeths beste tips er å tenke ut hvor ting bør ha en fast plass. Notatbøker, ledninger, dokumenter; alle de tingene som alltid ligger overalt. 

– Sett av en skuff eller en hylle til alle de tingene som blir liggende å flyte, slik at de "bor" et sted. Når alle i huset vet hvor de forskjellige tingene bor, er det enklere å holde det ryddig i hverdagen.

Bruk hele huset

Hvis du sliter med å finne et ledig skap eller bare en liten skuff, er det kanskje et par steder i huset du ikke har tenkt over at du kan bruke.

Elisabeths personlige filosofi er at man kan og bør bruke hele huset. Benytt deg av høyden i rommene, og sett for eksempel inn ekstra hyller mellom garderoben og taket. Er det plass over en dør? Eller under trappen? Hva med under sengen?

Foto: Elisabethheier.no

Les også:

Badstuen ble til en sportsbod

Den store, sporty familien i det lille huset hadde behov for mer oppbevaring. Derfor røyk badstuen ut og inn kom hyller og bokser.

Skjul alt bak skap

– I en liten ettromsleilighet kan en pen skapfront skjule alt fra strykebrett, minikontor, hele garderoben og all annen oppbevaring man har bruk for, forklarer Elisabeth. 

Bor du i et stort hus og har en tom stuevegg, kan du lage en skjult skapløsning - men ikke ha klærne dine akkurat der.

– Jeg bruker ofte Pinterest.com som kilde til inspirasjon og nye ideer, ellers finnes det mange lure løsninger på blogger både fra inn- og utland, avslutter hun.

Kommentarer

Når du kommenterer må du bruke ditt egentlige navn. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange leser det du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse. 

8. januar 2016

Mer om Oppbevaring

7 tips til smartere oppbevaring

Oppbevaring Nordmenn er rare. Vi bor større enn de fleste andre, men føler likevel at vi ikke har nok oppbevaringsplass. Men disse tipsene hjelper deg. 

7 smarte oppbevaringsløsninger som du garantert vil ha hjemme

Oppbevaring Sliter du med gode oppbevaringssystemer? Disse personene har tatt det hele ett steg lenger, og løsningene er geniale.

4 apper som gjør huset ryddig

Oppbevaring Tjen penger på ting du ønsker å bli kvitt. Her er 4 apper som du ikke klarer deg uten når du skal selge brukte ting på nett.

Våre beste oppbevaringstips

Oppbevaring Rydd opp ved å oppbevare annerledes; vi gir deg våre beste tips!

Organiser gangen på 1-2-3

Oppbevaring Gangen renner over av sko, jakker og nøkler. Les de gode tipsene for å få orden i rotet.

Orden på rotet med smart oppbevaring

Oppbevaring Interiørarkitekt Kaja Hanevold kan kunsten å skjule rot i rom med skreddersydde hyller og skap. Se hennes smarte løsninger!

Badstuen ble til en sportsbod

Oppbevaring Den store, sporty familien i det lille huset hadde behov for mer oppbevaring. Derfor røyk badstuen ut og inn kom hyller og bokser.

Utnytt plassen under trappa

Oppbevaring Mange har en trapp fra gangen og opp i andre etasje, noen har trapp fra stue eller kjøkken. Her er tipsene til hva du kan gjøre med dødplassen under...

Oppbevaring som gjør livet enklere

Oppbevaring Lei av å leve å kaos? Velg oppbevaringsløsninger som gjør hverdagen oversiktlig og grei.

Nå skal jula ryddes ut

Oppbevaring Har du ikke ryddet vekk julepynten, er det bare å sette igang. Trettende dag jul skal julen ut av huset.

Innred hobbyrommet

Oppbevaring For gode, velfungerende hobbyrom er det store stikkordet oppbevaring. Masse oppbevaring.

Få orden på rotet!

Oppbevaring Strever du med å holde orden på rotet? Hyller, esker, kommoder, skap og knagger hjelper deg til å få et mer ryddig hjem.

Rot i virkeligheten?

Oppbevaring Er det rot i virkeligheten hos deg? Truer kaoset med å ta over hjemme? Slapp av, det finnes råd.

Utnytt plassen med kreative løsninger

Oppbevaring Tenk kreative løsninger, og du kan både utnytte plassen i boligen og holde orden på ting.

Orden i bøttekottet

Oppbevaring Er du lei av å lete etter rengjøringsredskapene i et trangt bøttekott kan vi gi deg et enkelt tips: rydd! Skaff deg nye oppbevaringsbokser, og det blir...