Bokhyller behøver ikke være vannrette. Lek med linjene.
Bokhyller behøver ikke være vannrette. Lek med linjene. Bilde: Bolia

Bokhyller som er kreative og morsomme

Oppbevaring

Bokhyller behøver ikke være firkantet og vannrette. Det er lov å leke seg med form og uttrykk.

I mange hjem er bokhyller ensbetydende med bokhyllesystemet Billy fra IKEA. Slik behøver det ikke være.

Bokhyller kan være morsomme, kreative og gjenspeile din egen personlighet. Det gjelder bare å tenke i litt mer ukonvensjonell retning.

Gjenbruk og nytenkning
Da NRK kåret Norges fineste bokhylle tidligere i år, fikk de også inn bilder av mange kreative bokhyller.

Med forkjærlighet for gjenbruk og en evne til å tenke nytt, har mange av av innsenderne tatt i bruk ulike gjenstander for forvandlet dem til bokhyller. Alt fra brødkurver til eplekasser til arkivskuffer har fått nytt liv som bokhyller. Du kan se bilder av de kreative bokhyllene hos NRK.

Når bøkene blir møbler

Noen kreative lesehester har så mange bøker at de har valgt å bruke bøkene selv til å skape møbler. En enkel måte å gjøre dette på er å bruke bøker som bord.

Les også:

Sikkerhet når du er hjemme

Hvorfor nøyer vi oss med å sikre boligen når vi er ute? Det er minst like viktig at tyver ikke tar seg inn når vi er hjemme.

Bruk for eksempel flere jevne stabler med bøker som base til et bord, og legg et sikkerhetsglass over som bordflate. På denne måten blir bokomslagene en del av borddesignet og du kan vise frem noen av favorittene dine eller velge å promotere vøker du vet vil skape debatt rundt bordet. Pass bare på at du velger deg ut bøker du vet du ikke kommer til å ha bruk for med det aller første.

Svevende bøker
Men du trenger ikke være avhengig av egen kreativitet for å få spennende eller morsomme bokhyller. I nettbutikken Kinu.no kan du for eksempel på denne nette bokhyllen som gir illusjonen av at bøkene svever på veggen.

Denne bokhyllen egner seg ikke for hele samlingen, men kan være fin å ha på utvalgte steder i huset. Dette kan for eksempel være ved nattbordet i soverommet eller kanskje på kjøkkenet til kokebøkene.

Lek med linjene
En annen variant av minibokhylla er EKG fra Bolia. Formen er inspirert av elektrokardiogram (eller EKG), som er registrering av hjertets elektriske aktivitet.

Les også:

Vedkurver med lekkert design

Vedkurver trenger ikke være kjedelige, og stues bort i et hjørne. Multifunksjonalitet og design skal omslutte vedkubbene våre i vinter.

Har du behov for plass til flere bøker, kan bokhyllen Nova, også denne fra Bolia, være et morsomt alternativ til de tradisjonelle bohyllene. Den bryter radikalt med ideen om at bokhyller må ha vannrette hyller, og leker elegant med linjeføringen.

Flere ideer til smarte bokhyller finner du i artikkelen Snekkerens selvlagde bokhyller

30. desember 2011
Mer om Oppbevaring

7 tips til smartere oppbevaring

Oppbevaring Nordmenn er rare. Vi bor større enn de fleste andre, men føler likevel at vi ikke har nok oppbevaringsplass. Men disse tipsene hjelper deg. 

7 smarte oppbevaringsløsninger som du garantert vil ha hjemme

Oppbevaring Sliter du med gode oppbevaringssystemer? Disse personene har tatt det hele ett steg lenger, og løsningene er geniale.

Bli kvitt smårotet en gang for alle

Oppbevaring Bruk januar til å rydde i huset ved å oppbevare tingene dine annerledes. Vi har fått interiørdesigner og blogger Elisabeth Heiers beste tips til hvor...

Våre beste oppbevaringstips

Oppbevaring Rydd opp ved å oppbevare annerledes; vi gir deg våre beste tips!

Organiser gangen på 1-2-3

Oppbevaring Gangen renner over av sko, jakker og nøkler. Les de gode tipsene for å få orden i rotet.

Orden på rotet med smart oppbevaring

Oppbevaring Interiørarkitekt Kaja Hanevold kan kunsten å skjule rot i rom med skreddersydde hyller og skap. Se hennes smarte løsninger!

Badstuen ble til en sportsbod

Oppbevaring Den store, sporty familien i det lille huset hadde behov for mer oppbevaring. Derfor røyk badstuen ut og inn kom hyller og bokser.

Utnytt plassen under trappa

Oppbevaring Mange har en trapp fra gangen og opp i andre etasje, noen har trapp fra stue eller kjøkken. Her er tipsene til hva du kan gjøre med dødplassen under...

Oppbevaring som gjør livet enklere

Oppbevaring Lei av å leve å kaos? Velg oppbevaringsløsninger som gjør hverdagen oversiktlig og grei.

Nå skal jula ryddes ut

Oppbevaring Har du ikke ryddet vekk julepynten, er det bare å sette igang. Trettende dag jul skal julen ut av huset.

Innred hobbyrommet

Oppbevaring For gode, velfungerende hobbyrom er det store stikkordet oppbevaring. Masse oppbevaring.

Få orden på rotet!

Oppbevaring Strever du med å holde orden på rotet? Hyller, esker, kommoder, skap og knagger hjelper deg til å få et mer ryddig hjem.

Rot i virkeligheten?

Oppbevaring Er det rot i virkeligheten hos deg? Truer kaoset med å ta over hjemme? Slapp av, det finnes råd.

Utnytt plassen med kreative løsninger

Oppbevaring Tenk kreative løsninger, og du kan både utnytte plassen i boligen og holde orden på ting.

Orden i bøttekottet

Oppbevaring Er du lei av å lete etter rengjøringsredskapene i et trangt bøttekott kan vi gi deg et enkelt tips: rydd! Skaff deg nye oppbevaringsbokser, og det blir...